Еврокомисар: Преди да приемете еврото, трябва да имате мониторинг на цените

Еврокомисар: Преди да приемете еврото, трябва да имате мониторинг на цените

Виж видеото
Костов чака извинение от българското общество

Костов чака извинение от българското общество

Виж видеото
Мирослава Тодорова пита дали изявленията на САЩ са достатъчни за уволнението на Миталов

Мирослава Тодорова пита дали изявленията на САЩ са достатъчни за уволнението на Миталов

Виж видеото
Рашков: Прокуратурата грубо наруши закона с публикуването на СРС-тата

Рашков: Прокуратурата грубо наруши закона с публикуването на СРС-тата

Виж видеото
Безлов: Мащабите на хазарта в България достигнаха рекордни нива за Европа

Безлов: Мащабите на хазарта в България достигнаха рекордни нива за Европа

Виж видеото

"Ако се запази съотношението на приток и отток, язовир "Бебреш" може да осигури водоснабдяването на Ботеград за около 2 месеца. Ако се засили притокът, този период може да се удължи", съобщи в неделя в предаването "120 минути" по Би Ти Ви кметът на града Иван Гавалюгов.


"Един от основните проблеми в България са загубите на вода заради ВиК инфраструктурата и Ботевград не прави изключение. Загубите са над 75 процента", съобщи още той.


В края на декември Гавалюгов обяви, че Ботевград има вода за питейно-битово водоснабдяване за около 6 седмици, а след това от Министерството на регионалното развитие и благоустройството побързаха да го опровергаят и заявиха, че по техни сметки водоподаването е осигурено за поне близо 4 месеца. На 2 януари след среща с Иван Гавалюгов премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на ВЕЦ "Бебреш", собственост на фирма на Валентин Златев. Проверката приключи в рамките на един ден, но не установи никакви нарушения.

, 4161

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3941 Неутрално

  За какво ви е вода? Нали имате асфалт и стабилност?

  Бивш tww09306483.
 2. 2 Профил на pavlinkoto
  pavlinkoto
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Скоро ще се окаже, че половин България е без вода.

 3. 3 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Хм... Правителството не реагира ли адекватно - тоест не осигури ли вода за тези райони ики те се и увеличат, мисля, че няма да изтрае до пролетта.

 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Много сухи години се събраха, тази май ще е също такава.
  ВЕЦ-овете на много места вече са проблем при такава ситуация, както и водата за поливане.
  Трябва да се смени държавната политика, да се отнемат лицензи на ВЕЦ-ове, ако се окаже, че са заплаха за питейната вода в региона, да се изисква ежедневна информация по населени места и да се реагира незабавно. Общините пък да спрат да отдават язовири за по 100-200 лв. на месец, без да са си направили водните разчети.

 5. 5 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4549 Весело

  Важното е , че " Гола вода " има в излишък.....

 6. 6 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 889 Весело

  Кмете, не си прав - Бащицата каза, че Ботевград има вода за поне 4 месеца, а той никога не лъже ... :):):) Е, и никога не казва истината, но това е отделна тема на разговор :):) А и Нено Димов няма вина за нищо, той да не е шаман, та да моли Бог/Бащицата за дъжд . ...:):):) А и ВЕЦ-а на Вальо Златев старши също е невинен, той вода не е виждал от месеци ... :):):) Всички нагоре по веригата са невинни, само местната власт е виновна, да знаеш ... :):):)

 7. 7 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  "ВЕЦ-овете на много места вече са проблем при такава ситуация, както и водата за поливане."

  Смешният ВЕЦ "Бабреш" е 1 МВт (1600 пъти по-маломощен) от МИ2. А дървените философи щяли да затварят тецовете и да задоволят потреблението с ВЕЦ.

 8. 8 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Ами да ходи кмета да спира чешмите дето църцорят. Иначе са за режим от утре с тия два месеца

 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3941 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  Многото сушави години не са проблем...! Проблем са простите и крадливи червени милиционери по всички нива на управлението!
  В държави с мого по-малки водни ресурси от нашите, хората не са и чували за воден режим. Тука, оправдания да искаш! Ама сушаво било, ама имало загуби, ама имало кражби... Пита се, кой трябва да дойде, че да ни оправи язовирите и да ни подмени тръбите?! Тия дето управляват от десет години все се чудят и не знаят!

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Хм... Правителството не реагира ли адекватно - тоест не осигури ли вода за тези райони ики те се и увеличат, мисля, че няма да изтрае до пролетта.
  —цитат от коментар 3 на Paolo Di Canio

  Че защо да не изтрае? Кой ще го свали?
  Прокуратурата - тяхна, народът - пасивен, не виждам тълпи от перничани с легени и винкели пред министерски съвет, явно вече протестите са само само във фейсбук.
  Ако трябва, ще пратят електромобил да докара Тунбергчето, да обясни, че единствено глобалното затопляне е виновно за липстата на вода.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9031 Неутрално

  Вместо да оправим В и К мрежата, ние строим газопровод за руските нужди.

 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3941 Неутрално

  До коментар [#3] от "Paolo Di Canio":

  Случаят в Ботевград не е, като този в Перник. ВиК дружеството в Ботевград си е общинско. Тоест държавата няма толкова голяма роля и отговорността си е на кмета. Ако кмета не може да се пребори с фамилия Златеви, трябва да го заяви ясно и на висок тон. Остава въпросът, какво се прави ако язовирът от който взема вода местното ВиК е държавен и общината освен да гледа как го източват, друго не може да направи.

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Абе това със 75% загуби почва да ми се струва подозрително. Вероятно се изнасят такива числа, за да се прикриват кражби/ВЕЦ-ове и какво ли още не.

  По-лошото - май сега ще се отделят спешно няколко милиона/милиарда (за населението няма значение числото), за да се направят спешни ремонти от наши фирми, че "да имат вода хорицата"...

  СГАН проклета!

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  Скоро ще се окаже, че половин България е без вода.
  —цитат от коментар 2 на pavlinkoto


  Язовирът е построен през 1987 г. за НАПОЯВАНЕ на земеделските земи. Обемът му е 15,1 млн. m3. Стената му е изградена от трамбована глина. Тя е с височина 48 m. и дължина 408 m. Към стената му е изградена водна кула с височина 53 m. Чрез нея се подава водата от язовира към Ботевград и Ботевградското поле.[1]
  От къде се е снабдвал Ботевград с вода по време на СОЦА ???? По късно може и да напиша !

 15. 15 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1248 Весело

  „В понеделник Корнелия Нинова щяла да идва пак в Перник за втори път последната седмица. Няма да я приема„, обяви кметът на града Станислав Владимиров. „Първият път също не разбрах защо дойде, втори път няма да има в рамките на тази криза“, категоричен е Станислав Владимиров.

  https://zapernik.com/2020/01/05/91454/кметът-на-перник-корнелия-нинова-крас/?fbclid=IwAR1dX4UFiyPm7vxFGbMY7N0GlIRTIYsPa6xvN2Lwps7DAIxLjZkaIwTnrHg

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3480 Весело

  За какво ви е вода? Нали имате асфалт и стабилност?
  —цитат от коментар 1 на Petleshev


  К'ът си праф - праф си!

  Мат'ряла Баце с лакардии ша го напие, Агитпропът с лакардии ша го умие, а Гешев и Китов тъй и тъй пЕрат, препират, че и накисват!

  Кел прОблем?

 17. 17 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  А кметът какви мерки е взел за смяна на тръбите? Без да подценяването безхаберието на управляващите и местните структури.

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  “В и К-Бебреш” ЕООД - гр.Ботевград е еднолично дружество с ограничена отговорност със 100 % общинска собственост, създадено с решение №4/17.07.2000г. и регистрирано в Софийски окръжен съд по ф.д. № 134/1989г. Дружеството се ръководи от Цветозар Петров Гаврилов – управител, със седалище на управление: Гр.Ботевград 2140; Ул. “Цар Иван Шишман” №2 7; Най-високото ниво за вземане на решения е Общински съвет – гр.Ботевград. “В и К-Бебреш” ЕООД е с предмет на дейност водоснабдяване, организиране, провеждане и контрол по експлоатация и изграждане на водопроводните и канализационните мрежи и съоръжения и пречистване на отпадъчни води, В и К услуги на населението. Извършва се и проектиране, строителство , строително - монтажни услуги.
  Цветозар Гаврилов бе преизбран като управител на ВиК в Ботевград за следващите 3 години
  След поименно гласуване с 19 гласа „за", един „против“ и двама „въздържал се“, досегашният управител на общинското дружество ''В и К Бебреш“ ЕООД бе преизбран за срок от три години. Против подновяването договора на Цветозар Гаврилов гласува Росица Милчева от ГЕРБ, Петя Кочкова и Спасен Ценов се въздържаха, а Йорданка Лалчева – не участва в гласуването. Съветниците Георги Георгиев, Николай Велков и Цанко Цанов не присъстваха на заседанието.
  През 2019 г :
  Цветозар Гаврилов остава шеф на "ВиК Бебреш" до преминаване в процедура по ликвидация на дружеството
  Общински съвет-Ботевград даде съгласие управителят на „В и К Бебреш" ЕООД - Ботевград, Цветозар Гаврилов, да се разпорежда с материални активи и пасиви на дружеството, като ги прехвърли след договаряне с „Водоснабдяване и канализация" ЕООД – София. Защо не се споменава името и не се търси отговорност и този "ръководител"???


  Гаврилов се преназначава от 01.12.2018 г, с месечно възнаграждение в размер на 1 850.00 лв. Той бе избран за управител на ВиК за първи път с Решение №11 от 30 ноември 2015 г на Общински съвет Ботевград .

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#9] от "Petleshev":

  +

 20. 20 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  Цялaтa oтгoвoрнocт зa cитуaциятa нocят кмeтът нa Бoтeвгрaд Ивaн Гaвaлюгoв и нaзнaчeният oт нeгo шeф нa ВиК "Бeбрeш" Цвeтoзaр Гaврилoв (ИТ cпeциaлиcт пo oбрaзoвaниe). Oщe в крaя нa 2014 г. „Нaпoитeлни cиcтeми – Coфия клoн” ca пoдaли cигнaл дo прoкурaтурaтa, към кoйтo ca прилoжили eкcпeртeн дoклaд, кoнcтaтирaщ мнoжecтвo нeзaкoнни включвaния и бaйпacни връзки, чрeз кoитo ce зaхрaнвa нaceлeниeтo c уcлoвнo чиcтa вoдa

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3941 Неутрално

  До коментар [#17] от "stedim":

  Кметът може да кандидатства по ОПОС за подмяна на водопроводи. Обаче МОСВ, почти не се интересува от подмяна на водопроводи. И ако кметът не е от ГЕРБ или не е близък с едни фирми, които са абонирани за печелене на обществени поръчки, общината ще си остане с кандидатстването.
  Няма малка община, която може да извади 10-15-20 милиона, за да подменя водопроводи. Поне аз не знам такава. Трябва да се има и в предвид, че дейността на ВиК дружествата, особено в малките общини е почти винаги губеща.

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3941 Неутрално

  До коментар [#20] от "doroteus":

  Как ще подаваш за битови нужди условно чиста вода? Това са пълни глупости.
  И какво все пак се е случило след сигнала на "Напоителни системи" до Прокуратурата? Минали са 6 години, все пак... Или сигнала стои на трупчета и чака подходящ момент?

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Да, вярно е. Но това е само част от истината, извадена от контекста. Добави и другото- кой беше шеф на ВиК и стана кмет, беше осъден да плати една ограда, натрупа задължения за неплатена вода към НС, после пък не пожела да ремонтира ВиК инфраструктурата, не пожела и да се включи в областното ВиК, когато вече нямаше начин за друго финансиране. Също така и как ВиК Бебреш натрупа милионни задължения, по чие време, чрез какви схеми. Също така и кога Ботевград пожела да влезе в асоциацията и при кой кмет. ВиК Бебреш ще има до ликвидацията му- чисто правен въпрос. Също така засегни и другите проблеми- кой направи всичките байпаси от тръби на НС, за да не могат да хванат колко вода се употребява и съответно да се заплати. И при чие царуване беше това. Кой беше низвергнат от ГЕРБ за предните избори поради многото машинации. Дай да кажем всичко и тогава да се отсъжда. А да засегнем темата с депото?

 24. 24 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7715 Неутрално

  Ботевградчани бързо вървят към проблемите на перничани

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 25. 25 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2456 Гневно

  "Кмете, спри да бърбориш там" - СМС от Борисов.
  Вождът, Кралят Слънце, каза - вода има! Не клатете стабилността!

 26. 26 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 2511 Разстроено

  Едно време, като се правеха ВЕЦ-ове и ПАВЕЦ-ове, имаше план сметка колко е приходът-разходът от валежите. Ама сега е капитализъм, нароиха се частни ВеЦ-ове и "надградиха" ...разхода на вода, но не и прихода от валежи.

  мурзилка
 27. 27 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  И как един ВЕЦ харчи водата ми е много странно.Трансформира ли я.Това не е ТЕЦ , че да гори въглища.Водата му е нужна единствено за да върти турбините.Какво пречи след ВЕЦ-а да има още един язовир.Тогава няма да се губи нищо.А и нали всички ( според журналистите де) искат да карат електрички.Е откъде ще се вземе толкова енергия ако постоянно спираме вецовете.Все въпроси за които еко талибаните нямат отговори.Важното е че фосилните горива замърсяват и от утре всички да са на електрички.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове
 28. 28 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Не ще нещо Господ да помогне да напълни язовирите. Ега паднаха две снежинки и дотам. Че той не помага ли, няма мак кой друг! За 30 г. да се е появил поне един нов язовир? За това пък съществуващите са оставенина самотек!

  Мърфи е оптимист!
 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2859 Неутрално

  "Един от основните проблеми в България са загубите на вода заради ВиК инфраструктурата и Ботевград не прави изключение. Загубите са над 75 процента", съобщи още той.

  Хааа, ха, и после кой ми дефектира в гащите. Ми аз ли от другия край на България да дойда да ви оправя водопроводната мрежа бе. :)

 30. 30 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 713 Неутрално

  олигарсите не живеят в БГ

  BG e мини империя на злото.
 31. 31 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#20] от "doroteus":Как ще подаваш за битови нужди условно чиста вода? Това са пълни глупости.И какво все пак се е случило след сигнала на "Напоителни системи" до Прокуратурата? Минали са 6 години, все пак... Или сигнала стои на трупчета и чака подходящ момент?
  —цитат от коментар 22 на Petleshev


  Ами и аз се чудя , но така пише в ОФИЦИАЛНИЯ ДОКУМЕНТ , който цитирам !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK