Видео: Как премиерът откри "Радио Бургас" и спря музиката на Тони Димитрова

Директорът на БНР Валерий Тодоров, финансовият министър Симеон Дянков и премиерът Бойко Борисов прерязват лентата на новото радио.Избори 2022

Министър-председателят Бойко Борисов, двама министри - Симеон Дянков и Делян Добрев, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, кметът на града Димитър Николов и кметовете на Царево, Созопол, Средец, Приморско, Несебър, Малко Търново, общинските съветници и изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров се стекоха днес за официалното откриване на новото "Радио Бургас" на БНР.


Началото на официалната церемония започва с изпълнения на звездата на Бургас Тони Димитрова, но още преди появата на премиера. Идването му за малко да остане незабелязано от множеството, но в един момент музиката внезапно прекъсва. "Защо ми спряхте музиката?!" пита изненадано певицата, без да подозира, че това е станало по разпореждане на премиера. Борисов от своя страна пък се оправдава, че е заръчал да се съкрати веселата част, защото не разбрал, че Тони Димитрова пее на живо. 


"Изложихме се", констатира премиерът, след което сърдечно поздравява изпълнителката и й се извинява за конфузната ситуация. За компенсация първият музикален поздрав по радио "Бургас", който премиерът поръчва, е тъкмо на Тони Димитрова. Борисов го посвещава на финансовия министър Симеон Дянков заради "слагането ни в един отбор в Европа с Германия и изваждането ни от процедурата за свръхдефицит". "Цялото правителство има заслуга за това, но песента е за Дянков", обяснява премиерът.


Новата станция на БНР в Бургас се намира на  ул. "Филип Кутев" 2, в старата част на града до пристанищната зона и е паметник на културата. След прерязването на лентата официалните гости разгледаха отвътре изцяло реставрираната сграда, където ще се помещава Радио "Бургас". Новото радио започва излъчването си с 12-часова собствена програма от 7.00 до 19.00 часа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK