Видео: Имигранти изхвърлят предложената им храна и вода

Всяко кътче във вагоните е заето от хора, включително рафтовете за багаж.

© Reuters

Всяко кътче във вагоните е заето от хора, включително рафтовете за багаж.Пълни с хора вагони в жегата, има нужда от храна и вода, въздухът не достига, родители веят на плачещите деца с вестници в опит да ги разхладят...


Така изглеждаше миналият четвъртък на жп гарата в Бриске на около 35 км от Будапеща, където властите спряха влак с нелегални имигранти в опит да снемат напрежението от столичната гара Келети и да ги регистрират, както изискват европейските регулации.


Но чужденците отказваха да слязат заради настояването си да стигнат веднага до Австрия и Германия. Мнозина се опасяват, че ако ги регистрират в Унгария, никога няма да продължат към по-богатите страни от Западна и Централна Европа.
Унгарски полицаи раздават храна и плюшени играчки.

© Reuters

Унгарски полицаи раздават храна и плюшени играчки.


В Бриске се стигна до сблъсъци с полицията, семейство с дете на няколко седмици легна на релсите и трябваше да бъде издърпано за краката от полицаите.


Но това е част от историите.


Другата бе показана от видеозапис на унгарската полиция и на него се вижда как униформените мъже и жени носят вода и пакети с храна, но група мъже от имигрантите е препречила достъпа до вагоните и не позволява те да бъдат раздадени.


Цели стекове с бутилки минерална вода веднага са изхвърляни на релсите, семейства, приели храната, биват освирквани, а пакетите са взимани от ръцете на децата и захвърляни на земята.


Записът е без звук и не се чува защо е отказвана водата и храната и какво скандират мъжете.Според властите повечето от имигрантите са от Сирия, Ирак и Афганистан.


Всеки ден от Сърбия пристигат по 2000 нови.


"Искаме Германия" и "Къде са човешките права", пише на импровизирани плакати, издигнати от имигрантите.

© Reuters

"Искаме Германия" и "Къде са човешките права", пише на импровизирани плакати, издигнати от имигрантите.


В същото време финансовото министерство в Берлин съобщи, че митниците са заловили пощенска пратка със сирийски паспорти - оригинални и фалшиви. Германските власти подозират, че те са за черния пазар, на който ги купуват "икономически имигранти", за да се представят за бежанци от войната в Сирия.


"Много хора влизат още в Турция с фалшиви сирийски документи, защото знаят, че в ЕС по-лесно ще получат убежище", заяви пред френското национално радио Фабрис Легери, ръководил на европейската гранична служба Frontex.


На гарата на летището на Франкфурт приветстват пристигащите имигранти от Унгария.

© Reuters

На гарата на летището на Франкфурт приветстват пристигащите имигранти от Унгария.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK