Алерголог: Само при някои хора с алерии трябва да се подхожда внимателно преди ваксина

Алерголог: Само при някои хора с алерии трябва да се подхожда внимателно преди ваксина

Виж видеото
Христо Терзийски е разпитван през 2019 г. от ОЛАФ за поръчаните автомобили за МВР

Христо Терзийски е разпитван през 2019 г. от ОЛАФ за поръчаните автомобили за МВР

Виж видеото
Имунолог: Ваксините могат да защитават и над една година

Имунолог: Ваксините могат да защитават и над една година

Виж видеото
Имунолог: И трите ваксини в България са добри, защитават 8-12 месеца

Имунолог: И трите ваксини в България са добри, защитават 8-12 месеца

Виж видеото
Директорът на Александровска болница: Новият пик на COVID-19 ще е в края на месеца

Директорът на Александровска болница: Новият пик на COVID-19 ще е в края на месеца

Виж видеото

Никога не е било в началото на януари ние да нямаме дори отделни изолирани случаи на грип, но в момента наистина нямаме, така че ще сме свидетели или на много слаба, или на много отложена назад във времето грипна епидемия, ако въобще се стигне до епидемия." Това заяви тази сутрин пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


"Имаме примера от зимния сезон в южното полукълбо, където грипната епидемия, образно казано, беше смачкана от коронавируса. Ние вървим по този път в Европа", каза още Кунчев. Той съветва при съмнения дали става дума за случай на COVID-19 или на грип да се използват комбинираните тестове за двете заболявания.


Имам ли COVID-19: кратък наръчник при симптоми - тук.
Какви са възможните странични реакции на първата одобрена ваксина срещу COVID-19 - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3449 Весело

  Малко ли ни е ковида, та питаме и за грипни епидемии ?

 2. 2 Профил на rado_sv
  rado_sv
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Така свикнахме с всичко, че нищо не ме изненадва.

 3. 3 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Тия съвсем ни взеха за идиоти .... видиш ли, грипът си взел почивка тази година, щото имало Ковид ..... или май е удобно всичко да се води Ковид, че да помпим статистиката ?!

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3486 Весело

  Щом го е казал - вярно е! Вече няма грипясали, а само ковидясали! Къде ще се мери някакъв си грип със страшния ковид? 😀

 5. 5 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  Все по смешни стават щаба, Кунчев, Мутафчийски и сие....... патологични лъжци......  на 24 ноември 2020 г. Мутафчийски пише в научна статия : """"" ...Всички мъртви пациенти са имали основни заболявания (хипертония, сърдечно-съдови заболявания, злокачествени заболявания, захарен диабет и / или хронична обструктивна белодробна болест). ...всички!!!! Няма нито един който да е починалп само от Ковид .... И пишат "основно заболяване"...... А не "съпътстващо" както дърдорят по медиите ..........  https://doi.org/10.1089/vbz.2020.2679

 6. 6 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1010 Весело

  И как по-точно един вирус, смачква друг?

 7. 7 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Лъжа. От месеци не може да се намери грипна ваксина в България. В целия свят хората поръчаха и получиха в пъти повече грипни ваксини тази година, защото можеш да хванеш и грип, и ковид едновременно, което си е доста по-опасно от всяка от тези болести поотделно. Така че в Австралия например може и да няма грипна епидемия, но в България, напротив, има, и е по-опасна от всякога. Хем повече хора ще се (или са се) заразят от грип тази година заради недостига на ваксини, хем грипът и ковид действат синергично. И най-важното, вместо да информират населението, че са сбъркали и да се пазим, говорят обратното, че всичко е наред и грипът бил изчезнал.
  Грипната епидемия там не беше смекчена от КОВИД, а от повечето ваксини, които успяха да си доставят. Аман от лъжци, обидно ми става да ме мислят за идиот, който вярва на такива тотални глупости.
  После как да му вярвам на този патологичен лъжец Кунчев за каквото и да било друго.

 8. 8 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Фармацевтичните гиганти сега са заети с друг, свръхдоходоносен продукт, всичките им производствени мощности са заети и нямат време за разработки на нови грипни щамове.

 9. 9 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2619 Весело

  Към коментар [#5] от "MPetr": ...... Даже не е нужно да се чете цялата "научна" статия в която се е вписал като "съавтор" и Мутафчийски , видният вирусолог...... Достатъчно е да прочетете само абзаца "Клиничен резултат".......
  и ще ви стане ясно какви глупости говорят тея пред медиите....... https://doi.org/10.1089/vbz.2020.2679

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3461 Весело

  Ти да видиш!

  Туй гриповете мно'о кОлтурни, чакат си реда ...

  Народе, какви гьонсурати ви в тая люлка за дебили люлеят!

 11. 11 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Прави впечатление, че хората които срещаме в првозните средства, магазини и улици, почти не кашлят и наистина за сега не се чува за грипни заболявания. Но това според мен се дължи не на това че единия вирус "мачка" другия, а защото пазейки се от ковид-а, ние се пазим и от обичайнияте грипове, включително и в посока на всякакви дезинфектатни и чистене в обществените пространства, както и в личната ни хигиена и дезинфекциране по един или друг начин.

 12. 12 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Тия съвсем ни взеха за идиоти .... видиш ли, грипът си взел почивка тази година, щото имало Ковид ..... или май е удобно всичко да се води Ковид, че да помпим статистиката ?!
  —цитат от коментар 3 на Alex Ivanov


  Естествено и нормално е да няма грипна епидемия. Грипа е по-малко заразен от ковид - при такива условия, където коефициента на репродукция на грипа е 2, на ковид е 3.5. Това заначи, че мерките които забавят разпространението на ковид предотвратяват грипната епидемия. Грипните вируси имат резервоар при животните и от там преминават в хората, затова няма да изчезнат, но докато спазваме мерки против ковид епидемията няма да има грипна епидемия.

 13. 13 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Две причини, поради които грипния вирус е по-малко заразен от новия коронавирус. 1. Грипа рядко се предава през устата. Дори да целунете болен от грип вероятността да се заразите е малка, защото средата в устната кухина е неблагоприятна за грипния вирус. За корона вируса това не е така. 2. За да проникне в тялото грипния вирус е нужна по-висока температура. Вътрешната повърхност на носа често не е достатъчно топла за да премине вируса в тялото. Някои си мислят че сухия студ "убива" грипните вируси, а е точно обратното - идеално ги запазва. Но когато дишаме студен въздух всъщност намаляваме вероятността да се заразим с грип. При новия корона вирус това не е така.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8105 Неутрално

  Един вирус не ни стига, сега и грип. Добре, че се ваксинирах.

 15. 15 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Грипът е ОРВИ и като такъв, се развива по същия начин в три максимума през октомври, декември-януари и март и един минимум през юни-юли. Ама ТОЯ май не е в час за закономерностите на ОРВИ, наблюдавани от много десетилетия. Данданията, че ще последва "втора вълна" през лятото, беше необходима, за да психяса напълно "стадото от човекоподобни добичета", та наесен да се юрнат с повод и без повод да спасяват жалките си душички в Бакалниците за живот и смърт. А там с предимсто са за "златната" пътека. Така се стигна до удвояване на общата смъртност в Мамковината ни за последните два месеца на 2020г. А някои потриват с мазни ръчички лъскавите си бузки, смениха си колите и жилищата с нови, по-луксозни, след като първо си смениха "съвестта". Диалектика, дорде не речеш...

 16. 16 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Фармацевтичните гиганти сега са заети с друг, свръхдоходоносен продукт, всичките им производствени мощности са заети и нямат време за разработки на нови грипни щамове.
  —цитат от коментар 8 на Литекс се преименува на ЦСКА минус София


  Билчо "филантропа" се беше похвалил публично, че печалбата от ваксините е $20 от $1, т.е. 2000%. А един умен мъж казваше, че няма престъпление, което да не бъде извършено за печалба от 300%. Правете му сметка за какво става дума...

 17. 17 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  Хората ще спестят десетки милиони за лекарства.

  Любовта ще спаси света!!!
 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  Лъжа. От месеци не може да се намери грипна ваксина в България. В целия свят хората поръчаха и получиха в пъти повече грипни ваксини тази година, защото можеш да хванеш и грип, и ковид едновременно, което си е доста по-опасно от всяка от тези болести поотделно. Така че в Австралия например може и да няма грипна епидемия, но в България, напротив, има, и е по-опасна от всякога. Хем повече хора ще се (или са се) заразят от грип тази година заради недостига на ваксини, хем грипът и ковид действат синергично. И най-важното, вместо да информират населението, че са сбъркали и да се пазим, говорят обратното, че всичко е наред и грипът бил изчезнал. Грипната епидемия там не беше смекчена от КОВИД, а от повечето ваксини, които успяха да си доставят. Аман от лъжци, обидно ми става да ме мислят за идиот, който вярва на такива тотални глупости. После как да му вярвам на този патологичен лъжец Кунчев за каквото и да било друго.
  —цитат от коментар 7 на kazushi


  -----------

  какви глупости си написал..
  Във всички аптеки има противогрипни ваксини. На нашите две са сложили табелки пред вратата.

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Ами те мерките са срещу грип. Ограничени са младите, които боледуват тежко от грип.
  Има ли някаква забрана за групите, които боледуват тежко от ковид?

 20. 20 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  [quote#18:"hope"][/quote]

  Бла-бла. Сигурно в 30 аптеки съм питал през седмица. Няма ваксини. Не познавам и човек, който да е успял да се ваксинира, а имам познати, които всяка година го правят.

 21. 21 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Хората ще спестят десетки милиони за лекарства.
  —цитат от коментар 17 на hope


  Как ще спестят, като им изписват ремдесивир вместо ивермектин ли? Или като отиват милиярди от данъците им за ваксини, които уж са доброволни? Как ще се доброволни, като аз вече съм платил за тези ваксини. Както и всички вие.

 22. 22 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Кунчев лазерна корекция на зрението ли си е правел? Все го помня с очила.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK