Почина Кристиан Таков

Кристиан Таков беше преподавател в Софийския университет "Св, Климент Охридски" и доцент по гражданско право.

© Надежда Чипева, Капитал

Кристиан Таков беше преподавател в Софийския университет "Св, Климент Охридски" и доцент по гражданско право.Преподавателят от Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков е починал, съобщиха близките му. Те разпространиха кратко съобщение:


"На 11 юли на 51-годишна възраст почина Кристиан Таков, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и доцент по гражданско право.


Той беше Личност и Човек с огромна душа, сърце, сила и интелект. Остана докрай непримирим към несправедливостта. Всички, които го обичаме, скърбим.
Датата на опелото ще бъде уточнена."


"Дневник" поднася своите най-искрени съболезнования на семейството му и близките му.


Кристиан Таков е роден в София на 7 ноември 1965 г. Завършва Немската езикова гимназия, а през 1990 г. право в Софийския университет. От 1994 до 1995 г. придобива LLM в университета в Хамбург, а три години по-късно става доктор по право в Софийския университет, където преподава от 1992 г. През 2007 г. става доцент по право.


От 1994 г. е арбитър в списъка на арбитрите по вътрешни и международни дела на Арбитражния съд при БТПП, а през 2014 г. е избран за негов председател.


Кристиан Таков беше съветник по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK