Почина журналистът Стойко Тонев–Тони Филипов, д-р

Той беше един от най-четените сатирици в последните години. Иронизираше случващото се във властта и във всекидневието ни с тънка ирония и чувство за хумор

© Фейсбук

Той беше един от най-четените сатирици в последните години. Иронизираше случващото се във властта и във всекидневието ни с тънка ирония и чувство за хуморНапусна ни Стойко Тонев, когото познавахте като Тони Филипов, д-р", съобщи "Офнюз".


Дългогодишният автор на рубриката "Из делниците на един луд" е починал късно снощи, неделя, 31 януари, от аневризма на 65 години. През последните две години той се бореше с тежко заболяване и се надяваше да го е преборил.


С псевдонима Тони Филипов, д-р, родил се през 2002 г., той беше един от най-четените сатирици в последните години. Иронизираше случващото се във властта и във всекидневието ни с тънка ирония и чувство за хумор.
Стойко Тонев е социолог по образование и доктор по политология, но посветен на журналистиката. Той беше съиздател на сайта "Редута" и автор в хумористичния вестник "Прас-прес". През 90-те той беше главен редактор на вестник "Новинар" в най-добрите му години - "в едно друго време, когато вестниците бяха сила, а цензурата беше нещо скандално", както отбелязва "Офнюз". След това беше зам. главен редактор в "Монитор" и "Експрес". Автор е на няколко книги със сатира "Из делниците на един луд" и книга за Стефан Стамболов.


Последната колонка на д-р Тони Филипов в "Офнюз" е от 24 януари. Ето откъс от една от последните му публикации - от 7 януари:


"Както предвидихме, Борисов вие като флекс заради думите на Радев. Днес превзе с щурм пресконференцията на НОЩ. Неканен и като че ли и нежелан. Докторите гледаха като наср... Абе, смутиха се. Никой не го очакваше в центъра на София. Той обикновено обикаля селата.


"Каква връзка имам аз с Пеевски?", възмути се Борисов.


Анджак попита, та да го обясня научно. Симбиотична, г-н премиер, връзката ви е симбиотична. Симбиозата е съвместно живеене на два или повече организма (симбионти). Когато тези организми извличат взаимна полза от съвместното си съществуване, се нарича мутуализъм. Ако само единият организъм е на далавера, тогава се нарича коменсализъм. Засега двата организма съществуват в мутуализъм. Но не изключвам възможността скоро единият организъм да разбере, че връзката всъщност е била коменсализъм. ДПС е доказан паразит във всичките си връзки с други организми досега. Борисов ще се хапе по гъза...


Коменсализмът на лицето Пеевски (ДПС) има реални измерения - като се почне от "Булгартабак" и КТБ, мине се през милиардните обществени поръчки и се стигне до огромните кредити, отпуснати на фирми на Пеевски от ББР, банката, създадена да подпомага дребния и средния бизнес, но превърната на практика в касичка на дебелото момче. И т.н. и т.н. Борисов и Пеевски са се сраснали като сиамски близнаци - през министрите на лицето Пеевски в кабинета "Борисов", през съдебната система, през орташкото им магаре Гешев, подкрепата на кабинета от медиите на Пеевски При разделянето им само единият близнак ще оцелее, но едва ли ще е Борисов.


Сигурно се чудите защо казвам "лицето Пеевски", при условие че това, което виждате, не потвърждава такава хипотеза. Особено пък както са се сговорили карикатуристите да го рисуват като дзвер. Докторът, както знаете, е изгледист. А когато човек страда от тоя дефицит на коректност, няма как да не намира за много иронично да се вика лице на тоя. По-иронично може би ще бъде само ако му се вика тяло или фигура."


Поклонението ще е в сряда, 3 февруари, от 14 часа в храм "Света София" в столицата.


"Дневник" изказва съболезнования на семейството му.

Ключови думи към статията:

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Разстроено

  Светла му памет.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  Голяма загуба!!! Вечна памет!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Ufo
  Ufo
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Наистина голяма загуба! Бог да го прости....

 4. 4 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Бог да го прости!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 5. 5 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Ужас, очаквах с нетърпение следващата порция от Делниците на един луд тази седмица!!!

  Ще ми липсва много...

 6. 6 Профил на чичовото
  чичовото
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Бог да те прости, Стойко!

  Ще ни липсваш! Много...

  Не толкова като наследник на Мирон Иванов, а като себе си - д-р Филипов.

  Мир на душата ти!

 7. 7 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  ЕЕЕЕЕ, стига де...!!!
  Перо като неговото НЯМА!
  Ум като бръснач, ерудиран човек, очевидно добър човек...
  Жалко, светла му памет!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 8. 8 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  Отиде си още един хубав и умен човек, Жалко.

 9. 9 Профил на juzeppe
  juzeppe
  Рейтинг: 388 Разстроено

  Дълбок поклон, Д-ре! Почивай в мир!

 10. 10 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Онзи ден му четох последната публикация и си мислех, че е много хубаво, че има хора, като него, които все пак прекарват през призмата на смеха, помията, която изливат ежедневно върху ни Борисов и сие.
  Жалко, да почива в мир!

 11. 11 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  ByТони Филипов, д-рPosted on 17.01.2021
  Понеделник, 11 януари

  Христо Иванов вика: „Някои мислят, че сме толкова тъпи да направим коалиция с абсолютно токсичния ГЕРБ.“

  Не, бе, г-н Иванов, не е така. Просто не всички от нас са толкова късопаметни, а пък някои си водим и дневник, та помним клетвите на Реформаторския блок. Помним как г-жа Кунева викаше за Борисов: „Това е комикс, това не е политика.” Помним какво казахте Вие на 4 септември 2013 г.: „Ако говорим за “операция чисти ръце”, това не може да не включва и изрично искане Борисов и Цветанов да напуснат политиката… Или сме срещу цялата мафия, или нищо не правим! След появяването днес на площада на тези две мутри…“ и т.н.

  А после направихте правителство с мутрите. Да, знам, знам, в името на хората, в името на промяната. Но все пак.

  Има една българска приказка, че дяволчето се такова само веднъж. Та ние се притесняваме вие да не би да сте решили да го таковате два пъти. Страх лозе пази!

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 12. 12 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3335 Разстроено

  Светъл път на душата му!
  Наистина ще ни липсва - ерудит, интелигентен мъж, който с неподражаемия си хумор ни заставяше да мислим. От текстовете му разбирахме, че истинските луди не са на Четвърти километър, не ли.
  Поклон, Док!
  Искрени съболезнования на семейството му, на неговите близки и приятели; и на всички, за които написаното от него беше лек за душата.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2851 Разстроено

  Най-талантливият ни сатирик след Радой Ралин. Светла му памет!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на онтамнебыл-любовалсявагнера
  онтамнебыл-любовалсявагнера
  Рейтинг: 382 Разстроено

  Ако в имаше нещо, което да ме кара да не се срамувам, че съм българин, това са малкото стойностни хора като Доктор Филипов. Ерудиран и невероятно талантлив Българин. Искрени съболезнования на близките му!

 15. 15 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Един от най-достойните българи на нашето съвремие. Поклон. Мога да го сравня само с Алеко Константинов. Жалко.
  Почивай в мир, докторе. Ние ще те помним до живот.

 16. 16 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 416 Неутрално
 17. 17 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Поклон! Най-достойният!

 18. 18 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 377 Неутрално
 19. 19 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Една малка нова дупка в българската земя, една зейнала пропаст в българската журналистика и политика!

  Прости ни, че не ти извоювахме лятото свободата, че да успееш да зърнеш България отново свободна! Помагай ни и от оня свят!

 20. 20 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Много,много жалко! Бог да се смили над душата му!

 21. 21 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 708 Разстроено

  Изключителен!
  Светла му памет!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 22. 22 Профил на genius777
  genius777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Снощи чаках да качи поредните "Дневници.."
  Той Е един от най стойностните българи.
  Светла му памет!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Разстроено
 25. 25 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 397 Разстроено

  Отиде си още един светъл човек с остър ум, неподражаем талант и безупречна честност. България осиротява...

  "Защо, бе Господи?! Ние ли криво се молихме, Ти ли криво ни разбра?"

  Почивай в мир, Докторе!

 26. 26 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 595 Разстроено

  Поклон!
  Още един светъл лъч угасна!Талантлив, интелигентен, с неповторимо чувство за хумор и НЕПРЕЖАЛИМ!😢😢😢
  Светъл път, Док!
  И поздрави на Милен...

 27. 27 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Да пуснеш съобщение за кончината на човешко същество , колега журналист , и да използваш случая за политически нападки и агитация - Дневник , ударихте ПИК и Блиц по простотия в земята! Лека му пръст на Човека!
  —цитат от коментар 23 на Dankol


  Явно не си чел още от преди 10 години неговите седмични дневници....
  Много хора мечтаеха да видят България свободно едно десетилетие и много хора няма да я видят! И колкото повече време минава, ще става все по-експоненциално!

 28. 28 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#22] от "genius777":

  "Снощи чаках да качи поредните "Дневници..""

  Делници, братле, делници. Толкова сте ги чели явно.

 29. 29 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1585 Разстроено

  Лек път.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 30. 30 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Пенсиите Докторе,
  Пенсиите се оказаха по-издържиливи от теб!

 31. 31 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално

  бог да го прости.
  истински борец срещу мафията.

 32. 32 Профил на Halcón del desierto
  Halcón del desierto
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Жалко, много жалко за страната ни е, когато някой от толкова малкото изправени журналисти в България ни напусне така рано.
  Светла памет на д-р. Стойко Тонев и съболезнования на семейството му.

 33. 33 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Тъжно,много тъжно! Ще ни липсваш много с тънкия неподправен политически хумор! Почивай в мир!

 34. 34 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4023 Разстроено

  Почивай в мир Докторе!

  Журналистиката и ние осиротяхме без теб.

  klimentm
 35. 35 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 297 Разстроено

  Най-голямата загуба за българската политическа журналистика за последните поне 10 години! Ще липсва много на малкото останали честни хора в страната!

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 36. 36 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Бог да те прости Стойко ! За цяла България ще си останеш Доктора" !Не успяха да те купят , не успяха да те продадат , а дебелото момче не успя да те пречупи !! Дано другия свят в който отиваш е този , за който мечтаеше !!!........

 37. 37 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 496 Неутрално

  В Русия, за да си запази спокойствието, Путин използва новичок!
  В Борисова България, просто те оставят топнат за няколко години в естествения живот, който е достатъчно новичочен....

 38. 38 Профил на heyya
  heyya
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Имаше времена, когато почти никой не смееше да пише срещу Борисов и Пеевски, а докторът го правеше и то по своя неповторим хем смешен, хем сериозен начин.

  Жалко, много жалко, имахме още нужда от него!

  ако четете това, то има шанс да сте изчели и по-горното
 39. 39 Профил на mgl
  mgl
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Сбогом, Докторе! Ще ми липсваш много!

  mgl
 40. 40 Профил на Georgi Kanev
  Georgi Kanev
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Един от последните мохикани на свободното слово в България!Почивай в мир, и поклон докторе!

 41. 41 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Почивай в мир докторе.

 42. 42 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 555 Неутрално

  ужасна загуба! да почива в мир

 43. 43 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1652 Разстроено

  Бог да прости Доктора! Много, мног ще ми лилпсва. Тъкмо се зарадвах, че се върна преди известно време.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Само заради него прелиствах Редута и Оффнюз..... ще ми липсва перото му.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Голям! Да почива в мир!

 46. 46 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Разстроено

  Голяма загуба ! Съболезнования на близките .
  Не знам защо се сетих за Кристиян Таков ...Светла им памет

 47. 47 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Разстроено

  Първи ни напускат смехът, красивото, добротата, по-жилави се оказаха егоизмът и омразата. Почивай в мир, докторе на душите български!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 48. 48 Профил на Добрият войник Швейк
  Добрият войник Швейк
  Рейтинг: 1577 Разстроено

  Жалко, много жалко, имахме още нужда от него!
  —цитат от коментар 38 на heyya

  Това е - имаме още нужда от теб, Стойко!

  За войната ний нехаем, на война се ние шляем.
 49. 49 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 751 Разстроено

  Много тъжна новина! Всяка седмица чаках с нетърпение поредната публикация на дневниците. Благодаря, докторе, почивай в мир!

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  http://bolgari.org/d_r_toni_filipov:_blyskov_i_toshev_prechupixa_bylgarskiia_zhurnalist-gl-424.html

  Като за с - помен----
  Каквото и да се напише за Доктора, все ще е малко!
  Лек път!
  Вече ужасно ни липсваш!

 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Разстроено

  Изключителен интелект! Жалко, много жалко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 53. 53 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Не мога да сдържа сълзите си, за мен загубата е огромна!!!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Светъл път на душата Ви, доктор Тони! Ще липсвате много!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До коментар [#54] от "Баба Мравка":
  Добре е, че комунистическите боклуци, които плюят срещу единственото почтено и про-българско управление - това на ГЕРБ - 🤣🤣🤣

  Малко нередно след смърт да кълнеш, но Докторът точно за/срещу такива пишеше.

 59. 59 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 523 Разстроено

  Ще ни лиспваш, Док!
  Почивай в мир, приятелю!
  Съболязнования на близките.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 943 Разстроено

  Светъл му път!
  Огромна загуба за всички мислещи и независими хора....

  Мома, връщай 12 и 12А!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Ужас! А аз чаках седмичната му статия от поредицата "Из делниците на един луд"... С глас съм се смял, като ги чета...

  Светла му памет!

 64. 64 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 875 Неутрално

  6 от 60-тина, т.е. 10% изтрити коментари под статия за починал човек... Много идиоти!

 65. 65 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 613 Разстроено

  Толкова са малко свестните, че когато един си отиде се усеща като огромна пропаст, чието запълване изглежда непосилно...

 66. 66 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 473 Разстроено

  Светла му памет. Ще ми липсват текстовете му.

 67. 67 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  Почивай в мир Тони...четях с интерес неподражаемият ти хумор...

 68. 68 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Неутрално

  В това сме единодушен: ничия друга смърт не ме е слисвала така чак от Брежневата насам. Само че тогава съм бил още много малък, може и да не ми го признават. Пък и абсолютната давност е изтекла.
  Айде.
  И нали знаете какво е яваш-яваш? Нещо като лека-полека, само че без този елемент на припряност.
  Ех, докторе...

 69. 69 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1738 Разстроено

  Ужас!!!! Наистина, наистина ОГРОМНА загуба! Почивай в мир!!!

  Sic transit gloria mundi
 70. 70 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Дълбок поклон, Док! Ще ни липсваш! Светъл път!

 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Разстроено

  Тони Филипов и Кристиан Таков са личностите, които до последно не загубиха дух и хъс, въпреки тежкото си здравословно състояние.
  Светла му памет! Ще ми липсва! Неговите статии бяха първите, които прочитах в „Прас-прес”, след като разглеждах карикатурите.

 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Разстроено

  Понеже (случайно) знаех за проблемите му със здравето, със свито сърце очаквах публикациите му всяка седмица. Малко преди Нова година поднови "Делниците..." и го ичаквах с нетърпение всяка неделя вечер. След като снощи и тази сутрин не ги видях нито в Офнюз, нито в Редута, на стомаха ми се загнезди една топка.

  Тони Филипов, д-р беше като прероден Гай Петроний от романа на Сенкевич - истински arbiter elegantiarum

  Почивай в МИР и вечна ти памет.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 73 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Изключително елегантно чувство за хумор! Премерен в приказките си въпреки нецензурните изрази и много-много човечно отношение към читателите си. Невероятно отзивчив, приятелски настроен и с желание да помогне с каквото може. Човек на място!

  Разведряващо беше да го четем и после да повтаряме много от сполучливите му шеги. Някои от изразите му ще ни останат в речника завинаги. Ще ни липсва... Много...

  Благодарим, че те имаше на този свят, Докторе!

 74. 74 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Много, много тъжна новина. Сбогом, докторе...

 75. 75 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 293 Неутрално
 76. 76 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Бог да прости, Тони Филипов, др.
  Блестящият сатирик. Като че за него Ботев е писал:
  "Свестните у нас считат за луди"
  Много скръбна новина...

 77. 77 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Шок! Вече няма кой да ме гони в парка с колелото за да ме мачка.

  No Pain No Gain
 78. 78 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Всяка неделя, като стане 18:00 съм се набирал на refresh бутона в очакване на новото издание на “Из делниците на един луд”. Беше моят малък празник за седмицата.

  Жалко, че не доживя да види България свободна! Вместо това тези, които сатиризираше безпощадно го надживяха. Толкова за справедливостта в живота.

  Свететъл ти път нагоре, Докторе!

 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Напоследък си отидоха много стойностни хора.

 80. 80 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Живя достойно,говори смело и свободно.
  Рядко талантлив човек.
  Свободен човек.
  Светъл път на Тони Филипов.
  Вечна памет в сърцата ни.

 81. 81 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Скърбя искрено и изказвам съболезнованията си на близките и роднините на този забележителен човек! Съсипан съм! Огромна загуба! Пресъхна изворът на брилянтна сатира и житейска мъдрост! Ще липсваш на всички, лудия!

 82. 82 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1300 Разстроено

  Наистина съм покрусена! Отиде си още един качествен човек! Остави празно място, което едва ли ще бъде запълнено докато съм жива. Светла му памет!

 83. 83 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Много го четях в началото, направо съм се заливал от смях какви му ги ражда главата. Да почива в мир човека.

  Много хитър
 84. 84 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1255 Разстроено

  Светла памет на д-р. Стойко Тонев и съболезнования на семейството му.

 85. 85 Профил на vhd33692822
  vhd33692822
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Изящна словесност и чувство за хумор....Ще прочета всичко което намеря от този голям българин.Поклон....

 86. 86 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Почивай в мир, докторе! Вечна ти памет!

  73! Go Go
 87. 87 Профил на bze56598158
  bze56598158
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Един от малкото които си заслужаваше да четеш в България ! Открих го за себе си преди 10-на години в Офнюз ( не съм често в България от доста врем )но с лекота бих го поставил редом до Алеко Константинов и Радой Ралин ! Блестяща политическа и социална сатира , за съжаление доктора не случи нито на пенсионери , нито на достойна за творчеството му държава .
  На идване тук , минах и до амбразурата на червените пенсионери и руски анални хигиенисти ( форумът на в. Сега ) , под съобщението за смъртта на доктора имаше 4500 четения и ...... нито един коментар!
  Даже и на тръгване от този свят без думи , запуши устите на тази човешка помия
  R.I.P. Поклон пред интелекта и гражданската ви позиция ! Велик Българин и творец !

 88. 88 Профил на Ivo Kolev
  Ivo Kolev
  Рейтинг: 8 Неутрално
 89. 89 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1435 Разстроено

  Загубата на всеки интелигентен хуморист е трагедия за едно общество. Хуморът е единственият начин въпросното общество да види своите недъзи по един весел и критичен начин.

  Д-р Тони Филипов беше един от най-известните и най-забавните политически анализатори. Той можеше с два абзаца за направи за смях всеки несъстоятелен, но надут политик. Българската журналистика загуби един от най-ценните си автори. за разлика от много други социолози, журналисти и анализатори, Тони Филипов никога не беше обвързан с нито една партия и не правеше фалшива пропаганда. Неговите хуморески ме разсмиваха винаги. Политическият му интелект също беше на високо ниво.

  Да му е лек последният път и дано се намери някой на неговото ниво, който да го замести в нашата "медийна свобода".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 90. 90 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 547 Разстроено
 91. 91 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1765 Разстроено

  Светла ти памет, докторе! Ужасно ще ми липсва изключителната интелектуална наслада, която ми доставяха твоите текстове. Покрусена съм :(

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 92. 92 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Не,не беше сатирик!
  А типичен български социолог.

 93. 93 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Защо бе, господи....боже.....винаги рано прибираш при себе си стойностните, готините, добрите хора......!?!?!?

 94. 94 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Едно от най-острите пера на България.

  Светла му памет.

 95. 95 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Нищо особенно като писарушка, царствие му небесно.

 96. 96 Профил на Murnat
  Murnat
  Рейтинг: 542 Разстроено

  Попътен вятър докторе...
  "Ало, пенсиите, освободи се място за един луд..."
  Не един докторе, дузина няма да те заместят

 97. 97 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 315 Разстроено

  Докторе, ще ни липсваш много! Почивай в мир!

 98. 98 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Бог да го прости, човека! Обичах текстовете му!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 99. 99 Профил на Roi
  Roi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Бог да го прости и мир на душата му. Защо такъв човек си отива без време? Все по-малко остават стойностите хора в България. Не е справедливо...

 100. 100 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Кристиян, Милен ... сега и Доктора :(

  Как па една свиня не се спомина междувременно де'а!

  Голям Човек и невероятен зевзек - криво седи, право сЪди.

  Сега вече каквото и да се каже няма да има смисъл, На интелигентната аудитория ще липсва ужасно, а още по-ужасното е, че след него не идват млади.

  Рефрешвах снощи до късно, и тази сутрин пак ... а той Доктора е седял и чакал на Перловската....

  Поклон Докторе, не знам длаи ни направи малко по-добри и човечни, но поне опита - Господ ти е свидетел!

  Съболезнования на семейството и близките!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK