Съдията по делото срещу Цветанов се оттегли след искане на прокуратурата (видео)

Съдията по делото срещу Цветанов се оттегли след искане на прокуратурата (видео)

© Анелия НиколоваПредседателят на съдебния състав по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов си направи отвод след искане на прокуратурата. Това означава, че делото трябва да бъде разпределено на друг съдия, което означава, че процесът срещу бившия вицепремиер ще бъде отложен с няколко месеца.


Отводът беше поискан от двамата прокурори, които се явиха по делото заради публикации в жълтата преса, че съдия Димитрина Ангелова е в близки отношения с адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков. Наблюдаващият прокурор Калоян Ангелов заяви, че не коментира истинността на публикациите, но самото им наличие било притеснително.


Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу Орлин Тодоров, бивш шеф на РЗБОП-Велико Търново, беше насрочено за тази сутрин в Софийски градски съд.
През  2009 г., след като наблюдаващият разследването срещу Тодоров прокурор е поискал и получил разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства, вместо да разпореди прилагането им Цветанов шест пъти написал "НЕ!!!".


Днес Цветанов се яви с трима адвокати, сред които и бившият депутат от Бунедстага Ханс Петер Ул,  който сам е изявил желание да защитава бившия вътрешен министър и адвокат Борис Велев. И двамата се присъединиха към искането да не се прави отвод на съдебния състав.


Според обвинението за да няма никакви съмнения, че процесът ще бъде безпристарстен, съдията трябва да си направи отвод и делото да бъде разпределено на друг съдия.


След съвещание съдия Димитрина Ангелова заяви, че "смята, че притежава воля, професионален и личен морал да проведе обективен и безпристрастен съдебен процес". Според нея цитираните публикации са несериозни и не съдържат никаква конкретност и целят насаждане на съмнения в обществото за обективността на процеса (пълният текст на определението й в прикачения файл).Бърз, безпристрастен и справедлив процес


Според адвоката на Цветанов от държавното обвинение се позовават на публикации в булевардната преса, като той отхвърли техните твърдения.


Менко Менков обяви, че е завел искови молби срещу издателите на вестник "Преса", на "Уикенд" и на "България днес", в които отрича изложеното в публикациите и претендира за по 50 хил. лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Според Менков искането за отвод е обидно за самата поркуратура като "макар и формално без подписа на прокурор Калоян Ангелов не смятам, че то произхожда от него". "Обидно е за вас, за целия Софийски градски съд, за Апелативния и за Върховния касационен съд", обобщи той. 


Позовавайки се на тези публикации прокуратурата счита, че процесът ще приключи с оправдателна присъда, обясни Менков. 


Преди да стане известно, че съдията по делото ще си направи отвод, Менков коментира, че Цветанов се нуждае от бърз, справедлив и безпристрастен процес и ако съдебният състав си направи отвод, това допълнително ще удължи процеса.


"Цветанов счита, че не е виновен и не приема обвинението. Цветанов не се страхува от българското правосъдие и няма значение кой съдия ще гледа делото му, важното е то да започне", допълни адвокатът.
Пред съда бившият вътрешен министър заяви, че искането за отвод е "абсолютно несъстоятелно". "В цитираните вестници преди четири години ми бяха приписали връзка, от която ако беше факт, трябваше да се е родило дете, което сега да е на четири години. Изцяло подкрепям казаното от моите адвокати. Искам бърз, прозрачен съдебен процес, който да не бъде отлаган", каза още Цветанов.


Практиката магистрати да бъдат подлагани на линч от жълти издания преди разглеждането на важни дела не е от вчера. Същите издания (със сходни аргументи) подеха атака срещу председателката на Съюза на съдиите съдия Мирослава Тодорова, когато тя беше рапзозната от Цветан Цветанов като негов основен враг.  Наскоро по подобен начин се разви и атаката срещу членът на ВСС Камен Ситнилски. Наскоро по подобен начин се разви и атаката срещу членът на ВСС Камен Ситнилски.


"За да не се накърни вярата на обществото в независимостта на съда"


В своето определение с което си направи отвод, съдия Димитрина Ангелова обяви: "Съдът е една от малкото независими институции в държавата ни и поради дълбокото убеждение на председателя на този съдебен състав в необходимостта от тази независимост, отстоявана с изключителни усилия и упорита работа от българските съдии, чрез които се поддържа вярата на членовете на обществото в тази независимост и безпристрастност, счита, че следва да се отведе от по-нататъшното разглеждане на делото, за да не накърни тази вяра. Отново следва да бъде подчертано, че това е така и поради голямата натовареност на този процес с очаквания от обществото, в контекста на които по никакъв начин не следва да витае съмнение у членовете на обществото относно безпристрастността на съда, до които достига информация /било то достоверна или не/, поднесена през призмата на част от медиите, а не тази, събрана в хода на съдебното следствие и обсъдена в мотивите към присъдата".


Прокуратурата е в симбиоза с някои издания


След заседанието, адвокат Менков заяви: "Прокуратурата се страхува от старта на този процес и нямам никакво съмнение в симбиозата на някои среди в прокуратурата с посочените и цитираните  от прокуратурата издания. Това поставя българската съдебна система и българския съд в заложник на тези интереси и дава възможност на прокуратурата да си избира съдия. Нещо, което законът не допуска", заяви още защитникът.


По думите му никой не е застрахован, че в следващ момент, в същите тези издания без никаква художествена и културна стойност няма да се появят публикации за които и да е следващ съдия. Каквато и прозира целта на прокуратурата да не се дава ход на делото срещу г-н Цветанов, защото самата тя е убедена в своя крах",смята още адвокатът  Менков.


И пред съда, и извън залата, той каза, че в една от публикациите в тези медии има цитирана официална позиция на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който казва, че следи отблизо публикациите във вестниците и този процес. 


"Аз недвусмислено заявих, че двамата прокурори, които представляват държавното обвинение, и прокурорът Ангелов, който е поискал отвода, не изпълняват собствената си воля и не работят по вътрешно убеждение, това са внушения на по-висшестоящи", смята още Менков. 


Пред залата другият адвокат на Цветанов- Ханс Петер Ул също изрази съмнение в действията на прокуратурата. "От жестомичния език на двамата колеги прокурори ми направи впечатление, че самите те се чувстваха доста неудобно правейки искането за отвод. в нас остава впечатлението, че по отношение искането на прокуратурата става въпрос за поръчка. Очевидно прокуратурата действаше по разпореждане", заяви Улф.


Новата вяра на Цветанов - в българското правосъдие


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че не е очаквала прокуратурата да предприеме подобен подход. "Надявам се, че Софийски градски съд ще направи всичко възможно това дело да бъде разпределено максимално бързо. За мен и моите адвокати няма никакво значение кой ще бъде съдебният състав. Но ние се нуждаем от бърз, справедлив и прозрачен процес. Затова и ние ще искаме съдебният процес да бъде открит", заяви още Цветанов.


Той не искаше да коментира дали действията на държавното обвинение са по поръчка, защото по думите му неговото мнение било без значение. "Не знам какво биха написали вестници, ако делото се падне на мъж", каза Цветанов.


И преди да влезе в залата, и пред нея той каза, че вярва в българското правосъдие


"Разбира се, че трябва да вярваме в съдебната система, защото тя е институцията, която решава дали едно лице е виновно или не е виновно", заяви още Цветанов. Той не пожела да каже откога вярва,а само заяви: "Спирам дотук".

Ключови думи към статията:

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Излиза,че е нормално някоя от медиите на Пеевски да те оплюе и прокуратурата да поиска отвод на съдията.Нещо като "Ти кажи,че сестра му е .....,а той да докаже,че няма сестра"
  Жалки хора!

  Tony
 3. 3 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Все пак Цветанов трябва да бъде осъден качествено.

 4. 4 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ако го осъдят, ще тегля кредит и ще черпя една седмица!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Вчера беше описано в Капитал мисля, как съдията по делото е очернена от медиите на Пеевски. и каква е схемата. както и припомниха как медиите на Пеевски очерниха Ситнилски, а цацаров се възползва от това.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  [quote#4:"Freedom of Speech"]Ако го осъдят, ще тегля кредит и ще черпя една седмица!!! [/quote]

  За да го съдят, трябва да има за какво. Ама въпреки послушната прокуратура и калта в медиите няма как да стане. Доста нездрави мечти имаш.

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Каква изненада!

  Следващият съдия какво, ще го гръмнат ли,само и само Цветанов да бъде целия в бяло?!?

  Кочина.
  Закривай!

 8. 8 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "Къти":

  Е са търсят съдя да го направи.

 9. 9 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#3] от "Борко":

  Пини водица.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#4:"Freedom of Speech"]Ако го осъдят, ще тегля кредит и ще черпя една седмица!!![/quote] За това, че не е подслушвал? Ами ако го осъдят заради това, че е подслушвал, ще се разориш сигурно

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Любопитно

  [quote#5:"Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?"]както и припомниха как медиите на Пеевски очерниха Ситнилски, а цацаров се възползва от това.[/quote]
  Ти наистина ли вярваш,че медиите на Пеевски са очернили Ситнилски? За него се носят легенди от доста отдавна.Да не би и Филчев да са го очернили медиите на Пеевски,а иначе той да е чист като планинска роса? Или сигурно съдебната ни система е много добра,но медиите на Певевски ни манипулират да мислим,че не е вярно?

 12. 12 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Това просто е поредното доказателство, че работата на цацаратурата не е да бори престъпността, а да изпълнява политически поръчки.
  Явно тази съдийка не е "удобна", за да приеме обвинителния акт безрезервно...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 13. 13 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  "Повод за отвода, според държавното обвинение са публикации в пресата, че съдия Димитрина Ангелова има близки отношения с адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков. Наблюдаващият прокурор Калоян Ангелов заяви, че не коментира истинността на публикациите, но самото им наличие било притеснително."

  А това дълго време се чудех да го коментирам ли, защото е фрапиращо. Поредната катастрофа за прокуратурата днес. Самото наличие на публикации било притеснително. Ами то за всяко дело, каквото и да е то, може да се пусне публикация в пресата и хоп... махаме съдията... и така до безкрай.

  Няма шики-мики.
 14. 14 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#12:"Депутат 241"]Явно тази съдийка не е "удобна", за да приеме обвинителния акт безрезервно... [/quote]
  Напротив много даже е "удобна", ама само за адвоката, а не за правосъдието... затова си е нпарвила отвод.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 15. 15 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 541 Неутрално

  странно... изброените вестници са на Пеевски. явно дпс бсп и атака не искат цветанов да бъде бързо оправдан...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 16. 16 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Партизанлък и никаква обективност. Лошото е че Цветанов преди време сам казваше лоши неща за сегашния си адвокат. Върнете и вижте. Нали ЦЦ винаги е прав дори когато греши...

  Между другото ЦЦ ме кефи 1000 пъти повече от ББ, а защо не зная... отвътре интуицията ми го подсказва. Ако той бе лидера сигурно нямаше да има калинки, далаверки, тефтерчета...

 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Любопитно

  Токушев пред същата "Преса": "Естествено, в подобна обстановка, е трудно да има безспорни решения"

  хехе Цвъцо е оневинен вече вееее

 18. 18 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Любопитно

  Муха, министър... се убиват с вестник !?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Любопитно

  [quote#15:"zaza"]явно дпс бсп и атака не искат цветанов да бъде бързо оправдан... [/quote]

  по-добре бавно, но сигурно хаха

 20. 20 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Стига бе! Как е тръгнало, май скоро ще трябва да си внасяме съдии.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 21. 21 Профил на metzanviolinov
  metzanviolinov
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#4] от "Freedom of Speech":

  Оправдателната присъда също е присъда, тъй че ти току-що обеща да теглиш кредит и да черпиш при всеки изход на делото.

 22. 22 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Дневник, нещо за присъствието бъдещия вътрешен министър на Германия Ханс Петет Уул няма ли да ви се откъсне от сърчицето? Един ред поне :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Когато едно ла.но вземе властта" - некой треба да я напише тая книга.

 24. 24 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На хората им е нужен такъв съдия, каквито познаваме - който седи право и съди криво.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на needlee202020
  *****
  Весело

  Това дело е нефелно, присъда няма да има! Цацаратурата изпълнява политическа поръчка, както Пеевски, ако беше останал на поста шеф на ДАНС!

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  "Цветанов се страхува от българското правосъдие и няма значение кой съдия ще гледа делото му, важното е то да започне", допълни адвокатът."

  Това печатна грешка ли е или е факт?!

  Ако адвокатът му е казал такова нещо, значи го е обявил за виновен.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  [quote#26:"needlee202020"]Това дело е нефелно, присъда няма да има![/quote]
  мда пазарлъка е успешен... Цвъ - невинен, Пеевски - в парламента

 29. 29 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 920 Неутрално

  А Станишев кога ще го съдят заради "изгубените" секретни документи и флашките с подслушани разговори и нелегалната ГДБОП, който контролира?

 30. 30 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  На ЦвЦв тъщата и тъстът пак са му дали дарвние за цял отбор адвокати! Цели трима! Може и още да добави... Или те тези адвокати безплатно го защитават, щото е първи борец за права, свободи и демокрация в БГ?!? Българският Нелсън Мандела!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Според мен трудно ще намерят неподкупен съдя за осъдителни присъди на висши гербери !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. Малееее,страх....

  Боли ме от овчедушието на хората...
 33. 33 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  И значи какво стана сега - за да смениш съдия по дело е достатъчно да си поръчаш една статийка от един абзац в жълт вестник.

  Няма такава държава!

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Цветанов пристигна в Софийския градски съд половин час преди началото на делото срещу него, съобщи репортер на „24 часа".
  Той бе придружаван от германския адвокат Ханс-Петер Ул, който е депутат в Бундестага, и от защитника Менко Менков.
  Цветан Цветанов заяви на влизане в съда, че вярва във правосъдието у нас.
  По-подробно говореше адвокат Ханс-Петер Ул, който обясни, че въз основата на своята работа по делото ще напише доклад за ЕК за българската правосъдна система.
  Ханс-Петер Ул се учуди защо делото влиза едва сега в съда при положение, че обвинението е за извършено престъпление от 2009 г.
  ----------------------------------
  Дневник, докъде я докарахме - 24 часа е по-обективен

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#11] от "purple_rain":


  [quote#11:"purple_rain"]Ти наистина ли вярваш,че медиите на Пеевски са очернили Ситнилски[/quote]Че даже и "протест" бяха спретнали.От тинейджъри,които едва ли знаеха що е това "съд"

 38. 38 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 566 Весело

  [quote#12:"Депутат 241"]Явно тази съдийка не е "удобна", за да приеме обвинителния акт безрезервно... [/quote]
  Ами нали Куцкова заплаши, че Цветанов "трябва да се моли, ама много да се моли"...
  Що не се помоли, бе Цветанов?!

  Knocking on heaven's door
 39. 39 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 566 Весело

  [quote#37:"yanne"]Че даже и "протест" бяха спретнали.От тинейджъри,които едва ли знаеха що е това "съд" [/quote]
  А, не! Знаеха що е съд... виждали са го от банките на обвиняемите!

  Knocking on heaven's door
 40. 40 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#35:"БСП ИСКА КРЪВ"]Ханс-Петер Ул се учуди защо делото влиза едва сега в съда при положение, че обвинението е за извършено престъпление от 2009 г. [/quote]

  ще има много, много да се чуди, какви "чудеса" има в България !
  [quote#35:"БСП ИСКА КРЪВ"]По-подробно говореше адвокат Ханс-Петер Ул, който обясни, че въз основата на своята работа по делото ще напише доклад за ЕК за българската правосъдна система. [/quote]
  Доклад или Фейлетон ?

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на violina1
  violina1
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не се знае и другият съдия какъв ще е.

 43. 43 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#3:"Борко"]Все пак Цветанов трябва да бъде осъден качествено. [/quote]

  !!!! осъден качествено !!!!!
  КултоФ лаФ, суперрррррррр .

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 44. 44 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#41:"БСП ИСКА КРЪВ"]Дневник, а Вие всъщност за кого работите? [/quote]

  След като онзи ден ми изтриХА няколко безобидни коментара за Пеевски, съм на мнение: за Мечо ПуФ алиас Пеевски !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 45. 45 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Адвокат" Уул. Почна да гърми с големия топ:

  "България, с тази стратегия на водене на наказателния процес, се отдалечава от представите за правова държава. България е държава-член на ЕС, и трябва да остане в пространството на свобода, право и сигурност. В тази връзка, е изключително важна независимата съдебна власт. Всеки опит, на което и да е правителство да се опита да преследва член на друга политическа партия, да го сплаши, чрез инстуменализирането на прокуратурата, трябва от медиите да бъде критикуван.

  Пресата в България има една голяма отговорност. Ваше задължение е да пишете и отразявате този процес обективно, също така да бъдете критични.

  Той заяви още, че ще наблюдава внимателно процеса и ще напише доклад с впечатленията си от съдебната система в България, който ще представи на Европейската комисия.
  -----------------------------------------
  Минути след като съдебният състав си направи отвод по делото срещу бившия вътрешен министър, германецът обяви, че е съзрял задкулисна поръчка.

  "От жестомимичния език на прокурорите в залата разбрах, че и те се почувстваха неудобно да поискат отвода. Явно става въпрос за поръчка и очевидно прокурорите действат по разпореждане от висшестоящ", каза Ханс-Петер Уул.

  Самият Цветанов опита да демонстрира добро настроение и подходи с ирония към случващото се. "Не знам какво биха писали вестниците, ако следващият съдия е мъж", каза той по повод публикациите, които свързват съдия Димитрина Ангелова с адвоката му Менко Менков.

  Двамата прокурори по делото не пожелаха да направят коментар. Те посъветваха журналистите да се обърнат към пресцентъра и си тръгнаха тичешком,

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 46. 46 Профил на Алекс
  Алекс
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Съдебна система + управление на държавата = скачени съдове.

 47. 47 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Дневник са много ехидни - Новата вяра на Цветанов в българското правосъдие.

  Ще ви се! Никаква вяра няма. И аз нямам. И никой нормален човек в България няма.

  А Цветанов е първия министър в тази държава, които каза в прав текст истината: "Българската правосъдна система е корумпирана". Затова са тези измислени процеси срещу него. Затова е спечелил и безкрайното ми уважение (колкото и да е прост )

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 48. 48 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 523 Неутрално

  няма бг правосъдие, всички са от дс

  BG e мини империя на злото.
 49. 49 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  България е страна-мечта за всяко дете: всеки ден ЦИРК!!

  Fail with honour then succeed by fraud
 50. 50 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#47:"БСП ИСКА КРЪВ"]А Цветанов е първия министър в тази държава, които каза в прав текст истината: "Българската правосъдна система е корумпирана". [/quote]

  И какво конкретно предпие наслаЖдаващия се със
  [quote#47:"БСП ИСКА КРЪВ"] безкрайното ми уважение [/quote]
  министър Цветанов, докато беше на власт (почти) 4 години(!), за да премаХне "констатираната" Корупция ?

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 51. 51 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Няма да коментирам ситуацията "по същество". За това си има юристи. Но и на такива случаи може да се погледне откъм по-веселата страна, сигурно има такава. Ц.Ц. /кой ли е той/ коментира /така е в статията/, че "... трябва да вярваме в съдебната система, защото тя е институцията, която решава дали едно лице е виновно или не е виновно...". Щях да подмина изказването му ако не бях го чул по БНР да казва "АЗ ВИНАГИ СЪМ УВАЖАВАЛ СЪДА". Оказва се, че годините плюене на съда от Ц.Ц. /кой ли е той?/ са били мираж, халюцинация, фантазия! Браво Ц.Ц., /кой си ти?/ да ти ... вярата.

 52. 52 Профил на bbtzvtzv
  bbtzvtzv
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Баси, съвсем скоро ич немаше вера в съдебната система, са почна да верва. Съвсем скоро издаваше законосъобразни наредби (за полицейсата регистрация), са (кога той попадна в таа наредба) , тя зема че стана противоконституционна . Брей , брей .

  O tempora, o mores

  [quote#35:"БСП ИСКА КРЪВ"]Цветан Цветанов заяви на влизане в съда, че вярва във правосъдието у нас.[/quote]

 53. 53 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#51:"Мърмор"] Оказва се, че годините плюене на съда от Ц.Ц. /кой ли е той?/ са били мираж, халюцинация, фантазия! Браво Ц.Ц., /кой си ти?/ да ти ... вярата. [/quote]

  Мисля, че Цвък-И е имал 4 годишно Déjà-vu !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 54. 54 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#50] от "detchopora":

  Поне имаше искрено желание.

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 55. 55 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#47] от "БСП ИСКА КРЪВ":

  Какво да каже, като той самият четири години се опитва да я корумпира само, че в своя полза! Аз си мисля, че е доста тъп наистина след като очаква изведнъж да ни хване амнезия и да забравим как само преди месеци той самия си позволяваше да хвърля изказвания в медиите по повод съдии, с цел да го компрометира.
  Много е изтъркана тази поговорка, но в случая е доста подходяща: "С неговите камъни по неговата глава" или "Каквото посееш това ще пожънеш"

 56. 56 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Катарзис на един, който се искаше да "реформира" съдебната система.

  И поредното доказателство, защо тази трябва да е независима!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 57. 57 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  На лайняната ни прокуратура девизът е "На умряло куче нож вадим".
  Защо прокуратурата не направи дело на Цветанов когато беше министър ?

  Има ли живот след демокрацията ?
 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  Менко Менков обяви, че е завел искови молби срещу издателите на вестник "Преса", на "Уикенд" и на "България днес", в които отрича изложеното в публикациите и претендира за по 50 хил. лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди.....

  Абе, Менков, това е тъпо!
  Така подсещаш толкоз народ, пострадал от медийните изяви на подопечният ти Цветан на Мисълта, да заведат дела срещу него!
  Ще го оставиш Цвъ-то без кьорав апартамент тогаз бе, Менков!
  И с к'во ще ти плати после хонорара? Ще го отработва при бай Ставри, ама там разценките ниски, та ще се проточи ...
  Е Менко, ех, Менков ... що ритна менеца!

 59. 59 Профил на Социалист за 1 мандат
  *****
  Неутрално

  Колко пъти още цацаратурата ще сменя съдията?

  Това дело няма да го бъде, обвинителният акт е съшит с бели конци!

 60. 60 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#54:"БСП ИСКА КРЪВ"]Поне имаше искрено желание.[/quote]

  Едно е да изкаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш !
  Цвък-и [quote#47:"БСП ИСКА КРЪВ"] (колкото и да е прост ) [/quote]
  (точно за това !) е НЕМОЖЕШ, капиШе ?

  Да си чувал случайно израза:
  На калпав хуй (и) козината му пречи !

  Пасва идеално към цялата импотентна БокоЦвък-герберащина !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 61. 61 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#56] от "socialen":


  [quote#56:"socialen"]

  Катарзис на един, който се искаше да "реформира" съдебната система.

  И поредното доказателство, защо тази трябва да е независима! [/quote]
  За комундерите реформата на съдебната система се състои в това само на вас да се подчиняват и да вземат решения във ваша полза.Пресен пример с Конституционния съд.

 62. 62 Профил на mcmlxxiv
  mcmlxxiv
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#13] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":
  Поредната катастрофа за прокуратурата днес.

  До коментар [#13] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":
  Следващата катастрофа ще е с бюлетините от Костинброд.

 63. 63 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#62] от "mcmlxxiv":


  [quote#62:"mcmlxxiv"]Следващата катастрофа ще е с бюлетините от Костинброд.
  [/quote]
  Каквоим пука на Прокуратурата, че са се издънили.Нали партийното поръчение е изпълнено?Не, няма такава държава!

 64. 64 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#15:"zaza"]странно... изброените вестници са на Пеевски. явно дпс бсп и атака не искат цветанов да бъде бързо оправдан...[/quote]Че то изобщо не е странно. Те знаят, че няма как да бъде осъден по такива скалъпени обвинения и затова имат интерес делото да се точи за да могат да твърдят, че Цветанов е подсъдим и има проблеми със закона.

  Сгромолясването на тези шумно оповестени дела ще покаже на всички, че от пролетта насам сме били свидетели на добре режисиран спектакъл с участието на Прокуратурата.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 65. 65 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Весело

  [quote#22:"galina_blanca"]Дневник, нещо за присъствието бъдещия вътрешен министър на Германия Ханс Петет Уул няма ли да ви се откъсне от сърчицето? Един ред поне [/quote]Надявай се. Западната подкрепа за ГЕРБ срещу политическото преследване на което са подложени предизвиква когнитивен дисонанс у журналята в Икономедия.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 66. 66 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#55] от "havga":
  Айде Цецо бил тъп - добре, няма рафинираният изказ на Лютфи Местан, ама наистина ли сте толкова влюбени и изпълнени с доверие към цялата ни съдебна система? Наистина ли не знаете, по колко върви едно дело при прокурор и съдия, че да не ви ставаше поне малко хубаво, когато същия този Цвъки, ги настъпваше яко по гноясалите от корупция мазоли и ги осветяваше от време на време?
  Независима съдебна система? От мене и от тебе - да, но със сигурност е зависима от парите и от ДС! ЧАК ДО САМИЯ КС, както сам видя оня ден!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 67. 67 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело  [quote#29:"4u4o"]

  А Станишев кога ще го съдят заради "изгубените" секретни документи и флашките с подслушани разговори и нелегалната ГДБОП, който контролира? [/quote]
  Когато цъфнат налъмите или по-точно когат цялата комунистическа сволоч бъде изметена от съда.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 68. 68 Профил на jukrina
  jukrina
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Всичко е нагласено да протакат делото! Гавра с Цветанов! Но ще видим, кой ще се смее последен!

 69. 69 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  Поредната серия от т.н. "игрички" в съдебната система у нас!Целта е ясна и тя всячески да се забави и в крайно време да се тушира това дело!

 70. 70 Профил на don_toni1979
  don_toni1979
  Рейтинг: 374 Неутрално

  дано има справедлив процес да се разбере кой е виновника не да обвиняват невини хора като Цветанов

 71. 71 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пиша втори път, защото първият ми коментар не се появи.
  За това, че доверието на обществото в независимостта на правосъдната ни система отдавна го няма и тези събития потвърждават основанията за това.
  И за това, че ще чакаме още месеци за старт на това дело, да не говорим за края. До тогава Цветана може да е пак министър, не дай Боже!
  И за това, че не вярвам във вярата на Цветанов в правосъдието. Добавям, че е даже нахално да го казва точно той.

 72. 72 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#51:"Мърмор"]"... трябва да вярваме в съдебната система, защото тя е институцията, която решава дали едно лице е виновно или не е виновно..."[/quote]

  [quote#51:"Мърмор"]Оказва се, че годините плюене на съда от Ц.Ц. /кой ли е той?/ са били мираж, халюцинация, фантазия! Браво Ц.Ц., /кой си ти?/ да ти ... вярата. [/quote]

  Метаморфози

  Иначе как добре звучи... направо ще се заблуди човек, че е подсказка от адвокат, а то негова мисъл

 73. 73 Профил на katerinaangelova
  katerinaangelova
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Очаквам справедливост. Човека е невинен, ясно е!!!

 74. 74 Профил на desito22
  desito22
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Това е пореден ход, с който си печелят време за да не излезе истината на яве, че всъщност това е поредната доза изпразнени от съдържание обвинения ,които управляващите бълват за да отклонят народното внимание от далаверите им

 75. 75 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":

  Съдят го за нарушаване на чл. 16, ал. 1 от Закона за СРС.

  Чл. 16. (1) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2003 г., предишен текст на чл. 16 - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) След получаване на писменото разрешение по чл. 15 министърът на вътрешните работи или писмено оправомощеният от него заместник-министър на вътрешните работи дава писмено разпореждане за прилагане на специалните разузнавателни средства от дирекциите по чл. 20, ал. 1, които ги осигуряват.

 76. 76 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#73] от "katerinaangelova":

  В чл. 16, ал. 1 от Закона за СРС пише, че министъра на вътрешните работи дава писмено разпореждане и т.н.

  Елементарно е - той е административен ръководител, разрешението за използване на СРС се изпраща до него, а не - например - до дежурния офицер.

  И министъра изобщо няма право да разсъждава дали разрешението за подслушване е дадено правилно или не.

  Чл. 16. (1) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2003 г., предишен текст на чл. 16 - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) След получаване на писменото разрешение по чл. 15 министърът на вътрешните работи или писмено оправомощеният от него заместник-министър на вътрешните работи дава писмено разпореждане за прилагане на специалните разузнавателни средства от дирекциите по чл. 20, ал. 1, които ги осигуряват.

 77. 77 Профил на didispasova
  didispasova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Бесепарски истории са това ...каква им е целта само немога да разбера???!!?!??

 78. 78 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#61] от "blue rose":

  Това са празни приказки. Съдебната система е независима.

  Комунизъм също няма. Комунисти още по-малко.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 79. 79 Профил на dok2654
  dok2654
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За всички вече е ясно, че прокуратурата работи за ДПС!!!!

 80. 80 Профил на jana_dark
  jana_dark
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Истината винаги излиза на яве.

 81. 81 Профил на grigor_dimitrow
  grigor_dimitrow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  еййй, цяла Европа застава зад управлението на ГЕРБ и от това комунистоте мнгпо ги боли, а човекът е дощъл до тук, защотоо е надушил нешщо гнило и си залага името......смятайте за какво става въпрос

 82. 82 Профил на ddm2010
  ddm2010
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#6] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Има за какво, вярвай ми!!! Този "човек" заслужава да му разсипят живота така, както на други го е разсипвал!!

 83. 83 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#82] от "ddm2010":

  Кой си ти, че да ти вярвам. Пък и ако е разсипал живота на някой боклук, само мога да го адмирирам.

  Няма шики-мики.
 84. 84 Профил на ddm2010
  ddm2010
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#83] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Да адмирираш цветанов...?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK