Видео: Актриси събират пари за телефона за жени, пострадали от домашно насилие

Познавам толкова жени, пострадали от насилие, че ми е неудобно да ви гледам в очите. Това са дори личности от синия екран, които демонстрират блестящо семейно благополучие", каза пред "Дневник" Силвия Лулчева на откриването на благотворителната фотоизложба "Зад вратата". Тя е една от петнадесетте български актриси, които се включиха в инициативата за събиране на пари за телефона за жени, пострадали от насилие - 02/981 76 86.


Телефонната линия е създадена преди 13 години от фондация "Анимус". Досега е подкрепяна от чужбина, като най-дълго е финансирана от холандското правителство, уточниха от фондацията. За 2011 г. парите за телефона няма да стигнат. "Много искахме държавата да се намеси, но също така е чудесно, че гражданите взимат отношение", каза представител на "Анимус".


Пред фотоапарата на Мирослав Веселинов и Гергана Змийчарова застават актрисите Койна Русева, Станка Калчева, Ярослава Павлова-Велков, Силвия Лулчева, Йоанна Темелкова, Ирина Андреева, Петя Йосифова, Невена Калудова, Анастасия Лютова,Людмила Сланева-Локо, Меглена Караламбова, Йоана Буковска, Росица Огнянова, Йорданка Стефанова, Александра Василева.


Всички снимки са събрани в календар, който може да бъде купен от книжарници "Сиела". Самата фотоизложба е достъпна във фоайето на театрална работилница "Сфумато", като всеки фотос се продава за 100 лева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK