Почина председателят на Българската стопанска камара

Почина председателят на Българската стопанска камара

© Юлия ЛазароваИзпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев е починал днес, съобщиха от организация. "Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес изгуби своя символ, човекът, който отдаде целия си живот, цялата си енергия, интелектуална и емоционална сила за изграждането на едно по-добро и по-справедливо общество", се казва в съобщението до медиите.


Божидар Данев е роден на 5 ноември 1939 г. в София. През 1980 г. постъпва на работа в Българската индустриална стопанска асоциация, която след промените става БСК. Първоначална е експерт в направление "Икономически анализи", за да стигне до поста председател на стопанската камара през 1993 година. На 15 февруари 2011 г. Божидар Данев е избран за изпълнителен председател на БСК.


В различни периоди от живота си Божидар Данев е бил главен изпълнителен директор на Софийската фондова борса (1991-1997 г.), изпълнителен директор на най-голямата лизингова компания в България "Интерлийз" АД (1995 - 2008 г.) и други.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK