Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Вирусолог: Новият вариант на коронавируса се разпространява три пъти по-бързо от предишните

Вирусолог: Новият вариант на коронавируса се разпространява три пъти по-бързо от предишните

Виж видеото
"Тя може да е твоя приятелка": една от четири жени е преживяла насилие

"Тя може да е твоя приятелка": една от четири жени е преживяла насилие

Виж видеото
Геновева Петрова, "Алфа рисърч": Напрежението с Турция се отрази на вота

Геновева Петрова, "Алфа рисърч": Напрежението с Турция се отрази на вота

Виж видеото
Борислав Сандов: Трябва да отчетем нашата електорална тежест, може да не предложим министри

Борислав Сандов: Трябва да отчетем нашата електорална тежест, може да не предложим министри

Виж видеото
Герджиков: Със смяната на Гешев няма да има съдебна реформа или върховенство на закона

Герджиков: Със смяната на Гешев няма да има съдебна реформа или върховенство на закона

Виж видеото

Общинският строителен контрол ще реши дали да бъде обезопасен Паметникът на съветската армия, съобщи пред Би Ти Ви кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.


Трайков съобщи, че конструктивна експертиза е възложена от областната управа на София, а в придружителното писмо той е видял, че се иска от общинския строителен контрол до извършването на ремонт на паметника районът да бъде обезопасен, да не се извършват мероприятия, да бъде ограничен достъпът.


Бившият областен управител Николай Пехливанов (бивш депутат от "Атака") е предложил паметникът и прилежащата територия да бъдат предадени на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване.


"Не знам що за човек и представител на държавата трябва да си, за да направиш такова предложение", коментира Трайков.


Докато Пехливанов е бил областен управител, тази кореспонденция въобще не е минавала през район "Средец", обясни Трайчо Трайков.


"Сегашният областен управител Митко Михайлов добросъвестно вече включи и района в тази кореспонденция, за което му благодаря. Експертизата е извършена по заповед на общинския строителен контрол от 2018 г. Аз знаех, че има заповед за такава експертиза, но не я бях виждал и помолих инж. Михайлов да ми я изпрати. Тогава, още през лятото, той ми изпрати тази кореспонденция, в която се видя и скандала с предложението на г-н Пехливанов и руското посолство, за което аз информирах още лятото", коментира Трайков.


Той допълни, че в кореспонденцията е видял, че 390 000 лв. са нужни за ремонт на паметника.


Повече във видеото.

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  "Аз видях как руснаците завладяха България"

  ЧАРЛС ЛАНИУС

  "Наблюдавах как Червената армия нахлу в разрушената от войната София, България, в 14.10 часа на 16 септември 1944 година. Престоях в България осем месеца, за да видя какво става в тази окупирана от руснаците страна.
  Пристигнах от Турция на 7 септември. Официалните лица на българското консулство в Истанбул искаха американски журналисти да дойдат в страната и да изпреварят руснаците. Един автомобил ме чакаше на границата и с двама тайни полицаи, въоръжени с пистолети, потеглих за София. На следната сутрин се срещнах с новия министър-председател Константин Муравиев, дългогодишен либерал. Неговото правителство бе съставено само преди седмица. Той ми направи впечатление на честен и искрено говорещ демократ. Съобщи ми колко безнадеждно се опитал да сключи примирие със съюзниците. На другия ден коалиционно правителство, доминирано от комунисти, свали правителството на Муравиев и той бе хвърлен в затвора.
  Първите руснаци бяха преминали границата на 8 септември. Сега един лъскав американски автомобил “Пакард” водеше колона от изкаляни и изпочупени джипове и камиони, американско производство. Бойното поделение се състоеше от момчета с розови бузи, загрубели старци с увиснали мустаци и едрогърди жени – всички с общ знаменател: вид на свирепи безжалостни воини.
  Слухове за изнасилвания и грабежи, идващи от провинцията, предхождаха руснаците. Одобрителните викове и приветствия на посрещачите започнаха, когато водещата колона премина под портрета на Сталин, окачен върху набързо построената победна арка, украсена с червени знамена. Вечерта софийските ресторанти и кафенета бяха препълнени с гладни руснаци. Контролираха движението военни полицаи, които скоро бяха заменени от едрогърдести рускини с ботуши и шмайзери. Една седмица по-късно руснаците приключиха окупирането на България.
  Червената армия започна операции за събиране на храна. Селяни, които допреди часове развяваха червени знамена и крещяха приветствия, сега протестираха, когато съветските войници им грабеха прасета, говеда, коне и си присвояваха храната и фуража им. След няколко злополучни случая обаче селяните разбраха, че е най-добре да оставят войниците да вземат каквото си искат.
  Скоро стана явно, че Съветите ще управляват България твърдо, неумолимо и тоталитарно. Те действуваха косвено, но ефикасно чрез Отечествения фронт, безпартийна организация от типа “предпочитан и покровителствуван от Москва”.
  Отечественият фронт бе организиран от хитрата Цола Драгойчева, фанатична комунистка, обучена от Москва, а днес диктатор на България. При факта, че комунистите контролират въоръжените партизани и проникването на руската армия в страната, то за нея беше сравнително лесно да постави комунисти на най-важните министерски постове в новото правителство.
  През март един американски преводач, сержант Борис- Бъки Кувшинов, беше жестоко бит от двама съветски офицери. От болничното си легло той ми разправи какво е станало. Една вечер руснаци го спрели на главна улица в София и му поискали документите: “Разбрах, че искаха да предизвикат скандал, псуваха ме по руски и казваха, че американците били копелета и двулични съюзници. Предложих да отидем в руския щаб и там да покажа документите си, но единият офицер извади пистолета си и ме удари през брадата, а след това двамата започнаха да ме бият, повалиха ме на земята, ритаха ме и ми блъскаха главата в циментовите стълби”.
  Генерал Крейн изпрати официален протест. След три седмици руският командир полковник Смирнов повика в канцеларията си един американски офицер с преводач и каза: “Проведохме внимателно разследване и установихме, че тези мъже не са офицери от Червената армия. Те са били беларуси, които откраднали съветски униформи и нападнали сержанта ви, за да ви дискредитират храбрата Червена армия”.
  В София изобилстваха доносници и полицейски шпиони. В хотел “България” трима мъже седяха малко встрани от входа и мислейки се за незабележими, записваха влизането на всеки чужденец освен на руснаците. Приятели и познати изведнъж престанаха да ме посещават. Когато ги срещнах на улицата, ми казваха, че били разпитвани от милицията и решили, че е много опасно да ги виждат заедно с американец. Дори отказваха да говорят на друго място освен на открито, където никой не би могъл да ги подслушва. Даже лица, които имаха работа в американската легация, се притесняваха да отидат там. Неприятелското и подозриелно отношение на руснаците и комунистите имаше двояк ефект: нашият престиж пострада много, а съветският се повиши. Българите бързо забелязаха пренебрежението на руснаците към нас. Повечето се чудеха как една самоуважаваща се и велика дъжава може да допуска такова отношение. Ден след ден българите живееха под все по-увеличаващата се сянка на Русия.
  По времето на преврата комунистите не брояха повече от 5 процента от цялото население, което възлизаше на около 8 милиона. Мнозинство са селяни, традиционни симпатизанти на Русия, но със сигурност антикомунисти. Почти всеки селянин притежава собствената си земя и си е господар. Гражданите на София са синове и дъщери или внуци на селяни. Когато спечелят пари, обикновено ги влагат в недвижими имоти. Големи богаташи всъщност няма.
  Във всеки град и село на България комунистите завзеха цивилната администрация. Обикновени престъпници – убийци и крадци – бяха освободени от затворите и назначени на постове в полицията на Югов. Те често арестуваха хора просто защото са добре облечени. Решаваха с куршуми стари лични спорове с хора, на които имаха зъб. Българи ми съобщаваха, че почти навсякъде биещите полицейски началници, кметове, бирници и някои техни заместници били разстрелвани или пребивани до смърт. Повече от сто бивши регенти, министри, заместниците им, народни прадставители и дворцови служители на починалия цар бяха осъдени на смърт от така наречения народен съд. Според официалните съобщения “народните съдилища” са осъдили на смърт и затвор над пет хиляди души. Десетки хиляди са избити и репресирани без съд и присъда.
  Малко по-късно започна да се проявява силна реакция срещу Съветския съюз и поставеното от него правителство. Българите очакваха либерално демократично управление, излъчено от народа, но вместо това получиха комунистическа диктатура. Пряк политически резултат бе, че започнаха да гледат към САЩ повече от когато и да било преди. Имаха достатъчно лош опит от фашизма и не искаха комунизъм. Мислеха, че Съединените щати ще им помогнат да станат демократична страна. Руснаците и комунистите обаче бяха добре осведомени за тази тенденция и започнаха усилено да пречат и подбиват престижа на Америка.
  Първа възможност за това им се удаде, когато от Турция дойдоха четирима американски военни да търсят и освободят американски летци от свалени в България американски самолети. Възглавявана от поручик Хари Харпър, групата свърши отлична работа. Само за три дни 355 американски офицери и войници бяха на път за Турция. От Харпър и подчинените му зависеше да бъдат открити и други американски военни в провинцията. Една вечер обаче руски поручик им заявил, че не са желани в България. Харпър протестирал пред руския комендант, но той им дал 24 часа да напуснат страната. Британската мисия, оглавявана от Харолд Гибсън, получила същото нареждане.
  Поручик Харпър искаше да остане с риск да бъде арестуван, но полковник Гибсън бе загрижен да не се предизвика международен инцидент. Затова към шест часа вечерта двете мисии с 15 автомобила се срещнаха пред хотел “България”. Съветските представители задържаха потеглянето им с два часа, за да не разберат софийските граждани какво става. След това, придружени от руски конвой, мисиите потеглиха за Турция. Стотиците българи, станали свидетели на това престъпление, с право бяха слисани – нали руснаците, британците и американците са съюзници? На следващия ден това събитие с добавки и украшения бе публикувано в българската преса.
  Американски и британски членове на Съюзническата контролна комисия започнаха да изпитват големи трудности при получаване на доставки или влизане на техни сътрудници в България. Мнозина служители на американското външно министерство чакаха със седмици да влязат в страната, а после ги лишаваха от право да действат свободно. Без специално разрешение американците не можеха да се движат на повече от 6 км около София, а и тогава трябваше да бъдат придружавани от руски офицер. През зимата трябваше да имат специално разрешение, за да карат ски в неделя – въоръжени руснаци ги пазеха като че ли са военнопленници. Когато американски офицери отиваха на лов през януари, бяха задължени да доставят храна на придружаващите ги руски офицери. Ако генерал-майор Джан А. Крейн, началник на военната ни мисия, както и представителят на външното ни министерство Мейнард Б. Барнс, искаха просто да се разходят из страната, трябваше дни напред преди това да питат за разрешение и да вземат руски офицери със себе си.
  Когато новината за смъртта на президента Рузвелт достигна София, един комунист адвокат ме удиви с въпроса си: “Мислите ли, че новият ви президент ще бъде комунист? Нали знаете, че ние тук сме много силни и Сталин сигурно настоява за това.”
  Комунистите искаха да превърнат България в икономически зависима държава от Русия. Познавам американски тютюнотърговец, който месеци наред се мъчеше да купи тютюн. Преговаряше с доминирания от комунисти търговски комитет на ОФ, който бе иззел всичкия тютюн. Предложи да плати в долари, но комунистите поискаха да заплати в натура. Тогава американският търговец им предложи 4 кг памук за 1 кг тютюн. Комунистите обаче продадоха тютюна на руснаците, които им платиха на цена приблизително 1 кг памук за 1 кг тютюн. По-късно в Америка научих, че Русия е предложила на американски тютюневи компании големи количества български тютюн на много високи цени.
  Комунистите полагаха свръхусилия да русифицират страната. В училищата беше наложено политическо обучение от нови учители, а много от бившите учители изпратиха в концлагери за превъзпитание. Учебниците бяха преработени в комунистическо-руски дух. Руската пропагандна машина беше в пълен ход. Установен беше и контрол върху кината и театрите.
  За мен беше невъзможно да пращам обективни и верни репортажи. Контактите с външния свят практически спряха. Съветската цензура наложи строг контрол. Нямах право да изпращам писма вън от страната. Телефонните и телеграфните съобщения бяха прекъснати. Само цензурирани телеграми до Ню Йорк и Лондон можеха да бъдат изпращани, и то само чрез Москва.
  Въпреки всичко навън проникваше достатъчно информация за положението в страната."

  READER' S DIGEST
  Oktober 1945

  Авторът Чарлз Ланиус от началото на Втората световна война
  е кореспондент на National Broadcasting Company
  в Европа – първо в Рим, после в Берлин.
  През 1941 година следва германската армия на Балканите,
  наблюдава нахлуването й в Русия. След това е преместен в Швейцария,
  а към края на 1943 г. – в Турция, в очакване да влезе отново на Балканите.
  Преводът на статията ни бе изпратен от свещеник Георги Недялков,
  избягал от България през 1944 г., който не е забравил родината си,
  продължава да помага за християнското възпитание на сънародниците ни в Америка и у нас чрез издавания от него тримесечен бюлетин “Христос посред нас” на Bulgarian Orthodox Religious Education Society, P.О .Box 4233, Sidney, OH, 45365-4233 USA.

  Вестник “АНТИ”, бр.2 от 15-21 януари 2004 г.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Айде пак отначало. 32 години нищо не са, ей ги следващите 32.

 3. 3 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3904 Любопитно

  Какъв фактор е Трайчо, че иска да знае какво е правил областния управител?

  ДБ: Време е да спечелим България
 4. 4 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Трябва има някакво строго наказание за подобна тежка форма на национално предателство.
  Най-тежкото, което ми хрумва, е екстрадация в любимата Раша без право на завръщане в Европа.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 5. 5 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  "Бившият областен управител Николай Пехливанов (бивш депутат от "Атака") е предложил паметникът и прилежата територия да бъдат предадени на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване."

  Ето една чудесна идея. Русия ще се грижи добре за паметника, ще залавя вандалите и ще ги предава на нашите власти за наказание.
  Не виждам проблеми.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1330 Весело

  Няма спор, и братушките са дали жертви в България- една дузина са дали фира от метилов алкохол! Веднага да им се вдигне паметник!😂😂😂

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Рублофилите са така. Предатели, които подмолно подаряват всичко българско на Северна Азия.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 8. 8 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Shadow":

  Нямаш право да екстрадираш български гражданин.

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Весело


  Бившият областен управител Николай Пехливанов (бивш депутат от "Атака") е предложил паметникът и прилежата територия да бъдат предадени на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване."Тя цялата им партия Атака си е руска.

  Бившият областен управител Николай Пехливанов (бивш депутат от "Атака") е предложил паметникът и прилежата територия да бъдат предадени на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване. 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Весело

  До коментар [#2] от "aleksandarx":

  :))) Не се надървя ...електората на такива теми !! А, други теми за ИЗБОРИТЕ НЯМА !:))
  Този образ (Пехливанов) стана толкова ГЕРБАВ, че заплашваше Сидеров ...!! Но не това е проблема , идеята РУСИЯ да плаща за паметника може да се роди само в главата на Борисов и Захариева ...:)) Областният управител е фигура без власт .., всичко се съгласува
  Пак същите неща , тридесет години , пак същите тролове ...

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  Атакиският пехливанин е петоколонник - каква изненада!!!
  Рублаеджии Сър!!!

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  До коментар [#7] от "andreas_hofer":

  Както пише преди около 140 години класикът Захарий Стоянов - В Отечеството няма русофили - има РУБЛАДЖИИ!!!

 13. 13 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 319 Любопитно

  Е този бивш областен е и собственик на строителна компания “Грийн лайф “и голям комплекс до Созопол .

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  Обединените идиоти са рубладжии. Те продават българската земя и интереси . Помислете в чия полза е конфликтът със С.Македония .Двета проруски МВРО скараха двата народа в полза на Русия

 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  "Не знам що за човек и представител на държавата трябва да си, за да направиш такова предложение", коментира Трайков."

  Този да не е някой роднина на Станко Тодоров?

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2976 Любопитно

  У нас миризливи рублопедомили с лопата да ги ринеш, задръстили са държавата като авгиеви обори.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Атака не бяха ли коалиционен партньор на ГЕРБ?

  Кой го е назначил този областен управител - да не би случайно Бойко Методиев от Банкя, строителя на руски потоци?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Разстроено

  До коментар [#14] от "hodounski":

  "Обединените идиоти са рубладжии. Те продават българската земя и интереси"

  Те дори не продават българската замя, а я "предават на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване"...

 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  45 год на никой от ония комунисти не му мина през акъла да подари Княжевската градинка на рашките, тоя тулуп е щял да го направи, айде сега гербиджа да си помисли пак за някои работи.

 20. 20 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Разстроено

  До коментар [#10] от "dejmos":

  "идеята РУСИЯ да плаща за паметника"

  Къде видяхте нещо за плащане? Става въпрос за "безвъзмездно и безсрочно стопанисване"... Ако иска, Русия може да отвори лафка и да продава пропагандни материали. А според Taiga, може да пратят и едно поделение четири за охрана и арестуване на неудобните.

 21. 21 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Атака са ясни, ама как си представяш Пехливанов да е тръгнал да подарява Княжевската градинка на Митрофанова?

 22. 22 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Разстроено

  До коментар [#20] от "plamen_b":

  * едно поделение чепиги *

 23. 23 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#8] от "aleksandarx":
  "Нямаш право да екстрадираш български гражданин. "

  Това, както се вижда, не е български, а руски или бивш съветски гражданин. Такъв няма място в демократична България. Путин ще му даде политическо убежище и ще сбъдне мечтата си.

 24. 24 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  Чувам, че Радев имал идея да даде МОЧА на руснаците заедно с терена под него. От Варна до Мелник...🐒🐒🐒

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 25. 25 Профил на ouk01308652
  ouk01308652
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Аз предлагам да кажем че ще го ремонтираме да го заградим до горе с пана и така да го ремонтираме 30 години.

 26. 26 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#24] от "Петър Самсонов":

  Не знам Радев дали има такова желание, но Борисов реализира подари газовия колридор на Русия, нужен ѝ, за да притиска демократизиращата се Украйна. Какъв забележителен гражданин за Евразийско развитие е Барисав!!

  Апропо, ще попита ли някой журналист какво мисли за паметника на армията-окупатор ректорът на СУ, чийто академичен дух е най-силно предизвикан от близостта на този най-виден символ на съветския комунизъм?!

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#21] от "doctor.no":

  "...как си представяш Пехливанов да е тръгнал да подарява Княжевската градинка на Митрофанова?"

  Нямам толкова въображение.

  Питам се защо още не е арестуван, после се сещам, че няма от кого...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#23] от "авторът":

  Предполагам че ти е супер кеф че им ги каза на ватенките ама мнението ти е на нивото на чичо Гошо от кварталната кръчма. Тоя е областен и със сигурност е български гражданин. Просто сега действащите закони не позволяват да депортираш български гражданин.

 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#25] от "ouk01308652":

  Да става, ама ремонтът е не заради самия паметник, а за да не падне някоя плоча и да стане беля. Решението е това, което казваш, но спешно трябва да решаваме какво го правим по два варианта - махаме го, поддържаме го. Иначе рискуваме да стане като с 1300 г Б-я при НДК, колко жертви взе, докато беше "обезопасен"?

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  То има от кого, ама наместникът на Чайка ще го пусне

 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Ти гледай, че троловете им на рашките вече не се прикриват, виждаш го един какви ги плющи - НРБ, СССР и т.н.

 32. 32 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  На какво основание да го арестуват? Хахахха пичове вие сте аграри сериозно. 32 години го борите тоя паметник и още 32 години ще стои точно заради такива като вас. Не сте способни да родите нищо свързано с реални действия. Защо не е арестуван, господи. Четете го тоя наказателен кодекс.

 33. 33 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 567 Весело

  "Бившият областен управител Николай Пехливанов (бивш депутат от "Атака") е предложил паметникът и прилежата територия да бъдат предадени на Русия за безвъзмездно и безсрочно стопанисване."Ето една чудесна идея. Русия ще се грижи добре за паметника, ще залавя вандалите и ще ги предава на нашите власти за наказание.Не виждам проблеми.
  —цитат от коментар 5 на Taiga


  Ето една още по-чудесна идея: Русия да предостави на България, тайгата "за безвъзмедно и безсрочно стопанисване". България ще се грижи добре за тайгата, ще залавя бракониерите и ще ги предава на вашите власти за наказание. Не виждам проблеми.

 34. 34 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Атакистът е патриот човек, русофил, така да се каже!

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 35. 35 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#21] от "doctor.no":"...как си представяш Пехливанов да е тръгнал да подарява Княжевската градинка на Митрофанова?"Нямам толкова въображение.Питам се защо още не е арестуван, после се сещам, че няма от кого...
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz


  Уви, така е. Прокурор Гешев - Страшилището за руските разведки в България, остана без лична гвардия и макар най-горещото му желание да е да арестува г-н Пехливанов, няма с какво. А му взеха и мултитемпературния охладител за вино и така му отнеха дори възможността да се напие от мъка, че така не може да си свърши работата.

 36. 36 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Shadow":Нямаш право да екстрадираш български гражданин.
  —цитат от коментар 8 на aleksandarx


  А би трябвало да има.

 37. 37 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#36] от "star bastun":

  Това се променя ама само през народното. България ще бъде първата в света, но проблема е че ако никоя друга не го приема какво правиш тогава?

 38. 38 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  До [#17] от "Norman Granz":

  „Кой го е назначил този областен управител - да не би случайно Бойко Методиев от Банкя”

  Борисов го назначил, само че, както той вече каза бил подписвал по 300 документа на ден и назначението на тази „невзрачна длъжност” е минало така межу другото. Освен това може и подписът му да фалшифициран, като онези 100 фалшиви подса.
  Така че, Борисов е станал невинна жертва на заговор
  финансиран от Сорос и старателно подготвян от Дъ Бъ, Илиян Василев и Норман Гранц.

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  До коментар [#5] от "Taiga":

  Защо не коментирате статията от в-к "Сега" по горе и предвид там изложените факти, трябва ли въобще да търпим такъв паметник в София.

 40. 40 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Тази новина я чета вече два дни и не мога да спра да се възмущавам. Бясна съм. Няма да свършат рубладжиите в тази нещастна страна. А ние останалите да му мислим. Включително и за кого гласуваме.

 41. 41 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#40] от "Мондиана":

  А защо рубладжиите да свършват? Как ще ти стане живота по хубав като свършат?

 42. 42 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  За 400 хиляди лева бих облагородил паметника - на всеки съветски войник ще прикача към задника едно огромно розово силиконово дилдо.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Весело

  До коментар [#24] от "Петър Самсонов":

  Спокоен съм за ВАРНА , нали пазиш там морето да не се появят руснаците :)

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ще върнем България в Европа":

  "Борисов го назначил, само че, както той вече каза бил подписвал по 300 документа на ден и назначението на тази „невзрачна длъжност” е минало така межу другото. "

  Той сигурно така е подписал и за потока.

  "...финансиран от Сорос и старателно подготвян от Дъ Бъ, Илиян Василев и Норман Гранц."

  Илиян Василев съм аз. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Любопитно

  До коментар [#33] от "the_librarian":

  Е, ние стопанисвахме много ТАЙГА !!! . Не си ли чувал за КОМИ ?? Сечехме и дърва на поразия, българската гора не се пипаше ...., и това срещу домати и чушки . Работещите там Българи , които работеха достигаха до 100 000 , и традиционно се връщаха с кола и жена. За ДВЕ години работа в КОМИ си купуваш жилище в България ...........Българите в КОМИ докарваха и още пари с нелегална търговия ...български дрехи ,алкохол

 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  До коментар [#21] от "doctor.no":
  "Атака са ясни"

  Така е , те са безродници и руски продажници. Шефът им Сидеров се е кандидатирал за президент на предстоящите избори. Предстои да видим колко безродници и руски продажници ще гласуват за него.

 47. 47 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Shadow":Нямаш право да екстрадираш български гражданин.
  —цитат от коментар 8 на aleksandarx


  Съветските окупатори след 9.9.1944 г. също са нямали право да екстрадират български граждани в СССР , но са екстрадирали хиляди руски белогвардейци, емигрирали в България, получили българско гражданство, мнозина от които са се задомили тук, създали са семейства. Насилствено са ги качили в конски вагони за съветска Русия и от тогава от тях няма ни вест ни кост.

 48. 48 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#47] от "tacheaux":

  И аз това казвам. Те са действали. Виж го тоя Norman Granz например. Тука арестува наред а в реалния живот сигурно го е страх една кофа с боя да лисне. Абсолютно сте неспособни на каквото и да е.

 49. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  За 400 хиляди лева бих облагородил паметника - на всеки съветски войник ще прикача към задника едно огромно розово силиконово дилдо.
  —цитат от коментар 42 на Свинчуга


  Безплатно облагородяване на паметника е правено многократно:

  https://debati.bg/pak-izrisuvaha-pametnika-na-savetskata-armia-vizhte-kak-be-boyadisvan-prez-godinite-snimki/

 50. 50 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  КОЙ УКРИ СЛУЧАЯТ С РУСКОТО ИСКАНЕ ЗА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ МОЧА
  прикриване на неудобни истини или контролирано изтичане на информация


  Вчера Мартин Димитров, който публикува само един документ по случая, като при това твърди че е получил ЦЯЛАТА документация, заяви, че правителството на Борисов е укрило информацията от българския народ. Сигурно е уверен в това. Но все пак, за страничния наблюдател възникват „некои съмнения“. Новината излезе на 6.10.2021. Най-старата дата в този единствен документ, предоставен на медиите от Димитров, е 10.03.2021.
  Оттогава са изтекли 7 МЕСЕЦА. Нещо не излиза в сметките по отношение на укривателството. Нека засега приемем тезата ва г-н Димитров, че правителството на ГЕРБ са укрили информацията, а пък правителството на Радев е непричьом.

  Добре, укрили са го от Март 2021, до 22.04.2021, респ. 11.05.2021 (така излиза от датировките в цит. документ). А оттогава досега, КОЙ го е укривал ШЕСТ/ПЕТ МЕСЕЦА? Никой ли? А къде е останалата кореспонденция по случая? Това писмо не казва почти нищо по развитието на казуса. Верно, областният управител (от Атака!, виж по-долу изложението на Министъра) накрая взема недопустимо антибългарско отношение по казуса с МОЧА. Обаче странното е, че в началото на цитираното писмо казва точно ОБРАТНОТО (!):
  "По въпроса за предоставянето на паметника за безсрочно и безвъзмездно право на ползване на Руската федерация, доколкото е свързан с междудържавни отношения, не съм изразил становище, тъй като същият е от компетентността на МС на Република България и МВнР" (?!?!).

  МНОГО ИНТЕРЕСНО. На какво да вярваме?

  Затова е изкл. важно, да се публикува пълната документация по този скандален случай. Кога ще можем да я видим?
  Да разберем каква е реакцията на МВнР в периода от 05.04.2021 до 22. 04.2021 (Решение за мораториума.. ) или до 11.05.2021 (назначаване на служ. правителство ). А от 11.05.2021, досега - ПЕТ (!) месеци, какво е движението по въпроса. И КОЙ укрива информацията толкова време?
  Мисля, че след като г-н Мартин Димитров е казал "а", сега трябва да каже и "б", т. е. да даде отговор, къде е останалата кореспонденция:
  тази ПРЕДИ цитираното писмо, (вкл и Нотата от РФ), както и тази СЛЕД цитираното писмо. Намира ли се тя в него или не. Ако да, би било редно да я публикува...Нали така?

  Би било морално, освен ако г-н Димитров е скаран с морала.
  В тази връзка възниква и справедливият въпрос, дали пък останалата документация просто не поддържа тезите на г-н Димитров и затова той я спестява?

  Междувременно официозът на ДБ – сйтът „Дневник“, наду фанфари:
  „Областен управител готвел Русия да получи Паметника на съветската армия“.
  Там, с добре познатите инструменти от епохата на комунизма (епоха тясно свързана с дедите на сегашните лидери на ДБ), авторът Максим Караджов, заплита интрига от полуистини и лъжи, като показва част от ЕДИНСТВЕНИЯ огласен документ по случая.
  Убеждава ни, че областният управител решил да подари МОЧА на РФ. Явно в неговото въображение правомощията на един областен управител се хипертрофират до гигантски размери.

  За да ни убеди в тези фантазии, авторът цитира измислиците на един от героите в този спектакъл, Петър Славов, в смисъл, как правителството на ГЕРБ (жипката) подготвяло това прехвърляне и държало всичко това в тайна от обществото. Как е можало да държи тази тайна, след като не е на власт ПЕТ месеца, не се казва:
  "Най-тъжното е, както се вижда от приложените документи, които получихме в отговор по наше запитване по ЗДОИ от 4 октомври 2021г. до район "Средец", предишният областен управител от #жипковото управление направо е подготвял прехвърляне на собственост върху имот - вписване в кадастъра, комуникация със съответните министерства и взаимодействие с Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община.
  Не се казва също, че от многото ДОКУМЕНИ се цитира само ЕДИН.

  Защо?
  Много просто, защото в другите просто пише, че това не е вярно и МВнР пресича този опит.

  Ето и за капак, свидетелството на самия Министър на Външните работи тогава:
  Екатерина Захариева:

  „Не мога да не реагирам на поредната доза фалшиви новини, разпространявани от уважавани политици от “Демократична България”. Този път, че правителството на Бойко Борисов готвело да прехвърли на Руската федерация Паметника на съветската армия в София.
  Видно от цялата преписка, с която колегите разполагат, тази идея под давлението на руското посолство е осенила областния управител на София от партия “Атака”, които бяха участник в управляващата коалиция.
  Мога да заявя, че не съм се колебала как да реагирам, когато предложението попадна на бюрото ми: категорично отказах да го подкрепя.
  Така че новината е, че правителството на Бойко Борисов НЕ е дало Паметника на Съветската армия на Русия.
  Призовавам колегите-политици за повече коректност, защото обществото ни се умори от подобни неоснователни нападки“.


  Точка по въпроса.

  Сега остава Мартин Димитров и Петър Славов да се извинят за фалшивата новина и да предоставят документите на обществото…
  Ако имат съвест. Дано, но надали.
  В ПП ДБ този артикул е белязан с краен недоимък.
  Иначе левичарският неомарксизъм там е в изобилие.
  Тия дни един от кандидатите в президентската двойка, подкрепяна от ДБ, публично заяви, че ще се бори за знакови идеи на левичарството: Истанбулската конвенция и еднополовите бракове (следствия от джендър теорията на Джудит Бътлър, знакова фигура сред неомарксистките идеолози).
  А може би скоро да очакваме и промотиране у нас, от страна на ДБ и на CRT (Критична Расова Теория), която в момента се вихри в САЩ…

  https://offnews.bg/politika/maria-kasimova-ednopolovi-brakove-da-zadalzhitelna-vaksinatcia-n-761294.html?fbclid=IwAR3d6L3QOIQ7rFuqlKd0590-hmA-3h4KHigACtwIzVOHTgzuc5g1c880kQE

 51. 51 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Атакиският пехливанин е петоколонник - каква изненада!!!Рублаеджии Сър!!!
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  "Новоизбраният кмет на столичния район „Средец” Трайчо Трайков и общинските съветници от Демократична България са твърдо решени да прокарат ново решение в Столичния общински съвет (СОС) за демонтирате на спорния Паметник на Съветската армия в центъра на София, научи Lupa.bg. Бившият енергиен министър спечели балотажа в "Средец" с 54,21 % като кандидат на обединението Демократична България, в което влизат „Да България”, на Христо Иванов, ДСБ на Атанас Атанасов и Зелено движение на Тома Белев 5 ноември 2019 г. ???????

 52. 52 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#51] от "doroteus":

  ЗАБРАВИ ДА ОТБЕЛЕЖИШ,
  че ДБ спечели с подкрепата на комунистите Н Р-Н сРЕДЕЦ:

  1 тур:
  ДБ 4861
  БСП 1830

  2 тур:
  ДБ 6484

  т.е. само 207 комунисти не са гласували за Трайчо.

  Иначе нищо чудно нема. БСП е партия-майка и е отчела идеологическа и генерична близост (и Трайчо и другите лидери са Внуци или Близки роднини на АБпФК)

  такива работи...

 53. 53 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  ГОСПОДА И ДРУГАРИ от ДеБъ,

  защо заблуждавате лековерните.
  Защо не кажете КОЙ прикрива този случай в последните ПЕТ месеци? Бойко Тиквата ли го прикрива?
  Да, ама не.
  Покрива го правителството на "протеста", вашето правителств, назначено от Мунчо руския резидент (позивна "льотчик", парола "грипен"), вашия водач.
  А сега от вашата партия го извадиха като предизборен коз.
  Оказа се, че правителството на Тиквата, в лицето на Министъра на външ. работи, още тогава БЕЗАПЕЛАЦИОННО е отрязала мераците на атакиста (коалиционен партньор).

  Екатерина Захариева:

  „Не мога да не реагирам на поредната доза фалшиви новини, разпространявани от уважавани политици от “Демократична България”. Този път, че правителството на Бойко Борисов готвело да прехвърли на Руската федерация Паметника на съветската армия в София.
  Видно от цялата преписка, с която колегите разполагат, тази идея под давлението на руското посолство е осенила областния управител на София от партия “Атака”, които бяха участник в управляващата коалиция.
  Мога да заявя, че не съм се колебала как да реагирам, когато предложението попадна на бюрото ми: категорично отказах да го подкрепя.
  Така че новината е, че правителството на Бойко Борисов НЕ е дало Паметника на Съветската армия на Русия.
  Призовавам колегите-политици за повече коректност, защото обществото ни се умори от подобни неоснователни нападки“.

  Смешно е да се наблюдават гърчовете на Трайчо. Хем не може да противостои на некои съпартийци, които се обявяват против МОЧА, хем държи сметка, че е на поста си, благодарение на БСП (виж по-горе). ха-ха-ха.

  Стига вече предизборни лъжи, бе другари левичари!

 54. 54 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  ...БСП е партия-майка и е отчела идеологическа и генерична близост (и Трайчо и другите лидери са Внуци или Близки роднини на АБпФК)такива работи...
  —цитат от коментар 52 на ogp03622986


  Не е БСП, а БКП е партията майка на БСП, ГЕРБ и ДПС. Между другото в ГЕРБ има повече комунисти от БКП. Вождът на ГЕРБ, лицето Бойко Методиевич е милицьонер и комунист второ поколение, както и мутра от СИК. Само русофили, хора които мразят България могат да гласуват за партията герп на русороба Барисич, строител на патоци и купувач на руски ядрени самовари.

 55. 55 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#47] от "tacheaux":

  Семейството на дядо ми са живели в началото на 1945 в къща с общ двор с "бай Иван" -белогвадеец около 70 годишен, на който един ден руски въоръжен патрул отнема българската летитимация, и му съобщава да се готви за връщане Русия.Посърнал, бай Иван , бил някъде от Сибир, изнесъл леглото си навън на двора, за да се "аклиматизира отрано" , по неговите думи , за суровите условия на родния си край... Било зима... Един ден дядо ми го намира на леглото починал-замръзнал навън... Нашите допускаха че просто се е самоубил...

 56. 56 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  АМАН ОТ ПРЕДИЗБОРНИ ЛЪЖИ И ИНСИНУАЦИ от страна на ДеБъ

  КОЙ е този обл. управител който е КРИЛ от Трайчо....

  Атакистът не може нищо да крие, то е било явно. Просто Трайчо не се е интересувал или си е заТраял.
  А новият областен , другарят Митко, какво е правил ПЕТ месеци досега?! И той е криел от Трайчо. Така излиза.
  Горкият Трайчо.
  Смешно е да се наблюдават гърчовете на Трайчо. Хем не може да противостои на некои съпартийци, които се обявяват против МОЧА, хем държи сметка, че е на поста си, благодарение на БСП (виж по-горе). ха-ха-ха.
  Другари левичари съсвсем ни взехте за ливади , бе

 57. 57 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#54] от "gianni":

  ТИ МАЛОУМЕН ЛИ СИ
  или се преструваш?

  Кви комунисти те гонят бре. Кой ръководи вашата партия, а? Внуци и Близки роднини на АБпФК. Знаеш ли какво е това или се преструнаш, че не знаеш:

  https://www.novetika.com/komunisti-aktivni-borci-protiv-fashizma-kapitalizma/

  Или и ти имаш Червена семка в родословието, като повечето членове и симпагизанти на ДеБъ. Или е това или си обикновен тъпак.

 58. 58 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#57] от "ogp03622986":


  До коментар [#57] от "ogp03622986":

  Комунизмът бе форма на руския империализъм

 59. 59 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#57] от "ogp03622986":

  А бе вие милиционерите освен нагли сте и големи лъжци. Вождът ви, разтърквачът на уши на бае Тодар Цървула и до ден днешен пази партийния си билет. Да го е чул някой да се е отказал от БКП? Няма такова нещо, Досега не е почел загиналите от комунизма. Вместо това ходи се кланя на паметника на Тодар в Правец. Ха-ха-ха!

 60. 60 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#59] от "gianni":

  Това не ме интересува. Техна си работа.
  Става въпрос, че вашата партия, ДеБъ, е левичарска неомапксистка, признава Истанбулската конвенция, еднополовите бракове, джендърмеризма, затоплизма, македонизма и т.н., все неомарксистки тези.
  Ръководи се от Внуци и Близки роднини на АБпФК (Хр Бойкикиев, Ръдан Искариотски, Наско Атанаско, Бориславчо Сандов и вся остальная свол.чь), а пък редовите членове и симпатизанти, в по-големата си част, сте белезани с Червена семка в родословието и/или сърпичук на челото...

  https://www.novetika.com/komunisti-aktivni-borci-protiv-fashizma-kapitalizma/

 61. 61 Профил на slavy_
  slavy_
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#6] от "venci4":

  "...една дузина са дали фира от метилов алкохол! Веднага да им се вдигне паметник"

  Имат паметник!
  Колкото и абсурдно да звучи това!

 62. 62 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  ИД МФ-И.Д/ФКДЙРЙЕ ;ЕКЙД.КФ,
  разяснявамЕ:

  По определение безродници са АБпФК&
  https://www.novetika.com/komunisti-aktivni-borci-protiv-fashizma-kapitalizma/

  (това е най-малкото, иначе са грабители, патологични убийци и агенти на СССР/Русия ).
  Вашата партия, Модерната градска левица, изв. още като ДеБъ, се ръководи от Внуци и Близки роднини на АБпФК (Христо Иванов-Бойкикиев, Ръдан Кънев-Искариотски, Наско Атанаско, Бориславчо Сандов и вся остальная свол.чь), а се направлява фактически от Мунчо, руския резидент (позивна "льотчик, парола "грипен").
  Редовите членове и съмишленици, в по-големата си част, са белезани с Червена семка в родословието (откъм АБпФК) и/или сърпичук на челото.
  Партията получава дотации от левичарски външни донори и затова защитава Истанбулската конвенция, ЛГБТ, Прайда, еднополовите бракове, джендър теорията, затоплизма, македонизма и т.н. неомарксистки идеологеми:
  https://www.novetika.com/kakvo-e-neomarksizym/

  В предизборната борба партията ви, ДеБъ, изкара кандидатпрезиденска двойка, защитаваща:
  резидента Мунчо, неговата шпионска дейност против България, както и Неомарксима, най-страшната тоталитарна идеология, пред която КомунизЪмът е една детска игра.
  В хода на предизборната агитация, ДеБъ не се посвени да си послужи с най-долната лъжа, като тази, че 7 МЕСЕЦИ (от Март до Септември), Боко Тиквата укривал информацията, че искал да предаде МОЧА на Русия.
  ха-ха-ха, какво може да укрива, като последните 5 месеци не беше на власт. Некадърни гьобелсовии епигони.
  Ето, това ви е нивото другарчета, генерични потомци на АБпФК

 63. 63 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#62] от "ogp03622986":

  Нелепото е че партии от руската пета колона у нас се слагат за "патриотични". Светът ни се чуди и мае. След което , си казва на ум, българите май си заслужават последното място ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK