Станишев си намери европейско алиби (видео)

Станишев си намери европейско алиби (видео)

© Велко Ангелов, КапиталС важни преговори между левицата и десницата в Европа лидерът на БСП Сергей Станишев оправда решението си да отиде евродепутат, макар преди евровота многократно да заявяваше, че няма да направи това. В същото време според него новите му отговорности няма да попречат на работата му като председател на БСП и засега остава неин лидер. "Нямам властови амбиции в тази посока", пък беше лаконичният му отговор дали ситуацията в ЕС няма да го накара да поеме пост на еврокомисар, въпреки че до момента е заявявал, че това не му е цел.


Станишев, който от седмица не се е появявал публично, а след евроизборите не посещава и редовните пресконференции на партията си след заседание на ръководството й, днес анонсира, че политическите консултации за предсрочните избори, за приоритетите пред кабинета и парламента до края на мандата и процедурата за български еврокомисар ще бъдат в петък. Закъснението на разговорите извини с това, че утре и в четвъртък ще е в Брюксел за подготовката на Европейския съвет, преди който социалистите ще обсъждат номинация за президент на Европейския съюз. По същата причина ще отсъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


След това Станишев обяви, че е решил да стане евродепутат в току-що избрания европарламент: "Добре знаете, че оглавих европейската листа на БСП като знак за лидерство и за поемане на отговорност  за тази европейска кампания, а не заради намерения да ставам европейски депутат. Новата роля, в която влизам, е продиктувана от новата ситуация и в Европа, и в страната, в която се оказахме след европейските избори."
Той очерта две основни причини за решението си. Едната била свързана с допълнителните отговорности и ангажименти, с които е натоварен на европейско ниво и те били функция на позицията му като лидер на ПЕС, както и от новата роля, с която е натоварен заедно с Мартин Шулц


да поеме отговорността за политическите разговори между ПЕС и ЕНП
за формиране на нова управляваща коалиция


в Европа.


Станишев напомни, че вече е предложил кандидата на европейската левица за председател на ЕК Мартин Шулц за председател на групата на социалистите и демократите в този преходен период на разговори до формиране на Еврокомисията и двамата получили подкрепа да водят разговори с ЕНП и другите групи в ЕП. "Всичко това е огромна чест за мен и огромно признание, това е и възможност за моята партия БСП, чрез мен да играе важна роля на европейско ниво в този процес, който ще продължи през следващите седмици, а вероятно и месеци, формирайки политиката на новата Европейска комисия", заяви лидерът на БСП.


По думите му това е най-вече възможност България да участва в този процес на формирането на европейските институции, отговорностите на двете водещи партии в ЕП и определянето на следващата посока за развитие на ЕС, който се намира в достатъчно трудна ситуация в резултат и на европейските избори. Съобщи, че получил писмо от Шулц, в което изразявал желание двамата да работят още по-тясно, защото този процес изисква много усилия. И всичко това налага моето активно присъствие в работата на ЕП, обобщи Станишев.


ПЕС остана втора политическа сила след ЕНП и това означава, че няма да можем просто да налагаме левите политики в Европа, а ще трябва да ги отвоюваме в трудни преговори с десницата, защото тези преговори не са просто процес на разпределяне на позиции в европейските институции. Европейските социалисти държим водещото да бъде приоритетите на ЕК като политики, заяви Станишев.


Не подавам оставка, но БСП има нужда от промяна


каза още лидерът на социалистите. БСП има нужда от нова енергия, политическата система в България също има нужда от рестарт и от сериозно обновяване. Вярвам, убеден, че съм силата на това обновление трябва да дойде от БСП. Ще продължавам битката за България на левите идеи, за силна левица, която е способна да води страната напред и да решава проблемите на гражданите в техен интерес. Вярвам, че тази моя позиция ще даде нова сила на БСП, нова мобилизация, нова енергия и подем.


"Най-лесното е да хвърлиш оставката. В своите действия винаги съм изхождал от интереса на БСП", каза още той. Не за първи път Станишев обяснява с чувството си за отговорност и нуждата да се бори с трудностите пред БСП решението си да не напуска поста, който заема вече 13 години.


"Предстоят ни тежки избори, независимо кога е тяхната дата, ние трябва да сме силни, консолидирани и безкомпромисни. Убеден съм, че на следващия вот БСП трябва да бъде, носителят, знакът, лицето на промяната в страната", каза той и анонсира пленум на партията в началото на следващата седмица.


На него обаче едва ли ще има оставка на Станишев, а по-скоро се очаква той да посочи с кои другари от Изпълнителното бюро ще се раздели и кои нови ще вкара. Вероятно ще бъдат подменени четиримата му заместници - Янаки Стоилов, Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Георги Пирински, очаква се Станишев да посочи и на кого ще разчита в партията, докато е ангажиран с европейски дела - вероятно Михаил Миков.


И докато Станишев обясняваше колко ще бъдат тежки преговорите на европейската левица с десницата за новата европейска коалиция, обяви за


невъзможна широка коалиция у нас


Сериозни реформи трудно се правят с малко мнозинство, което лесно може да поддаде на лобистки интереси. Затова е нужна сила, но в този парламент очевидно трудно може да се постигне такова съгласие, коментира той. Иначе диалогът между политическите сили е важен, но след поредната заявка на лидера на ГЕРБ днес Бойко Борисов, че ще управлява сам, Станишев не вижда възможен вариант за широка коалиция.


Той коментира още, че не оставя правителството на Пламен Орешарски. Това правителство беше замислено и получи подкрепа на БСП с кауза. Не малко неща направихме и в трудни моменти винаги сме били зад кабинета, добави той.


В експозето си пред медиите Станишев изрази


подкрепа за действията на БНБ и правителството
по стабилизирането на КТБ


Решението е работещо и ние заставаме зад него, защото то показва, че има силна и ефективна държава, която в трудни моменти може да действа адекватно, коментира лидерът на БСП. Той посочи, че ситуацията се е развила доста бързо и драматично във връзка с теглене на огромни средства от вложителите в рамките на няколко дни.


"През тези дни бях и аз, и експертите на БСП, на разположение, както на ръководството на БНБ, така и на правителството. Бяха водени консултации от страна на Управителния съвет на БНБ и с парламентарно представените политически сили, за да може да се направят няколко неща: да се действа бързо, категорично и енергично в интерес на вложителите, на реалната икономика на България, в интерес на стабилността на банковата система. Смятам, че решението, което е предложено от ръководството на БНБ, подкрепено от правителството и целия ресурс на държавата, е добро и стабилизира и успокоява всички духове и опасения. То е работещо, ние заставаме зад него. Смятам, че действително беше необходимо, показа на хората, че има силна държава, която е ефективна и в трудни моменти може да действа адекватно", заяви той.


Заради решението на Станишев да замине евродепутат, от листата отпада четвъртият Петър Курумбашев, който напусна Народното събрание в края на април, без да посочи мотиви. "Всеки политик е наясно, че няма гаранции за поста, за който се кандидатира. Петър Курумбашев също беше наясно, че няма гаранция за поста в европарламента" - така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори днес на въпроса дали колегата му е бил разочарован, че остава извън европарламента, след като Станишев реши в последния момент да стане евродепутат.


"Разговаряхме още вчера и Петър се отнесе с разбиране"


допълни той.


След пресконференцията на Станишев пресцентърът на БСП разпространи позиция на Петър Курумбашев, която гласи: "Законът трябва да се уважава, както и правото на всеки избран да заеме отреденото му от избирателите място. Желая успех на нашите представители в европарламента и нека да бъдат достойни представители на България там!"


Мястото му се смяташе за избираемо, тъй като Станишев многократно беше заявил намерение да не ходи в Страсбург, независимо че беше водач на листата. БСП обаче успя да вкара само четирима евродепутати, а преференциалният вот изненадващо изстреля на първо място 15-ия в листата Момчил Неков, лишавайки от място петата в листата Достена Лаверн. Решението на Станишев да работи в Европарламента извади пък Курумбашев извън зоната на избраните.


Станишев предлага Атанас Мерджанов да го наследи на поста председател на групата на левицата в парламента. Мерджанов е единственият партиец, който остана зам.-председател на Станишев в групата на БСП, след като постовете напуснаха Петър Курумбашев, Корнелия Нинова и Янаки Стоилов. Другият зам.-председател на групата е коалиционният партньор на БСП Александър Паунов.

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 702 Весело

  Ами че то по генетична линия е европеец, от Съюз е, не точно Европейски, ама ги разбира тия работи. Много

 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 918 Весело

  Катарзисът на Пеевски се оказа много заразен, ето, сега и другаря Станишев е обзет от това модерно чудо! Само да не изплуват после някакви скандали около разни банки и дружества, заплахи за убийство и т.н.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Липса на морал, липса на мъжко достойнство и чест.
  Станишев за пореден път доказа, че става за всичко друго, но не и за политик. Жална и майка на БСП с такъв лидер и такова ръковадство, жална и майка и на България с такава левица, жална му майка и на ЕП.
  Единственото спасение на БСП е членовете и да изгонят довелият я с пълен успех до бунището на истарията Станишев и кохортата му и да изберат за лидер Георги Първанов. И тъй като това няма да стане, ликвидацията на БСП може да се счита за успешна. Понякога и така се влиза в историята. Жалка картинка! Оттук нататък всеки който се опита да управлява заедно с БСП и/или ДПС ще бъде политически самоубиец.

 4. 4 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 638 Любопитно

  За БСП е по-добре лидера й да стане евродепутат, а не някой "гражданин"-енергетик от гражданската енергетическа листа.

  Абе, ЯКО Е

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Пеевски има повече достойнство от този патологичен лъжец!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Станишев - гордостта на социнтерна

  If you listen to fools, the mob rules
 8. 8 Профил на sonita_bonita
  sonita_bonita
  Рейтинг: 443 Разстроено

  Господи, помогни ми да се ориентирам в моралните устои на тези..... елементи ???

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  Роден(т).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4808 Неутрално

  Безапелационно геройска постъпка, др. Станишев!
  Гордеем се с Вас, че отивате да се борите срещу международното положение в Европа!!!
  Пренесете българските си победи на европейската сцена!

  А ние тук междувременно ще организираме погребението на столетницата...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 11. 11 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нормална постъпка на Станишев - ЕС по замисъла си е социалистическа организация и евробюрокрацията е рай за хора с ляво мислене.

 12. 12 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 547 Весело

  Трудните ситуации изискват нестандартни действия, а Серьога? ...

  Миг преди да подаде заявлението си врътнал един мощен и всеобхватен катарзис, а Серьога? След подаването - още един за всеки случай ...

  Давай еще неможко, Серьога! Держись, брат, до конца ...

 13. 13 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Станишев, какъв пирует, какъв ефектен обрат/или обратен ефект/, какъв майстор на лупинги си. Да ме прощават артистите от цирка, но Ти си голям циркаджия и ...смешен и жалък страхливец под чехъла на жена си.
  Хак да им е на БСП с такъв водач. Заслужават си го напълно и щом Той е най-добрият и безценен кадър на тази партия, става ми още по ясно другите какви мамини сладки гугутки са.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 229 Неутрално

  От много време искрено се удивлявам на способността на некадърните ни политици да изказват по един и същ въпрос две противоположни мнения без видимо да си противоречат, да заекват и дори да се изчервяват.

 16. 16 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Типично поведение на л.....о без връх ! Дано само да се заръжи още малко в БСП, та да я закопае със сигурност!

  Моралът не е порок!
 17. 17 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Станишев явно е решил да се покрие на топло в Брюксел,защото вече много му идва народната любов

 18. 18 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Това са последните му години като псевдо-фактор в политиката, и гледа да се нагуши за последно! Мисли ли някой, че на следващите избори въобще ще е в някаква листа?

  Да разлая троловете!!
 19. 19 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  "Станишев: Новата роля, в която влизам, е продиктувана от новата ситуация и в Европа, и в страната, в която се оказахме след европейските избори"

  Ситуацията в Европа не би се повлияла нито от твоето присъствие нито от твоето неприсъствие. Виж ситуацията в България е до голяма степен и заради теб!

  Най ме е яд за тези деца които от днес заради Станишев ще си мислят че да се лъже е ОК.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 20. 20 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Мишка.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 21. 21 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1125 Гневно

  "Новата роля, в която влизам, е продиктувана от новата ситуация и в Европа, и в страната, в която се оказахме след европейските избори".

  Щот малко каши забърка тук, че сега ще се изявяваш и на европейско ниво!

  Скоро ще си намериш майстора !!!

 22. 22 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Излагацията е пълна!!!

  Няма шики-мики.
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Настаяшии мужчина

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Следва мощен шут в г.за. Първо от ПЕС, после от Моника.

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  произхода му генетично го
  го провокира да хитрува и
  да лъже.той се усмихва,
  на НАРОДА му се плаче.
  пита се в питанката,кой
  ще е следващият лъжец
  натрапен на България?
  Произхода и корена е
  важен да е чист български
  стига разни "интернационални"
  са ни яхали.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 26. 26 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Разбира се че ще ходи в Европейският парламент. Кой се отказва от добра заплата.

 27. 27 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Предлагам,за да не се изтезава мисловно,др.Станишев да преименува БСП /и без това не са никакви социалисти/ в БКП - с това хем ще ги реформира,хем ще се върне при корените си!!/виж Димитрий Станишев/ .

 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Тоя Шулц не го знам и познавам, но сигурно е голяма шматка, щом иска да работи с херсонския униформолог и се надява на някакви истински резултати.

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#12:"Ерофеев"]Давай еще неможко, Серьога! Держись, брат, до конца ... [/quote]
  А конец скоро очен скоро

 30. 30 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Весело

  Всяка мишка търси по голямо сиренце

 31. 31 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#27] от "doroteus":

  Дали ще го приемат в партията? Никога не е бил комунист, член на БКП. Ако БСП се преименува на БКП, по-вероятно е Бойко да си намери партийната книжка и да застане начело.

 32. 32 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Иска да им провали преговорите ли?!?!

  В провалите е ненадминат.

 33. 33 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  "...лаконичният му отговор дали ситуацията в ЕС няма да го накара да поеме пост на еврокомисар, въпреки че до момента е заявявал, че това не му е цел..."

  поправете ме ако греша, но той до последно отричаше, че ще се ожени и ще стане хетеросексуален... а сега дори твърди, че е направил две деца на онази моника.

  РЕФОРМИ !
 34. 34 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Нямам властови амбиции в тази посока", пък беше лаконичният му отговор дали ситуацията в ЕС няма да го накара да поеме пост на еврокомисар, въпреки че до момента е заявявал, че това не му е цел.

  Всичко което отрича после се сбъдва. Точно това му е целта!
  Той отричаше , че ще става евродепутат нали?

 35. 35 Профил на kvintaliani
  kvintaliani
  Рейтинг: 229 Весело

  Как ли се чувства Курамубашев. Излъганата маймунка. Върза се както навемето се вързаха други с кукувската му история за аварията в Козлодуй

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#17] от "simeonov_":
  Както вече писах в един мой друг пост - отива да се бори на западния фронт

 38. 38 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Добре е че това същество се маха от България - със своята подлост, инат и двуличие има решителен принос за падението на политическите нрави в България от началото на XXI век.

 39. 39 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 462 Весело

  Станишев определено се опитва да вземе хляба на вестник "Стършел"...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 40. 40 Профил на oboroti
  oboroti
  Рейтинг: 395 Весело

  Ама този човек Станишев изпълнява всяко искане на бате Бойко - той му каза да остане начело на БСП и ето....!
  Няма ли някой свестен в неговата си партия, че да му заголи... и да му спретне един пердах!
  Направи ги сами да си говорят и го оставят още и още...

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на jagal
  jagal
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#33:"Rage Against"]а сега дори твърди, че е направил две деца на онази моника.[/quote]
  Все някй ги е направил и като не си казва що "момчето" да не си ги припише?

 43. 43 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#31] от "dissident":

  Много сте духовит,но това е обяснимо,при някои тежко облъчени индивиди!
  Няма нужда да приемат Станишко и компания в БКП - тяхното естествено местообитание е там!
  Освен това ,ако не знаете ще Ви "светна",че на 2 април 1990 г.членовете на БКП си легнаха КОМУНИСТИ и на 3 април същата - 1990 г.се събудиха СОЦИАЛИСТИ - даже без необходимият в такива случаи КАТАРЗИС!

 44. 44 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#33:"Rage Against"]"...лаконичният му отговор дали ситуацията в ЕС няма да го накара да поеме пост на еврокомисар, въпреки че до момента е заявявал, че това не му е цел..." [/quote]
  Щом е заради нуждите на Европа - ще се жертвува за последно. Че еврокомисарството е тежък и неблагодарен труд.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 45. 45 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Това, че съселът избра да стане евродепутат не е изненада. За комунделите никога не е били проблем да лъжат и мажат, да увъртат и шикалкавят. Никога не са имали достойнство и чувство за срам....
  Съселът постави личните си планове пред всичко останало в държавата, превърна я в заложник на личните си интереси. Сега разбираме за какво е бил магарешкия му инат и за какво разиграва театър месеци наред. Очевидно е, че съселът се провали напълно като български политик, но сега ще има възможност да се провали и като европейски такъв... Отвратително!!!
  Продължавайте да вярвате на измамниците от мафията БСП!!!ВЕЧЕН ПОЗОР за комунделите и техните помагачи!!!

 46. 46 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#28] от "dogwoman":

  Този Шулц е със средно образование и то не например РЕАЛНА ГИМНАЗИЯ,а КАТОЛИЧЕСКИ КОЛЕЖ.
  Имат какво да научат един от друг - от една страна са униформите на Червената армия и от друга - католическото смирение!

 47. 47 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Най-лесното е да хвърлиш оставката. В своите действия винаги съм изхождал от интереса на БСП"

  Интереса на БСП, не на България, този лузър, дори не се усеща какви болезнени истини казва, за тази партия и нейните лидери.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 48. 48 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В Европарламента отиват политици от втората редица. Станишев ще единственият европейски партиен шеф, който е евродепутат.
  Скоро ще е само евродепутат.
  А след това само Станишев.

 49. 49 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 554 Весело

  Съселите напускат потъващият кораб..

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 50. 50 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Станишко отива да папа брюкселско зеуе, а ние ще си хапване традиционния български тиквеник.

 51. 51 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Най-щастлив ме прави факта, че СС остава началник на БСП. Тя и без друго БСП си е обречена, но с такъв аслан начело няма да ни се наложи да чакаме много.

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  Другарят Станишев си спаси кожата от резила ,който чака комунягите след предсрочните избори!

 53. 53 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Тоя май прецака и ПЕС с българския еврокомисар. Не че който и да е избор на българския"елит" няма да е кукла на конци.

 54. 54 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Абе да благодарим на Хамстера за "усилията" !
  Доживяхме да видим старицата у гърч.
  Не знам дали да не благодарим още повече на Гоце и Манекен Пис за лакомията им за власт и да им дадем медал "заслужил сапьор".

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 55. 55 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#43] от "doroteus":

  Не мисля че е необходимо да обяснявам на олигофрени, но някои си легнаха комунисти и се събудика демократи. Дори задниците им, както бяха червени, им посиняха.

 56. 56 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  хамстер с логорея и мисия.

 57. 57 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 732 Неутрално

  [quote#52:"bat_plamen"]Другарят Станишев си спаси кожата от резила ,който чака комунягите след предсрочните избори! [/quote]
  Не се е спасил от резила , защото той докара БСП до сегашната ситуация. И ако в апаратните игри в БСП май са му отръки?, то в обществото се показа или по точно неколкократно доказа като нискоинтелигентен индивид, попаднал не на мястото си.

 58. 58 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  Както нападате Станишев и се радвате че ще е извън България за няколко години, човек ще рече че ще останат само способни политици.
  Отношението към политиците в България е както правилото за хубавицата на селото. В село с възможно най-грозни жени, винаги има една която всички смятат за хубавица.
  Огледайте се по-добре. Няма хубавица. Всички са грозотии.

 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  БСП има нужда от нова енергия, политическата система в България също има нужда от рестарт и от сериозно обновяване -
  това може да стане само с участието на социалдемократът от ДС - Емил Георгиев.

 60. 60 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 773 Неутрално
 61. 61 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1419 Любопитно

  [quote#3:"subaru"] ликвидацията на БСП може да се счита за успешна. Понякога и така се влиза в историята. [/quote]
  Херострат е съсела. . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 62. 62 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#55] от "dissident":

  Не разбрах тук кой е олигофренът,но сигурно и много от т.н.десебари /нали може по аналогия да Ви наричам така/ спадат към същата категория!
  Олигофренията е диагноза,която човек получава по рождение и е свързана с трудно схващане на промените в околната среда и натрапчиви мисли за универсална непогрешимост!

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8201 Неутрално

  Мишките първи напускат потъващия кораб.

 64. 64 Профил на liubaka
  liubaka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#47] от "трафоПОСТ":

  Абсолютно подкрепям!
  Това е най-бруталното, няма народ, родина а има партия - гнус...

 65. 65 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Нямам властови амбиции в тази посока"
  Властовите му амбиции са в две посоки: да се намърда на отговорна длъжност в ЕС и да запази председателското място в БСП. Председателството оттук нататък малко ще го вълнува, но не му се ще да го сдаде на някой друг. Той е като кучето, което хем не яде кокала, хем не го дава на друг.

 66. 66 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 672 Весело

  Решението на Станишев да работи в Европарламента извади пък Курумбашев извън зоната на избраните. Пепи Курумбашев напусна преди месеци парламента за да се посвети на "борбата". Искам сега да му видя физиономията, след 15 и решението за дезертиране от България на Съсела. Макар, че вече може и да не му се седи на Пепи в БКП....по-добре да ходи в ГЕРБ или Барека. Там ще има повече манджа, макар, че и това не е сигурно! Хаххахахахахахахаххахахахаа
  Някои "политици" направо скъсват от смях, колко са злеее...хахахахаххахаааа

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 67. 67 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Даммммм, прочетох тук, поразходих се из форумите, установявам много рядко срещано из българските селения явление. Станишев предизвиква удивително единодушие сред интернет аудиторията. Сетете се какво.
  Даже открих едно място, където вече са му измерили носа Знаете ли колко е дълъг? От тук до Брюксел Сега чакам ортаците да се метнат на амбразурата и да ни обяснят, че другарят Станишев не лъже.

 68. 68 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Какво ли са обещали на Петър...?

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 69. 69 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#48:"bawarec"]Станишев ще единственият европейски партиен шеф, който е евродепутат.
  Скоро ще е само евродепутат.
  А след това само Станишев. [/quote]
  Абсолютно !
  Защо не беше поканен на срещата на соЦиалистите в Париж, организирана от Оланд на 21.06 ?!
  СерЖ е едно голямо "европеЙско" нищо !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 70. 70 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дневник, пропускате да напомните, че водещи членове на ПЕС в събота биха шута както на Шулц, така и на наш Сергей, като подкрепиха Юнкер:
  http://www.bbc.com/news/world-europe-27957787
  Няма как Станишев да е получил мандат за преговори от хора, които се събират и взимат противоположно решение, без дори да го поканят на срещата.
  Съселът лъже като дърт комунист.

 71. 71 Профил на just
  just
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#28] от "dogwoman":

  И двамата са агенти на Газпром който ги инфилтрира в ЕК, раздавайки пари, ама много пари, така както купи Герхард Щродер - срам за Германия. Така се прокарва политиката на Газпром в ЕК.

 72. 72 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#71] от "just":
  Тогава и Газпром са шматки. Мислех, че с такива пари може да се купи доста повече класа, но явно не е вярно.

  Доброто е заразно
 73. 73 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  За него това е не просто правилното, а единствено възможното решение. БСП минава в дълбока опозиция. На държавата и предстоят тежки, драматични месеци, през които вероятно ГЕРБ ще се срине напълно, а много неща ще се променят. Може някой ден да се върне на бял кон.

 74. 74 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  ако бях член на бсп веднага щях да се откажа от тази партия.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 75. 75 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Сега вече ме е страх за съдбата на ЕС.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 76. 76 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#31] от "dissident":

  хохохо, дрисидент,
  приеми моите искрени съболезнования.
  кога ще погребвате столетницата?

  РЕФОРМИ !
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK