МВР обмисля лагери от закрит тип за бежанците, създаващи риск

Архив

© Анелия Николова

АрхивБежански лагери от закрит тип, обмисля Министерството на вътрешните работи. Там ще се настаняват нелегалните имигранти, които са проявили вандализъм и нелегални дейности, както и тези, за които има опасения от терористични намерения. Те няма да имат право да излизат и да се движат свободно, както е в момента в действащите центрове. За да започне изграждането на такива лагери, е необходимо правителството да задейства европейската директива, която го позволява.


Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на Министерски съвет по проблемите с бежанците. Заседанието ще продължи, като предстои да се гласуват конкретни финансови параметри на правителствените действия, уточни Йовчев. 


"Съвсем скоро ще бъдат въведени и нови инструкции по отношение на регистрацията и настаняването на бежанци, по отношение на вътрешния ред и на охраната им, тъй като в редица случаи имаме чупене на съоръжения, на мивки, запушване и т.н. от страна на бежанците", обяви още Йовчев. За контрола на бежанците у нас ще пристигне екип от 29 специалисти от евроепйската агенция за сигурността на границите "Фронтекс". 
Усилията на вътрешното министерство са насочени в три посоки, обясни министърът. На първо място е ограничаването на влизащия поток, за което ще продължава техническото подсилване на границата с Турция. След това са опитите за релокиране на бежанците у нас към други държави, което ще се постигне като се ускори процеса на придобиване на бежански статут, даващ право на мигрантите да пътуват легално в Европа. Накрая, трябва да се положат усилия за интегрирането на тези, които решават да останат и максимално да се ограничат социалните и хуманитарни рискове от присъствието им, изброи Йовчев.  "Най-тежките прогнози, които имахме се сбъдват. Имаме не само запазване, но и увеличение на имиграционния натиск към България", коментира вътрешният министър. "Няма държава, която да е спечелила от това, че на нейна територия са отишли бежанци. Няма държава, която е успяла да спре бежанците напълно да отидат на нейна територия. Можем да ги ограничим и в тази насока ще работим активно, но не можем да ги спрем", заяви той. 


"Системата за наблюдение и охрана на българската граница е една от най-съвременните в Европа. Тя функционира много добре и в момента ние контролираме почти 100% от хората, които преминават нелегално границата. Имаме възможност да разположим физически хора и технически средства така, че да не допуснем преминаване", коментира още Йовчев, като уточни, че има митове по отношение на сигурността на границата. И обясни: "Но това нещо ще е изключително скъпо, от една страна. Освен това едни такива мерки не могат на 100% да спрат потока по редица причини, включително заради международното споразумение и по чисто хуманитарни причини - има хора, които припадат на границата". Той даде пример с бременна жена, която се е наложило да бъде спешно транспортирана до болница, за да роди. "Такива случаи, в които има реално застрашен живот, няма как да не реагираме", каза министърът.  


Към 16-ти октомври на територията на България има 6445 нелегални имигранти, които са преминали през границата, основно през турската. От тях над 4400 са сирийци. Капацитетът на центровете е прехвърлен с 207 места, обяви министърът и припомни, че се търсят още възможности за настаняване. Над 2000 допълнителни легла вече са осигурени за бежанските центрове от различните ведомства и се търсят сгради. По думите му това е "ежедневна борба" и неотдавна е имало ситуация "в която имахме 200 души под открито небе". 


За протеста в Казанлък в отговор на журналистически въпрос Йовчев коментира, че все някъде трябва да бъдат настанени тези хора и органите на реда взимат необходимите мерки, за да охраняват местното население. Военният министър Ангел Найденов допълни, че не изключва като възможност използването на военни формирования, но до това може да се стигне само в краен случай. 


До края на седмицата ще стане ясно дали България ще получи помощта от над 6 млн. евро, която е поискала от ЕС. Според Йовчев искането най-вероятно ще бъде удовлетворено. Страната ни ще се обърне и към три европейски страни - Великобритания, Австрия и Чехия за директна материална помощ, обяви още Йовчев. Вчера в интервю за БНР еврокомисар Кристалина Георгиева обяви, че техническата помощ е вече в действие, финансовата е потвърдена по принцип, а материалната помощ по механизма на гражданската защита е на път към България.


Близо хиляда ваксини вече са използвани за осигуряване на здравето в лагертие. Ваксинирането с пет- и тривалентната ваксина е задължителна за всички деца до 15 години. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Такива лица изобщо не бива да бъдат допускани в страната ни, а не да им устройват лагери от затворен тип.

 2. 2 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Направо да ги връщат обратно. В някои страни, след извършване на престъпление, емигрантът се екстрадира обратно до 24 часа.

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 3. 3 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 442 Весело

  Сещам се за подходящи обекти:
  1. Народното събрание
  2. МС
  3. Почивна база Евксиноград...
  4....

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 4. 4 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Военен съд за служителите под пагон, които не могат да различат бежанец от икономически емигрант и сириец от африканец. За Главния прокурор и двамата силови министри- присъди за държавна измяна- незащитаване на границите на страната .

 5. 5 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всички бегалци създават риск! Да се държат под ключ и в мига в който свърши войната- всички обратно към Сирия!

 6. 6 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2081 Весело

  Да ги държат под масата на Волен, да им чете проповеди и да си натискат заедно копчето за кворум.

 7. 7 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не е ли редно първо да нахранят тези хора?

 8. 8 Профил на sasa1959
  sasa1959
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Чак сега ли? Ще прехвърлят хора от групи, които до сега са влязли и евентуално как ще реагират всички защитници на правата на човека?

 9. 9 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Бежански лагери от закрит тип, обмисля Министерството на вътрешните работи. Там ще се настаняват нелегалните имигранти, които са проявили вандализъм и нелегални дейности, както и тези, за които има опасения от терористични намерения."
  ===
  А защо директно не бъдат експулсирани, особено онези, които не са сирийци?

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 10. 10 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  [quote#5:"Schliwobeatz"]Всички бегалци създават риск! Да се държат под ключ и в мига в който свърши войната- всички обратно към Сирия! [/quote]
  Дори "Ориент експрес" да им осигурят за връщане, няма да поискат да го ползват. Дори да платим на Турция за връщането им, няма да могат да припарят на турска територия. Все ми се чини, че е крайно време да помислим за собствената си държава, както трябва. И един нюанс към мнението ви за "всички обратно в Сирия" - трасето за връщане да е през държавите, които спретнаха пролетното време Северна Африка и Близкия Изток. Кои са те? Ами вижте чии посланици гостуват на Недоразумението!

 11. 11 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#2] от "mitko11":

  Къде да ги върнат? На кой?

 12. 12 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Йовчев, а си прецакал полицейската школа в Казанлък за да настаняваш там бежанци, а Казанлък е гръмнал. Не познаваш казанлъчани. Не си слагай таралеж в гащите. Приятелски съвет ...

 13. 13 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Вместо да строите скъпи затвори за непослушни емигранти, връщайте ги въз основа на противодържавното или криминалното им поведение. По-евтино и по-чисто.

 14. 14 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Расисти, фашисти и стандартни некадърни комунисти, които всеки възникнал проблем решават с лагери, затвори, насилие и нарушаване на човешки права и европейски норми.

  С една дума - ОСТАВКА

 15. 15 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#7:"Горгона Медуза"]Не е ли редно първо да нахранят тези хора?[/quote]
  .......
  Като гледам колко минуси са ти нащракали, никой не мисли за тях като за гладни и без подслон хора. Твърде показателно за катастрофалното ментално и морално ниво на оскотялото народонаселение...
  Иначе, защо трябва да се включва 30 хилядната ни армия за защита на границата, като си имаме 60 хилядна полиция, която ... знаем кого пази?!?!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 16. 16 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Щом заговориха за такива лагери, значи потенциалните терористи сред сирийците са вече значителна бройка....

  Цензуриран от "Икономедиа"
 17. 17 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 456 Гневно

  Ама...другарю милиционер, Вие съвсем ни взехте за канарчета!?!!? Какво дирят нелегални емигранти на територията на Република България? Вие за депортиране не сте ли чували? За опазване на Държавната граница не сте ли чували? Граничари имаме ли другарю милиционер???? ОСТАВКА!!! ОСТАВКА И СЪД!!!

 18. 18 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Цитирам от статията: "на територията на България има 6445 нелегални имигранти ." Ало, Дневник, нещо сте се объркали щом ги наричате с истинското им име, а не с "бежанци". Чорбаджиите ще спрат ДА ВИ ПЛАЩАТ, ей, а заемите за плазмите си текат...

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 19. 19 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Тва е признание, че у нас влизат терористи. Нъл тъй др. найденов. Остава и да си признаете, че турция внимателно подбира кои точно уж бежанци да ни подаде, и всичко си идва на мястото..........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 20. 20 Профил на lily_dobromirova
  lily_dobromirova
  Рейтинг: 388 Неутрално

  А бе няма ли някакъв законен срок в който могхат да стоят на наша територия?

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  Не могат да се справят!Бежанците ще съборят Олигарски,обаче проблемът ще си остане.

 22. 22 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Гневно

  И колко такива лагера ще правите и с какъв капацитет??!!
  И като се напълнят до козирката, к'во праим?! Строим следващия ?!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 23. 23 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Тия побъркани ли са?
  Цветю щел да прави лагери за терористи?!!!!?

  Пък армейците беха много разстроени,че ги приравнили с простолюдието и ще се пенсионират по правила като нормалните хора, ма гласа не им се чува по повод имигрантския поток.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 24. 24 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#21:"hodounski"]Бежанците ще съборят Олигарски,[/quote]
  Да, ве! Орешарски може да бъде гътнат единствено от Болен, ама на последнионе му дръжи, оти после пак ше стане южуъл лузер

 25. 25 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2572 Гневно

  [quote#0:"Цветин Йовчев"] има хора, които припадат на границата". Той даде пример с бременна жена, която се е наложило да бъде спешно транспортирана до болница, за да роди. "Такива случаи, в които има реално застрашен живот, няма как да не реагираме", каза министърът.
  [/quote]
  Много ми е интересно защо ние трябва да спасяваме хора които се намират на турска територия, а не братята им мюсюлмани от турската страна.
  И какво стана с оградата - нищо! Чух че щели да изорат пограничната бразда, може да сложат и табелки с надписи на арабски на които да пише че е забранено преминаването и арабелите щом видят браздатата и табелите веднага ще се върнат защото те се отличават с склонността си да спазват законите особено на гяурите.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1448 Весело

  До коментар [#24] от "Култура ми Бойко":

  Чакай сега, ти нали беше "за" Олигархския и "експертите" му?
  Що не кажеш някоя блага дума за неимоверните усилия, които с присъщата си компетентност полагат за разрешаване на "внезапната" криза с т.нар. "бежанци"?
  "Болен"? Аууу, колко грубо за коалиционния партньор.....
  Хем да внимавате да не му давате прекалено много пари, че току виж решил, че му стигат и наистина ви ритнал столчето.....
  Вотът на недоверие за кризата с нелегалните емигранти е чудесен повод да си поизлъска имиджа.

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 27 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#4:"grayeagle"] За Главния прокурор и двамата силови министри- присъди за държавна измяна- незащитаване на границите на страната . [/quote]
  Пфиуу, офицерите от българската армия започнаха да напускат, щото им били отнемали социални придобивки, ти за защита на границите на страната ми говориш...
  От такива армейци, дето се разхленчиха за няколко години стаж отгоре и занапускаха армията обидени(!) - толкова.
  Чудно ми е, оня Маю като ги каканижеше тия сърцераздирателни памфлети за многострадалния български армеец и пенсионната му драма, дали се сещаше за българската армия от Балканската война например?
  Дали Маю си задаваше въпроса как биха реагирали онези бойци,които оставиха костите и кръвта си по бойните полета в името на Майка България, ако разберат за неволите на съвременните български войни?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 28. 28 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#26:"pag"]Чакай сега, ти нали беше "за" Олигархския и "експертите" му? [/quote]
  Чекай ти - оти 4 години някой е земал парите за бежанците, ама нема следа от тях? Както нема следа и от двата милиарда, дето Дянков ги крадна от здравната каса? Къде са парите? Кой ги гепи? Кой? Кой? Авееее, кой предложи Делян Пеевски?

 29. 29 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 504 Неутрално

  И военният, и този си признаха, че поне 1/3 от влизащите нелегално през зелена граница не са сирийци. Защо тогава те не се екстрадират , а се оставят свободно да щъкат където си искат из България. И въобще и бежанците са длъжни да минават през официалните ГКПП-та на България, минаването през зелена граница е престъпление по нашия закон!

 30. 30 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#24:"Култура ми Бойко"]Да, ве! Орешарски може да бъде гътнат единствено от Болен[/quote]
  Не дърпай дявола за опашката

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 31. 31 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Гневно

  "Те няма да имат право да излизат и да се движат свободно,..."
  Идиотино, докато са живи ли ще ги държиш там?! Ако отговора ти е НЕ, ще ги "превъзпитаваш" и после ще ги пускаш на свобода ли, що ли???!!!! Ако ще ги екстрадираш, защо не го правиш СЕГА И ВЕДНАГА??!!!
  АААААА НЕ, НЕМАМ НЕРВИ ВЕЧЕ!!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 32. 32 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ВЪПРОС:
  ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ НЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО, НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ КОИТО ДОКАЗАНО НЕ СА ОТ СИРИЙСКИ ПРОИЗХОД, ИМАТ СМЕТКИ В ТУРСКИ БАНКИ И КАЗВАТ ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ИМ ТРЯБВА ДОКУМЕНТ?!?!?!?!

  ТОЕСТ, НАШАТА ДЪРЖАВА КАТО АБСОЛЮТНА БАЛАМА, ЩЕ СЕ ПОДПИШЕ ПОД ТЕХНИТЕ ЛЕГАЛНИ ВЕЧЕ, ДОКУМЕНТИ.
  ЕДИН ВИД ЩЕ ИМ ДАДЕ МЕЖДУНАРОДНА ЛЕГАЛНОСТ И ИНДУЛГЕНЦИЯ?

  Е ДОБРЕ, ПИТАМ АЗ: НИЕ ЛИ СМЕ НАЙ-ЗАГУБЕНИТЕ И ПРОСТИ ?!

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 33. 33 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  има толкова празни казарми ,които с малко ремонт могат да поемат бежанците ,а и да бъдат под контрол

 34. 34 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#32:"пламен"]Е ДОБРЕ, ПИТАМ АЗ: НИЕ ЛИ СМЕ НАЙ-ЗАГУБЕНИТЕ И ПРОСТИ ?! [/quote]
  Не, най - наведени сме.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 35. 35 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Всяка страна си запазва правото да гони бежанци дори със статус да живеят в страната, ако нарушават законите.
  В случаят става дума за бежанци без статус и не трябва да е проблем да бъдат нагонени.

 36. 36 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Правителството имитира дейност! Последният пилот в самолета България беше Иван Костов! Той не прие косовски бежанци! И К пита, защо приемаме за бежанци, имигранти от трета сигурна страна, каквато се явява турция?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 37. 37 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И ОЩЕ НЕЩО-ЗАЩО ТЕЗИ СИМПАТИЧНИ РУСИ СВЕТЛИ ИНДИВИДИ, ОКОЛО ЛЪВОВ МОСТ И ХАЛИТЕ НЕ СА НАПУСНАЛИ ИЛИ ДЕПОРТИРАНИ ОТ Р БЪЛГАРИЯ, СЛЕД КАТО ОЧЕВАДНООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО НЕ СА СИРИИЦИ, ОНЯ ДЕН СЕ НАЛИВАХА С РАКИЯ И БИРА ПРЕД БАНЯТА НА ХАЛИТЕ????

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 38. 38 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#36] от "~песимист с бедна фантазия":

  АБСОЛЮТНО РЕЗОНЕН И ОБЕКТИВЕН КОМЕНТАР:
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 39. 39 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1271 Любопитно

  Фактически, с много малки изключения, у нас няма бежанци или имигранти. За сметка на това имаме НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАЛИ ГРАНИЦАТА ЛИЦА. Нарушители!
  Вместо да бъдат третирани като нарушители на границата с всички законови последствия, властите ни разиграват някаква безумна сценка за бежанци, недостигащи места в общежития, липса на средства за издръжка, неспособни гранични патрули, обществени нагласи за хуманност или за нехуманност и ....
  Във всички случаи е уместно да си отговорим на въпроса "КОЙ ИМА ИНТЕРЕС?"! И на въпроса "КАКЪВ Е ИНТЕРЕСЪТ?"
  Възможният отговор просто сам крещи насреща ни - ПАРИ!!!
  ПАРИ за излапкване от ОЛИГАРХИЯТА!
  Пари за отворени и затворени лагери и обжежития, ремонти, издръжка, изхранване, строежи, реконструкции, отопление, подръжка, кампании в СМИ ... Всичко това като поток в точните фирми на точните "предприемачи", "консултанти"...! И не само местни, но и с евросъюзно местожителство.
  И още .... много съществено! Вижте КАМПАНИЯТА на Соломон Паси. Неговото неистово "хуманно" "желание" да се наемат на работа бежанци-специалисти от различни професии. Като че ли у нас има глад за такива. Всъщност у нас няма работни места. НО за бежанците ще има. Паси недоизказва, но тези хора ще ЗАМЕСТВАТ нашите. На Паси едва ли му звучи така по простата причина на естественото различие в разбирането, кой, кой е при понятието "наш". На нас обаче не може да ни е безразбично. В крайна сметка това пак води да ПАРИ за олигархията.
  ПАРИ!
  За каква нация, национална идентичност, национална и териториална цялост, национална сигурност и прочие "антикварни" понятия може да става дума, КОГАТО ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ СЕ МЕРЖЕЛЕЯТ НА ХОРИЗОНТА?!?!?!!!
  За ПАРИ са готови да подменят всичко!
  За пари могат и всички местни да ни приберат в затворени лагери. Всъщност като се замисля... контролираната мизерия е по ефективна за едно прочистване!
  !

 40. 40 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Гневно

  [quote#32:"пламен"]Е ДОБРЕ, ПИТАМ АЗ: НИЕ ЛИ СМЕ НАЙ-ЗАГУБЕНИТЕ И ПРОСТИ ?! [/quote]

  Като виждаш на какво дередже ни е държавата, що питаш?!
  За мен тази "идея" на МВР е по-голям гаф от Пеевски, защото реализирането и би създало риск за живота и здравето на ВСЕКИ български гражданин, ...терористите нема да подбират протестиращи и контрапротестиращи.....

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 41. 41 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 544 Неутрално

  ъй като в редица случаи имаме чупене на съоръжения, на мивки, запушване и т.н.

  Абе палячовци... Ако вкарате някого в тея лагери с довода, че е запушил мивката си просто ще ме застреляте с остроумие.... Всички криминални трябва да бъдат ограничени, но не може да кажеш, че ще заключиш някого заради запушена мивка!!!

 42. 42 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Редом с краденето, строенето на лагери е друго забележително умение на червените изроди. Ето защо призовавм целокупния български народ да не им пречи там с разни протести и призиви за оставка, а да си седи мирно и кротко и да им даде шанс да покажат в максимална степен какво могат!!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 43. 43 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#23] от "Cherry":
  "Тия побъркани ли са?";
  "Пък армейците ... гласа не им се чува по повод имигрантския поток."

  Искаш да чуваш гласа на армейците ли? В условията на демокрация, уважаема, армейците слушат гласа на вас, цивилните. Искате комунизъм? Няма проблеми. Искате капитализъм? ОК!
  Не искате бежанци - само кажете.
  Винаги, когато военните са взимали думата в обществото, нещата са тръгвали на добре. Но никога това не е било законно! Така че, не съм сигурен дали знаеш какво точно искаш.

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 44. 44 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4044 Неутрално

  Идеята за този тип лагери звучи много разумно!Трябва да има сериозен контрол върху бежанците у нас!Има огромен риск сред бежанците да влязат и терористи у нас!

 45. 45 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#43:"yane_"]Искаш да чуваш гласа на армейците ли? В условията на демокрация, уважаема, армейците слушат гласа на вас, цивилните.[/quote]
  С тази армия, военен преврат не ни трябва...те цивилните не знаят кво да правят властта като я докопат, пък военните дето напускат щото им казаха, че ще се пенсионират с три години по късно, хептен ще я оплескат.
  Нищо лично(предполагам сте военен), но ако погледнете от страни как звучи това,което каза Министъра и реакциите на целокупното армейско войнство за скъпоценните им придобивки(сякаш оная част от народа дето бъхти като изоглавена до 65 години да издържа армията ползва привилегии)..няма да се очаровате.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 46. 46 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#17:"06210311"]За опазване на Държавната граница не сте ли чували?[/quote]
  Не е само държавна. Още е и външна граница на европейският съюз. На Овчев тепърва ще му стопля ютията. В началото говореше, че нямаме проблеми. Сега говори, че "почти всички", които минават нелегално границата се залавят.
  Хайде да видим, кога ще се "сети" да ги връща в Турция, че да секне бизнеса на турските канаджии.

 47. 47 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  факти бежанците идват от пустинни територий за какви пари става въпрос земята дава хляб точно дотова искат да стигнат пренаселили са се .

 48. 48 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ама нали изобщо нямаше да пускат такива лица в България? Кво стана?

 49. 49 Профил на stefan_s_us
  stefan_s_us
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Сега всички желаещи от Африка и Азия яхват златната сирийска вълна и тръгват към вечно неподготвената Европа.
  Не знам кога и кой измисли всички тези закони касаещи и мен, но от Италия до България виждам една проста и ясна картина: ако някой дойде и наруши закона (т.е. пресече нелегално границата) и каже искам да вляза тук в Европа и да живея тук - длъжни сме да го пуснем.
  Накъде води това? Какво искаме да постигнем? Можеш ли да продължиш да помагаш на другите саморазрушавайки се?

 50. 50 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  Нещо като Гуантанамо или Гулаг?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 51. 51 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  МВР да внимава много като обмисля лагерите, защото в биографията си има такива лагери като Белене, Ловеч, Скравена, Куциян, Росица, Ножарево и още много. С тази биография на МВР не трябва да се позволява прави нищо подобно без решение на съда за тези, които са престъпили законите.

 52. 52 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  По-добре да ускорят проучването им и даването на статут, за да продължат пътя си. Те не искат да остават тук, нито да ходят в Румъния. Искат на запад! Много от тях имат там роднини. А, опасните, нека получат статут и понесат тежестта на нашите закони, или да се връщат обратно в Турция. И без това, Западът настоява, да не затваряме границата за тях. Значи, можем да ги пуснем да си продължат по пътя.

  goblenka
 53. 53 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  5000 сириеца, всеки по 5 метра мрежа да опъне - ей я оградата по границата. Хем работа ще им намерят на сирийците, хем някой завод, който произвежда мрежа, ще живне малко.
  А после - който скочи през дувара - обратно в Туркието.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4336 Неутрално

  Тия дебили (тъпани) от МВР-то, гласуваха си пенсиониране след 27 г. служба, и започнаха да умуват какво ще правят с тези 7-8 или 10 000, които за 1 месец нахлуха в страната ни. Днес мидях някакви чалмалии в супермаркетите във Варна, по 8-10 едновременно обикаляха щандовете.
  Изобщо има ли държава в момента?

 56. 56 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1290 Любопитно

  Цитат "и в момента ние контролираме почти 100% от хората, които преминават НЕЛЕГАЛНО границата. "Не съм правист,но доколкото знам,деянието им е престъпно,следователно са престъпници.За такива си има едни специални общежития,които се наричат ЗАТВОРИ.В тях съответно има отделения за чужденци.

 57. 57 Профил на muad
  muad
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#15] от "Скакауец":

  Споко, просто тия статии със заглавието тематиката и главните "герои" привличат основно хора от осиротелия електорат на Волен и клонинги. В никакъв случай не са представителни за българското население. Поне се надявам....

  ALL IS WELL
 58. 58 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#56] от "sabbath":

  За съжаление - според закона наказанието за незаконно преминаване на границата е 6 месеца условно и 500 лв глоба.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 59. 59 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1290 Любопитно

  До коментар [#58] от "Athanatos":
  Благодаря,не знаех.С такъв закон и граници в България скоро демографската криза ще е спомен.

 60. 60 Профил на Lady V
  Lady V
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#39] от "AzDebil":

  Тук изобщо има ли закони ??

  Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов
 61. 61 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  Орешарски е търсел вътрешен министър, който да е по-глупав от него. Не му е било лесно да го намери, но е успял.

  На комплексирания болшевик vesolr с безразличие
 62. 62 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  като знаем с каква скорост мисли ръководството на МВР и какво се ражда като краен резултат ......

  Това трябваше да се направи отдавна, не да се обмисля (особено пък от Йовчев).

 63. 63 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  МВР обмисля лагери от закрит тип за бежанците, създаващи риск.

  - Ха така ,
  .. " Обмисляте ", .. ама не можете да мислите..
  - Идва зима , ...кой ще плати отоплението,
  ..и ... как ще стоплите , толкова хора ???
  - БСП и ДПС, да не прехвърлят разходите,
  на държавата,..и данъкоплатците..
  а , да платят за удоволствието, ..
  от субсидиите си..

  urkobozambo
 64. 64 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Най-добре е да ги спрат на самата граница,а влезлите да върнат,откъдето са дошли,вместо да им градят лагери "от закрит тип"!Кой ще носи отгонорност от-не дай Боже, терористичен акт?!Бедните българи ,едва ли ще гледат спокойно бежанците,които получават "всички условия",че и работа,както настоява Безродина Георгиева.Има опасност от дестабилизация на държавата!

 65. 65 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#59] от "sabbath":

  ...а българите ще станат малцинство в собствената си държава!?

 66. 66 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#59] от "sabbath":

  ...а българите ще станат малцинство в собствената си държава!?

 67. 67 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#11] от "hinhril":

  На Турция,откъдето са влезли в БГ!

 68. 69 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1448 Весело

  [quote#28:"Култура ми Бойко"]Чекай ти - оти 4 години някой е земал парите[/quote]

  Айде малко по-сериозно - тая работа в Сирия почна преди няма 2 години. Знам че ББ ти е нощен кошмар, ама се излагаш с подобни глупости.
  Ти си кажи за последните 5-6 месеца, па тогава ще гледаме по-назад.
  Щото през предишните години са влезли 500 души нелегални емигранти, а през последните 3 месеца - 5 000.
  Я коментирай това, позитанчо........

  Знанието е сила, информацията - власт
 69. 70 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Любопитно

  [quote#1:"Борко"]Такива лица изобщо не бива да бъдат допускани в страната ни, а не да им устройват лагери от затворен тип. [/quote]
  Заедно с около 4500 сирийци (не всички са божи кравици) шмугнали се в България има и още 2000 "други". Ако някой е минавал привечер между Халите и гарата, или към Женския пазар, не може да не ги е видял.

  Сирийците...нейсе. А ДРУГИТЕ?!?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 70. 71 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#4] от "grayeagle":

  Съгласен!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 71. 72 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#43] от "yane_":

  Уместен коментарСега 'зимай бира и пуканки (или нещо друго с подходящото мезе) и си брой минусите
  До коментар [#43] от "yane_":

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 72. 73 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#61:"GreenEyes"]Орешарски е търсел вътрешен министър, който да е по-глупав от него. Не му е било лесно да го намери, но е успял. [/quote]
  Овчев е всичко друго освен тъп! Просто изпълнява мераците на шефовете си. И дразни всичко наоколо.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 73. 74 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#32] от "пламен":

  Защото българсите власти правят МНОГО ПАРИ ИМЕННО ОТ ТЯХ. Този бизнес от нелегален трафик през България за Западна Европа започва да се изравнява по приходи с приходите от проститутки.

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 74. 75 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  [quote#1:"Борко"]
  Такива лица изобщо не бива да бъдат допускани в страната ни, а не да им устройват лагери от затворен тип.[/quote]
  +++++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#56] от "sabbath":

  Когато има бежанци, в сила е друг закон! На хуманността!

  goblenka
 77. 78 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#63] от "Urkobozambo":

  Не си ги дават субсидиите! А, те са много по-високи от тези, на западните им колеги! Макар да сме най-бедните данъкоплатци!

  goblenka
 78. 79 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#64] от "demos":

  Тя е дестабилизирана от година и не заради бежанците, а заради управляващото мнозинство и пропагандната му машина!

  goblenka
 79. 80 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Необходимо е разграничение между бежанците и имигрантите, навлизащи в България.

  plamenhristov5
 80. 81 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#80] от "plamenhristov5":

  Необходимо е службите да си вършат работата и то бързо, според темповете на прииждащата вълна! Не да се стоварват последиците от тяхното бездействие върху тях / бежанците /! От години се очакваше този проблем! И, както с кризата, чакаше се да ни натисне и тогава да пропищим, вместо да се подготвим за него!

  goblenka
 81. 82 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#13] от "aleko":Колега ,на приказки е лесно,ама човек ако прочете законите и види реалната ситуация,връщането на незаконно пребиваващ чужденец,особено ако няма документи и не желае да се връща , не е като да изнесеш 2 чувала картофи.Говорил съм и с хора,които се занимават на терен с тази работа,масово държави от Африка отказват да издават пасавани на техни граждани,които не желаят да се върнат в страната си.Без документи авиокомпаниите отказват да ги качат на самолетите си.А то няма и преки полети до тия дестинации,в които се връщат.Често връщаните чужденци правели циркове по летищата и при прикачванията ,между полетите ,не желаят да ги пуснат в самолета,налага се да "изгорят" не евтини билети,посе отново в БГ и така..Питал съм защо не ги караме с наш военен самолет и не ги стоварваме на летището в съответната държава,дори без пасаван.Логичният отговор беше ,че това ще е последното разрешено кацане на наш самолет на съответното летище...Та така,на приказки е лесно,на практика-не баш.Работата с живи хора е деликатна,особено ,когато идват от райони ,където течащата вода е лукс,храненето 3 пъти на ден-нечуван лукс,а доживяването до дълбоки старини-чудо!!!!

 82. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  Сега се оказа, че между "бежанците" има и доста личности, които директно да бъдат изпратени в затвора. Какви хора влизат в България господин Йовчев? Ваша е отговорността за сигурността в страната.
  Провалът с така наречените бежанци е на управляващите и те трябва да поемат цялата отговорност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 84 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#37] от "пламен":Колега, разбирам гнева ти от ситуацията,преди малко написах коментар към друго мнение по въпроса.№82 е коментара-можеш да разбереш ,съвсем на кратце обясних това ,което ми споделиха хора,които се занимават с тази материя.Другото са празнословеници .Специалисти и коментатори много,реалната работа се върши от малко хора,с ограничен ресурс и хиляди обективни пречки пред дейността им!!!

 84. 85 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#49] от "stefan_s_us":Съгласен съм напълно с вас,че така не може да продължава.Но нещата си имат не една страна.Замисли се ,че и ние преди години драпахме да отидем на "ЗАПАД"(като се замисля и сега не сме спряли)и нищо не можеше да ни спре-нито Берлинска стена,нито кльонове,а ние нито сме без вода ,ток и храна,нито сме гладували последните години,освен по причини на собствена глупост.В държави,където има голям приръст на населението,50% от което е под 30 години,вече успява да се добере до канали на информация,интернет и т.н,знае как живеят неговите връстници в Европа и САЩ.Докато колониалните държави като САЩ,Великобритания,Франция ,а вече и Русия,Китай...експлоатират Африка само като суровинна база и място за евтин секс туризъм и източник на роби за селското стопанство няма как да се оправят нещата.Така наречените велики сили охотно подкрепят диктатори в държави,където имат сметка от някакво измамно спокойствие и ред,за да си работят техните корпорации и да точат полезни изкопаеми ,а когато диктаторите почнат да играят някаква собствмена игра ,им се спретва "Народно въстание" и след това-"Освободителна война"...и сега имаме Либия,Ирак,Египет,Сирия,Тунис..Хора се бунтуват и в Бахрейн и Катар,ама в последните 2 дестинации братята американци успяха да спасят кожата на шеийховете..А последните си знаят цената.Кой храни и подържа сирийската опозиция и прииждащите хиляди авантюристи-наемници,които се бият за този,който плаща по-добре......Нещата не вървят добре и причините за това са комплексни,не еднозначни.Аз чета различни мнения на авторитетни и сериозни българи за причините ,поради които ние живеем зле,въпреки че сме блкословени да имаме 4 сезона,море,планини,минерални извори,плодородна почва,хранила нас и десетки милиони други хора,и никой не може да даде точната причина,едва ли е една конкретна..Ситуацията с бежанския проблем е подобна-Лечението изисква комплексни мерки ,като аз мисля,че трябва да се даде тежест на политическите и икономически ,каквито прилага Бил Гейтс като решава конкретни проблеми в Африка,на място-инвестирайки в иновации,нови технологии ,подобряващи живота ,според природните условия и мястото на живот.Само с пушки и лекции от НПО-та не става!!!!!

 85. 86 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#83] от "Храбър":

  Ами, да ги пратят! Това са личности, а не " бежанците"!

  goblenka
 86. 87 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Овчев, значи дебелогъзите ти мюлюцунери могат да бият демонстранти и да ограждат разни тюфлеци от народната любов, а границата не могат да пазят? Това ли искаш да кажеш?
  Че за какво сте ни тогава?
  Да ви уволнят дисциплинарно всички, та поне да има пари за арабеските!

 87. 88 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#81] от "goblenka":

  съгласен

  plamenhristov5
 88. 89 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 633 Неутрално

  "Няма държава, която да е спечелила от това, че на нейна територия са отишли бежанци."

  Погрешно. Еврейските бежанци в САЩ по време на 2-рата Световна война.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK