Почина собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев

Почина собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев

© Цветелина Белутова, КапиталСобственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев е починал днес на 61-годишна възраст, съобщиха на сайта си Българската стопанска камара (БСК), на която Радев беше председател, и "Дарик радио", което Радев беше изпълнителен директор.


"Г-н Радев пое управлението на БСК през 2018 г. след кончината на дългогодишния ни председател Божидар Данев. В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти в името на организацията.


За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него! Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките му, както и на целия екип на "Дарик радио" - най-голямата му любов!", завършва съобщението на Българската стопанска камара (БСК), според което Радев е починал внезапно.
От камарата изказват искрени съболезнования на семейството и близките му, както и на целия екип на "Дарик радио" - най-голямата му любов! Съобщение за смъртта му има и на сайта на "Дарик радио": "С прискърбие съобщаваме, че на 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев, изпълнителен директор на "Дарик радио". Обичан баща, съпруг и приятел, Радосвет Радев ни напусна днес, 6 август 2021."

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г. Завършил е юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работил е последователно в Софийския градски съд и в Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио. През 1992 г. създава "Дарик Радио", чийто изпълнителен директор той беше до днес. През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на управителния съвет на БСК.


Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на фондация "Буров". Доктор хонорис кауза на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".


Носител е на орден "Св. Св. Кирил и Методий" с огърлие (Указ №200/2010 г.) за особено значимите му заслуги в областта на културата. Семеен, с четири деца.


"Дневник" изказва съболезнования на близките, семейството и колегите на Радев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK