Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Докато нашият премиер Бойко Борисов седи на едно пънче пред казана за ракия, гръцкият премиер представя гръцкия възстановителен план на колегите си в Харвард, защото той е доктор по икономика и е завършил Харвард". Това коментира евродепутатът Радан Кънев пред Би Ти Ви.


Евродепутатът критикува правителството за това, че все още не е представило публично своя проект на възстановителен план. След 15 октомври страните от Европейския съюз трябва да започнат изпращането на своите проекти за планове за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия.


Парите за осъщестяване на плановете ще дойдат по линия на Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост. До 15 октомври обаче всички страни имаха възможност да изпращат до Комисията черновите на своите проекти, за да получат конкретни коментари и препоръки по тях. Българското правителство все още не е оповестило публично какво е направило до момента за изготвянето на националния план за възстановяване и какво смята да включи в него.


Според Кънев Гърция и Румъния са "една обиколка пред България", тъй като вече имат готови национални планове и те са "обсъдени и приети в техните общества".


Евродепутатът коментира и продължаващите вече 100 дни антиправителствени протести. Според него "протестът вече се ползва с все по-голяма обществена подкрепа и непрекъснато се увеличава броят на хората, които подкрепят исканията на протеста".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK