Кирил Николов-Дизела представи филма "109 часа", посветен на рекорда му в проекта "Ком-Емине"

Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела и екипът му представиха филма "109 часа", посветен на рекорда му при изминаването на разстоянието от Ком до Емине.


Състезателят по ориентиране пробяга 600-те километра за 4 дни и 13 часа при втория си опит през 2015 г. С това той подобри с 21 часа постижението на Божидар Антонов, записано няколко седмици по-рано.


Филмът на режисьора Димо Петков показва изпитанията, трудните моменти и емоциите на Николов и екипа му по време на тежкия преход и надпреварата с времето.
"Емоцията от предизвикателството "Ком-Емине" си я изживях през 2014 г. при неуспешния опит. След това просто трябваше да го пробягам", каза Николов при премиерата.


"Много добре анализирахме грешките от първия опит. Според мен могат да бъдат свалени още 5-6 часа от рекорда, но под четири дни ми се вижда невъзможно да се слезе", добави той.


Тази година планинският бегач ще се съсредоточи в състезанията си и не планира подобни екстремни събития.


Фотогалерия: Вдъхновяващите мигове от рекорда на Кирил Николов-Дизела >

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK