Почина дългогодишният форумист на "Дневник" Владимир Чардаков-Чардо

Чардо в стаята си в дома в Сливен през 2012 г.

© Николай Николов

Чардо в стаята си в дома в Сливен през 2012 г.Един от дългогодишните форумисти на "Дневник", Владимир Чардаков, известен във форума с прозвището Чардо, е починал на 74 г. съобщиха на "Дневник" участници във форума, като се позоваха на информация от негови близки.


Благодарение на коментарите си Чардо беше завързал множество виртуални приятелства и се радваше на уважение сред останалите участници във форума на "Дневник". През юли 2012 г. по инициатива на друг от активните си колеги - qwertqwert, форумистите събраха само за дни с дарения нужните пари за нови акумулаторни батерии за инвалидната му количка, след като той се оплака, че няма възможност да си купи.


Чардо живееше в дома за стари хора в Сливен, за който "Дневник" разказа през 2012 г. С движението из дома се справяше самостоятелно, макар и с помощта на бастун, но заради болестите си за излизане навън разчиташе на получената от държавата през 2011 г. акумулаторна инвалидна количка тип "скутер", задвижвана от два тягови акумулатора. Именно тези батерии осигуриха колегите му от форума, след като се оказа, че старите са отказали, а по правилата на Министерството на труда и социалната политика нови можеше да получи едва след три години.
Той беше единственият в дома, който ползва компютър и има прекарана интернет връзка в стаята си, а благодарение на нея беше очакван и обичан събеседник във форума с позиция и аргументи.


Екипът на "Дневник" изказва съболезнования на близките му.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK