Кметът на Варна: Няма да подам оставка, докато ГЕРБ не ми я поиска (Обновена в 15.00ч. с видео)

Кирил Йорданов

© Спас Спасов

Кирил ЙордановРешението за това, дали имам подкрепата на партията, която издигна кандидатурата ми за кмет, ще бъде взето когато хората, които могат да го направят са в състояние да го направят". Така отговори на въпроса, дали все още се ползва с подкрепата на ГЕРБ кметът на Варна Кирил Йорданов.


Информацията за това, че най-вероятно днес партията официално ще оттегли подкрепата си за Йорданов беше съобщена за "Дневник" вчера от източник пожелал анонимност. Днес обаче стана ясно, че нито Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нито местните структури на партията са в състояние да вземат подобно решение.


Вчера областното ръководство на ГЕРБ във Варна проведе две заседания - едно в обедните и едно във вечерните часове, но резултати от тях не бяха съобщени. Местният лидер на ГЕРБ във Варна Иван Портних вече втори ден не вдига мобилния си телефон, а от офиса му съобщават, че с него не може да бъде осъществена връзка.
Коментирайки казаното от депутата Павел Димитров преди дни, че "ГЕРБ трябва да се разграничи от Кирил Йорданов, а той незабавно да подаде оставка", Йорданов заяви:
"Не мога да коментирам политическо решение, което трябва да бъде взето от висшия политически орган (на ГЕРБ, бел. ред.)


Днес Кирил Йорданов даде поредната си спешно и извънредно свикана пресконференция в рамките само на една седмица.


В отговор на казаното вчера от заместника му Христо Бозов, че кметът на Варна е излязъл в отпуска, Йорданов заяви следното: "Информационният поток е наситен с неверни твърдения. Не е време за отпуски, следя и координирам изпълнителната дейност на общината". Той уточни, че на  Христо Бозов е възложил единствено подписването на текущата кореспонденция и документи в администрацията си. По думите на Йорданов Бозов не е упълномощен, да сключва договори с държавни и финансови институции.


Така на практика стана ясно, че съществената работа в община Варна е на практика блокирана в очакване на решението, с което ГЕРБ трябва да потвърди подкрепата си за него или да я оттегли.


В същото време Йорданов направи внушение в съвършено различна посока като обяви дълъг списък с дейности по асфалтиране, текущи ремонти и др., които администрацията му и подизпълнители осъществяват в момента.


Служители от екипа на Йорданов обаче от вчера дават съвършено различни сигнали. Според обяснимо анонимните им твърдения, хората от местната администрация във Варна твърдат, че тя е в кома. Кметът и най-близките му заместници са влезли в тежък конфликт, след като Кирил Йорданов е направил опит да им прехвърли отговорността по подписването на документи в условия на крайна нестабилност.


В същото време традиционно нефункциониращата пресслужба на Община Варна от вчера засипва медиите със странни декларации в подкрепа на Йорданов. Техни податели, кой знае защо, са Националния съвет на полските поети, литературният институт "Максим Горки" в Москва, Писателския клуб на Република Хърватска, на Сърбия и др.


На днешната си пресконференция Кирил Йорданов обвини за искането на оставката му бившия лидер на ГЕРБ във Варна Павел Димитров (който вчера го направи открито), лидерът на градската организация на БСП във Варна и бивш председател на Общинския съвет в града Борислав Гуцанов, както и конкурента от балотажа на изборите за местна власт през 2011г. Веселин Марешки.


"Във Варна се прави сериозен опит нещата да бъдат сведени до провеждането на трети тур на последните местни избори , но , разбира се, без мое участие", каза той.


След това сплете в сложен възел исканията за оставката му, с опита за скрита приватизация на синята зона във Варна през м.г., ис тайната клауза в договора, според който общинската компания "Градски транспорт" трябваше да купи частния си партньор "Транстриумф холдинг". Според тази клауза независимо от изхода на сделката частната компания трябва да получи около 1.5 млн. лева под формата на предварително изискуемо капаро или неустойка. В момента за получаването му "Транстриумф холдинг" е завела арбитражно дело.


Тези обвинения обаче прозвучаха неясно и не бяха обяснени. В същото време Йорданов за пореден път повтори абсурдното си твърдение, че както за идеята във Варна да бъде въведена синя зона, така и за договора между "Градски транспорт" и "Транстриумф холдинг" е научил случайно, в последната минута и то от медиите. 


С цел да успокои обстановката в града, днес стана ясно, че Кирил Йорданов е приел исканията на част от протестиращите за включване на т.нар. "гражданска квота" в работата на основните комисии, специализирани съвети и комисии за възлагане на обществени поръчки във Варна. Самият той обаче ме можа да обясни, нито как точно ще бъде осъществено това, нито как ще функционират въпросните органи след влизането на "граждански експерти" в тях.


Всъщност, днешната пресконференция на Кирил Йорданов започна със сводка "за състоянието на Пламен" (36 годишният варненец, който на 20 февруари т.г. се самозапали под прозорците на кабинета му с искане за незабавната му оставка, както и тази на общинските съветници във Варна). Йорданов съобщи, че получава информация от Военноморска болница във Варна по два пъти дневно. според нея състоянието на Пламен оставало тежко, но се наблюдавало известно подобряване на дишането му.


Час преди Йорданов да свика пресконференцията си обаче, приятели на Пламен Горанов разпространиха отворено писмо до кмета. Копия от него са изпратени до президента Росен Плевнелиев и омбудсмана Константин Пенчев, а в текста му отново се настоява за оставката на Йорданов и общинските съветници.


На въпроса на Дневник как ще го Коментира Йорданов повтори уклончивия отговор от предишната си пресконференция, а именно, че ако в хода на следствието за обстоятелствата около самозапалването на Пламен бъдат открити данни за негово "виновно поведение" той незабавно и без подсещане ще подаде оставка.

Поредна извънредна и спешно свикана пресконференция на варненския кмет Кирил Йорданов (1 март, 2013г.).

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  А така. Дръж до последна капка кръв. Другар!!!!

 2. 2 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Голям инат, човекът се самозапали , а той не иска да отърве кокала. ГЕРБ да му я искат и да се свършва.

 3. 3 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пълна дезинформация

  Кирил Йорданов не обвързва оставката си с позицията на нито една политическа партия, вкл. и ГЕРБ.........

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 4. 4 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Идиотска работа! На този ръб му липсва способността да самоецени своята работа, чака онзи с маркуча да му нареди!

 5. 5 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Киртак, киртак, преоблякъл се, а в същите пак...

  - Защо Свети Джорданофф няма да подаде оставка?
  - Защото ще я пРодаде! На търг с тайно наддаване

 6. 6 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Питай и БСП и те са твой хора!

 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1357 Неутрално
 8. 8 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Варненци трябва да ти я поискат по-настоятелно,както си му е реда и да видим колко дълго този гьон сурат може да се прави на интересен.

 9. 9 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Сигурна съм, че и ГЕРБ скоро ще му поиска оставката, иначе
  рискува да се затрие като партия....

 10. 10 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  за пореден път лицето от снимката доказва ,че не е добре.

  всички може да се срамуваме,че даваме власт на подобни същества.

  той е един от многото алчняци, болни за власт и слава на избираем пост.

 11. 11 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Това, което в София вече на няколко пъти постигат с протести, в останалата част на България още не е стигнало. А варненци се гордеят как на технити протести нямало бой с полицията. Ми защо да има бой като още сте далече от постигане на целите си? С вас сме, но трябва по-смело.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1039 Весело

  Варна е хубав град с приятни хора, за това не мога да разбера защо си избраха Кирчо толкова пъти за кмет и защо сега ще си изберат Марешки?!?

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Иначе Кирил Йорданов явно си е поставил за цел да потопи ГЕРБ окончателно. Ако не я поискат, губят още гласове, ако я поискат губят финансиране, а може да излезе и още някой скандал. Отесня му на Бойко около врата. Само Цецо още е до него, но това може да е, за да го контролира отблизо.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 14. 14 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 563 Любопитно

  Няма да подава оставка, докато ТИМ не му я поиска?!?

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 15. 15 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нагъл,по-нагъл,най-нагъл...

 16. 16 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Народът ти поиска оставката,а той е върховен суверен.

 17. 17 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Става интересно. Ако очакваше ГЕРБ да го оставят, щеше да каже друго.

 18. 18 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 719 Разстроено

  Мислех си, че само глупоста е безгранична, то и наглоста била!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 19. 19 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Може би ТИМ не са си харесали още нов кмет? Е, ако варненци пак допуснат подобно чучело могат да се сърдят само на себе си

 20. 20 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Весело

  Киро се носи по спирала на паника, умствен блокаж и истерично озлобление. Той все повече се отдалечава от реалния свят. Вече никой не го поддържа - нито ТИМ, нито БСП, за ГЕРБ пък е последна грижа. Само Янко Станев му шепне нежно в ушенцето, но всъщност го подхлъзва по наклона. Самият Станев отдавна вече се е преквалифицирал в комичен персонаж... Междувременно Гуцанов - доста прибързано - точи зъбки и ноктенца и злорадства, докато се самозаблуждава, че крахът на Кирчо непременно ще налее вода в собствената му мелничка.

  Жалка история, но - в общи линии - на моменти ме развеселява.

  Свобода за Надежда Савченко!
 21. 21 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1348 Разстроено

  Както казах по друг повод - нашите политици имат изключително развита наглост, дебелокожие, безочие и нито капчица срам! Та и този кмет е типичен образец!

  Той сигурно няма никакви нарушения на съня (но пък генетичните отклонения си ги има по рождение).

 22. 22 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#18:"Geoimg"]Мислех си, че само глупоста е безгранична, то и наглоста била!?[/quote]


  Власт и сапун не се изпускат, нали знаеш.

 23. 23 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#19:"rumen_s"]Може би ТИМ не са си харесали още нов кмет? [/quote]


  Това е истинският въпрос - като го махнат този, кой и какъв ще бъде следващият? "Местен, честен и свестен"? Вероятността е миниатюрна.

 24. 24 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Герб ще му поиска оставката , но месец преди изборите.

 25. 25 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#23] от "cup_of_tea":

  Дано съм лош пророк, но се боя, че родната ми Варна е обречен град. Пуснала твърде дълбоки корени мафия, мощно руско влияние, политически играчи, които отдалеч изглеждат като сластно преплетени... черва.

  Какво да се прави... това също е начин да се съществува, уви.

  Свобода за Надежда Савченко!
 26. 26 Профил на iukwim
  iukwim
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Варна, цяла България чака да го изнесете в неделя.

 27. 27 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Еее, няма такава наглост!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 28. 28 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#25:"GogoPG"]Дано съм лош пророк, но се боя, че родната ми Варна е обречен град. [/quote]

  Има нещо ткова. Като сравнявам Варна с да речем Бургас... разликата се усеща доста ясно.

 29. 29 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#27] от "Питанка":
  Т'ва е доказателство, дека герболезата е мно'о страшна болеС...между ушите ста'Я празно като гАдулка...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 30. 30 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "bogomilok":Той веднага би си я подал защото го е страх от народа, но сигурно трябва да замита следи.

 31. 31 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  """ Кметът на Варна: Няма да подам оставка, докато ГЕРБ не ми я поиска """
  ==========================

  ГЕРБ или ТИМ ?
  А то май е все тая . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 32. 32 Профил на varnavvj
  varnavvj
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Туй на ТИМ унуй на ТИМ - много хора вэеха да се крият зад тях.. Айде стига вече!

 33. 33 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  нагъл, по-нагъл, кмет на Варна...

  РЕФОРМИ !
 34. 34 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#32] от "varnavvj":

  Ами като има голям камък под който да се крият, змийчетата там отиват да лежат. Щом викаш "айде стига ТИМ" отивай и ти на протестите. Тимаджиите са просто историческо удължение на кърджалиите.

 35. 35 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#31] от "Чардо":

  Тъжната истина е, че за ТИМ отдавна няма никакво значение, кой ще бъде кмет на града. Трибуквените мафиоти търпят Киро по инерция, въпреки че той често се оказва твърде скъпо (но съвсем не непосилно, разбира се) "удоволствие" за тях. Подкрепата от ГЕРБ на последните избори му преля малко живец, но не повече, отколкото да го превърне в зомби. И сега, както всяко зомби, се разлага пред очите ни, докато си въобразява, че още е жив.

  Свобода за Надежда Савченко!
 36. 36 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Ами да му я поискат!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 37. 37 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#1] от "Доби Велков":

  ++++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 38. 38 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 706 Любопитно

  Сега Кирчо, после Георги Славов - кмет на Ямбол от ГЕРБ, с 12 дела и няколко присъди.
  Сега ако се разрови прокуратурата за една захар и за Корал - и кмета на Бургас и той за кауша.
  Как все такива "звезди" си избираме, не знам.

 39. 39 Профил на varnavvj
  varnavvj
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не съм от Варна.
  Просто ми писна каквото и да се случи във Варна- всички групово да грачат "ТИМ са виновни" "Долу ТИМ" и т.н. подобни..
  Малко прекалено ми идва....

 40. 40 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 488 Гневно

  [quote#2:"Съни"]Голям инат, човекът се самозапали , а той не иска да отърве кокала. ГЕРБ да му я искат и да се свършва. [/quote]

  Оо, нищо няма да свърши. Това би било само началото на края, трябва да се измете ТИМ от града! Иначе нищо съществено няма да се промени. Протестите трябва да продължат и след оставката на кмета!

  rm -rf /bin/laden
 41. 41 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#39:"varnavvj"]Не съм от Варна.
  Просто ми писна каквото и да се случи във Варна- всички групово да грачат "ТИМ са виновни" "Долу ТИМ" и т.н. подобни..
  Малко прекалено ми идва....[/quote]

  Когато метастазите на ТИМ задушат цяла България, вече ще е късно и за тези, на които сега им е писнало, като на Вас, които сега мълчат и треперят някой да не наруши бюргерското си спокойствие. Когато дойдат за тях, няма да има кой да говори...

  http://dlxu.tk/22

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 42. 42 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#35] от "GogoPG":


  [quote#35:"GogoPG"]Тъжната истина е, че за ТИМ отдавна няма никакво значение, кой ще бъде кмет на града. [/quote]
  =========================

  Според мен най-тъжното е , че точно за нас гражданите е най-важно КАКЪВ по качестВА да е кмета , но на изборите все се намира кой да ги купи - купувайки едни неориентирани и мургави избиратели .
  А те тези избиратели хич не ги е е ня какъв ще е бъдещия управник !
  , , .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 43. 43 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар 12 !

  И аз това не мога да разбера , Спасе ! И то не един , а цели 4 пъти ! Иди , че ги разбеери тези варненци

 44. 44 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#39] от "varnavvj":

  Ми премести се във Варна и може да ти писне от ТИМ. там няма нормална среда за бизнес все едно си в двора на някакъв китайски император. правила ритуали посвещаване армагани присъди балу сие майкята.

 45. 45 Профил на varnavvj
  varnavvj
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Какви метастази на ТИМ и какво задушаване на цяла България и за какво бюргерското спокойствие говорите....?
  Леко налудничево ми звучи това...

 46. 46 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Не се ли сещате , че ако сега той подаде оставка ще го последват и други градове. А точно преди изборите става много лошо.
  По вашата логика дайте да поискаме оставката и на кметовете в които градове се запалиха и останалите 4 човека от началото на годината.
  Без правителство , без кметове до къде ще я докараме - анархия ? Помислете малко всичко с времето си .
  И нека поне един от всичките критици тука да изкара доказателства за връзките на К.Йорданов с ТИМ и с руската мафия. Ама доказателства - документи не празни приказки и слухове. Тези в Бивол и Уикилийкс нищо не показват.
  Не защитавам никой просто мисля трезво и логично !
  Събирам минуси

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 47. 47 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тебе ГЕРБ ли те избира и на ГЕРБ ли служиш? Много протести ще трябват още, докато се осъзнае политическата "класа" в България.

 48. 48 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#44] от "blockblock": т@шак ли си правиш бе ? За какво спиране и ограничаване приказваш ? Ти с какъв бизнес си се занимавал и са ти го спрели ?

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 49. 49 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#48] от "Bazinga !":

  Аз във Варна съм ходил само с по госкета но от хора на които вярвам знам. Защо толкова бурно реагираш бе Базинга? Да не съм обидил некой твой приятел?

 50. 50 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#46] от "Bazinga !":
  [quote#46:"Bazinga !"]И нека поне един от всичките критици тука да изкара доказателства за връзките на К.Йорданов с ТИМ и с руската мафия. Ама доказателства - документи не празни приказки и слухове. Тези в Бивол и Уикилийкс нищо не показват.
  Не защитавам никой просто мисля трезво и логично ! [/quote]
  Ах всъщност да. Е, мисли си тогава трезво и логично. Може би някой от форума ще се скрие с голям магнетофон някъде в някой шкаф на яхтата на тимаджиите да запише коварните им козни с руската мафия и после да ги изобличи във форума. Абе жужи ти верно добре ли си?

 51. 51 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Тоя по публична наглост ми напомня единствено и само на Данчо Лазаров.

  Герб да му я искат и да свършат 1 добро дело. Може и да е цирк и така да го организират, поне да натрупат точки от напускането му, но все тая. Марш.

 52. 52 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ма тоз не знае ли, че е избран от хората, не от ГЕРБ, и хората, не ГЕРБ искат оставката му. Освен това бат Бойко, ако не довечера, най-късно утре, ще му поиска оставката, щом това е условието и щом така би се аресал на простолюдието. Тъй че очакваме "принципната" позиция на ББ.

 53. 53 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Весело

  "В същото време традиционно нефункциониращата пресслужба на Община Варна от вчера засипва медиите със странни декларации в подкрепа на Йорданов. Техни податели, кой знае защо, са Националния съвет на полските поети, литературният институт "Максим Горки" в Москва, Писателския клуб на Република Хърватска, на Сърбия и др."

 54. 54 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 1144 Весело

  Новите дрехи на краля...

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 55. 55 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Къде бяха варненци когато бяха изборите? Защо не протестираха тогава? Отговора е, че те нямат алтернатива, ако Кирчо си отиде, няма кой да спре Марешки да се кандидатира за поста, а той си взима гласове (с други думи купува си ги в собствените си аптеки, където аптекарките са инструктирани да агитират възрастните хора), т.е ако се кандидатира ще спечели. Това ли искат варненци? Има ли смисъл да го допуснат?

 56. 56 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#53] от "Варненски":

  Ето тук пак лъсва импотенцията на подобни начини на управление. Вместо да си наемат яка агенция като Hill & Knowlton & Qorvis дето лъска имиджа на разни като Кадафи (бог да го прости) Башар Асад и още куп по дребни диктаторчета нямаше да изглеждат толкова смешно. Ама на! Наредили там в ПъРъ-то всякакви любовници, лели, каки и сваки. Е, как ще им свършат работа. Никак. Имитацията на работа ще ги закопае.

 57. 57 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Броженият срещу Йорданов бяха още преди преизбирането му. А ГЕРБ въпреки всичко издигнаха неговата кандидатура. Няма по-противоречив кмет в цялата страна и въпреки това те заложиха на него. Ама много ценен е явно! Не виждам как ще се откажат от него. Вероятно имат споразумение с когото трябва от варненския регион. Да си отиде Йорданов е равносилно на това да се махне Найденов - невъзможно без някаква друга сделка за компенсация.

 58. 58 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#16] от "bogomilok":


  [quote#16:"bogomilok"]Народът ти поиска оставката,а той е върховен суверен. [/quote]
  Кой народ по точно,оня който го избра с мнозинство или другия от лумпени и комунета?

 59. 59 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#55] от "georgi_val":

  98% от циганите във Варна са гласували за Киро. Над секцията им пишеше "Клуб на ДПС" /Има статия за това в Дневник/ Като прибавим към това и "спортната общественост", гласовете на ТИМ и бабичките, които не разбраха, че Киро вече не е от БСП...

  А иначе Марешки няма нужда да си купува гласове. Няколко то причините да гласуват толкова много хора за него - виждат го като алтернатива на Киро, богат е - няма да краде, грижи се за нас - лекарствата в неговите аптеки наистина са с 5-10% по-евтини /не вярвах, но проверих за няколко неща и се убедих/ А иначе какво му трябва на човека - има най-бързата кола, има най-скъпата кола, има си голяма къща, има си малка къща на плажа... Дори и на плажа чадърите му са по 3лв, като съседните са по 5-7лв /съседните концесии от двете му страни/

  Киро, Киро, подавай оставка... И без това на изборите те бяха планирали само за 2 години!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 60. 60 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Киро малко се е объркал. ГЕРБ не го е избирал за кмет. Избрали са го варненци.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 61. 61 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Киро, мащай се, че напълни предпролетно моретос фекалии бе!

 62. 62 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Ив.Петров пред тел.канал ясно каза-кандидатирал се за общ.съветник.При броенето нямало нито един глас за него въпреки че той със сигурност знаел момчета които са гласували за него!Много ясно го каза-с избори не става фалшифицират се!Защо прокуратурата не го разпита?Или чорапа като се разплете .............!Затова на улицата докато такива наглеци не влезнат в кауша!

 63. 64 Профил на pecjusche
  pecjusche
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Чист цинизъм е това поведение. Варна не е била толкова разрушена сигурно и по време на войните, колкото е сега.
  Този човек трябва да бъде подведен под съдебна отговорност!

 64. 65 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Кире е родния Василис Папагеоргопулос, и е време като колегата си да иде в заслужен дългогодишен отдих зад решетките.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 65. 66 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Весело

  За да спасят собствените си з.....ци, ГЕРБ ще му я поискат най-късно до утре

 66. 67 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1083 Разстроено

  Оставка се иска от тези дето са гласували за теб кмете. И щом не се прави това за което са те избрали, те са тези които ще ти поискат оставката.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 67. 68 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#59:"zaza"]А иначе Марешки няма нужда да си купува гласове. Няколко то причините да гласуват толкова много хора за него - виждат го като алтернатива на Киро, богат е - няма да краде, грижи се за нас - лекарствата в неговите аптеки наистина са с 5-10% по-евтини /не вярвах, но проверих за няколко неща и се убедих/ А иначе какво му трябва на човека - има най-бързата кола, има най-скъпата кола, има си голяма къща, има си малка къща на плажа... Дори и на плажа чадърите му са по 3лв, като съседните са по 5-7лв /съседните концесии от двете му страни/[/quote]


  Ако Марешки е алтернативата, най-вероятно е КЙ да векува на този пост.

 68. 69 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#49] от "blockblock": какво знаеш офисите на ЦКБ и България еър , това е ТИМ за 90% от пишещите

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 69. 70 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#69] от "Bazinga !":

  Ами добре тогава аз съм готов да чуя малко повече за ТИМ, ще ни разкажеш ли?

 70. 71 Профил на cockmeat
  cockmeat
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Хлъзгав червей е кмето......

  Политиците и памперсите трябва да се сменят често поради една и съща причина!
 71. 72 Профил на nenamurzela
  nenamurzela
  Рейтинг: 381 Неутрално

  щом това било ТИМ не виждам какъв ви е проблема, значи осигуряват повече от достатъчно работни места....Ама на който не му се работи друг му е виновен. Така че стягайте се , стига сте мърморили.

 72. 73 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 446 Весело

  Тоя ще яде бой!

  кому е изгодно?
 73. 74 Профил на block
  block
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#72] от "nenamurzela":

  ами тука казват, че имало и още. но нищо повече не съобщават.

 74. 75 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  [quote#70:"blockblock"]готов да чуя[/quote]
  "..."Докато се занимаваме с черна работа като събирането на лоши кредити и преследването на длъжници, срещу нас винаги ще има съпротива", заявяват от ТИМ..."
  ето ви вее, четете:
  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2003/01/18/219466_vuzhodut_na_tim/
  па може и сами да потърсите

 75. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1743 Весело

  [quote#72:"nenamurzela"]не виждам какъв ви е проблема, значи осигуряват повече от достатъчно работни места...[/quote]

  Не щът да им работят, а... гиди мързеливи гниди

 76. 77 Профил на varnavvj
  varnavvj
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мързи ги...ама яко ги мързи да работят.
  Да мрънкат са 1-ви!

 77. 78 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 434 Любопитно

  [quote#35:"GogoPG"]Тъжната истина е, че за ТИМ отдавна няма никакво значение, кой ще бъде кмет на града. [/quote]

  Тъжно е, да... И наистина не им пука кой седи на кметското столче във Варна. Те си гледат фирмите, които отдавна са надскочили географските ширини на Област Варна.
  Наш Киро ли ще им е грижа?

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 78. 79 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#19] от "rumen_s":

  Точно пък те едва ли ще тръгнат да се занимават с кметовете. На светлинни години си от реалността във Варна. Най-вероятно си я виждал само на картата и идея си нямаш какво се случва тук в действителност.

 79. 80 Профил на varnavvj
  varnavvj
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Могат да правят бизнес - правят го!
  Няма нищо лошо в това!

 80. 81 Профил на lameo
  lameo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Безгранично безочие, липса на елементарно човешко достойнство, откровена човешка деградация. Стой сега, Кириле, и гледай с какъв гръм и трясък ще се сгромолясат нещата върху кофражираната ти съвест. Каквото не се маха чук, ще се махне с див социален взрив. Жалък човек!

  Cetus
 81. 82 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 434 Весело

  Вай-вай, горкото Киро ще отива на пенсия.

 82. 83 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#81] от "lameo":

  Не е жалък, нагъл е. Жалките хора ги съжаляваме, пък ние от тоя явно ни с добро, ни с лошо можем да се отървем.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 83. 84 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Тука хората, дето яко се пените срещу ТИМ, я си пейстнет IP-тата, че да цъфнете, каква организирана софийска клика сте. Такива безумни и безпочвени изказания има, че то просто си личи, каква маниполционна "платена" машина сте.

  Останалите сте просто толкова потънали в тази масова дезинформация, че ми е мъчно да ви гледам. Толкова сте повярвали на комунистическата пропаганда, че вече фактите пред очите си не виждате.

  На БСП им трябва един прът в колелото на пропагандната им машина, че да се поизтърсят малко от обикновените граждани, които са полепнали или доброволно са се качили на нея. Тогава, ще видите кой - кой е.

  ТИМ, че ТИМ. През това време истинските престъпници, които съсипват държавата си продължават с дейностите, току само пуснат някой слух, че друг е виновен. Като не са на власт това им е основното занимание. Помните ли колко дериватни партийки излизаха оттам. Май вече забравихте. Сайтове, реклами срещу Костов и ГЕРБ и какво ли не. Половината престъпници пък си направиха ГЕРБ, щото за тях нямаше много място в БСП и почнаха друга война.

  ТИМ са лесна мишена, знаят ги хората по физиономия и не се крият. Най - лесно да кажеш "ей тоз беше" и всички да хукнат подире му с камъни. А простия народ като знае, че Киро е на ТИМ, що ходи да гласува за него? От страх ли? Дали ТИМ ще отидат да набият цяла Варна, че не са гласували? Или те с 10 000 хил служители (под строй) са гласували със 70 000 гласа?

  Не, под строй ходят от БСП. То се вижда и от резултатите на всички избори от 20 г. насам.

 84. 85 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Е Бойко нали не искаше кръв по улиците? Няма проблем със самозапалването явно, защо още не му е поискал оставката?

 85. 86 Профил на lilia_lu
  lilia_lu
  Рейтинг: 381 Неутрално

  много интересно измъкване.да видим герб дали ще му поиска оставката

 86. 87 Профил на matanza
  matanza
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#26:"iukwim"]Варна, цяла България чака да го изнесете в неделя.[/quote]

  Ще го изнесем.

 87. 88 Профил на radina_91
  radina_91
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ама,че нагъл човек, тоя ненормален ли е и ГЕРБ в лицето на какви ще му поискат оставката?!??!? Тоя е нагъл до безобразие!!!

 88. 89 Профил на Ani Vasileva
  Ani Vasileva
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#84:"pedro"]Тука хората, дето яко се пените срещу ТИМ, я си пейстнет IP-тата, че да цъфнете, каква организирана софийска клика сте. [/quote]
  [quote#84:"pedro"]

  А ти какви искаш да са платените коментаторчета на Икономедия? За тях всеки, който не им е дал от баницата си е лош. Нямат аргументи, нямат адекватни отговори на отправените към тях въпроси.
  Само цъкат + и - на коментарите и викат "Ууу за тия" или "Ууу за ония".

  Между другото +++++ за твоите аргументи.

 89. 90 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#9] от "pentuer":

  Абе партията на мутрите трябва да се закрие със закон

 90. 91 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Изборите в България не се печелят. Те се нагласяват, така че забравете че тоя или оня кмет били избрани. Те са назначени.

  Отделете време навреме.
 91. 92 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 534 Весело

  Това кметле май ще яде бой

 92. 93 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Ай ,Ай!За патриарха може за ТИМ не може!Срещу БОКО може срещу ТИМ не може!А БОКО да е бил съдръжник с някой от ТИМ?Упорито се прокарва разделителна линия между протестиращите градове защото ако протестиращите се съберат на едно място ще стане страшно!От коментарите лъсва един проблем за който никой не говори!Проблема с политическата надстройка е ясен-съд и да се махат!Проблема с неработещата икономика никой не го обсъжда!Част от последния проблем са монополите ,групировките,ТИМ в часност!Безмислено е един монопол да се замести със 100 неконтролируеми субекта!Докато с политическата класа трябва трябва да се действа безкомпромисно и решително ,икономическите субекти трябва да се чувстват сигурни ако действат в рамките на закона разбира се!Не следва за безхаберието на политиците да плащат икономическите субекти!

 93. 94 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#70] от "blockblock":


  До коментар [#72] от "nenamurzela":

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2003/01/18/219466_vuzhodut_na_tim/

  http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parA

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 94. 95 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  http://semkiibonbonki.blogspot.com/2013/02/blog-post_3100.html

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 95. 96 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  От "стената" на Зорница - за Пламен Горанов:

  Информация от болницата: Много съм развълнувана, но се надявам да пиша смислено и подредено. Процедурата по събуждането на Пламен от кома е в ход. Сутринта са му вляли доза пирамем за стимулиране на мозъка и са направили контакт! Представете си, направили са контакт! Днес следобед ще направят вливане на втора доза пирамем. Лекаря с който говорихме го виждам за първи път, но думите му повдигнаха вярата ми: "Не разбирам защо Пламен е направил това, но дълбоко в себе си го уважавам. Така може да постъпи само един смел и сърцат човек. Ние /болницата, лекарите, екипа/ няма да го оставим, борим се за него, борете се и вие!" На въпроса ми с какво можем да подпомогнем болницата и екипа, отговора беше: "Кръв! Имаме всичко останало, трябва кръв! Вчера сме вляли два литра плазма, днес ще влеем 3." Да включим екипа и кръводарителите в молитвите си, тези хора превръщат надеждата за възстановяването на Пламен в реалност!

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 96. 97 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  ТИМ - Мафия
  Това е лозунга на Варна, която нито една телевизия не се е осмелила да покаже досега. Нито да пусне запис със скандирания "ТИМ Мафия" от 30 000 души пред кметството на Варна.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 97. 98 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Приятели на Пламен Горанов, който на 20 февруари т.г. се самозапали пред парадния вход на Община Варна с искане за оставката на кмета на града Кирил Йорданов и целия Общинския съвет, разпространиха днес открито писмо. В него те също настояват за незабавната оставка на Кирил Йорданов и общинските съветници. Копия от писмото са изпратени до президента Росен Плевнелиев и омбудсмана Константин Пенчев.
  Публикуваме текста на писмото в оригиналния му вариант:

  "Пишем Ви това писмо ние, приятелите на Пламен Горанов, който в знак на протест срещу 14-годишното Ви управление и съсипване на любимия на цяла България град, на родния ни град Варна, се самозапали на 20 февруари 2013 г. рано сутринта преди сесията на общинския парламент. Малко преди да пристъпи към тази крайна мярка Пламен беше подготвил плакат, който гласи: "Оставка на Киро и всички общински съветници до 17 ч. на 20 февруари 2013 г.".

  Цяла седмица след това хиляди варненци застанаха под този плакат, под този апел и този призив! Хиляди, г-н Йорданов!!! В неделя, 25 февруари 2013 г., бяхме над петдесет хиляди варненци, протестиращи срещу Вашето управление и искащи оставката Ви.

  Господин Йорданов, нашият приятел пламна, но ние знаем колко обича живота. Пламен е жив. Ние, неговите приятели, знаем че дори когато е горял на стълбите пред сградата, в която работите вече толкова дълго, Пламен е искал да живее. Да живее в един град без корупция, без клиентелизъм, без потрошени улици, без съсипани индустрия и частен бизнес. Град, в който грижата за публичното благо не се делегира на една всемогъща корпорация, а се упражнява от свободно избрани представители в интерес на всички граждани.

  Огънят, който Пламен запали от себе си, беше призван да насочи светлина върху Вашите дела и тези на администрацията, която оглавявате.

  Вие, г-н Йорданов, се позовавате на гласовете на седемдесет хиляди души, които са Ви избрали. Ние също обичаме и уважаваме вишегласието. Но трябва да разберете, че след гнева на улицата, който се събра в пламъка на Пламен, нищо вече не е същото. Всички политици вече разбраха, че процедурната демокрация не им дава легитимност да управляват в този момент и трябва отново да помолят суверена - българския народ - за такава легитимност. Единствен Вие в такава степен сте повярвал в способността си за мимикрия, че отказвате да чуете гласа на варненци.

  Призоваваме ви, г-н Йорданов и вас господа общински съветници, в името на едно хубаво бъдеще, дайте шанс на град Варна. Нека отново върне блясъка и красотата си, да стане пак онази привлекателна морска столица, която всички помнят. Дайте ни шанс отново да сме горди от това, че сме родени и израснали във Варна, нашият любим град. Молим Ви, не бъдете повече лицемерни, егоистични и арогантни с нас. Уважете нашето желание и тихо, с достойнство си подайте оставките.

  МОЛИМ ВИ, Г-Н ЙОРДАНОВ, МОЛИМ ВИ ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ! Така за всички ни ще има нова надежда и шанс, което може би и вие желаете, но за толкова години управление не можахте да осигурите.

  Ние няма да се откажем от желанието си за промяна. Не и след саможертвата на Пламен Любчев Горанов! Защото, господин Йорданов, ние сме длъжни да почетем саможертвата му и да изпълним делото му докрай, съжалявайки, че нещата отидоха толкова далеч и че никога за никого от нас, приятелите му, съгражданите му, няма да има спокойствие и утеха, ако не променим посоката на развитие на града НАГОРЕ и НАПРЕД. Градът, за който Пламен е готов да даде здравето и живота си.

  Благодарим Ви, г-н Йорданов и на Вас господа общински съветници, че ще уважите желанието ни, и желанието на хиляди варненци и ще напуснете постовете си, подавайки оставка.

  Това писмо е написано от Петя Стефанова, Павел Попов, Албена Александрова, Веселин Златков, като зад искането за оставката Ви застават и Пламена Георгиева, Иван Стефанов, Стела Костова, Светослав Неделчев, Камен Събев, Кирил Станчев, Яна Стоянова, Петя Петкова - ПРИЯТЕЛИ НА ПЛАМЕН ГОРАНОВ.

  1 март 2013 г., Варна"

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 98. 99 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Да не би ГЕРБ да те е избрал, бе Кире? Що си мисля, че хората гласуваха за теб? Вярно грешка беше, ама те бяха тези, които те сложиха на този пост, не ГЕРБ.

 99. 100 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 594 Неутрално

  много е нагъл тоя кмет (мафиот).

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK