Почина Курт Вестергор, нарисувал карикатурите с Мохамед

Курт Вестергор през 2010 г.

© Reuters

Курт Вестергор през 2010 г.Курт Вестергор, авторът на карикатурите с пророка Мохамед, предизвикали през 2005 г. вълна от протести в ислямския свят, почина на 86 години. Новината съобщи изданието Berlinskge, позоваващо се на близките на датчанина, според които той продължително е боледувал.


В консервативния вестник Jyllands-Posten, където той работеше от средата на 80-те години, Вестергор нарисува Мохамед с тюрбан във формата на бомба. Карикатурата бе една от общо 12, с които изданието искаше да подчертае как в Западна Европа все повече се налага автоцензура по темата за радикалния, консервативния и политическия ислям.


За мнозина мюсюлмани това се оказа смъртна обида, посланици на мюсюлмански държави официално протестираха пред Дания, в началото на 2006 г. започнаха нападения срещу датски посолства и бойкот на датски стоки, но Копенхаген отказа да се извини, защото това е въпрос на свобода на словото. Десетки загинаха в тези протести.
Историята не приключи с това, защото срещу карикатуриста и колегите му бяха отправяни смъртни заплахи. Осигурена му бе денонощна охрана и Вестергор бе принуден да прикрива мястото, където живее, но след това реши да не се крие и обяви, че живее в Орхус. През 2008 г. бяха арестувани трима тунизийци по подозрение, че подготвят убийството му. През 2010 г. в дома му нахлу с нож 28-годишен сомалиец, който през 2011 г. бе осъден на 9 години затвор за опит за убийство и тероризъм. Три години след това бе арестуван 29-годишен психиатър, заплашващ да постави бомба в дома му. След това Вестергор отново заживя, придружаван от телохранител, и скри адреса си.


През 2015 г. терористи нападнаха редакцията на френското сатирично издание "Шарли Ебдо", публикувало карикатурите, и убиха 12 души.


Роден в датско село, карикатуристът е по образование преподавател, учил е децата на немски и е работил с деца с ограничени възможности.


В интервю за "Ройтерс" през 2008 г. той каза, че не съжалява, че е нарисувал карикатурите. Според него те са предизвикали "важна сериозна дискусия" за мястото на исляма в западните общества, където доминират светските ценности. Вестергор смяташе също, че международният скандал е довел и до известна промяна в исляма.

Ключови думи към статията:

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петър Николов
  Петър Николов
  Рейтинг: 391 Любопитно

  От толкова толерастия и либерастия... май не ни чака нищо лошо?

 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Разстроено

  - Защо го заклахте?
  - Той пръв започна! Нарисува една картинка!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#1] от "Петър Николов":

  е, ще чакате асвабажденье

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Бог да го прости. Отиде си но проблема остана.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Лека му пръст.
  Трябва да му вдигнат паметник. Но либерастията сигурно се радва, че все по-малкоостават хората, които се осмеляват да кажат истината.

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 6. 6 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  имаш предвид, дивите религиозни фанатици?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  "За мнозина мюсюлмани това се оказа смъртна обида, посланици на мюсюлмански държави официално протестираха пред Дания, в началото на 2006 г. започнаха нападения срещу датски посолства и бойкот на датски стоки, но Копенхаген отказа да се извини, защото това е въпрос на свобода на словото. Десетки загинаха в тези протести.


  Историята не приключи с това, защото срещу карикатуриста и колегите му бяха отправяни смъртни заплахи. Осигурена му бе денонощна охрана и Вестергор бе принуден да прикрива мястото, където живее, но след това реши да не се крие и обяви, че живее в Орхус. През 2008 г. бяха арестувани трима тунизийци по подозрение, че подготвят убийството му. През 2010 г. в дома му нахлу с нож 28-годишен сомалиец, който през 2011 г. бе осъден на 9 години затвор за опит за убийство и тероризъм. Три години след това бе арестуван 29-годишен психиатър, заплашващ да постави бомба в дома му. След това Вестергор отново заживя, придружаван от телохранител и скри адреса си."

  Какво се случва, когато последователите на " мирната религия" те нарочат за своя мишена ! Какъв религиозен толеранс, какво послание за мир и съвместно съществуване, какво разбиране на гледната точка на другия ! А Западът се напълни само с подобни....индивиди ! И не от днеска или от вчера !

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " За мнозина мюсюлмани това се оказа смъртна обида, посланици на мюсюлмански държави официално протестираха пред Дания, в началото на 2006 г. започнаха нападения срещу датски посолства и бойкот на датски стоки, но Копенхаген отказа да се извини, защото това е въпрос на свобода на словото."

  Какво правят мюсюлманите сред света на " неверниците", след като толкова страстно ни мразят ? Заради вярата си ли са дошли в Европа или заради нещо друго ? А след като го имат, това, другото, защо убиват немюсюлмани за това, че не искат да живеят техния начин на живот ?

 9. 9 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Курт Вестергор със своите карикатури,просто е казвал истината за античовешкия ислям и пророка Мохамед и заби звучен шамар на крайните ислямисти-терористи!

  shlshlshlshl
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Дори със смъртта си навреди на мюслеманите!
  Остави някой истински правоверен без девици ...

 11. 11 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Смел и свободен човек!♱
  Столетия в Европа са се водели религиозни войни. Реформацията и Просвещението са изкристализирали светските ценности против мракобесието, религиозния(и идеологически) фанатизъм.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#10] от "xm...":

  Бед девици в рая, където правоверните мюсюлмани очакват именно всякакви наслади за себе си, макар че цифрата 72 или 77 девици не е посочена в самия им коран ! Иначе тук девици могат да си имат, но това не имм е достатъчно :

  В Сура 56 Събитието се казва: "И ще имат хубавици с големи очи, подобни на скрити бисери, ­въздаяние за делата им. Не ще слушат там нито празнословие, нито подбуда към грях, а само словото: “Мир! Мир!” И още: "Сред лотоси без бодли и натежали бананови дървета, и просторна сянка, и обилен плод, лееща се вода, несекващ и незабранен, и въздигнати постели. Сътворихме ги Ние с прекрасно сътворяване и отредихме да са девици любещи, връстнички". ­ Сура 78-ма се казва: "За богобоязливите има сполука, градини и лозя, и с напъпили гърди девствени връстнички, и пълни стакани, и планините за използване от вас и вашият добитък. И когато настъпи голямото прииждане, тогава в деня човек ще си припомни за какво се е старал".

  ........

 13. 13 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Чудя се, девиците дето им ги обещават, и за тях ли е това рая или са там временно и ги сменят с нови... А може би магически стават девици пак...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Един свободен дух си замина.

 16. 16 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#13] от "Apophenia":

  Във всички случаи - горките те!

 17. 17 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Един свободен дух си замина.
  —цитат от коментар 15 на cbq281066707


  Къде?🐵

  Много съм прост
 18. 18 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  "За мнозина мюсюлмани това се оказа смъртна обида, посланици на мюсюлмански държави официално протестираха пред Дания, в началото на 2006 г. започнаха нападения срещу датски посолства и бойкот на датски стоки, но Копенхаген отказа да се извини, защото това е въпрос на свобода на словото. Десетки загинаха в тези протести"

  Това последователите на арабския завоевателен култ никога няма да го проумеят - няма как средновековните им разбирания да се отнасят за тези, които не вярват в измисления им пророк.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Смел и достоен човек и европеец!
  Лек и светъл път на Душата му!

 20. 20 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Мир на праха му. Велик и свободолюбив човек!
  На знамето на Дания има огромен бял кръст. Какво правят там мюсюлманите?!

  До коментар [#13] от "Apophenia":
  Аллах ги прави девици всеки ден за правоверните в рая. Рециклирани вдовици са, но няма как.

  Ал

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 21. 21 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#13] от "Apophenia":

  Поради голямото търсене в момента вместо 72 девици дават една девица на 72 години...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 22. 22 Профил на 5g
  5g
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Светът ще го запомни със смелостта и откровеността на творбите му! Всеки един мислещ човек малко или много недолюбва т.нар. "религия на мира", но малко са тези, които открито и явно биха осмели и показали истинското лице на тази доктрина, пробутвана ни от световното левичарство като нещо, с което трябва да свикнем да живеем!!!

 23. 23 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Курт Вестергор със своите карикатури,просто е казвал истината за античовешкия ислям и пророка Мохамед и заби звучен шамар на крайните ислямисти-терористи!
  —цитат от коментар 9 на dfjftriktrcdt


  Заби звучен шамар на нормалните хора и нормалността. Защото НОРМАЛНИЯТ човек, независимо от етнос и религия, независимо къде е роден и живее, не отправя ненужни обиди към други хора. Айде малко се вземете в ръце и мислете с главата си, а не с тъпите пропагандни клишета. Ислямът на никого не пречеше, докато от Запад създадоха всякакви джихадета, талибета и не насъскаха лумпените от цял свят. А и нещо издиша ценностната система, особено когато ни кара да ръкопляскаме на разни джендери. Хем Аз съм Шарли, хем трябвало да сме политкоректни. Е няма как да стане. Нито съм Шарли, нито съм политкоректен. С водни оръдия и гумени куршуми ще разгонваш и гей-парадите и ислямистите. Аршинът ми е един. Не мога да бъда привърженик на двойния аршин, какъвто сте вие и ценностната ви система (ако въобще имате такава).

 24. 24 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Така като чета коментарите и оставам с впечатлението, че съвременният човек е тъп.
  Понеже съвременните общества били светски и били цивилизовани според някои. Каква връзка има? Цивилизовани как? Като залагат на всякакви извращения и се отдалечават от християнството?
  Има и друго, но дали ще може да се разбере се съмнявам. Европа е устояла толкова години на ислямските напъни именно защото е била християнска. Не може да се бориш с мохамеданството само с голи фрази и лъжливи нови псевдоучения. Ако не си с Христос си загубен.

  ДБ=БКП
 25. 25 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Не одобрявам подигравките с религиозните чувства на хората, включително на тези, които следват исляма. Едно е критика, друго е подигравка. Много лош вкус.
  Това е нещо като псувните - при едни могат да минат, но при други могат да ви костват много.
  Между другото не знам при мюсулманите да се толерират подигравките над християните; поне доколкото се отнася до по образованите мисюлмани.
  Най-много подигравки към християнството и християните може да чуете от лигави бели либерали.

 26. 26 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Днес в мюсюлманските държави ще има национален празник. Талибаните ще раздават агнешки курбан за "хубавия повод". Може дори да разрешат свински сърми по изключение.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 27. 27 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Айде сега, ковид-плашилото стана вече банално, дайте да претопляме стари манджи - Ислямът бил проблем, дайте сега пак цитати от Ориана Фалачи, дето си беше побъркана на тая тема, разкажете пак оня виц за Германските кат-аджии (я-аа, какво странно име - Ханс), дайте и някоя тирада на умиление за Шарли и праснете една реч, как имало свобода на словото във Франция (визирам горкия учител, дето беше заклан от някакъв псих), ама в същото време в същата Франция изпоуволниха стотици журналисти и лекари, дето не бяха на официално - спуснатото мнение. Айде стига глупости. Медиа-та и елитите не мирясват, ако не тиражират някакви страхове за тъпата публика. Ми не съм Шарли и съм против ковид-ваксините. Не ме интересуват фалшивите климатични теории и зелените тъпни. И какво от това? Много важно!

 28. 28 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Всяка година от тук насетне ще поставя все по-сериозно въпроси, касаещи местото на религиите в съвременните общества. Времето се търкаля напред, а не назад.

 29. 29 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#23] от "transvaal":

  .............ненужни обиди............


  Веселяк си,да знаеш.

 30. 30 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2061 Разстроено

  До коментар [#12] от "samoedin":Чудя се, девиците дето им ги обещават, и за тях ли е това рая или са там временно и ги сменят с нови... А може би магически стават девици пак...
  —цитат от коментар 13 на Apophenia

  Девиците са оборотни, разбира се.
  И понеже е рай, след секо сношение автоматично пак стават девствени.
  Но да оставим това настрана - що за религия е тази, която ти обещава нескончаем секс на оня свят?
  Явно за мъжките екземпляри това е най-висшата ценност...
  Виц:
  "Абдула имаше една съпруга и седем деца.
  А така му се искаше да е обратното..."

 31. 31 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2061 Разстроено

  Светла му памет на човека, добре че е изживял отредените му от Създателя дни, а не е бил заклан от некой малоумен кретен!

 32. 32 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Смел и свободен човек!♱Столетия в Европа са се водели религиозни войни. Реформацията и Просвещението са изкристализирали светските ценности против мракобесието, религиозния(и идеологически) фанатизъм.
  —цитат от коментар 11 на ali_ibn_isa


  Да, ама християни са воювали помежду си😃 Католици, протестанти, лютерани, калвинисти, англиканци и т.н., АМА ХРИСТИЯНИ😃 Докато им е дошъл акъла в главата😃

  Ама християнството съществува 5-600 г' преди исляма. След 5-600 г' и на мюсюлманите може да им дойда акъла в главата, до тогава-като при християните преди 600 г😃
  До коментар [#11] от "ali_ibn_isa":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 33. 33 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Всяка година от тук насетне ще поставя все по-сериозно въпроси, касаещи местото на религиите в съвременните общества. Времето се търкаля напред, а не назад.
  —цитат от коментар 28 на zxe00613919


  Смятам за абсолютно ненужно поставянето на такива въпроси. Не само ненужно, но и вредно за хората. Никой няма никакво право да ми поставя религията под въпрос. Нито дори да я обсъжда. Либералните идиоти си мислят, че като имат наука, религията отпада. Също като Ленинистите и всякаква там Троцкистка и прогресистка измет.
  НИКОЙ от най-великите умове като Нютон, Айнщайн, Шрьодингер, Бор и пр. не си е даже помислял за подобна тъпня. ВСИЧКИ велики учени са търсели мястото на Всевишния в моделите на Вселената. Всички без изключение. Това са Бого-вдъхновени хора и няма как да задават тъпи въпроси. ВСИЧКИ велики композитори са писали Свещена Музика, като АПОТЕОЗ на цялото им творчество. Аве Мария, Лакримоза, Бенедиктус, Санктус, Кири Елейсон и ю нейм ит, както и почти всички велики картини на класици и на модернисти са вдъхновени от ВЯРАТА.
  И когато интелигентни и образовани хора, поставят под въпрос Вярата, си проличава, че са просто едни недообразовани полу-интелигенти и промити нео-Марксистки мозъци. И за да не ме разбирате криво - аз съм пълен Еволюционист, но същевременно не просто вярвам, а ЗНАМ, че сме създания Божии! И в това няма НИКАКВО противоречие. Ако имате малко акъл, ще разберете защо няма противоречие в това да си Еволюционист и Креационист СЪЩЕВРЕМЕННО. Като начало, проумейте, че има няколко истини, може би противоречащи си, за едно и също нещо. И това не противоречи на Логиката.

 34. 34 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Весело

  До коментар [#13] от "Apophenia":Поради голямото търсене в момента вместо 72 девици дават една девица на 72 години...
  —цитат от коментар 21 на mitko11


  Звучи като виц ама е истина: Преди 2-30 г един хахо'мюсюлманин се самовзривява в атентат в Израел, но бомбата'самоделка била дефектна и той оживял (бая поосакатен). И идва в съзнание в ерусалимска болница когато около него били арабска мед'сестра и лекарка еврейка от иракски произход, които разговаряли помежду си на арабски. Двете били на около 40-50 г.

  Та...събужда се този шашкън, гледа наоколо 'сичко в бяло, и две....възрастни мацки в бяло се грижат за него и казва огорчено: Ама обещаха ми 72 МЛАДИ ДЕВИЦИ, к'ви са тия старухи😃😃😃 Ония се пукнали от смях, после интервютата с тях бяха ХИТ по телевизиите😃😃😃
  До коментар [#21] от "mitko11":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 35. 35 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Свободен бял мъж! Бог да го прости!

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 36. 36 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Разстроено

  "В интервю за "Ройтерс" през 2008 г. той каза, че не съжалява, че е нарисувал карикатурите. Според него те са предизвикали "важна сериозна дискусия" за мястото на исляма в западните общества, където доминират светските ценности. Вестергор смяташе също, че международният скандал е довел и до известна промяна в исляма."

  За съжаление исляма продължава да настъпва. А тези които рискуват живота си разкривайки истинското лице на тази религия която няма място в Европа, са принудени да се крият в собствените си страни докато муслимите продължават да наглеят защото няма адекватни мерки против тях сакън да не ги обидим.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 37. 37 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Да почива в мир

  Човешката глупост се разпространява по- бързо и от скороста на светлината
 38. 38 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Най-яркият показател за Еволюция е самоиронията. Последователите на педофила камилар тива няма да го разберат и след хиляда години. Светла му памет на Човека !

 39. 39 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Свободен бял мъж! Бог да го прости!
  —цитат от коментар 35 на 1908


  Свободен Бял Мъж СЪМ АЗ и такива като мен!
  Аз съм свободен, защото мисля независимо от това, какво мисли медиа-та и елитите. Даже не ме интересува, какво мислят и какво е политкоректно и нито вярвам на манипулатори, нито пък ги обслужвам. И не съм Шарли. Не одобрявам въпросните карикатури, ако ще и 99% от хората да ги одобряват. Консенсусът нищо не значи. Консенсусът по някой въпрос е оправдание за онези, които ги мързи да мислят и които нямат смелост да отстояват позиция, в която вярват. Замислете се, преди да представяте такива тъпи дефиниции!

 40. 40 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#23] от "transvaal":

  А задаваш ли въпроса защо само и единствено мюслитата са вечно засегнати, кръвно обидени и моментално прибягват към насилие заради една рисунка? Има стотици други рисунки/карикатури Христос, Буда, Яхве, Шива и пр и на никой друг ме ну хрумва да коли и стреля авторите им или пък още по-абсурдното - да пали и взривява посолствата на държавите им, че и да бойкотира всяка стока дето тяхната страна била произвела?

 41. 41 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 767 Неутрално

  [quote#23:"transvaal"][/quote]

  С последните три изречения почти съм съгласен, с малка бележка, че ислямистите заслужават истински , а не гумени куршуми.
  Противопоставянето на европейската цивилизация на култа към дъртия педофил трябва да це води по всички направления и сатирата е един от най-леките инструменти за това. Почти съм съгласен с твърдението Ви, че Западът поощряваше радикалните елементи в ислямските страни с цел противопоставяна на влиянието на СССР и левите идеи, но че ислямът не е пречел не е вярно - просто нямаше достатъчно ресурси за експанзия. Нефтената криза от седемдесетте създаде ресурсната база; авантюризмът в стил Кисинджър създаде политическата; ляво-либералите с идеите на Маркузе довършват картината на престъплението към бялата цивилизация.
  Молете се негрите по вашите краища да не се превърнат в нови последователи на дъртия педофил /примерите от Уганда и Танзания показват, че бързо прихващат/.

 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  Най-много подигравки към християнството и християните може да чуете от лигави бели либерали.
  —цитат от коментар 25 на Nedyalko Lazarov


  Аз лично най-много обиди и подигравки към спасителното Християнството и християните съм виждал от страна на радикални атеисти. Имам в предвид както в този форум, така и извън него.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 43. 43 Профил на Hristiyan Hristov
  Hristiyan Hristov
  Рейтинг: 70 Неутрално

  [quote#23:"transvaal"][/quote]

  Ислямът на никого не пречеше, защото Ислямът беше победен от Западната цивилизация и нямаше как да воюва вече. Преди това Ислямът от 8 век и така цели 1000 години всячески се опитваше да завладее Европа и късмет, че такива като теб не са доживявали 15 годишна възраст тогава, та да ни има и днес и в тази ни форма и въобще да имам възможността да напиша съобщение в нещо, познато като "интернет".

  Земята, която обитаваш в момента, е най-прекрасният пример за това как дори само няколко века от това, което на никого не пречи, водят до неизменими последици вовеки.

 44. 44 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Българите приехме цивилизовано и културно тоалетната на Давид Черни и научното изследване "Митът за Батак". Това ни различава от ислямистите

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#34] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  😄🤣 Еми калпазанин е бил тоя пишман терорист. С тази кьопава бомба е получил точно толкова, колкото е заслужил. Лошото е, че може би е амбицирал други на неговия акъл, ако са осъзнали, че има истина в тая работа и са взели да си подсушават барута преди да се запътят към рая с многото девици.

 47. 47 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#40] от "jazzdevil":

  Това е вярно, но до някъде. В парцала Шарли имаше действително публикувани обидни и гнусни карикатури на нашият Спасител Исус Хростос, към Света Богородица и дори към Светия Дух. И според мен няма съмнение, че милиони християни, като мен също са се почувствали обидени и погнусени от тези карикатури.

  Разликата е, че никой от въпросните християни не са тръгнали да убиват карикатуристите на въпросните обиди, може би защото те са наясно, че така или иначе тези карикатуристи ще си получат заслуженото наказание след тяхната смърт.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 48. 48 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#33] от "transvaal":

  Хубаво сте ги наредил и учените хора, и творците; хубаво сте наблегнал на вярата /не на религията/. Тази вяра е нещо много различно от сектата на дъртия педофил. Нещо повече - тази вяра е противник номер едно както на сектата на болшевиките, така и на сектата на дъртия педофил. Та, ако сме за вярата, извела бялата цивилизация като водеща, няма какво да се церемоним със сектите. С тези на Маркузе - също.
  Кротнахте ли негрите по Вашите краища, че тук сериозно се обезпокоихме /казвам го сериозно и със съпричастност/.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#42] от "Иво":

  няма радикални атеисти, има циничи, арогантни и т.н. като всички други хора

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 51. 51 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#43] от "Hristiyan Hristov":

  Само че тук за да бъдем напълно честни трябва да кажем, че Християнството или хайде да кажем по-точно християнските монарси, а след това империи също правят всичко по-силите си да разпространят и да наложат Християнството по целия свят. И не винаги това разпространение и налагане е ставало по мирен път, точно обратното, често е ставало с войни, насилие и убийства. И пример за това е разпространението му в Южна Америка над местните индианци. Или пък тук в Европа, разпространението му сред езическите балтийските народи (става въпрос за така наречения Ливонски кръстоносен поход).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 52. 52 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#50] от "Apophenia":

  Добре, така да ги наречем... цинични, арогантни и често агресивни. Примерно многократно съм прочитал техните призиви, че Християнството и всички останали религии били вредни и трябвало да бъдат забранени!

  Общо взето ползват същите похвати като гнусните комунисти едно време, които обявиха религията за опиум на народа и се опитаха да унищожат местните религии в подчинените от тях територии... от Монголия (Будизма), през СССР (Централна Азия - Исляма), и Източна Европа та чак до Албания (Християнство и ислям).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 53. 53 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  Света отива към Ислям.....
  Къде доброволно....чрез Вярата....
  Къде дооброзорно....чрез взетите мерки срещу Covid 19.....
  Трета опция за сега не се вижда на хоризонта...
  .

  Bukalemun
 54. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#53] от "eti mehter":

  Хаха... ех Ети, нямаше начин да не се появиш и да не блеснеш с някой твой нелеп и смешен бисер. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#54] от "Иво":

  Хаха
  ======
  В края на миналия век и аз се смеех по същия начин когато го чух за пръв път.
  Нещата обаче се случват с поразителна точност....

  Bukalemun
 56. 56 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Аз лично най-много обиди и подигравки към спасителното Християнството и християните съм виждал от страна на радикални атеисти. Имам в предвид както в този форум, така и извън него.
  —цитат от коментар 42 на Иво


  Ами те болшинството от радикалните атеисти са точно твоите дружки либерал-болшевиките. На запад редовно има разни "арт"-истанлации от разпятия поставени в урина, Христос направен от да не казвам какво - авторите им са до един разни "прогресивни" либералчета - комунисто Антифаджи - рушители на капитализма и прогнилата Западна цивилизация.

 57. 57 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Света отива към Ислям.....Къде доброволно....чрез Вярата.... Къде дооброзорно....чрез взетите мерки срещу Covid 19.....Трета опция за сега не се вижда на хоризонта... .
  —цитат от коментар 53 на eti mehter


  Ислямис..т,към никакъв ислям не отива светът,исляма банкрутира тотално идеологически и финансово и никой вече не го иска,дори и дружелюбните западноевропейци...Без Западът, исляма е пробито корито...Свиквай!

  shlshlshlshl
 58. 58 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  Ами те болшинството от радикалните атеисти са точно твоите дружки либерал-болшевиките. На запад редовно има разни "арт"-истанлации от разпятия поставени в урина, Христос направен от да не казвам какво - авторите им са до един разни "прогресивни" либералчета - комунисто Антифаджи - рушители на капитализма и прогнилата Западна цивилизация.
  —цитат от коментар 56 на jazzdevil


  Глупости на търкалета, първо защото аз НЕ съм либерал-болшевик, а СОЦИАЛДЕМОКРАТ! И второ, прави впечатление, че голяма част от въпросните радикални атеисти имат десни (консервативни) политически пристрастия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 59. 59 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  [quote#58:"Иво"][/quote]

  Китаецо-И-во,поредният здравомислещ форумник,(изключвам пишман ислямис..та Ети Морун)който ти го казва в прав текст,че си либерало-болшевик...Аз прибавям и ислямис.т..Свиквай!

  shlshlshlshl
 60. 60 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#54] от "Иво":Хаха======В края на миналия век и аз се смеех по същия начин когато го чух за пръв път.Нещата обаче се случват с поразителна точност....
  —цитат от коментар 55 на eti mehter


  В миналия век ти беше побългарен от бай Тошо бе захаросан ислямис..т..

  shlshlshlshl
 61. 61 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Светла му памет!

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 62. 62 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#58] от "Иво":

  Това са някакви твои фантазии в измислената ти Вселена къдто "добрите" са социалисти, либерали и християни а "лошите" са консервативни, десни и войнстващи атеисти. Ей - виж в Америка сред атеистите отношението на демократи/републиканци е близо 5:1

  https://www.pewforum.org/religious-landscape-study/religious-family/atheist/party-affiliation/

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#62] от "jazzdevil":

  Това не са мои фантазии, а моите лични наблюдения от този форум, а и извън него също (тоест в България). В САЩ положението сигурно е различно, всяка държава е различна.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#40] от "jazzdevil":

  Този въпрос не е нито важен нито има някаво значение. Аз знам едно - аз не бих обидил някого на религиозна почва. В случая с муслимите, бил съм в Арабски страни, в Магреба и съм видял много свестни хора там. Не само не бих нарисувал такива тъпи карикатури, дори нямам желание да ги разглеждам. Карикатурите бяха не само тъпи, но и нелепи. Тия карикатури са обидни не само за муслимите, но и за всеки средно-интелигентен човек. Още повече, че те не претендират да са критика, а са просто безкрайно тъпа ПРОВОКАЦИЯ. Това аз не бих не само направил, но не бих подкрепил даже ония, които ги разглеждат или обсъждат. Пълен игнор. Тия т.нар. карикатури са едно морално падение и трябва да си екстра-тъп, за да ги подкрепяш!

 65. 65 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#41] от "ivangabrovo":

  Това не е никаква сатира. Да твърдите, че тия нелепи тъпни са сатира, е обида към самата сатира. Сатирата, хуморът са занимания за хора с изключителна интелигентност, каквато тук просто отсъства. Да твърдите, че Кисинджер бил авантюрист е меко-казано дълбоко непознаване на материята в международните отношения. Кисинджер беше един от гигантите на политиката в 20-ия век. Що се отнася до педофилите, именно днешните нагласи промотирани от прогресисти и либерали (в днешния смисъл на думата), промотирани от изродените елити, допринасят за развихрянето на педофилията в милионни мащаби и като гледам как става с гейовете и разните там джендери, скоро и педофилията ще се присъедини към разните там скъпоценности. Айде стига тъпи клишета.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Света отива към Ислям.....Къде доброволно....чрез Вярата.... Къде дооброзорно....чрез взетите мерки срещу Covid 19.....Трета опция за сега не се вижда на хоризонта... .
  —цитат от коментар 53 на eti mehter


  Нека те успокоя - Светът НЕ отива към Ислям. Тия глупости ги забрави. Maymun gözünü açtı - много хубава поговорка е това, с други думи - не ви се отваря парашута. Що се отнася до мен, виртуално погледнато стрелям еднакво добре както по тия, дето ми внушават колко лоши били муслимите, така и по тия, дето ми уж доказват, че, видите ли, Ислямът бил по- и най-. По същият начин се отнасям и към идиотите, които искат да ме карат да съм се бил ваксинирал. Всички тия, ще бъдат подложени на картечен огън, когато му дойде времето. Ама че тъпня!

 68. 68 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#64] от "transvaal":

  Правиш фундаментална грешка да смесваш критиката към исляма като доктрина с обиждането на мюсюлманите като хора. Разбира се, че мнозинството от мюслитата са свестни хора, само техните чувства не са причината поради, която трябва ние да спрем да говорим за проблема на исляма с насилието и да си седим отстрани и да продължаваме да ги гледаме как колят друговерци по улиците, взривяват ресторанти, влакове, автобусни спирки и пр, че и цели самолети разбиват в небостъргачи заради накърненото си честолюбие.

 69. 69 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#54] от "Иво":Хаха======В края на миналия век и аз се смеех по същия начин когато го чух за пръв път.Нещата обаче се случват с поразителна точност....
  —цитат от коментар 55 на eti mehter


  Да бе, да, знаем ги тия предсказания и тълкувания. Няма такива предсказания в самата Книга. Има ПОЖЕЛАНИЕ на Пророка в този смисъл. Пожелание. А това, че разни недоучили от имам-хатиб училищата ви пълнят главите с глупости, си е само за сметка на тъпаците лапни-шарани.
  Всяка цивилизация има своите устои и те са много яки. Тия фундаменти са много по-стари от книгите на днешните религии. И разните имами, подобно на болшевиките чакат как всеки момент Западът ще се срине - ония го чакат от 1917, тия, имамите чакат от има -няма хиляда и кусур години, но нито едните, нито другите имаха достатъчно знания, за да разберат, че в очите на заобикалящите, Европа я чакат да пропадне още от преди Новата Ера - Персите, Варварите и пр. още тогава предричат как Европа ще пропадне, понеже била декадентска. Ами няма да пропадне, най-малкото понеже знаят някои неща. А който има глава на раменете си, не допуска някой да му се качва на главата. Никога няма да стане. По-вероятна е промяна в Ислямския свят. Дори Сауди Арабия почна да се реформира. А това с ковид-а го забрави. Ако така продължават да се гаврят с хората в Европа, следващото са барикади, павета и революции. Ние не сме добитък.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Света отива към Ислям.....Къде доброволно....чрез Вярата.... Къде дооброзорно....чрез взетите мерки срещу Covid 19.....Трета опция за сега не се вижда на хоризонта... .
  —цитат от коментар 53 на eti mehter

  И на мен вече не ми звучи толкова нелепо. Със сигурност технологичният прогрес няма да спаси Западната цивилизация от пътя на Саморазрушението, което е поела.

 72. 72 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Всеки който е живял при комунизъма в България си спомня карикатурите в Сатиричния вестник Стършел (достоен предтеча на Шарли Ебдо) на Попа- от Българската Православна Църква. С развято расо и клатещ се кръст, с кръвожадни очи и понякога дамаджана с алкохол в едната ръка. С изцъклени от пиянство очи. Имаше процеси срещу католически и протестантски свещенници в началото на 50-те години.
  Та покойният автор на карикатури е този сорт карикатуристи. Ясно е, че и мюсюлманите и враговете им в Европа имат нужда от ограничаване на страстите и четене на действащите закони. И осмисляне, и осмисляне ... а понякога някои принуди!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 73. 73 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#68] от "jazzdevil":

  А бе вие още ли не разбрахте, че целият този Ислямски тероризъм се поощрява и подпомага от едни специални служби предимно на Запад, за да се обслужат едни интереси. А луди хора и психари все ще се намерят. Някои от атентатите стават не без участие на МОСАД, за да се стимулира Алия-та (преселение на Евреи към Светите Земи). Познавам хора, Евреи, които напуснаха Франция заради разни развилнели се Араби (пък и Арийци-антисемити). Създават се новини, създава се психоза, манипулират се милиони. Един по-разбираем пример - от години се помпи пропаганда, колко опасен бил Иран. Ами може и да е опасен, особено за Израел или някои Араби. Ама като гледам, си е пълен бул-шит. Персийците не са тъпи. А и не съм чул да подържат тероризъм или нещо такова. Медиата си тръби, аз гледам с недоумение, тегля им една майна и сменям канала, или минавам на ю-тюб. Ако приемате всички тъпни на медиите като чиста монета - жалко за вас.

 74. 74 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#67] от "transvaal":

  Нека те успокоя - Светът НЕ отива към Ислям. Тия глупости ги забрави
  =========
  Виж сега.....
  Първо не съм шашнат.....понеже бях предупреден преди десетилетия....
  Второ...... Ти можеш да употребиш и други терминологии.....щом думата 'ислям' ти е неудобна.....
  Неуспорим факт е обаче.....че хората на бъдещето ще трябва да свикнат да живеят по подобие на днешния средно статистически мюсюлманин....
  Било в социалния, хигиеничния или финансов смисъл на думата....

  И да ти кажа ли откъде идва тая идея....
  Точно от висшите среди на англосаксонския свят.....който ти така сляпо и безпристрастно обожаваш....
  При население.... 5...6 милиарда....техния план вървеше като по швейцарски часовник.....
  Днес обаче ситуацията е друга.....
  Пак от западни мозъци (списание TİMES)...са изчисли и че ако населението на земята стане 9,4 милиарда.....ще започне неудържим и необратим процес, равностоен на социално демографски апокалипсис.....

  Ето виждаш ли.....?
  Ползвам само западни източници.....

  Bukalemun
 75. 75 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#73] от "transvaal":

  Какви специални служби те гонят бе? Тия 2 момичета в Мароко ги бяха заклали някакви местни овчари дето седмица по-рано се били заклели във вярност на Ислямска държава.
  https://news.sky.com/story/three-is-supporters-sentenced-to-death-for-beheading-scandinavian-backpackers-in-morocco-11765824
  Ония боклук дето закла и обезглави учителя от Франция - и той ли е вербован от Мосад/ЦРУ?
  Подобни примери могат да ти изреждам до утре на разсъмване.

 76. 76 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#71] от "Nedyalko Lazarov":

  Хората мислят че им правя пропаганда някаква верска основа.... :)...
  Кой в каквото иска....нека си вярва в него....!
  Тук става въпрос за едни социално житейски норми.... НА БЪДЕЩЕТО....
  И именно наш е избора дали ще ги спазваме или не..... ⚠️....

  Bukalemun
 77. 77 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#74] от "eti mehter":

  Нулеви аргументи. Няма никаква необходимост, начинът на живот да бъде физически ограничаван по отношение на ресурси, енергия и каквото и да било. Това са пропагандни глупости на затоплистите и зелените. Свободният Пазар и Либералната Икономика са единствено възможният път към успеха. Това за световното пренаселване е такава тъпня, че могат да си я заврат там, където слънце не огрява. Напротив - проблемът е, че ако сегашните тенденции в демографията в световен мащаб се запазят, човечеството ще изчезне към 2400-та година поради липса на хора. Не случайно в Книгите се цитира какво Всевишният е казал - множете се и населявайте Земята! Проблем с пренаселеност няма. За да има бизнес и печалби, трябват клиенти, купувачи, хора трябват, колкото повече - толкова по-добре. Всяка алтернатива на Капитализма, превръща Човека в домашен добитък - не, мерси, аз съм си диво животно, обичам гората и Свободата, Свободата Санчо, се намира на острието на бойното копие - една от най - великите фрази в световната литература. Не ща нито Ислямски предписания, нито пост-модерната и прогресистка помия, нито болшевишките и китайски тъпни, имам Земя, Пушка, Джип и правя както намеря за добре и хич не ме интересува какво мислят идиотите от Тайм, Вашингтон Пост или малоумниците от Евро-Комисията, още по-малко, какво мислят разни полу-интелигенти от училищата за имами. Това, дето го цитираш, е пропаганда за тъпата публика. На Запад са големи майстори на всякакви манипулации. Пренаселена била земята. Поне 9 от 10 души на тая земя вярват в подобни щуротии. Истината е, че земята се ОБЕЗЛЮДЯВА. Това се вижда ако летиш дълго със самолет през деня. Населението, макар да расте, се концентрира в големи градове, а след време ще почне да спада, както е сега в Европа, Япония, даже Китай! И трябва да отбележа със съжаление - това е в резултат на Западния модел икономика. Стига се до абсурда да се създават практически неограничени материални блага, а няма хора и трябва отнякъде да ги внасят. Пълен абсурд - всичко има, а няма хора. (Между другото, това е бил най-големият проблем на Османската Империя в нейния начален стадий - липса на хора, по всякакъв начин са привличали хора - дали Евреи от Испания или еничари от Христианското население или всякакви желаещи, без значение откъде са и какви са, само и само да има хора!).

 78. 78 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#75] от "jazzdevil":

  Отделните фрагменти не са толкова съществени, колкото това, че Западните Служби създадоха тия организации, осигуриха им комфорт, логистика, инфраструктура, информационно спокойствие и в някои случаи - липса на съпротива. Без участието на Западните Спец-Служби нямаше да има нито джихадисти, нито Ислямска Държава, нито Талибите щяха да имат военна сила. Ако пък Западните Служби наистина противодействаха тероризма, нямаше да има и една десета от атентатите, които станаха досега!
  Поне 90% от жертвите на Ислямския тероризъм са следствие на действия или бездействия (информирано бездействие) на Западни служби и агенции. А вие ако вярвате на тия мантри на медиите - просто жалко за вас.

 79. 79 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#71] от "Nedyalko Lazarov":Тук става въпрос за едни социално житейски норми.... НА БЪДЕЩЕТО....И именно наш е избора дали ще ги спазваме или не..... ⚠️....
  —цитат от коментар 76 на eti mehter


  Ако тия норми се диктуват от държави и организации и някакви предписания - обречени са на ПЪЛЕН неуспех.
  Успешни норми ще бъдат тези, основани на Свободата на Човека да избира. Основани на Личния Интерес и Частната Инициатива. Останалото са пост-модернистки помии.

 80. 80 Профил на baba_gitza
  baba_gitza
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Религиозния фанатизъм няма място в Европа и в 21 век като цяло. Голяма промивка на мозъка е това. Свободата на словото и изразяването са висша ценност в Европа. Това трябва да се знае от всеки на земята европейска.

  Писна ми от мутри, свини, каскети и тикви.
 81. 81 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1521 Неутрално
 82. 82 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#75] от "jazzdevil":Отделните фрагменти не са толкова съществени, колкото това, че Западните Служби създадоха тия организации, осигуриха им комфорт, логистика, инфраструктура, информационно спокойствие и в някои случаи - липса на съпротива. Без участието на Западните Спец-Служби нямаше да има нито джихадисти, нито Ислямска Държава, нито Талибите щяха да имат военна сила. Ако пък Западните Служби наистина противодействаха тероризма, нямаше да има и една десета от атентатите, които станаха досега!Поне 90% от жертвите на Ислямския тероризъм са следствие на действия или бездействия (информирано бездействие) на Западни служби и агенции. А вие ако вярвате на тия мантри на медиите - просто жалко за вас.
  —цитат от коментар 78 на transvaal


  На 90% съм съгласен.
  Всичко, което сте изредил е в голяма степен е следствие от авантюризма на Кисинджър, обсебен от идеята да спре на всяка цена Съветите в т. нар. Трети свят /в по-малка степен - от органично некадърната политика на Съветите/.
  Както и проблемите с издивяването на негрите по Вашите краища.

 83. 83 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  До коментар [#67] от "transvaal":Нека те успокоя - Светът НЕ отива към Ислям. Тия глупости ги забрави =========Виж сега.....Първо не съм шашнат.....понеже бях предупреден преди десетилетия.... Второ...... Ти можеш да употребиш и други терминологии.....щом думата 'ислям' ти е неудобна.....Неуспорим факт е обаче.....че хората на бъдещето ще трябва да свикнат да живеят по подобие на днешния средно статистически мюсюлманин.... Било в социалния, хигиеничния или финансов смисъл на думата....И да ти кажа ли откъде идва тая идея....Точно от висшите среди на англосаксонския свят.....който ти така сляпо и безпристрастно обожаваш....При население.... 5...6 милиарда....техния план вървеше като по швейцарски часовник.....Днес обаче ситуацията е друга..... Пак от западни мозъци (списание TİMES)...са изчисли и че ако населението на земята стане 9,4 милиарда.....ще започне неудържим и необратим процес, равностоен на социално демографски апокалипсис.....Ето виждаш ли.....?Ползвам само западни източници.....
  —цитат от коментар 74 на eti mehter


  Предупредиха ли те,че Турция ще банкрутира при Ердоганчо бе онбаши??Без Западът ,Турция е КРЪГЛА НУЛА..Напиши си го на феса и го запомни....Хихи...

  shlshlshlshl
 84. 84 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Не одобрявам подигравките с религиозните чувства на хората, включително на тези, които следват исляма. Едно е критика, друго е подигравка. Много лош вкус. Това е нещо като псувните - при едни могат да минат, но при други могат да ви костват много. Между другото не знам при мюсулманите да се толерират подигравките над християните; поне доколкото се отнася до по образованите мисюлмани. Най-много подигравки към християнството и християните може да чуете от лигави бели либерали.
  —цитат от коментар 25 на Nedyalko Lazarov


  Карикатурите му са приемани различни, за мен не са нищо особено!

 85. 85 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#74] от "eti mehter":Нулеви аргументи. Няма никаква необходимост, начинът на живот да бъде физически ограничаван по отношение на ресурси, енергия и каквото и да било. Това са пропагандни глупости на затоплистите и зелените. Свободният Пазар и Либералната Икономика са единствено възможният път към успеха. Това за световното пренаселване е такава тъпня, че могат да си я заврат там, където слънце не огрява. Напротив - проблемът е, че ако сегашните тенденции в демографията в световен мащаб се запазят, човечеството ще изчезне към 2400-та година поради липса на хора. Не случайно в Книгите се цитира какво Всевишният е казал - множете се и населявайте Земята! Проблем с пренаселеност няма. За да има бизнес и печалби, трябват клиенти, купувачи, хора трябват, колкото повече - толкова по-добре. Всяка алтернатива на Капитализма, превръща Човека в домашен добитък - не, мерси, аз съм си диво животно, обичам гората и Свободата, Свободата Санчо, се намира на острието на бойното копие - една от най - великите фрази в световната литература. Не ща нито Ислямски предписания, нито пост-модерната и прогресистка помия, нито болшевишките и китайски тъпни, имам Земя, Пушка, Джип и правя както намеря за добре и хич не ме интересува какво мислят идиотите от Тайм, Вашингтон Пост или малоумниците от Евро-Комисията, още по-малко, какво мислят разни полу-интелигенти от училищата за имами. Това, дето го цитираш, е пропаганда за тъпата публика. На Запад са големи майстори на всякакви манипулации. Пренаселена била земята. Поне 9 от 10 души на тая земя вярват в подобни щуротии. Истината е, че земята се ОБЕЗЛЮДЯВА. Това се вижда ако летиш дълго със самолет през деня. Населението, макар да расте, се концентрира в големи градове, а след време ще почне да спада, както е сега в Европа, Япония, даже Китай! И трябва да отбележа със съжаление - това е в резултат на Западния модел икономика. Стига се до абсурда да се създават практически неограничени материални блага, а няма хора и трябва отнякъде да ги внасят. Пълен абсурд - всичко има, а няма хора. (Между другото, това е бил най-големият проблем на Османската Империя в нейния начален стадий - липса на хора, по всякакъв начин са привличали хора - дали Евреи от Испания или еничари от Христианското население или всякакви желаещи, без значение откъде са и какви са, само и само да има хора!).
  —цитат от коментар 77 на transvaal

  За добро или лошо, в един момент хората са се превърнали от животно в разумни същества. Но все още още животинското надделява у тях. ‘Воля за власт’ както го наричаше Нитчше. Колкото повече, толкова по добре. Нима е така? Има ли нещо по неразумно от това да загубиш живота си, който ще имаш САМО ВЕДНЪЖ, за да имаш повече? Но това е, което либералният модел ни учи.
  Но няма нищо по ирационално. Хората не се нуждаят от повече, а от достатъчно. Как ще разберем какво е ‘достатъчно’, кой ще го решава, е въпрос на който хората ще трябва някога да си отговорят.
  Във всеки случай повече консумация не е направила никого нито по щастлив, да не говорим за по свободен. ‘Повече’ е просто ‘повече’. Нищо повече от това.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK