Даниела Бобева ще е вторият вицепремиер (видео)

Даниела Бобева ще е вторият вицепремиер (видео)

© Асен ТоневДаниела Бобева ще е новият вицепремиер в правителството, съобщи пред журналисти премиерът Пламен Орешарски, цитиран от агенция "Фокус".


"Утре ще внеса на заседанието на Народното събрание предложението за втори вицепремиер, който ще покрива икономическата тематика. Ще бъде без портфейл, но с много отговорности по координацията на икономическите политики, чуждестранните инвестиции, електронното правителство и подобряване на административните услуги за бизнеса и гражданите.


На въпрос дали това е негова лична номинация Орешарски заяви: "Вие как мислите?".
Даниела Бобева е родена в София. Завършила е УНСС, специалност "Политическа икономия", доктор е на науките. От април 1995 г. до ноември 1996 г. е председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции, а от 12 февруари 1997 г. е министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служебния кабинет на Стефан Софиянски. След идването на власт на кабинета на Иван Костов става директор на "Международно сътрудничество" в БНБ. Била е вицепрезидент е на Черноморската банка за търговия и развитие със седалище в Солун. Била е и експерт към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие със седалище Париж . В последните десет години Бобева оглавява дирекция "Международни отношения" в Българската народна банка.


От правителствената информационна служба официално съобщиха за номинацията.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK