Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Боряна Димитрова: "Продължаваме промяната" трябва да е по-внимателна в кадровата си политика

Боряна Димитрова: "Продължаваме промяната" трябва да е по-внимателна в кадровата си политика

Виж видеото
Експерт по киберсигурност за бомбените заплахи в училищата: Нямаше ясни послания от властите

Експерт по киберсигурност за бомбените заплахи в училищата: Нямаше ясни послания от властите

Виж видеото

Във вчерашния ден нямаше ясни послания от властите, които да успокоят обществото", коментира тази сутрин пред БНТ Явор Колев, бивш началник отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП и настоящ директор на дирекция "Информационни технологии и киберсигурност" в "Лев инс".


Вечера, 27 март, а и днес, 28 март десетки училища бяха евакуирани заради заплаха за бомба (още по темата тук). Според Явор Колев при подобни ситуации трябва да има "щаб с експерти, които много бързо да анализират заплахите и да поддържат комуникация с обществото".


"Целта на тази атака е да има паника и страх у гражданите и в голяма степен това беше постигнато предвид реакцията и неподготвеността на училищата при такива обстоятелства. Според мен властите и правоохранителните органи трябва сериозно да се организират така, че при бъдещи подобни атаки да има ясни правила, по които да се действа", коментира още той.


"За мен няма реална заплаха за реално извършени терористични актове, тъй като произхода на тези съобщения е далече от България и тези групи не са на територията на България, за да осъществяват каквито и да било терористични действия, но нашите служби трябва да са много внимателни, така че да отразяват такива атаки и да знаят дали на територията на България има такива организирани терористични групи. Подозирам, че няма, но не мога да твърдя, защото това е работа на службите", каза още Явор Колев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK