Почина художникът Иля Кабаков

Иля Кабаков е роден през 1933 г. в Днепър, Украйна, и е представител на концептуализма в изкуството.

© Pinterest

Иля Кабаков е роден през 1933 г. в Днепър, Украйна, и е представител на концептуализма в изкуството.Художникът концептуалист Иля Кабаков е починал на 89 години в събота, съобщи информационната агенция ТАСС. Вестта за кончината му е публикувана и на страницата във "Фейсбук" на фондация "Иля енд Емилия Кабаков".


"С дълбока скръб съобщаваме за кончината на Иля Кабаков, велик художник, философ, любим съпруг, скъп баща и обожаван дядо. Човекът, който през целия си живот мечтаеше за утопия, напусна този свят в събота, на 27 май, обкръжен от близките си, малко преди да навърши 90 години", се посочва в съобщението.


Иля Кабаков е роден през 1933 г. в Днепър, Украйна. От 1989 г. живее в САЩ. Представител е на концептуализма в изкуството. Автор е на цикъла "10 персонажа", на инсталацията "Червен вагон", "Случай в музея". Фондацията на Кабаков и съпругата му създават проекта "Кораб на толерантността", чиято цел е да образова и свързва младите хора от различни континенти и култури чрез езика на изкуството.
Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK