Видео: Стрелковият съюз на Мария Гроздева получил незаконно държавно финансиране

Източник БГНЕС

Българският стрелкови съюз (БСС) с президент Мария Гроздева е получил незаконно финансиране от държавата, заяви Камен Шишманов, президент на старата стрелкова федерация, която загуби лиценза си при управлението на правителството на ГЕРБ. 
Шишманов показа писмо от Международната федерация по спортна стрелба, в което се отправя молба към съюза на Гроздева да представи необходимите документи за молбата им за членство.


Писмото е получено на 30 май в БОК и в него се казва, че БСС не е приет на член на международната федерация, тъй като въпросът не е разглеждан. Това ще стане на 25 ноември.


Служебният спортен министър Петър Стойчев разписа договора за финансиране на федерацията.


Според глава втора на наредбата за държавно финансиране едно от изискванията гласи "да имат валидно членство в съответната международна спортна федерация, ако има такава".


От спортното министерство заявиха за "Дневник", че на 22 март БСС е предоставил писмо от международната федерация, в която ги поздравяват за учредяването и че ги вписват в регистрите си. На базата на това писмо е сключен и договорът за финансиране.


От БСС твърдят, че са имали членство до въпросното писмо от 30 май и че сега просто ще трябва да се отиде на административна процедура за определяне на правото на една от двете федерации.


"Имахме членство до 30 май. Тогава получихме писмо, в което ни уведомяват, че след след жалбата на Камен Шишманов и след като са прегледали ситуацията въпросът трябва да бъде отнесен до компетенцията на административния съвет", заяви за "Дневник" съпругът на Гроздева Валери Григоров, който движи въпросите на новия съюз.


"Това ще ни струва участието на европейското първенство. Нито ние ще можем да участваме, нито те. Те нямат лиценз, а ние членство в международната федерация", добави той. 


Федерацията, оглавявана от Шишманов загуби лиценза си в последните седмици на управлението на Свилен Нейков, който го даде на Гроздева дни преди да си отиде от поста. 


БСС беше набързо приет и за член на Българския олимпийски комитет, според чиито изисквания трябва да "има контакт с международната федерация". Тогава генералният секретар на БОК Белчо Горанов заяви, че имал тайни писма от международната федерация, с които Шишманов нарушавал международния престиж на БОК.


Шишманов определи ситуацията с отнетия лиценз като "държавна намеса", което може да му послужи като аргумент на арбитража през ноември.


"Международната федерация е ревнива, заради държавната намеса в неправителствени организации и защото не може така лесно да се изключва една федерация за сметка на друга алтернативна. БСС не е представил необходимата документация, което показва, че те нямат необходимите документи за членство. Как тогава е подписан договор за финансиране на БСС? Кой министър е нарушил закона?", каза Шишманов на пресконференция. 


"БСС цели да се източат активите на старата федерация и да се пренасочат към тях. Активите са близо милион. Унищожиха федерацията ни по политически причини и личностна неприязън. Цялата битка и война беше за пари, защото федерацията ценеше и мислеше всяка една стотинка, и да - имаше ощетени клубове, които преди това си правеха каквото си поискат", заяви Шишманов.

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Весело

  Имат "пушкала" хората, не ги дразнете, че стрелят на "месо" !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 2. 2 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Нито ние ще можем да участваме, нито те. Те нямат лиценз, а ние членство в международната федерация"
  Българска работа.

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Е тва е, няма страх от закона по тези територии и всеки докопал се до властта ЖУЛИ ЯКО. Няма да се оправим докато не се създаде работеща съдебна система.

 4. 4 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Таню Киряков влезе в парламента от "гражданската" квота на БСП и чистките започнаха...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 5. 5 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#3:"442"]Няма да се оправим докато не се създаде работеща съдебна система.[/quote]
  Ами как да се създаде нова, като старата не ще да си ходи?
  На нея си ѝ харесва така - несменяема, независима, корумпирана и отговорна само пред себе си...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  [quote#3:"442"]Няма да се оправим докато не се създаде работеща съдебна система.[/quote]
  Точно БСП държи тази система в невъзможност да реагира адекватно, а да обслужва само червени интереси.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Комунягите и ченгетата се крадат едни други. И тъй като нямат монетарница, всичко задигнато е от населението.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 8. 8 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Потвърждение на максимата, че за каквото и да си говорят, винаги става въпрос за едни пари...

 9. 9 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#8] от "j.h.jazz":

  Цял живот всичко е заради едни хартийки. А тези хартийки за съжаление определя мачкането на човек с цел контрол. Един вид пирамида и това е.

 10. 10 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 521 Любопитно

  На някой направиха ли му впечатление рекламните пана на Корпоративна Търговска Банка на това видео... А името Тракия Пловдив, спомената за стрелците (това си е Ботев Пловдив), а на стадиона в Пловдив има разпънато същото рекламно пано. Г-н Василев е навсякъде така че внимателно... Да не говорим, че той реди правителството... Жална ни майка! Реваншизмът е пълен, макар че уж с Боко си бяха комбина... Но няма вечни приятелства, има вечни интереси. Грухчо е в парламента за да са сигурни, че този път няма слабо. Затова толкова се е разгрухтял напоследък

  911,959,964,993
 11. 11 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Поне стрелковия съюз на Мария Гроздева има представителство в нейно лице на световни и европейски състезания.....

 12. 12 Профил на veskonic
  veskonic
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ...............После и на световно няма да участваме най-вероятно заради обжалване........не ми се мисли за олимпиада - чакаме от Мария трета титла!

 13. 13 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  До коментар [#10] от "993":


  [quote#10:"993"]а на стадиона в Пловдив има разпънато същото рекламно пано. Г-н Василев е навсякъде така че внимателно...[/quote]Мустакати господин е собственик на Ботев-Пловдив...

 14. 14 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  И нека обсрстрела на 7 милиона мишлета започне сега.

 15. 15 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "... че на 22 март БСС е предоставил писмо от международната федерация, в която ги поздравяват за учредяването и че ги вписват в регистрите си ..."
  "... Според глава втора на наредбата за държавно финансиране едно от изискванията гласи "да имат валидно членство в съответната международна спортна федерация, ако има такава" ..."
  "... На базата на това писмо е сключен и договорът за финансиране ..."
  и какво му е нередно? след като глава втора на наредбата за държавно финансиране посочва само валидно членство, а това беше на лице в момента на подписване, не виждам Шишманов за какво реве освен че кранчето пресъхна
  освен което на 23.02 се направи събрание на старата федерация, на която Камен Шишманов беше свален от поста си така че твърдението от статия "...заяви Камен Шишманов президент на старата стрелкова федерация ..." е неточно
  в случая той дава изявления като физическо лице, бивш президент на старата стрелкова федерация

 16. 16 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 987 Неутрално

  едно не мога да разбера, защо толкова много държавни пари отиват във всякакви самозвани спортни федерации, които от своя страна стават маркетингов инструмент на определени фирми, спортни зали (които на всичк отгоре са и общински), на снабдители на екипи и спортни съоръжения?!?

  някой знае ли как работят спортните федерации в Дания? или в Холандия?

  РЕФОРМИ !
 17. 17 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#6] от "Храбър":
  Не бих казал точно червени. Съдебната система е лакей на Лукановата банда превратаджии - Бригадир Аспарухов, Митьо Гестапото, монтерейци и тем подобни човешки отпадъци...
  А сред магистратите лакей номер едно е Цацаров! Показа го с дела!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 18. 18 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  До коментар [#14] от "deepblue":


  И нека обсрстрела на 7 милиона мишлета започне сега."

  -Ма той не е спирал!Ту от едната,ту от другата страна-кръстосан огън.Ошашавиха ни,та не знаем наляво ли да бягаме,надясно ли-все сме в батака.

 19. 19 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#13] от "yanne": Знаем

  911,959,964,993
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK