Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Със сигурност взимам по-тежки решения и от хората на първа линия." Така премиерът Бойко Борисов обясни защо се е налагало той да бъде тестван за COVID-19.


"Всяка сутрин, вечер и всяка минута нося лична отговорност за всяко решение, което се взима в държавата", заяви Борисов и добави: "В много държави дори такива като мен - премиери, са задължени да го правят по закон, за да знае обществото какво им е здравето. Аз толкова пари дарявам от заплатата си, че ако за един тест ви се е досвидяло...Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не и дали тази отговорност не е по-голяма, отколкото дори на лекаря на първа линия в момента? Не считам, че това е разделение. Ако щабът и генерал Венцислав Мутафчийски не са тествали или не са осигурили на хората на първа линия необходимото, което съм им казал да направят, нека да си отговорят", посочи премиерът.


В продължение на повече от шест минути Борисов отговоряше на серия въпроси на журналиста Станислав Балабанов от телевизия 7/8. В края на серията от въпроси Балабанов се оплака, че са му изключили микрофона, а шефът на пресцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова поиска да обясни, но премиерът я прекъсна с думите: "Севда, моля те, седни си на мястото, ще те изгоня от залата, ако не си седнеш на мястото, ще те изгоня".


Гледайте във видеото какво точно се случи в сградата на Министерския съвет тази сутрин.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK