Станишев: Реакцията на ГЕРБ показва, че изборът на Пеевски е правилен

Сергей Станишев

© Надежда Чипева, Капитал

Сергей СтанишевЛидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че реакцията на ГЕРБ за избора на Делян Пеевски начело на ДАНС показва, че премиерът Пламен Орешарски е взел правилно решение.


В момента правителството на Пламен Орешарски има много тежки задачи. Страната е в много трудно положение, хората мизерстват, икономиката не работи. Убеден съм, че г-н Орешарски е преценил точно коя личност и с какви качества може да възстановява държавност, върховенство на закона. Призовавам да съдите по действията председателя на ДАНС, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента.


Станишев отбеляза, че вчера е провел разговор с Пеевски. "Убеден съм, че той има волята и решимостта да работи за държавата и за хората, да се противопостави на всякакви икономически интереси, на източване на държавата, на корупцията", добави лидерът на социалистите. Той напомни, че в продължение на четири години държавата беше превзета и ограбвана от една политическа клика – върхушката на ГЕРБ. "За мен е много ясна индикацията в поведението на ГЕРБ и на Борисов. Тяхната реакция ми подсказва, че изборът на г-н Орешарски е правилен", каза Станишев.


Според председателя на БСП в момента има нужда от решителност, от последователност и от принципност. "Убеден съм, че г-н Орешарски и кабинетът заслужават доверие и шанс да свършат работата, за която са избрани от Народното събрание", изтъкна Станишев. Той напомни, че вчера Министерският съвет е дал указания да се приложат практиките за ограничаване на разполагането на пари от държавни дружества в ограничен брой банки. "Това е част от цялостната политика за възстановяване на държавност, правила и върховенство на закона", подчерта лидерът на БСП.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK