Видеокамера засне проява на жестокост към бездомно куче в София

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Колко стопани са осъдени за насилието , включително и причиняване на смърт, проявено от техните домашни любимци? Колко общини са осъдени за нападения от бездомни кучета? Не съм чел за такива присъди.

 2. 2 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  Аз жестокост не видях... Видях някакъв клип с дата 24-ти. В първите кадри човекът е с дълъг ръкав, към края по къса ръкав. В края на октомври...? Нещо не ми се вързва. Другото странно е, че взема кучето и го води някъде. Там уж го бие и мушка с нож. После го връща. Пак нещо не ми се вързва. От кучето не капе кръв, нито се вижда нещо. Или поне аз не го виждам. Да не би да събират пари за нещо?

  Бивш tww09306483.
 3. 3 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Предвид състоянието на кучето, описано от лекаря, основната травма е счупеният преден крак. От показаното от лекаря счупване (с фрагменти от костта), най-вероятно това да е от удар. Този удар е обездвижил животното, което и без това имало проблеми с с диск на гръбнчния стълб и тазобедрените кости (доста чест проблем при по-големи кучета , особено ИЕ Овчарки, който обикновено води към почти пълно обездвижване на задните крака).
  По всичко личи, че след като е обездвижил кучето , счупвайки му крака, нападателят го е бил или може би ритал , с което е създал допълните травми, отбелязани от лекаря.
  Според мен кучето е било пребито заради личен конфликт с хората или човека, който го е хранел. Само това обяснение ми иде на ум защо след като е пребито, животното е върнато в двора, от който е взето.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 4. 4 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 417 Гневно

  Мале, де тоя късмет да видя такъв урод.... Полицията ще му е последна грижа.

 5. 5 Профил на umv52590594
  umv52590594
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Аз жестокост не видях... Видях някакъв клип с дата 24-ти. В първите кадри човекът е с дълъг ръкав, към края по къса ръкав. В края на октомври...? Нещо не ми се вързва. Другото странно е, че взема кучето и го води някъде. Там уж го бие и мушка с нож. После го връща. Пак нещо не ми се вързва. От кучето не капе кръв, нито се вижда нещо. Или поне аз не го виждам. Да не би да събират пари за нещо?
  —цитат от коментар 2 на Petleshev


  Грешката е на кифлата, която чете зад кадър. С дълъг ръкав е човекът, който храни кучето. Този, който тръгва след него и след време го връща в безпомощно състояние, е един и същ. Допускам, че е знаел за камерата и не е искал да бъде заснет как го бие - "нормално" поведение на всеки садист. Страхливец, който напада само същества, по-слаби от него...

 6. 6 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Най-лошото е, че в България има страшно много бездомни животни. Виждам, че българите по принцип изобщо не сте жестоки. Но нямам отговор на въпроса: защо и откъде се взели толкова много бездомни животни тук?
  Например във Варна има просто ужасен брой бездомни котки. По-близо до центъра и в центъра на града те си изглеждат прилично. И колкото по-далеч в покрайнините, толкова повече измъчени котки. Ужасна гледка

  "Чуждестранен агент"
 7. 7 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Допускам, че е знаел за камерата и не е искал да бъде заснет как го бие - "нормално" поведение на всеки садист. Страхливец, който напада само същества, по-слаби от него...
  —цитат от коментар 5 на umv52590594


  Има участък, който не се обхваща от камерата - мястото, където оставя кучето. Не го пребил на място, защото кучето е щяло да скимти и да го чуят.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 8. 8 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Най-лошото е, че в България има страшно много бездомни животни. Виждам, че българите по принцип изобщо не сте жестоки. Но нямам отговор на въпроса: защо и откъде се взели толкова много бездомни животни тук?Например във Варна има просто ужасен брой бездомни котки. По-близо до центъра и в центъра на града те си изглеждат прилично. И колкото по-далеч в покрайнините, толкова повече измъчени котки. Ужасна гледка
  —цитат от коментар 6 на putinxujlo


  Ако си пътувал по Европа не може да не си забелязал, че в цяла Южна Европа котките са много и ги има по улици и дворове. За сметка на това в Амстердам примерно няма, ама можеш да видиш пресичащи улицата плъхове. Еми не е чудно че котките са толкова тачени на юг, то е традиция от векове, ако не хилядолетия.
  А за бездомните кучета, това е по-скоро характерно за Източна Европа, може би последица от руското робство. :)

 9. 9 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5571 Гневно

  Не четох и не гледах, изродите да получат същото, каквото са направили на животината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. 10 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Жал ми е запребитото куче , но ми е по-мъчно за нахапаните хора.

 11. 11 Профил на prometheuss
  prometheuss
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Този рецидив заслужава доживотен затвор! 😡 Веднага намерете комплексара и му направете най-малко същото и го приберете завинаги….Измет!!!!!!!

 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  Видеокамерата е заснела как разнасят едно куче напред-назад. Поне аз това виждам. Останалото е догадки и предположения. И така и не става ясно, защо са върнали кучето на същото място.

  За мен това е постановка.

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на zff401126336
  zff401126336
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#2] от "Petleshev":
  Боже, колко глупост има по тоя свят.

 14. 14 Профил на hick
  hick
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Ето как звучи съответният член от НК:

  Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
  (2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено:
  1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
  2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;
  3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;
  4. повторно.
  —цитат от коментар 0 на НК

  Да спомена само, че рибките, жабчетате, гущерчетата и птичките също са гръбначни животни.
  Такива са и пиленцата, агънцата, яренцата, прасенцата и теленцата.
  Както и мишленцата в хамбара, плъхчетата в мазата, лисичките и белките в курника и змийчетата в градината.

  Не знам за вашите предци как е, но ако този член беше действал и преди, моите всичките щяха да са закоравели престъпници.

  За 2022-ра нищо няма да кажа, да не инкриминирам някого, но като изключа онези, които никога не са излизали да ги огрее слънцето, останалите до един са ми много, ама много съмнителни.
  Като цяло за България, предполагам едно 4-5 милиона престъпници с криминални прояви по тоя член може и да има.

  Гледам някой се запритеснявал за ухапаните от кучета.
  Спокойно, в НК има предвидено наказание и за онзи, чието кученце да кажем разкъса дете в двора на комшията.
  Естествено, това наказание няма как да е толкова строго, все пак кучкарите са хора чувствителни, а ранимостта на чувствата е нещо основно и цивилизационно фундаментално, на чийто фон някаква тежка телесна повреда на човек просто няма как да има същата тежест, и това мисля всички го разбираме.

  Ето го и съответния член от НК, да не излезе, че си измислям:
  Чл. 325в. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева.
  (2) В случаите по ал. 1, ако е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба до десет хиляди лева.
  —цитат от коментар 0 на НК

  Както мъдро е предвидил законодателят, дори за смърт наказанието е "до пет", но без"от".
  Което откъдето да го погледнеш си е правилно, все пак какво е виновен човекът, че животинката сгрешила.
  Ако някой има проблем с кучета с големи челюсти, да си се пази. И децата си да пази, що ги пуска на двора си?
  Което си е справедливо, пропорционално и разумно.
  Все пак тежка телесна повреда на човек не е чак такова страшно престъпление като да повредиш някое змийче повторно, нали така?

  Казано иначе: закон, който е толкова откровено малоумен, струва по-малко от тока, който харчи сървърът на държавен вестник, за да съхранява неговото копие.

  I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it https://archive.org/details/cu31924027451032/page/n228/mode/2up
 15. 15 Профил на vdq361141334
  vdq361141334
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Сега ще ме нападнат любителите не животните. Но аз не пиша срещу тях и не пиша срещу животните. Напротив пиша, срещу такива немърливи псевдо любители на животни, които са отговорни за наличието на БЕЗДОМНИ кучета в България. Имено те са отговорни за мъката на тези животни.
  Статията е дамагогска, защото прикрива истината, че това куче не трябва да бъде там. И никой не търси отговора на въпроса, защо е там.

 16. 16 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Без да оправдавам по никакъв начин конкретния случай, най-малкото защото нищо не знам за него, но около жилищните блокове в София е пълно с кучета, които някой си храни. Точно такива кучета са ме нападали безброй пъти, като съм и хапан на няколко пъти. И не, не съм дразнил кучетата, като изключим това, че съм минал оттам.
  Тук някой си се заканваше със саморазправа на посегналите на кучета, но едва ли ще е такъв перко, ако го е хапало бездомно куче, храненик на някой вход.

  Просто на кучетата не им е мястото по улиците!

  Това са териториални животни, които бранят територията си доста агресивно.
  Затова от улицата в приют. А оттам да го осиновява който иска. Ако след две седмици (или колкото реши собственикът на приюта) това не се е случило - балтия!
  Собствениците, които изхвърлят питомците си на улицата... хайде не балтия, но такава зверска глоба, че да им пари години наред!

  Всяка комуналка - бункер, всеки москвич - крепост...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK