Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Програмата за развитие на селските райони и оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" - при първата всяка година качеството пада, а във втората не могат да се изтъкнат сериозни проблеми. Това коментират пред "Дневник" Емил Дърев, член на управителния съвет на Българската асоциация на консултантите по европейски програми, и Ангелина Добрева, зам.-председател на управителния съвет на асоциацията.


Ивайло Здравков, председател на Българската асоциация на бенефициентите по европейски програми, също е на мнение, че в "Иновации и конкурентоспособност" има подобрение през годините и вслушване в бранша, докато при развитието на селските райони може да се поработи доста по опростяване на механизма за кандидатстване.


Какви са конкретните проблеми и постижения в тези две програми според експертите, с които "Дневник" разговаря, и как те могат да се решат вижте във видеото.


Всичко от рубриката "С две думи" гледайте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK