Найденов: Бежанците няма да бъдат настанявани в палаткови лагери

Ангел Найденов

© Георги Кожухаров

Ангел НайденовНе мисля, че има опасност от настаняване на бежанци в палаткови лагери. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Ангел Найденов, след заседание на Комисията по отбрана, предаде "Фокус". По думите му всички отговорни си дават сметка, "че няма как в зимните месеци да мислим, че бежанците и хората, които идват в България, могат да бъдат настанявани в палатков лагер".


"И Националният оперативен щаб, и регионалните щабове работят достатъчно активно и професионално. Европейската комисия е достатъчно добре информирана за проблема, с който се сблъсква България. Очакваме конкретни решения за финансовата и техническата помощ, както очакваме и решенията за броя на експертите и техническите средства, с които ще разполагат, подпомагайки България", каза още Найденов.


По думите му се прави всичко възможно България да се справи най-добре с проблемите с бежанците.
Българските пилоти са подготвени и годни, няма съмнение в техните способности. Факт е, че вече не разполагаме с необходими технически средства, които са по-скоро от гледна точка на подготовката на новопостъпващите пилоти и летци, каза още министърът на отбраната.


"Очаквам да бъде завършена независимата експертиза за техническата годност на барокамерата и съответно финансовите разчети за това колко ще струва изпращането и подготовката както на новопостъпващите пилоти във Военновъздушните сили, така и на пилотите, с които разполагаме в момента като преподготовка. Имаме съответно оферти, има достатъчно добре подготвени технически центрове в чужбина. Ще направим съпоставка и в кратки срокове ще взема необходимото решение", обясни той.


"Разчитаме на Комисията по отбрана за осигуряването на необходимите финансови средства, защото става въпрос за сериозни суми. Стойността на центрофугата е от порядъка от над 50 млн. лв., на барокамерата – около 8 млн. лв. Допълнително са необходими инфраструктура, хора. Става въпрос за придобиване на нещо, което към момента не можем да си позволим. Трябва да осигурим условия за подготовка и преподготовка на българските пилоти. Няма да позволим да бъде застрашена подготовката и преподготовката", каза още Найденов.


По думите му необходимото време за новопостъпващи пилоти е пет дни, за преподготовка – ден и половина, от гледна точка на финанси, се очакват финансовите разчети.


Спирането на свободния прием на пациенти във Военномедицинска академия е един краен вариант, който към този момент не искам да разглеждам, каза още той след комисията.


"ВМА е предприела необходимите действия, за да намали обема на просрочените задължения, съответно да започне разплащане. Предприети са определени действия, които не са от действията, които могат да предизвикат адмирации, но са необходими действия. Това са действия за плащане при избор на екип, за плащане на различни услуги, които предоставя ВМА. Очевидно това ще натовари българските пациенти, но трябва да си даваме сметка, че има задължения, които трябва да бъдат намалявани", обясни министър Найденов.


Той каза още, че са предприети действия да се поиска плащане на разходите, които прави ВМА по обслужване на пациенти по спешна и неотложна медицинска помощ. Това са суми, които трябва да постъпят от Министерство на здравеопазването. Очаквам колегите ми от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и Министерство на финансите да оценят тези действия и да разчитаме на целеви средства", каза още Ангел Найденов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Като поседят малко в България бежанците от Сирия ще избягат обратно в Сирия. Там въпреки войната ще им се стори по-нормално.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  Затваряйте границите и да ходят на юг....Тука иде зима....Моя приятел Емо Чолаков вика да чакаме сибирска зима....АЗ на него му вервам....послушайте го и ги екстрадирайте на юг.....
  То не се знае нашите бездомници как ще оцеляват тази зима, вие сте взели да се кахърите за сирийските бездомници....То си има ред в тази държава....първо нашите, после чуждите бездомници ще оправяте....Точка ..... !!!!!  Пиша се весел, ама не ми е весело.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Най- добре в двуетажни къщи в "Драгалевци". Нали са ни много ценни тези "хора от други култури".

 4. 4 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 733 Неутрално

  А "бежанеца" Орешарски какво да го правим.

 5. 5 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Найденов кога ще го направят генерал?! Много месеци вече е министър, а още не са го произвели...Що така?!

  The best way out is always through Robert Frost
 6. 6 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#1:"Нефертити"]Като поседят малко в България бежанците от Сирия ще избягат обратно в Сирия. [/quote]

  А дано, от твоите уста в Божии уши! Едва ли някои от бежанците искат да останат в България, тези са тръгнали за Германия, Франция и други богати страни!

  Ние нямаме каацитет дори един бежанец да поемем, да ги приемат страните, дето плащат на главорезите в Сирия, Саудитска Арабия и Катар!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 7. 7 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#5:"Realistka"]Найденов кога ще го направят генерал?! Много месеци вече е министър, а още не са го произвели...Що така?! [/quote]

  В ЕС министрите на отбраната са винаги политици, но никога военни. Та няма как тази перзона да стане генерал!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 8. 8 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Ей, добре, че дойдоха тия, да се видим колко сме скъсани и пробити.

  Някой се е лишил от дреха, да им даде, те не я искат - да дойде някой да им чисти кенефите искат.

  ВИП-бежанци.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 9. 9 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  До коментар [#2] от "ARRI":.Моя приятел Емо Чолаков вика да чакаме сибирска зима....АЗ на него му вервам....послушайте го и ги екстрадирайте на юг..... "

  -Не му вярвам много,но го гледам,защото и да лъже,прави го сладко.
  Не вярвам сирийците да са изпадали в по-тежко състояние,при каквато и да е война,от това да пребивават в нашата страна.
  Само на нас това ни допада.

 10. 10 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  Значи БОГАТА Турция , ще държи бежанците в ПАЛАТКИ , а бедна България , ще ги настанява в ГАРСОНИЕРИ??? Вие у ред ли сте???

 11. 11 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 993 Неутрално

  [quote#10:"kimba3"]Вие у ред ли сте??? [/quote]

  Ти пък! Аз нормален комунист още не съм видял.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 12. 12 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  Ако парите за сирийските бунтовници бъдат пренасочени към бежанците, последните ще си живеят царски. А и войната много скоро ще свърши и ще се върнат обратно.

 13. 13 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 430 Неутрално

  миналата година в Германия е имало към 850.000 бежанци

  в това число не влизат към 70.000 "бежанци" от България в Германия )))

  в списъка САЩ е на 6-то място със към 250.000 бежанци въпреки че са виновни за 99% от войните произвеждащи бежанци

  и понеже Германия има "само" 850.000 "нашите" ревът да пренасочат част от десетте хиляди бежанци у нас натам

 14. 14 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Надяваме се наплива от бежанци да не е толкова голям, че да има нужда от палаткови лагери!

 15. 15 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Сега ни е спешно необходима финансова помощ от ЕС!

 16. 16 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Един министър съобщи,че един бежанец от Сирия струва на държавата 1086 лв.без да посочи за какво са харчовете.Имам трима познати пенсионери,които са готови да вземат по двама бежанци и то по 1000 лв.на човек месечно,но искат точно на първо число да получават по 2000 лв.Ако се даде със закон такава възможност ,хем пенсионерите ще бъдат доволни,хем са нула време хазаите,ще станат повече от бежанците.

 17. 17 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Не било палаткови лагери, най ми било гробищни паркове. Горките сирийски бежанци! Те пък намерили къде да избягат. Да бяха проучили първом кой управлява в България, да видят снимка на баш-българина (Делян ага), да чуят ХамстероПЕСа какви ги лае, Мецана как словоплете... и тогава може би щяха да си останат всред бомби и снаряди.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 18. 18 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ДПС е силната връзка на Турция с България. Защо да не решат да поемем част от бежанците и то срещу пари от Европейския съюз? Пари, 95% от тях, откраднати от нашето правителство. Защо не?

 19. 19 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 562 Неутрално

  ДПС няма нищо общо с турция

  shut up retard
 20. 20 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Найденов: Бежанците няма да бъдат настанявани в палаткови лагери..

  - Ами те са мюсюлмани, т. е. съюзници на БСП
  - Раздайте им ... петолъчки,..
  настанете ги, на Бузлуджа, и им направете, джамия..

  urkobozambo
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK