Почина адвокат Асен Джингов

Почина адвокат Асен Джингов

© DGKVВнезапно на 58 години в София почина адвокат Асен Джингов, съобщиха негови колеги. Той е един от основателите и управляващ съдружник в адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" (DGKV) - една от най-големите и уважавани в България, специализирана в областта на търговското и корпоративното право и сделки по сливания и придобивания.


Джингов завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1991 г., а през 1993 г. и Академията по американско и международно право в Далас (Academy of American and International Law).


Той започва юридическата си кариера през 1992 г. като съветник на тогавашния министър на правосъдието Светослав Лучников и участва в създаването на някои от първите закони, свързани с прехода към пазарна икономика.
През 1994 г. Асен Джингов става един от създателите и управляващ съдружник в кантората "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" (DGKV).


В последните 30 години той и колегите му от дружеството са участвали и в създаването на модерната правна рамка в областта на търговско и корпоративно право, както и в утвърждаването на добрите европейски правни практики в българската бизнес среда. "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" работи и консултира някои от най-големите международни компании и сделките им в страната. От над двадесет години кантората редовно заема водеща позиция за България в глобалните класации на адвокатски кантори.


По първоначална информация адвокатът е починал в резултат на битов инцидент в дома си.

Опелото ще бъде на 1 юни (четвъртък) от 12 часа в църквата "Света София".


"Дневник" публикува и съболезнователното съобщение от кантората:


"С огромна скръб и тъга споделяме вестта за внезапната смърт на нашия обичан и уважаван колега Асен Джингов, съосновател и управляващ съдружник на адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков". Загубихме не само изтъкнат професионалист, но и близък приятел, ментор и вдъхновител.


Асен има неоценим принос в създаването на "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", като постави основите на нейното развитие и значително допринесе за превръщането ѝ в една от най-успешните и уважавани български правни кантори, ползваща се с отлична репутация и безпределно доверие в българската и световната бизнес общност. Неговата страст и ангажираност към справедливостта, върховенството на правото и високите професионални и етични стандарти остават пример и вдъхновение за всички нас.


Нека в тъгата си запазим спомена за Асен Джингов жив в сърцата си и продължим да следваме принципите и ценностите, които той изповядваше.


Поклон пред паметта на нашия скъп колега и приятел!


"Джингов, Гугински, Кючуков и Величков"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK