До сряда мнозинството и опозицията ще прокарат промени в закона за временен синдик на КТБ

Борисов дойде внезапно на пресконференцията, свикана от министъра на финансите Владислав Горанов по темата. Самият Горанов така и не взе думата.

© Георги Кожухаров

Борисов дойде внезапно на пресконференцията, свикана от министъра на финансите Владислав Горанов по темата. Самият Горанов така и не взе думата.До сряда с усилията на всички парламентарни групи ще бъде прието на второ четене изменение в Закона за банковата несъстоятелност, с което да се позволи назначаването на временен синдик в Корпоративна търговска банка. Това съобщи на пресконференция в Министерството на финансите премиерът Бойко Борисов, който дойде на нея, придружаван от Мая Манолова (БСП), Николай Александров (Атака), народни представители от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. 


Премиерът заяви, че всички парламентарни групи са се обединили около идеята за временния синдик, за да се спре разграбването. Той благодари на политическите сили, че "не политиканстват по случая както обикновено". 

Мая Манолова допълни, че левицата ще настоява да се дадат възможности за контрол по цялото производство по несъстоятелност, включително и на дейността на временния синдик, защото "се оказа, че има доста въпросителни около дейността на квесторите, които са ръководили процесите". Премиерът вметна, че квесторите са назначени от БНБ.  Манолова продължи, че БСП ще участва активно в изясняването защо се стигна до тази ситуация. 


Петър Славов от Реформаторския блок повтори, че групата ще настоява да се наеме компания, която да проследи къде са отишли парите, и да се търси отговорност от хората, които са го допуснали. Блокът ще иска и отчетност при осребряването на парите, за да се получи максималната цена. От думите му се разбрар, че за скоростното приемане на новите текстове ще се използват промените в закона за банковата несъстоятелност, внесени от Реформаторския блок, които са пред второ четене в пленарна зала. 


Емил Димитров от Патриотичния фронт допълни, че когато хората попитат какво е направено, за да бъдат защитени парите им, депутатите ще  могат да отговорят: "Всичко". Николай Александров от "Атака" също посочи, че партията е против да се ограбват средства на обществото и ще подкрепи промяната. 


Премиерът Борисов допълни, че сега "няколко закона се бият и дават възможност на добър адвокат да докаже, че квесторите са действали в рамките по закона" и затова са нужни промените. Освен това даде пример с военния завод "Дунарит", чийто лиценз беше наскоро отнет със секретни мотиви. Заводът е взет от банката, сменил е собствениците, а ние ще чакаме от него парите да влязат, за да се вземат от държавата", каза Борисов.  


До идеята за временен синдик се стигна, след като стана известно, че само през последното тримесечие на 2014 г. активите на банката са се стопили със 733 млн. лв. до 1.8 млрд. лв., докато държавата има да получава 3.5 млрд. лв., дадени за изплащането на гарантирани депозити в банката. Днес Борисов благодари на лидера на БСП Михаил Миков, който му подсказал, че държавата може да поиска от съда назначаването на временен синдик. Това беше направено днес от Фонда за гарантиране на влоговете, но  Софийският градски съд го отхвърли. 


Процедурата по обявяването на КТБ в несъстоятелност се бави, защото акционери обжалват във Върховния административен съд отнемането на лиценза на банката. Докато това дело не приключи, според сегашния закон назначаването на синдик е невъзможно. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Радан този път да внимава как гласува... Спомняме си за дълга от 16 милиарда първо гласува против, после за, а искаше и трети път "въздържал се"

 2. 2 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Еми разбраха се, че е до ликвидация работата. Какво да говорим....

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7814 Неутрално

  Най-после за едно нещо се разбраха.

 4. 4 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Очевидно комплотаджийте искат чрез синдика да сложат нещата под свой контрол. Та нали мафията си има държава.

 5. 5 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ей сега хвърлих един боб и той ми показа, че Д(п)С ще гласуват за промените. В името на клета майка България.

 6. 6 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Борисов пак се извъртя на 180 градуса. Та нали беше против специално законодателство за КТБ? Ами тая промяна в Закона за банковата несъстоятелност какво е? То е ясно, че #Кой ще избира синдика на КТБ - все пак по-добре при доразграбването на активите на банката да имат свой човек на пряко подчинение, отколкото опосредствено чрез квесторите на БНБ.

 7. 7 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Неутрално

  За първи път политици се обединяват срещу съдебният произвол на мафията наречена български съд за да се спре ограбването на българския данъкоплатец.

 8. 8 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Вместо с пронципи Реформаторите влезоха в схемите на Борисов. Търговия с постове и позиций за сметка на реформи. Добре, че Атанасов пита, защо Борисов отне лиценза на Дунарид. Този синдик вместо да пази имущество, ми се струва, че ще пази интересите на комплотаджийте. Тарикатските двойни игри на Борисов нямат край. Колкото за реформаторите и този въпрос щего изтъргува.

 9. 9 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Делата на Ченалова се пропукаха и сега слагат свой човек на ръчен контрол в защита интересите на "КОЙ".

 10. 10 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 526 Неутрално

  "квесторите са назначени от БНБ"
  трябва да се промени закона,
  "за да се спре разграбването"

  Излиза, че БНБ ръководи "разграбването" и затова трябва да й се отнеме контрола с промяна в закона.

  Изглежда ми като измиване на ръцете, съчетано с прехвърляне на контрола върху ликвидацията на КТБ на няКОЙ.

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 11. 11 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#5] от "bilbotorbins":

  Продължавайте с боба! Очевидно други възможности за вас няма!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 12. 12 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Знаем, че под крилото на държавата се извършва комплота на КТБ. Защо никой не говори за ограбените почтенни граждани вложители в банката. Истината е, че те трябва да бъдат първо възмездени и после фонада и т.н..

 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#10] от "haralampi":

  Топло! Просто трябва да се назначи човек, който да потвърди цесиите на " добрите" и да измие очите на същите тези "добри", като не допусне цесиите на лошите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#12] от "lcj30372597":

  Почтените граждани вече са възмездени в рамките на закона. Някои почтени или не до там чак са възмездени и извън рамките на закона. Сега въпросът е все пак да се събере нещо за да може втората група да получи индулгенция!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 990 Неутрално

  [quote#8:"lcj30372597"] Този синдик вместо да пази имущество, ми се струва, че ще пази интересите на комплотаджийте.[/quote]

  Очевидно. Ще следя внимателно гласуването...

 16. 16 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Призовавам за международно европейско разследване на комплота КТБ. Този синдик е ясно чий интереси ще защитава. Мафията няма да се остави на някакви съдий да им отнеме хапката за милярди. Няма европейска държава която открито да работи за интересите на разбойниците.

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Очаквам гневна съдийска реакция за недопустима намеса?

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Най после се наканиха да влезнат в Светая Светих .. КТБ и да погледнат какви ги е вършил "Белградския" банкер Ц.Василев.

 19. 19 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Целта е КОЙ да може да контролират процеса. Временния синдик, назначен от КОЙ ще одобрява прихващания на Веждито и на кръга Котараците, на Сталийски и компания и на други наши хора. Същевременно, временния синдик на КОЙ няма да одобрява прихващания по цесии на Миролио и други, чрез които му се изплъзват апетитни активи като Дунарит.
  По този начин, вкарвайки синдик в КТБ на КОЙ няма да му се налага да отнема лиценза на Дунарит. Все пак - би било безумно да отнемат работните честа на 750 работници.

 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#19] от "lutece":

  Топло! С малка забележка. Осигурените в Дунарит са около 550.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#11] от "tribiri":

  [quote#11:"tribiri"]Продължавайте с боба! Очевидно други възможности за вас няма! [/quote]

  "Благодаря на всички политически партии в парламента, защото не политиканстват в случая с КТБ, за да върнем тези милиарди, за това, че помогнахте да се спаси държавно имущество. Това заяви тази вечер премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерството на финансите , до него бе и финансовият министър Владислав Горанов и представителите на всички парламентарни групи в НС."

  Нещо да кажеш за моя боб? Интересно какво им е обещал #кой? И то на всички, все пак синдиците са само двама.

 22. 22 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 272 Неутрално

  И сега ли се сетиха за вредоносните действия и бездействия на квесторите? В резултат на некомпетентното им управление са нанесени материални и нематериални щети, които ще излязат солени на всички. Защо премиерът, след като е знаел за тях, не е информирал главния прокурор досега?

 23. 23 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2333 Весело

  "...с усилията на всички парламентарни групи ще бъде прието"

  айде холан, чак пък такива епични усилия

 24. 24 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#18] от "adam1966":

  НЕ !!!!
  ВРЕМЕННИЯ СИНДИК ЩЕ КОНТРОЛИРА КАКВО ВЪРШАТ И КАКВО СА ВЪРШИЛИ КВЕСТОРИТЕ В КТБ НАЗНАЧЕНИ ОТ ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА КОЯТО Е ОСНОВНИЯ ИНСТРУМЕНТ НА ЦЕНРАЛНАТА БАНКА.

  НА ВСИЧКИ Е ИЗВЕСТНО ЧЕ, ТЕЗИ КВЕСТОРИ СА ПОРЪЧКОВИ И ПО ЗАКОН НЯМАТ НЕОБХОДИМИЯ СТАЖ ЗА ДА УПРАЖНЯВАТ КВЕСТУРАТА.

  СЛЕД ДОКАЗВАНЕТО В СЪДА НЕПРАВОМЕРНОТО УПРАЖНЯВАНЕ НА КВЕСТУРАТА ВСИЧКИ ТЕХНИ РЕШЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ И ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ НОСИ ОТ ГОСПОДИН ИСКРОВ.

 25. 25 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1231 Гневно

  Нещо не ми харесва прекрояването на законите на сигнал три-четири. Как поспе хората да имат уважение към закона, щом се прекроява като стара дреха?

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 26. 26 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Този който нанесе последният смъртоносен удар на КТБ в Наросното събрание сега го играе спасител на държавното имущество.

 27. 27 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#22] от "lefkovitz":
  Така, така, както е посочено и в статията "До идеята за временен синдик се стигна, след като стана известно, че само през последното тримесечие на 2014 г. активите на банката са се стопили със 733 млн. лв. до 1.8 млрд. лв.".
  "Стана известно"... Нещо като: "Ами то се счупи само".

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 28. 28 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#4] от "lcj30372597":

  има държава да ,като ограбиха 4 милиарда ,сега трябва още 4 ли ,напротив ,браво на ББ ,постигна консесус и дано се постигне да се възстановят част от парите на държавата

 29. 29 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Големото лапане ще продължи, само че ще отбият хората на Цв.В. Подкрепата от всички политически партии, показва кои ще бъдат бенефициентите.

 30. 30 Профил на Пургатив
  Пургатив
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Др. Кънев дали ще присъства на гласуването или отново ще се измъкне с драгалевската агитка, както направи на заседанието, когато трябваше да го изберат за шеф на комисията за проверка на КТБ?

  “Кънев потвърди, че е имало първоначална уговорка с ГЕРБ парламентарната комисия за КТБ да бъде оглавена от представител на Реформаторския блок. “

  “Според депутата от БСП Георги Кадиев уговорката между Реформаторите и ГЕРБ е била Радан Кънев да оглави комисията, но при гласуването в сряда в пленарната зала са били само 13 депутати от РБ, отсъствал е и самият Кънев.”

  За сведение, парламентарната група на РъБ е от 23-ма депутати!

  Dum docemus, discimus
 31. 31 Профил на Hamster
  Hamster
  Рейтинг: 1040 Весело

  Бостааааан! Задкулисиетоооо! Кооооой!

  Hamster
 32. 32 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  С какво временният синдик ще е по-добър от квесторите??

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 33. 33 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 225 Неутрално

  БНБ контролира квесторите.
  Временните синдици ще контролират квесторите
  А КОЙ ще контролира временните синдици/.

 34. 34 Профил на Hamster
  Hamster
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#33] от "lutece":

  Всеки българин по ред, три минути контрол, не е задължителен влог в банката. Тичай на опашката, че вече има паркирани детски колички да пазят ред!

  Hamster
 35. 35 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 422 Неутрално

  [quote#6:"Мафията си има държава"]Борисов пак се извъртя на 180 градуса. Та нали беше против специално законодателство за КТБ?[/quote]
  До коментар [#6] от "Мафията си има държава":

  То и аз съм против ей това
  http://presa.bg/article/KTB-se-iztochva-a-darzhavata-bezdeystva/67989/4/0
  специално законодателство. Което не значи, че съм против всяко специално законодателство.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 36. 36 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#6] от "Мафията си има държава":


  [quote#6:"Мафията си има държава"]Борисов пак се извъртя на 180 градуса.[/quote]
  И аз имам проблеми с Борисов - пречи ми да лепна общите пари. Ай да съскаме балъка срещу него за да мога да дойда на власт!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 37. 37 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 408 Разстроено

  Добре де, толкова прозрачно стана, не е истина! Някои хора се изплашиха, че някои капии ще им избягат и са готови отново!!! спешно да предприемат законодателни промени!

 38. 38 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#1:"12345"]Радан този път да внимава как гласува... Спомняме си за дълга от 16 милиарда първо гласува против, после за, а искаше и трети път "въздържал се"[/quote]
  Виж сега...само моите тигри не си сменят мнението щото ...то е ясно. Държат линията яката. Иначе да се стремиш да взимаш правилните решения за народа и държавата често се случва да променяш.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 39. 39 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#33:"lutece"]А КОЙ ще контролира временните синдици/.[/quote]
  Ми мафия бе!
  Кога излизаме на паветата?

 40. 40 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 944 Неутрално

  [quote#10:"haralampi"]Излиза, че БНБ ръководи "разграбването" [/quote]
  Уцели в десятката
  До коментар [#10] от "haralampi":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 41. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Сигурно това е по-добре от нищо, но големият въпрос е, дали ларвите не си намериха нова мърша, коя е тя и да не се окаже държавна собственост

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 42. 42 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това трябваше да е първото нещо което трябваше да направят да разкарат Ванчо Искров и Стоенча Мавродиев от местата които заемат и да са изтъркали нара при бай Ставри а ТОЙ ги остави в кошарата да пазят агнетата !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 43. 43 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#8:"lcj30372597"]Вместо с пронципи Реформаторите влезоха в схемите на Борисов[/quote]
  Такива като тебе ми трябват по много. Искам всички граждани на републиката да са объркани като малки деца в гора а ха хаа

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 44. 44 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#6] от "Мафията си има държава":
  +++++++++
  "Борисов пак се извъртя на 180 градуса. "
  Точно, преди 3-4 години КТБ разцъфтя..
  Къде беше тогава другарят Борисов!!!???? "кой"!?
  И това напълно съответства с "Мафията си има държава"...
  Евтини комунистически номера..

 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  [quote#3:"rosiraycheva50._"]Най-после за едно нещо се разбраха.[/quote]
  замисли се най после . ЗАЩО

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  А другите "банки" кога?!

  Машини прости, народ неук.
 47. 47 Профил на crazyjohny
  crazyjohny
  Рейтинг: 225 Неутрално

  трябва синдик и за ПИБ,все още нищо не са върнали,а далаверите разкрити от бивол са смразяващи и най-важното в новия закон е да се заложи изрично ,че банки не се фалират(особено големи),а с е преструктурират както е по целия свят

 48. 48 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Емил Димитров от Патриотичния фронт допълни, че когато хората попитат какво е направено, за да бъдат защитени парите им, депутатите ще могат да отговорят: "Всичко".

  Но няма да могат да кажат къде са .

 49. 49 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#47:"crazyjohny"]че банки не се фалират(особено големи),а с е преструктурират както е по целия свят[/quote]
  Онези гламавите - американците ги фалират като стой та гледай. Без значение колко е голяма банката. Нали трябва някой да им обясни на данъкоплатеца че с негови пари ще покриват на друг лудориите и простотиите?! А никой не се наема. В Европа минават тези номера.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 50. 50 Профил на crazyjohny
  crazyjohny
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#49:"oporna_to4ka"]Онези гламавите - американците ги фалират като стой та гледай. Без значение колко е голяма банката. Нали трябва някой да им обясни на данъкоплатеца че с негови пари ще покриват на друг лудориите и простотиите?! А никой не се наема. В Европа минават тези номера. [/quote]
  идеята е който крал -крал,който лъгал-лъгал,парите които са откраднати(отдавна изядени и изпити) не могат да се върнат,но това което е останало може да осребри най-добре само при работеща банка,точно САщ най-добре го разбраха и наляха трилиони в банките,само при нас Искров се бореше със зъби и нокти за фалит

 51. 51 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Нито дума за мафията ДПС?

 52. 52 Профил на petianp
  petianp
  Рейтинг: 225 Неутрално

  След приемането и влизането в сила на промените, активите на КТБ най-вероятно ще бъдат под 500 млн.лв., т.е. ГЕРБ управляват вече половин година, но "другарски" оставят активите да се ограбят от приближени, а сметката я плащат данъкоплатците!

 53. 53 Профил на Пургатив
  Пургатив
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#52:"petianp"]ГЕРБ управляват вече половин година, но "другарски" оставят активите да се ограбят[/quote]
  Когато НИЕ избираме ГЕРБ, избираме ли и съдии, прокурори, адвокати? Какво може да направи изпълнителната власт, за да накара съдебната да си върши работата?

  Dum docemus, discimus
 54. 54 Профил на Пургатив
  Пургатив
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#42:"Танас"]бай Ставри [/quote]
  Като видя "бай Ставри", ми става ясно, че си говоря с някой от Драгалевската теменужна школа...

  Dum docemus, discimus
 55. 55 Профил на Пургатив
  Пургатив
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#46:"Zizu"]А другите "банки" кога?![/quote]
  Кога - какво? Да ги фалираме? Или да ги национализираме? Палете "Аврора, ние ги почваме...

  Dum docemus, discimus
 56. 56 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Тези,които направиха КТБ могъща банка,като вкараха парите и после ги окрадаха...Вярна е българската поговорка "крадеца вика дръжте крадеца".Това,че откакто полицията влезе в КТБ ще стане още малко и година,показва че някои са заинтерисовани да мине повече време,за да неможе да се проследи къде са отишли парите,а кои са те?Тези които повече от четири месеца управляват,а не извикаха международна независима експертна комисия.Това беше първото, което трябваше да направи "новото" правителство,но явно всички са навързани като кучешки черва,т.е. всички са в кюпа...

 57. 57 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#56] от "aiaks":

  да ,и защо няма специално законодателство ,да се конфискуват веднага в полза на държавата ,всички закупени активи ,за които има информация ,че са финансирани с изчезналите уж пари от КТБ ,имаш кредит ,всичко което е собственост на това лице и негови близки до 9 то коляно се извършва данъчна ревизия 20 години назад ,ако няма доказателства от къде са му парите ,конфискация ,БТК , дунарити , фирми свързани с КТБ ,всичко под ножа и на тезгяха за приватизация

 58. 58 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Той благодари на политическите сили, че "не политиканстват по случая както обикновено". Знаете ли колко е важно това изречение? Колко дълбок смисъл има в него? Животните забравят различията си и хищник и плячка се спасяват заедно! В момента се случва същото! Питам, какво спасяват политиците? Останалите 28% от КТБ, възможните няколко % от неприключени сделки? Себе си? Какво?

  goblenka
 59. 59 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Както е актуално напоследък, държавата се мята. Както винаги е било актуално, ние обсъждаме действията и последствията от действията на некадърни управници. Както е било, е, и ще бъде, става дума да пореден грандиозен грабеж с участието на държавни структури. Досадно се повтарям, но е време да заговори оръжието.

 60. 60 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#58:"goblenka"]Знаете ли колко е важно това изречение? Колко дълбок смисъл има в него? [/quote]

  Да търсиш смисъл в думите на Бойко, камо ли дълбок?!? е меко казано странно .....
  а да намираш такъв в тях е направо глупаво............

 61. 61 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 225 Неутрално

  И какво от това, че се разбраха? Битият - бит, обраният - обран, крадецът - оправдан. Кой го отнесе? Тия, дето пеят: "И ние сме деца, на майката Земя, но чужда е за нас, кърмящата и гръд"! Ще бъде много мрачно, но ми идва (по памет) нещо което виси над народа ми от веки веков "Пейте робини тез тъжни песни, грей и ти Слънце в таз робска земя!". Аман!!!

 62. 62 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#32] от "stein":

  Сега Искров знае, кои цесии са минали икои не. Като сложат синдик информацията вече няма да е под негов контрол и ще могат да го сменят. Сега просто не смеят, защото може да се разприказва.

  Вие виждали ли сте го скоро в някое телевизионно студио?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 63. 63 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Когато всички партии в Парламента се обединят, всички ние трябва да станем максимално подозрителни.

  Pivoley
 64. 64 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#62] от "tribiri":
  Хубаво, ама подозрителното, че ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПФ, Атака, БДЦ ще гласуват заедно за временния синдик.

  Pivoley
 65. 65 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#60] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Приеми, че съм глупава, щом съм видяла смисъл и този смисъл е потвърден с действие! Да! Политическите сили заедно ще спасяват... Кога се случва това? Само когато има опасност простолюдието да отвори кутията на Пандора!

  goblenka
 66. 66 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#62] от "tribiri":

  Като го сменят, не може ли да се разприказва? След като знае какво има за казване?

  goblenka
 67. 67 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#65:"goblenka"]Приеми, че съм глупава[/quote]

  Не съм казъл , че си глупава , а само че е глупаво да се търси смисъл камо ли "Дълбок"в думите на Б.Б.
  Цял свят знае , че Б.Б. е популист и по това май спор няма ...
  Най лошото е , че ние нямаме друг избор......
  С две думи ние трябва да го подкрепим за да направи по малко глупости от другите

 68. 68 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#67] от "Nikolay Hadjiminchev":

  В случая няма популизъм. Откровено "дружките" се хващат за ръце, да си спасяват интереса! Къде виждаш популизъм!

  goblenka
 69. 69 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#68] от "goblenka":

  Е в това е !!!!!!!!!!!
  Ако вляза във вас и ти открадна нещо .....
  Как ще реагираш??????????????
  Сега крадът пари от всички нас .... сега.....
  какво правим ??????????
  Упражнявамесе в Риторика.!?!!?!?

  Повече не ме питайййййй
  Е то е РОБСКА ПСИХИКА!!!!!!!!!!!!!

 70. 70 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#69] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Що така? Ако някой влезе у нас и ме окраде, казваш! Сигурно ще му се размине, както обикновено! Но, не е добро сравнението. Ако даскала, кмета и попа пратят Иван у дома да ме окраде и му платят за това, кого трябва да осъдят? Само Иван? Най-строго Иван? Не ми говори за робска психика.

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK