Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Христо Грозев: В Англия има задържани за заплахите към мен и екипа ни

Христо Грозев: В Англия има задържани за заплахите към мен и екипа ни

Виж видеото

Правосъдието трябва да бъде ефективно, бързо, качествено, независимо и безпристрастно, прилагащо правилата поравно за всеки. Това трябва да се прави в съответната времева рамка, която да може да доведе, в случаи на измами и корупция, до ефективни санкции, възпиращи санкции и до възстановяване, доколкото е възможно, на средствата, отклонени от реалната цел", заявява в интервю за Би Ти Ви председателят на Съда на Европейския съюз Коен Ленартс.


Той отчита като позитивно това, че България има свои представители в европейската прокуратура. "Това вече е положителен факт по отношение увеличаването на възможностите да бъдат започнати дела при измама пред националните съдилища", подчертава той.


Съдът на ЕС: Airbnb трябва да дава информация на данъчните власти
Съдът на ЕС: Airbnb трябва да дава информация на данъчните власти


Ленартс говори и за ролята на главния прокурор и ясните разделителни линии между изпълнителната власт и държавното обвинение. "В утвърдените демократически системи, основани на върховенство на закона в Западна Европа, нормалното разбиране е, че изпълнителната власт може да има обща политика по отношение определяне на приоритети в прокуратурата например - общи насочващи линии на политика, но изпълнителната власт никога не може да се намесва в конкретно дело да казва на прокурора или главния прокурор да казва на прокурор "Прекратявай това дело и започвай срещу този или онзи". Това е невъзможно, защото би било противно на функционалната независимост на прокурора да разследва и преследва", казва той.


Европейският патент с единно действие най-накрая ще стане реалност
Европейският патент с единно действие най-накрая ще стане реалност

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK