Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Директорът на "Овергаз": Бюрокрацията спира концесиите за проучване за газ

Директорът на "Овергаз": Бюрокрацията спира концесиите за проучване за газ

Виж видеото
Кирил Петков: Искаме главният прокурор да ни проверява от сутрин до вечер

Кирил Петков: Искаме главният прокурор да ни проверява от сутрин до вечер

Виж видеото

"Не е необходимо свикването на Велико народно събрание, а не е и много възможно при сегашната политическа ситуация", коментира пред Би Ти Ви проф. Янаки Стоилов, преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски", бивш депутат от БСП, депутат в седмото Велико народно събрание и един от авторите на основния закон на страната.


Той коментира днешното изявление на премиера, от което стана ясно, че ГЕРБ ще предложи свикване на Велико народно събрание, което да разгледа предложения за сериозни промени в основния закон на страната (цялото изявление на Борисов - тук). Според проф. Стоилов значителна част от идеите на ГЕРБ могат да бъдат осъществени от обикновено Народно събрание. Той изрази надежда, че БСП няма да подкрепи искането на управляващата партия за свикване на Велико народно събране.


"Всички очакваха премиерът да предложи грандиозни икономически и социални мерки, които са наложителни, а изведнъж той се явява в ролята на онзи обущар, който го извикали, за да се изкаже по обувките на картината. Той взел да дава съвети по-нагоре и му казали "Не по-високо от обувките, обущарю". Тази материя изисква много повече гражданска и политическа отговорност, професионализъм, за да бъде сериозно обсъждана", коментира още Янаки Стоилов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK