Раева: Ако министерството работи така, до две години ще останем без спорт (видео)

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева отново се изказа критично за работата на министъра на спорта Петър Стойчев<br />

© Дневник

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева отново се изказа критично за работата на министъра на спорта Петър СтойчевПредседателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че ако министерството на спорта продължава да работи по този начин, до две години няма да има спорт. Тя е недоволна от липсата на средства.


"Всеки ден гърми по някоя федерация. От министерството да обяснят защо няма пари. По начина, по който се работи и се правят нещата, до две години изобщо няма да имаме спорт. Когато попитахме, защо се случват така нещата, ни казаха, че трябва да сме мълчаливи и тихи до изборите. Да няма напрежение", заяви Раева.


Тя отново се изправи срещу министъра на спорта Петър Стойчев. По думите й бившият плувец не е подходящ да управлява българския спорт. "Той трябва да търси диалог, за да се види къде е проблемът, а не да се прави на силен, защото това са комични ситуации", каза Равеа. По думите й "хората са притеснени и разочаровани".
Според нея Стойчев й е казал, че министерството е много затруднено, но ще види какво може да направи по въпроса със средствата за пътуване на ансамбъла. От федерацията поискаха допълнителни 70 хил. лева, които заради грешка пропуснали да изчислят. "Ние ще заминем на европейско първенство, защото имаме добър спонсор, но колко федерации успяват да направят това."


Раева заяви, че се чувства като "абсолютен наивник". "В това министерство никой не се интересува от спорт."


С обратен знак е оценката на Стойчев за работата на федерациите. Преди няколко дни министърът каза, че хората от федерациите го търсят, за да му искат пари, а не да говорят за спорт.


София ще е домакин на състезание от Световната купа, за което са осигурени 470 хил. лева. Половината идват от държавата, а другата половина - от спонсорите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK