Христо Иванов: Конституцията на ГЕРБ е мъртва, да живее статуквото

Христо Иванов: Конституцията на ГЕРБ е мъртва, да живее статуквото

Виж видеото
Иван Маджаров: Нека има протести, но медиците няма да стават жертвени агнета

Иван Маджаров: Нека има протести, но медиците няма да стават жертвени агнета

Виж видеото
Фандъкова: Вече 2500 души са минали през ковид кабинетите

Фандъкова: Вече 2500 души са минали през ковид кабинетите

Виж видеото
Екатерина Захариева: Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз

Екатерина Захариева: Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз

Виж видеото
Финландец постави рекорд на Гинес за най-бързо избутване на автомобил

Финландец постави рекорд на Гинес за най-бързо избутване на автомобил

Виж видеото

Не виждам дискусия за конституционна реформа. Виждам полически заявки в най-общ план и се цитира Конституцията. Никой не е казал какво иска да променя в Конституцията", заяви новият главен прокурор Иван Гешев минути след като встъпи в длъжност.


Този месец държавният глава Румен Радев обяви, че има намерение да иниицира промени в основния закон на страната и част от тях ще са свързани с ролята на прокуратурата. Той вече обсъди този въпрос с представители на академичната общност, а в четвъртък ще се срещне и с представители на неправителствени организации и професионални сдружения на магистрати. Според Иван Гешев обаче дебатът е трябвало да започне едва след конкретно предложение за промяна.


"Когато инициираш дебат, логично е да го направиш, когато имаш тема. Темата трябва да е конкретна. За мен не е ясно каква е темата на дебата, когато стане ясна, ще кажа моето лично мнение. Сигурен съм, че и прокуратурата ще каже своето мнение. Смятам след Нова година да свикам консултативен съвет от изтъкнати юристи към главния прокурор, от които също ще бъде поискано становище. Едва тогава цялостно прокуратурата ще излезе със своето становище. Това към момента е политически въпрос, в него няма право", заяви той.


Гешев се оплака, че го чака "най-тежкият мандат", защото прокуратурата е подложена на "много атаки, които целят дестабилизация". Как протече церемонията по встъпване в длъжност на Гешев и кой присъства на нея четете тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  Не вижда ... или не иска да виджа, и не иска да знае какво се дискутира за промяна в конституцията от години!?

 2. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  Зеленочорапият , решетников каскет удари на камък...!!!

 3. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5848 Весело

  Пратете спешно Гешев на очен лекар и психиатър. Мисля, че заболяването е тежко :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4294 Весело

  Каква дискусия, с комсомолците Росен Карадимов, Димов и Янаки Стоилов?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 6 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 628 Неутрално

  От гледна точка на случващото се в БГ на това ниво, където нищо не е изолирано от нещо друго, по голямо и като се има предвид, че БГ е доказан обект на множество геополитически интереси и мафиотски лобита във вътрешно и външно политически план, чийто проводник е изпълнителната власт, с прякото участие на правосъдната система, то ако се направи опит да се обвържат отделните събития през последните 10 г. в контекста на налагаща се хипотеза за ескалиращо влияние на "големия брат" от изток, се оформя следната картина:

  Има сериозни индикации, че Москва е подготвила план през 2014 с конституционни промени да се премине от парламентарна към президентска форма на управление под руски контрол в БГ. Като начало президентските избори трябваше да се спечелят от техен човек, както и стана. Начина, по който се бавеше кандидата за президент от партията за уж европейско развитие и предложението за кандидат в последния момент на гарантирано неизбираем на фона на обявеният кандидат от БСП и бързината, с която новият президент зае проруска позиция, дава основание за предположението, че има руска намеса в процеса. Това, като хипотеза получи подкрепа от случващото се в последствие с Решетников, Малинов, сборищата на Копринка и т.н. и шоуто на президента с одобрението на Гешефт, съпроводено с мотивите му, че е необходима промяна в конституцията. Не е е трудно на Русия да задължи управляващите в БГ да и изпълняват указанията, тъй като разполага с всички тайни от миналото и настоящето на вождовете ни и така определя чрез тайните им бъдещето на БГ. Ако БГ не беше член на ЕС и НАТО, това бъдеще отдавна щеше да е факт - Евразия. Може би щеше да има малък спор между Русия и Турция, защото Турция има план, известен като Авразия. За по-сигурно се предприемат стъпки за създаването на режим, придобил известност като прокурорска демократура, който да размаже всякаква проява на съпротива срещу плановете на Москва. На стадото се поднася внушението, че спасението е в православието. По нареждане от руското посолство, за което има данни там където трябва, Цуцаров и Гешефт посетиха патриарха и декларираха, че е необходимо укрепване на православието в БГ. На ключови позиции в изпълнителната власт, лично божествения назначи кадри, ( вижда се и от самолет) спуснати му от руското посолство. Даде се старт на руските енергийни проекти. Организират се масовки на рускопоклонници, крякащи: Без Русия няма прокопсия! Под наттиска на САЩ, да се вземат мерки, беше трагикомично изигран театъра с ареста на Малинов. Решетников беше изгонен, но тези, които се опитаха да го представят като участник без роля в целия циркаджилък, защото бил пенсионер, който си прекарвал старините в БГ, забравиха, че няма бивш разузнавач - има само жив или мъртъв. Путин се подигра, като извика да награди Малинов, нищо, че беше под забрана да напуска страната. От писмото, което Малинов изпратил до Путин става повече от ясно, че е организатор на подготовката на процес, имащ за цел изкарването на БГ от ЕС и присъединяването и към Русия, с молба към Путин за подкрепа, който да помогне да се финансира процеса като се присвоят български активи. Това е доказателство, че Малинов е наясно със степента на влияние на Путин в БГ. Правосъдната ни система очевидно се прави, че не забелязва престъпния характер на очевидната организираност на действия с конкретен ръководител, насочени в интерес на друга държава срещу БГ. На фона на това, в което недоказано още е обвинена Иванчева, защо ли Малинов не беше показно унизен, както Иванчева?

 6. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3716 Весело

  ... "Когато инициираш дебат, логично е да го направиш, когато имаш тема. Темата трябва да е конкретна. За мен не е ясно каква е темата на дебата, когато стане ясна, ще кажа моето лично мнение. Сигурен съм, че и прокуратурата ще каже своето мнение. Смятам след Нова година да свикам консултативен съвет от изтъкнати юристи към главния прокурор, от които също ще бъде поискано становище. Едва тогава цялостно прокуратурата ще излезе със своето становище. Това към момента е политически въпрос, в него няма право", заяви той ...

  Тъй!

  Начи ... не вижда тема и няма мнение, защото нямал тема. Но ще събере веднага - защото това "след Нова година" предвид празниците си е на практика "веднага" - та ще се произнесели тогава.
  Ама нали нямало тема? И нямало да се произнася, но не само ще се "произнесе", но и ще сбере подопечните си да се произнесат!

  Баси м'глата му е у главата! И след м'глата - пак м'гла!

  А мислътъ му пълна и богата като готварница, дълга и безконечна като суджук, въображението му силно и остро като тюмбекия - тюмбекия, която е крайно полезна за краставите народи - пламенно и възвишено като дим.
  Дим, дим! ... под който ние българите така сладко спим ...
  (да ма прощава Ботйова ...)

 7. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7993 Неутрално

  Той въобще чел ли е конституцията. питам, щото много неконституционни изказвания прави.

 8. 9 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  Пратете спешно Гешев на очен лекар и психиатър. Мисля, че заболяването е тежко :)
  —цитат от коментар 4 на penetrating


  Няма да помогнат, защото става дума за съществени пропуски през първите седем години. Не от мандата, а от живота му.

 9. 10 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#6] от "Анти Шишковци":

  Има сериозни индикации, че Москва е подготвила план през 2014 с конституционни промени да се премине от парламентарна към президентска форма на управление под руски контрол в БГ.
  ==========================================================================

  А някакви доказателства, линкове към разследвания и доказателства ? Аз без такива доказателства виждам сериозни индикации само за психическо заболяване......

 10. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4731 Неутрално

  "Не виждам дискусия за конституционна реформа. "

  Та Гешев (е радост) не вижда дори корпулентния ДП в казуса КТБ! Как да вижда нещо по-малко!

 11. 12 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Напълно логично Гешев "не вижда" дискусия, той нма никакъв интерес от промени, иска човека да си царува като цацата 7 години, а после..я камилата, я камиларя.

 12. 13 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  От милиционерска магнаурска школа толкова!

 13. 14 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1992 Весело

  На Гешев му трябва, опреснителен курс по "Четене с разбиране" на
  текст! Мисля, че това е изучавано, сега, в 4 или 5 клас!Отнася се и до "гешевчетата", скачащи срещу инициативата, а не "дебатът", иницииран от Президента!

 14. 15 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3998 Весело

  Интересно , накъде гледа г-н Гешев , когато говори …..да не би , някой на втория етаж да му суфлира ? И затова човека не вижда , как да си раздвоява вниманието , ...ми не става !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK