"Дневник" и "Капитал" - обявени за "вражески" в комисията за конфликт на интереси (обновена и видео)

Филип Златанов

© Юлия Лазарова

Филип ЗлатановВ личен бележник на председателя на на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов прокуратурата е открила негови ръкописни бележки, в които сайтът "Дневник" и вестник "Капитал" са обявени за "вражески".


На същия ред в бележника пише, че ако има обаждане (зам. главният прокурор Борислав Сарафов не можа да уточни за какво обаждане става въпрос), "да се звъни на секундата" (не е ясно и на кого да се звъни).


В същия личен бележник на шефа фигурират указания за различните преписки и за лицата, които се разследват за конфликт на интереси. Най-често срещаните са: "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки". А най-често срещаните инициали от кого да се чака обаждане и на кого да се позвъни са "И.Ф.". На едно място е написано "ИФ казала...", от окето се съди, че инициалите са на жена.
Зам. главният прокурор Борислав Сарафов не потвърди, че става въпрос за Искра Фидосова, защото тепърва ще се проучват данните от бележника.


От вчера Филип Златанов е привлечен за обвиняем за длъжностно престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс. Прокуратурата е направила искане до съда и за отстраняването му от длъжност до приключването на разследването.


Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред журналисти, че са претърсени и жилищата в София и в Перник на председателя на комисията за конфликт на интереси. Това стана, след като прокуратурата образува досъдебно производство за длъжностни престъпления, извършвани в комисията.


На 9 юли с разрешение на съдия е било извършено претърсване в служебните помещения на комисията. Бележникът на Златанов е намерен там. Иззети са компютърно-информационни данни и веществени доказателства. Към онзи  момент обаче нуждите на разследването не позволявали да се предостави повече информация по досъдебното производство.


Сред нарушенията на председателя Златанов, които прокуратурата е констатирала, освен драстичното изпълняване на "директиви" отвън и манипулиране на проверки, преобладава забавянето на движението на преписките и честото неуведомяване на прокуратурата за резултатите от проверките. Последното нарушение е изключително важно, защото прокуратурата по закон има право да оспова пред съда заключението на комисията, независимо дало то установява или отхвърля конфликт на интереси.   А за да упражни това свое правомощие, обвинителната институция трябва да е информирана за всяко решение на комисията за конфликт на интереси.


На пресконференцията бяха показани бележки от бележника, в които фигурира и името на президента Плевнелиев. Той е е споменаван най-често във връзка с преписката на Димана Ранкова, бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор и съветник на президента Плевнелиев, която е кандидатствала за отговорен пост в БНБ. От бележника на Златанов се подразбира, че той е чакал указания от високо място - ИФ, ЦЦ и ББ, че решението трябвало да бъде, че е налице конфликт на интереси, което да препречи пътя й към БНБ. Впоследствие съдът отменя решението на комисията.


На пресконференцията беше изнесена само малка част от директивите в личния бележник на Златанов. Прокуратурата е установила кой е давал "директивите", но към момента не може да го съобщи, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.


Не на всички бележки смисълът е ясен от пръв прочит, например не е ясно какво има предвид авторът с израза "да се изкщарат хората от улиците" и каква е връзката на уличните протести през февруари с комисията за конфликт на интереси. Тепърва ще се съпоставят сигнали и указания на шефа и решения на комисията със събития извън нея.


Засега прокуратурата е проверила десет преписки и е разпитала десетина свидетели, в тях сто процента съвпадат резултатите с указанията от бележника. Бяха посочени като пример случаите, н които е открит конфликт ан интереси,  на бившия шеф на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Тодор Коларов, който беше уволнен от ГЕРБ,  на изпадналия в немилост депутат Евил Димитров, споменатата Димана Ранкова. В тефтера на Златанов се срещат и имената на уволнените бивши министри на икономиката Трайчо Трайков и на образованието Сергей Игнатов, членовете на Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев, Незабравка Стоева, председателят на Съюза на съдиите Таня Маринова.
. Прави впечатление, че комисията открива конфликт на интереси тогава, когато лицата са вече загубили влиянието или поста си, и не открива конфликт, когато те са във властническия си апогей.


В бележника се споменава и за "проблеми с АССГ" (вероятно Административен съд София град), отбелязано е и "неразбирателство със 7-мо отделение" (не е ясно дали е 7-мо отделение на Върховния административен съд), споменато е името "Г. Колев" (вероятно председателят на ВАС),
"Да дам на ИФ (делата), които съм дал на Г. Колев..."


(Извадки от бележника на Филип Златанов)


Какво да правим с Ранкова и Президента;
Румен Арнаудов да се оправи;
Дела – Венета Марковска;
Апост. Апостолов – важно е, ако дойде;
Ап. Ап. не е човек на ИФ;
Н. Зеленогорски – да се удари – става приоритет;
Гугушева – готова за прекратяване;
Решенията за Ранкова и президента все още не съм ги пуснал – другата седмица ще се коментира;
Да се изкарат хората от улиците – 19.02;
ДКЕВР – бързо!!!;
Незабравка Стоева, Ситнилска;
Не е среща с Фидосова ->;
Е. Димитров – стоп;
Цеков ни е казал, че няма правомощия;
Надзорника на касата – нито по определяне на цените, нито по скл. договори;
За Ранкова във вторник;
Е. Д. ще се удари след около месец и половина (вече не е фактор в ГЕРБ);
Вяра Петрова -> м.д. да се удари;
Относно ЦИК – дали са лица, заемащи публична длъжност;
Вече се прави проверка на кабинета (служебния);
Семерджиев е ударен;
Продължават проблемите със съда;
Имаме проблеми с ВСС;
На 7 ноември от ДАНС са входирали писмо с искане за резултат от проверката с/у Ранкова. Да дам на ИФ (Делата) - 7-те, к. съм дал на Г. Колев на 7.11. 2012 г. - списъка е при ИФ.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (283)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Plamen
  Plamen
  Рейтинг: 236 Неутрално
 2. 2 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Весело

  Защо ли обичам тези "вражески" медии?
  После ще се обадя на И.П.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 3. 3 Профил на Geo
  Geo
  Рейтинг: 616 Гневно

  Дали някой се чуди още защо ГЕРБ изведнъж се засилиха към диалог? Проблемът е, че от боричкането на двете ръце на мафията една с друга ние само губим...

  Истината ще ви освободи
 4. 4 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Нищо,няма страшно като дойдат на власт хората на Прокопиев и Цветелина Бориславова няма вече да сте вражески Медиите винаги са се делили на придворни и на такива които правят всичко възможно да станат придворни. А този Златанов явно е от Магнаурската школа щом си записва кой какъв е и кого да удари в бележника

 5. 5 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Цацаров става опасен за държавата. Личен дневник. Що за простотии. Ами той може да пише каквото си иска.Какво доказателство е това и за какво. Че той може да го попълни с каквото си иска .

 6. 6 Профил на hercule
  hercule
  Рейтинг: 395 Неутрално

  В тефтерът е фигурирало и това: "„Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”;" - Президентът ще го викат на разпит в прокуратурата ))

 7. 7 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  С ГЕРБ към пълна правова държава на мутромилиционерите - напрееееееееееееееееееееееееееееееееееед!

  Всъщност, горната практика надали е иновация, само лицата се сменят. Начинът, по който крета държавата през последните 24 години, е достатъчно красноречив как функционира горната. Сега пък ДПС са се разпищолили, подкрепяни от БСП и с последните издихания на Атака.

 8. 8 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 513 Неутрално

  "Да се удари"......

  Е сега и ние ще ви удариме! Продажници безродни!

 9. 9 Профил на По инерция
  По инерция
  Рейтинг: 395 Весело

  то е просто

  или "сервираш" или си враг

  няма "въздържали се

  Всеки си заслужава Съдбата
 10. 10 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 516 Неутрално

  о, ма това не беше ли пернишкото момче. той си водил бележниче, милия...

 11. 11 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#4] от "simeonov_":

  Тъй, тъй... Мераците олигархични нямат свършване. След като не бяха плеснати през ръцете в началото на 90-те, сега е борба на PR-и, много пари и мръсни номера. Докато някои сънародници - тук и по света - правят гладни стачки.

  С мирни шествия и арт инсталации по улици и площади няма как да се насочат към катарзис завършените социопати - деца на криминалната комунистическа върхушка и структури.

 12. 12 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Страх ги е комунягите, страх ги е!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 13. 13 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Сигурно има и бележка "да се рои" за по- ясно

 14. 14 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Който се докопа до властта навсякъде търси врагове вместо да работи за интересите на избирателя...

 15. 15 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Разбрахме "вражеските"! Кои са приятелските?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Прокуратарата пак почва театър някакъв.... и грам доверие не ми е останало към тези, само хвърлят фишеци, за да прикриват този или онзи.

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#8] от "Yoda":

  Как по-точно? Електоралните нагласи към момента са за дежа-вю на майските избори, може би с размяна на Атака с НФСБ. Протестът, засега, не ражда алтернатива. Кое ще смути олигарсите и техните кукли на конци у Парламенто и Министерскио съвет?

 19. 19 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Същата, комисия излезе през април с решение, че длъжността член на Европарламента (ЧЕП) не е публична длъжност!!! Отнасяше се за ЧЕП Владимир Уручев, който от повече от година е в нарушение на член 68 от Конституцията, но нито една "медия" не знае за това? Но "вражеските" Дневник и Капитал не съобщават за това???

  И още: Трябва да се претърси и жилището на члена на същата комисия Сабрие Сапунджиева, която в нарушение на закона е подписвала решения на комисията, а в същото време е била чам-председател на ЦИК, за последните избори!!!!

  Вражески, вражески, колко да са вражески???

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 20. 20 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Хммм на накой не му харесва, че Дневник и Капитал нападат кабинета на Орешарски доста остро и искат да насочат гнева им към Герб.
  Тефтери, бюлетини, катерушки.....Поредната акция на прокуратурата в полза на управляващите, защо ли не съм учуден

 21. 21 Профил на radovel
  radovel
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Най-накрая излезе наяве и това, което Вие от Дневник си го знаехте, само не знам защо избрахте сега да играете за мутрата и секретарката му

 22. 22 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Весело

  нещо не разбирам вече
  уж Дневник и Капитал са в основата на олигархическия кръг (според БКП и Антон Курев вече има само един кръг, това е кръгът на Плевнелиев и няма никакви други кръгове), уж всички злодеи искат Бойко да се върне на бял кон, уж Плевнелиев и Икономедиа са мозъците на тези кръгове (но по-малки мозъци от Сорос), и в един момент Бойко с неговия Бял Буцефал са врагове на Дневник и Капитал...

  това само безсилието на една комунистическа глава може да го роди заклевам се!

  утре според комунистите ще се окаже, че ИФ е майка, сестра, брат и медуза на Бойко Борисов, а Дневник всъщност е Телеграф, Дневник и Преса, Демокрация и Дума...

  РЕФОРМИ !
 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мoni56":

  Ти да видиш! Ама "капиталчетата" пропускат времето, в което живеят. Нищо чудно и "Република", и формацията на Безуханова и всякакви подобни опити да спихнат бърже, както стана с проекта на Гоце. Баламурниците свършиха, а Интернет и социалните мрежи са все по-достъпни, съответно скоростта, с която се обменя и коментира информацията.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Долу ръцете от Дневник - рупора на демокрацията, катедрата на истината, гласа на свободата, в който толкова години почти безплатно работещи журналисти, под ръководството на безплатно трудещи се безкористни менЕджЕри и на смирен и живеещ в скромен дом без никакво желание и усет за материалното собственик защитават вечните ценности на справедливостта. Ура, другари.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на gabarkov
  gabarkov
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#15:"TED"]Кои са приятелските?[/quote]
  Тези на И.К. и Д.П. Елементарно, Теди

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 450 Весело

  А за инициалите Ц.Ц. и Б.Б. защо нищо не казвате или ви е наредено само И.Ф. да опере пешкира?

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 941 Весело

  Ето затова мило Дневниче, модераторите не трябва да са толкова жестоки към коментарите ни!
  Всички са срещу вас, ама победата ще е наша

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 34. 34 Профил на tefter
  tefter
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Какви са тези глупости? Какви са тези лични бележници, записки с конспиративни елементи, вражески медии, каква е тази прокуратура... и кой е този малоумник дето ще си пише в бележника кои са му враговете и кои приятелите... Бързо отивам да унищожа личния си бележник, че ако ми видят последните страници, току-виж са ме вкарали зад решетките...

 35. 35 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Весело

  И на този само по физиономията му давам 10 години

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 36. 36 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#24] от "Yoda":

  Станишев си гледа отрочетата и пет пари не дава за протестите. При него залогът е европейската кариера в ПЕС и реномето на БСП - няма току-така да дадат оставка.

  Това, че хората искали оставка, не отговаря за нови търсения при следващи избори. Както ти споменах, ще се сменят Атака с НФСБ и конфигурацията в Парламента ще е същата - БСП, ГЕРБ, ДПС. Защото има много да се чисти в Авгиевите обори на родната политическа класа и да се даде трибуна на наистина достойни политици по обществените медии, които пък са зависими от статуквото, макар да го дават демократични на повърхността. Примерно тукашните медии отказват публичен дебат за Европейската инициатива за безусловен базов доход, а в Швейцария догодина даже ще имат референдум по темата.

 37. 37 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1379 Разстроено

  Жалко,злобата и интриганството се превръщат за някои във фанатизъм.

 38. 38 Профил на p.i.p.
  p.i.p.
  Рейтинг: 447 Неутрално

  ае тая комисия трябва да се закрие! хрантутници мръсни! по цял ден се чудят какво да правят и мислят простотии само!

  къде има такава комисия по другите държави???
  абсолУтна простотия!!!

 39. 39 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мoni56":

  Чак ми стана интересно и отворих сайта. Водещите новини в тяхната паралелна реалност:

  » Новите татковци Станишев, Мерджанов и Горов почерпиха за бебетата си в парламента

  » Пребиха зверски дядо, с опасност за живота е

  » Маргарита Попова ще участва в отбелязването на годишнината от рождението на Васил Левски

  » Агенцията по заетостта отчита недостиг на сезонни работници

  Ако искаш им дай малко от твоите хапчета...

 40. 40 Профил на pcnikolova
  pcnikolova
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Интересно какви обяснения ще даде за тези бележки.

  Очаквам нова куриозна глупост за оправдание. В последно време ръсят само абсурди... Всички. На моменти се чудя да се смея ли, да плача ли и защо сме наказани с тези неадекватни хора начело на държавата.

 41. 41 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 550 Любопитно

  Те тези от Прокуратурата се превърнаха в някакъв жълт вестник. Вместо тефтерчета и да броят бюлетини, да вземат да "заковат" поне един здраво с доказателства, че да видим и ние някой осъден.

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 42. 42 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Това момченце от снимката не ми вдъхва доверие...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 43. 43 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки"

  Дядо му е писал в тефтера си: "Да се удари мандрата", "Да се изчака, дошли са на гости приятели на мандраджията", "Да се купи по изключение кашкавал от селото, мандрата е непревзимаема в момента".

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 44. 44 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Крушата не пада по-далече от дървото.
  Това момче явно е надминало и майка си по нагаждачество,угодничеств,слугинаж,наглост и подлост.
  А кой познава Искра знае ,че това хич не е лесно.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 45. 45 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Прокуратурата пак прави немощен опит да помогне на новата тройна коалиция, като пренасочи гнева към ГЕРБ (а явно и към президента). Винаги когато стане напечено се повдига обвинение на ЦЦ или се пуска нещо за ИФ, ББ, ГФЙС или РЦПРЦ

  Няма шики-мики.
 46. 46 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Дали не са профилирали и всички нас, които четат Дневник и Капитал като врагове на народа?

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 47. 47 Профил на one
  one
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Вражески" издава чисто комунистическа фразеология.

 48. 48 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#36] от "Читател":

  Тезата ти подозрително се припокрива с тази на БСП. Предлагаш да спрем да протестираме ли?

  П.П. А на Станишев ако му пукаше за реномето на БСП, нещата в момента нямаше да са такива...

 49. 49 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 516 Весело

  До коментар [#35] от "Distributed":

  мани, не закачай градския, може малко опулен да изглежда, ма е арно момчето

 50. 50 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 550 Любопитно

  До коментар [#45] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Или вече Тройката действа по план за избори и прокуратурата отново изпълнява ролята си в този план...

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 51. 51 Профил на 3
  3
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#42] от "Γαλλα":


  [quote#42:"Γαλλα"]Това момченце от снимката не ми вдъхва доверие... [/quote]
  Що бе?! Представи си го остриган 0 номер, леко брадасял с раиран костюм. Няма да ти се струва "момченце".

 52. 52 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Нашата прокуратура
  време е да иде у ... папура.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 53. 53 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 453 Весело

  Ох това ново 200, като извършваш престъпление да си го запишеш някъде, че да има доказателства. Горкия човечец почнал да забравя

 54. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Хаааа-ха-ха-хааааа, тоя рапон на снимката в кои времена живее бе?!

  Очаквам коментари от заблудените последователи на Сенсей Боко, които със запенени усти твърдяха, че той е "десен", "демократ" и "последна преграда пред надигащия се тоталитаризъм" - човечето е негов избор, негово назначение.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 56 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Дневник това защо го пропуснахте?

  „В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието - > Решение за прекратяване на Плевнелиев”;
  „Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”;

  Доста селективно поднасяте информацията, не мислите ли?

 56. 57 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#46] от "Georgisim":

  Не се превъзнасяй чак толкова!

 57. 58 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  В някои от тях се споменава името на президента, например - "Плевнелиев - "недопустимо е да стане известно".
  Една от приоритетните задачи в рамките на делото ще бъде дали има преписка срещу държавния глава, уточниха от прокуратурата.

  В други пише:

  „В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова (Димана Ранкова беше в комисита за финансов надзор, но стана съветник на държавния глава -б.р.) без президента в заглавието - "Решение за прекратяване на Плевнелиев”;
  „Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”
  Вече се прави проверка на кабинета (служебния);
  „Разговор с Дянов по повод Димана Ранкова – нормално поведение”;
  "Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ – ЦЦ - ББ”.
  "Да пускаме Горанов, Захариева, Иво Маринов да се преговорят дружествата";
  "Н. Зеленогорски - да се удари - става приоритет";
  "Семерджиев е ударен";
  "Е. Димитров – не се бърза за цигарите"
  „Кметът на Кръстева – да има конфликт”;
  "Не е среща с Фидосова"
  "Да се изкарат хората на улицата - 19.02."
  "Вече се прави проверка на кабинета (служебния)";
  "Продължават проблемите със съда", "Имаме проблеми с ВСС";
  "Гугушева - готова за прекратяване"


  Една от бележките пък гласи - "Е. Д. ще се удари след около месец и половина (вече не е фактор в ГЕРБ)". Най-вероятно става дума за бившия депутат Емил Димитров

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 58. 59 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 455 Неутрално
 59. 60 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Значи четох статия как герм. данъчни инсп. намирали най-много доказателства при обиск на домовете на заподозряните, които си слагали следните етикети на папките: "за мен" и "за данъчните"

 60. 61 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Любопитно

  Обърнете внимание на една от бележките


  "Да се изкарат хората на улицата - 19.02."

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 61. 62 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  нищо от фактологията! Чети тука>
  Сензация! Викат Плевнелиев на разпит в прокуратурата
  Президентът Росен Плевнелиев ще бъде привикан на разпит в прокуратурата. Това съобщи зам.- главният прокурор Борислав Сарафов.

  Името на държавния глава излезе от бележника на обвиняемия Филип Златанов, председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

  "Няма пречка да бъде разпитано всяко едно от лицата, което фигурира в тефтера, без значение на каква длъжност е", подчерта обвинител №2.Тефтерчето на Филип Златанов бе открито при обиски в кабинета му. Той си е водил стриктно записки за това кой трябва да бъде "ударен" и кой "оправен", след като му е била спусната директива отгоре, посочи Сарафов. Зам.-главният обвинител бе категоричен, че вече знае и кой е давал заповедите на Златанов, но все още е рано да бъде съобщено неговото име. В тефтерчето са написани инициали като И.Ф, Ц.Ц и Б.Б, но от прокуратурата не потвърдиха, че нарежданията са идвали от хора, чийто имена започват с тези букви. "Ще установим кой е И.Ф, кой е Ц.Ц. Не всичко в тефтерчето може да се покаже и да се каже. Имаме данни и имена, които не можем да споделим", заяви Сарафов

  Ето какво пише в тефтерчето на Златанов:

  „Д-р Пейкова шеф на Здравна каса Шумен: Сметна палата – следва фин. Одит. Д-р на фин. Одит. ИФ ще го оправи”;

  „Разговор с Дянов по повод Димана РАнкова – нормално поведение”;

  "Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ – ЦЦ - ББ”.

  „В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието - > Решение за прекратяване на Плевнелиев”;

  „Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”;

  „Кмета на Кръстева – да има конфликт”;

  "Да пускаме Горанов, Захариева, Иво Маринов да се преговорят дружествата";

  "Илич Томински – да се удари";

  "Е. Димитров – внимание, първо трябва да се съгласува с ИФ";

  "Ок – Првзидента – нека си стоят, да се гледа всичко";

  "Е. Димитров – не се бърза за цигарите";

  За изданията - „Капитал” и „Дневник” са описани като вражески. „Ако има обаждане – на секундата да се звъни”  Всички лица от бележника ще бъдат извикани на разпит, зарече се зам.главният прокурор Борислав Сарафов. В записките изскочиха имена като Искра, Нона Карджова, Дойчинов... На 19 февруари е записано "ДЕКВР - да се изкарат хората от улиците" Припомняме, че на тази дата протестиращи срещу монополите влязоха в сблъсъци с полицията.

  В тефтера е записано, че някой от членовете на ВСС са били гласени за наказания. Сред тях са вечният бунтар от кадровиците - Калин Калпакчиев и Незабравка Стоева. За санкция е била гласена и председателя на съдиите Таня Маринова. В записките си Златанов е отбелязал, че готвената за конституционен съдия Галя Гугушева "трябва да е чиста". "През февруари в тефтера е било записано да се удари Емил Димитров. На 4 април излиза решението срещу него за конфликт на интереси", обясни Роман Василев. Той посочи, че по закон всяко решение на Комисията се съобщава на прокуратурата.
  http://pik.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F!-%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-news87406.html

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 62. 63 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Нещата все повече приличат на шпионск филм и то американски...жалко само, че при нас никога няма да се докаже кои са "И.Ф., Ц.Ц, Б.Б" ....

  Fortuna favet fortibus!
 63. 64 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#15] от "TED":
  Е, вече тези двете не са вражески.
  Не разбрахте ли е?

 64. 65 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#59:"entwickler (протести и незабавна оставка)"]

  кой е ИФ? [/quote]

  Монтанската мечка-крушарка.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 65. 66 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Изметете" го от там.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 66. 67 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И КАКТО ВИНАГИ ПРОПУСКАТЕ НАЙ ВАЖНАТА НОВИНА ПРОИЗЛЯЗЛА ОТ СЪБИТИЕТО,ВАШИЯТ ЧОВЕК ГО ВИКАТ ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ

 67. 68 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Гневно
 68. 69 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#22] от "Rage Against":

  Няма какво да се чудиш. За пред своите БСП представя Боко като враг, щото то без враг не може, а с Костов вече не върви да се представят. Боко пък за пред своите е антикомунист, репресиран от режима и т.н.

  А всъщност... Кога си чул последно Боко да иска оставката на Орешарски? Аз го чух само да плюе по Радан Кънев.

 69. 70 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ще излезнат още доста интересни неща.

  Fortuna favet fortibus.
 70. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  [quote#69:"Знам и Мога"]За пред своите БСП представя Боко като враг, щото то без враг не може... Боко пък за пред своите е антикомунист, репресиран от режима и т.н. [/quote]

  Нищо не мога да добавя - казал си го точно, както си е.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Разстроено

  На този мутнт сърповете и чуковете никога не са напускали подпокривното му пространство.
  Ужас, такива "управляват"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 72. 73 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#67] от "4i4e":

  Ще викнат сигурно и ИФ ,ама първо требва да разширят вратите !
  Иначе трябва да я разпитват на паркинга.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 73. 74 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Дневник, наистина беше супер тенденциозен към ГЕРБ. Един пример:

  В Дневник:
  "Аз завърших училище в Банкя, не можах като Станишев да уча в Москва", заяви Борисов. Допълни, че затова и не се научил да говори като Станишев, нито като Първанов. "Но понякога е по-добре така, а не като Първанов - да говориш три часа и нищо да не кажеш"


  Истинските думи:
  " Но за съжаление майка и татко бяха много бедни хора и аз завърших училище във Банкя. Не можах като Станишев във Москва, във Лондон - да ме изучат така, че да имам по-добър език. Някой път греша много и много ме е яд. А иначе пък, от друга страна, съм благодарен на господ и на нашите, че са ми дали воля и характер, все пак хората избират и знаят – по-добре да кажеш някоя глупост, но да я кажеш със душа и сърце, отколкото префърцунено да обясняваш, или както Първанов – да говориш един час и всъщност да не кажеш нищо"

  Това ако не вражеска медия, не знам кое е!

  Въпроса е какво точно се случи, та напоследък почнаха да ги отразяват по-обективно. Даже и нормални снимки им слагат на Б.Б. и Цв.Цв.

  Странни неща се случват. ТВ7 обръщат палачинката, малко след тях и не толкова явно Капитал прави същото.

  Пък Борисов направи едно изказване, че Иван Костов и Цветан Василев са дупе и гащи. Всички медии я пропуснаха, никой не я коментира... с изключение на Дневник... странни неща... мдааа

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 74. 75 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#57] от "geneva_1980":

  .... все едно това никога не се е случвало в българската история
  ама никога

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 75. 76 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#54] от "Мoni56":

  Човече, сбъркал си адреса. На такива неща не връзвам.

 76. 77 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До къде паднаха БСП, ДПС и Атака? Дали лично тефтерче и записките в такова ще бъдат признати от българския съд? Но това няма значение, важното е да се отвлича вниманието от искането на оставката на Олигарски.

 77. 78 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#57] от "geneva_1980":

  ... и не е имало БКП, не е имало ДС, не е имало Белене (но не АЕЦ)
  и сега не са БСП, които изобщо не са наследници на БКП

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 78. 79 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Е, сега разбрахте ли защо Борисов неистово не признава резултатите и иска да се върне на власт?

 79. 80 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Какви са тези глупости!
  "капитал" и "дневник" вражески!
  На кого а вражески на Плевненлиев или на Борисов?
  А стига де!
  За толкова плиткоумни ли ни считате та да не помним, какво се случваше в този вестник и в този форум преди да изберем ГЕРБ в парламента на по предните парламентарни избори?
  ГЕРБ си беше отроче на "икономедия" и сега искат да ни убедят в какво?
  Помните ли фалшификациеите по президентските избори с които бе избран Плевненлиев? Полицаите, отворените чували, забравените чували? Помните ли репресиите във форума! РЕПРЕСИИТЕ- помните ли?

  Аз миля, че подобна манипулативна статия е ОБИДА ЗА ФОРУМА!

  Хитростта пречи на мисълта!
 80. 81 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Привлечен за обвиняем" не означава виновен.

  Но пускането на информация от разследването в медиите,преди каквото и да е било,означава само едно-делото,ако изобщо се стигне до там,е загубено още от сега!

  Тази прокуратура е пълна пародия!
  Тия са медийни звезди,не прокурори!

  На времето Цветанов бързаше да се изтъпани по медиите,преди още нищо да не е събрано и доказано!

  Никой не си взе поука.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 81. 82 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 443 Гневно

  Това е "демократичното" правителство на герб... Познати ченгеджийски похвати, изнудвания и други нелицеприятни за нормалните хора действия. В този тефтер е споменат и Волен Сидеров. Сега разбирам за целия вой срещу него. Наистина е предстояла смяна на автентичната националистическа партия АТАКА, с римейка и патерицата на Борисов, Националния фронт за спасение на Бойко /НФСБ/. Ако Костинбродските палети бяха напуснали завода, може би това щеше да се случи.
  Обявените за "вражески" медии нека също да помислят и дадат гласност на истините /изричани по непопулярен начин/ които Сидеров изрича. Вече тръгват дела срещу Валери Симеонов - Балевски. Истината ТРЯБВА да излезе наяве.

 82. 83 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Все повече се убеждавам, че мафията е по-яка от комунизма.
  Няма да да се даде само с интелигентен протест, много ми е мъчно, че го казвам... Трябва всичко да се слага на масата, да се разпространява, да се осветява. Като плъхове са - не обичат да са на светло!

 83. 84 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#79:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Е, сега разбрахте ли защо Борисов неистово не признава резултатите и иска да се върне на власт?[/quote]
  Сега ще се върне ... при бай Ставри, южното крило.

 84. 85 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1712 Весело

  Хи-хи, сега ще вземат и коментиращите да разпитват сигурно.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 85. 86 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 569 Гневно

  Много интересно четиво. Искам го сканирано в Интернет!

  За сега разбрахме какво е водено за хора от/на ГЕРБ. Ред е да разберем и за хора на БСП/ДПС и всички останали.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 86. 87 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Свръхлюбопитна "новинка". Интересно за сайта "svobodata.com" какво пише в тефтера?

 87. 88 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1498 Гневно

  Кое-какво-на кого - тепърва ще се изяснява, но цялата история е пълен отврат.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 88. 89 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Преди време имаше разследване в кои вестници работят хора от бившата ДС или бивши доносници. Оттогава помня, че само в два вестника нямаше такива помияри. Това бяха Дневник и Капитал. Оттогава, всяка атака към тези два вестника я възприемам като поредното активиране на помиярите от ДС.

 89. 90 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Управляващите заприличаха на тв-сапунка,с тези дневници и бележки?!Дали няма да изникне и някое незаконородено,или скрито наследство?

 90. 91 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#48] от "Yoda":

  Напротив. Протестите са важни, трябва да победят и моментът, в който се случват, е исторически и без прецедент, с оглед безценния ни 24-годишен опит. Въпросът е да се предложи решение, което да позволи нормалното развитие на държавата, отвъд текущото правителство, Парламент и статукво.

 91. 92 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  След като духът е изпуснат от бутилката,сега т.н.прокуратура е просто длъжна да публикува ЦЯЛОТО съдържание на тефтера-да видим какво пише за хора от БСП или ДПС,да речем!

  Или такива не фигурират,може би!?

  Не така избирателно,другари прокурори!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 92. 93 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#86] от "brutester":

  "Тефтерите"на ДС не са най-надежният източник за информация!

 93. 94 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 569 Весело

  До коментар [#63] от "Едно_Българче":

  То още не е известно кой е министър "Ру. Овч."

  А и експертизата доказа, че "Ру.Овч." е добавено след написването на текста. Само забравиха да напишат в "експертизата" дали е добавено от авторът на писмото или от друго лице.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 94. 95 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 569 Любопитно

  До коментар [#93] от "demos":

  Знам Но пък за шоуто трябваше да го пуснат целият.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 95. 96 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#48] от "Yoda":

  Има заповед от Путин-всякаква логика тук изключете!

 96. 97 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  В ИДИН ДРУТ САЙТ ПЪК ЧЕТА ЧЕ ПРИВИКВАЛИ РП НА РАЗПИТ,ЧУДЯ СЕ ЗАЩО НА ТОЯ САЙТ ТАЯ НОВИНА ЛИПСВА

 97. 98 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#89] от "ddemi":

  Ами ти много сложно мислиш!
  И не те ли боли главата?
  Защото за нас, нормално мислещите, подобни пошли статии ни дразнят! А и общуването с шалтерно мислещи като тебе ни отвращава!
  И ако това си форум на зомбирани Костоваци от ДСБ нека да бъде официално обявен и признат за такъв! И тогава ние повече няма да Ви досаждаме мисленето и изводите си!

  Това което се развива тук от 30тина дни насам не е нищо друго от "ТОКСИЧЕН ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ПР" визирайки Дж.Оруел! Твърдо затавам зад думите си , каквито и да са поледствията от това! То не бяха "младите и красивите", "умните и предприемчивите" и "тези които ни плащали пенсиите, данъците и прочие"!
  Пълна отврат и разюздана и безогледна рекламаджииска пропаганда БЕЗ ГРАМ УВАЖЕНИЕ КЪМ МИСЛЕНЕТО И ЛИЧНОСТТА НА ЧИТАТЕЛЯ!

  Пълна отврат, издържана в патладжанено син Костоварски оттенък!

  Хитростта пречи на мисълта!
 98. 99 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#83] от "Malama":

  У нас мафията е наследница на комунизма!При тях са парите,които БКП/БСП грабят повече от 70 г.

 99. 100 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 726 Разстроено

  Лично тефтерче на разследван попада в медия , от него се взимат три словосъчетания (дори не цели изречения) свързват се с инсинуации и от тях се прави смътен извод , който не води до нищо , но пък дава повод за хейт. Пускат се под гръмко заглавие и всички конспираноици на катерушката.
  Типично за Петя Владимирова.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK