Generali Group очаква ръст в застраховките "Живот"

Ръст в премиите от животозастраховане очакват през тази година от италианската Generali Group, след като миналата година звената на групата в Китай, Германия, Италия и Източна Европа са допринесли за увеличението на приходите от този сегмент. Това стана ясно от думите на ръководството на групата по време на годишното общо събрание на акционерите.


Групата не изключва допълнителна експанзия в Източна Европа

Миналата година само в Китай приходите от животозастраховки са нараснали с 45 на сто спрямо предходната 2009 г., по данни на Generali China Life Insurance – компания, която е джойнт венчър между италианската група и китайската China National Petroleum Corporation. Пазарите в Азия обаче все още носят едва 1.2% премиите от застраховки на Generali.


Освен в Китай групата има застрахователи във Виетнам, Индонезия, Индия, Япония, Тайланд, Филипините, Хонконг и Обединените арабски емирства. От мениджмънта посочиха, че според тях развиващите се пазари в Азия и Източна Европа още имат сериозен потенциал за ръст. У нас "Дженерали" присъства на пазара от 2006 г. и в момента притежава компания за общо застраховане, животозастраховател и частен здравен фонд.
От компанията подчертаха, че ще продължат джойнт венчър сътрудничеството си с чешкия PPF Holding, чрез който присъстват на пазарите в Източна Европа. Те посочиха, че е възможно да стъпят в нови държави, и не изключват географска експанзия в региона.


Според председателя на борда на Generali Group Стефано Галатери ди Дженола застрахователният сектор вече навлиза в нормално състояние след финансовата и икономическа криза. Като предизвикателства пред него и в частност пред Generali от ръководството очертаха природните бедствия и катастрофичното застраховане. Друга насока, на която ще залагат от групата, е сферата на зеления бизнес.


През тази година се планира да бъдат развити услуги и продукти, насочени към индивидуални клиенти, които са планирани и структурирани специално за тях, обясниха още мениджърите. Приоритет ще бъде и привличането на по-млади хора за пенсионно осигуряване от компанията. В България "Дженерали" няма пенсионна компания.


За миналата година Generali Group отчита 73.188 млрд. евро премиен приход, с близо 4% ръст спрямо 2009 г. Само животозастраховането е донесло малко над 51 млрд. евро премии, което е с 4.5% повече, отколкото предходната година. В резултат печалбата на групата се е повишила с над 30% на годишна база.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK