Видео: Полицай играе канадска борба със задържанКлип на полицейски началник, който играе канадска борба със задържан беше показан от БНТ на 19 април, след като беше качен в мрежата youtube.


Създателят на клипа не уточнява кога и къде е заснето  видеото, нито кои са хората, които се виждат в него. БНТ обаче уточнява, че полицейският началник  е Николай Николов - днес  директор на Областната дирекция на МВР в София
В материала се чуват обиди и заплахи от страната на полицая към задържания.


Пред "По света и у нас" Николов заявява, че клипът е сниман преди 6-7 години, когато бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в Столичното І-во районно управление.


Клипът показва как Николов започва игра на канадска борба със задържания с идеята да провери твърденията му, че е тренирал в Студентски град. След като два пъти, полицаят побеждава противника си, му заявява: - Каква канадска борба ти тренираш в Студентския град? Да те почвам ли, казвай?"


Николов обяснява пред БНТ, че в случая става въпрос за мъжка схватка между двамата. "Това е една честна, спортменска игра. Виждате дори аз на противника си му давам предимство в условията, той играе прав, аз седнал", коментира шефът на Областната дирекция на МВР в София.


Според Николов най-вероятно спаринг-патньорът му към този момент е заподозрян, а не арестуван. Човекът срещу него не е с белезници.


"Рецепта в нашата работа няма. Ако съм счел, че мога да отворя душата на този човек, за да разговаряме, и той е дал повод да играем канадска борба, може би това е бил един от метода, по който да стигна до истината", заявява още Николов.


Към края на срещата Николов се изпуска и отправя нецензурни думи към задържания, за което признава, че е било грешка.


БНТ уточнява, че клипът е качен в youtube на 19 април, когато в Ботевград е задържан създателят на клипове Недко Асенов - Цигулката. Той стана известен с видеосюжетите, които снима в затвора.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK