Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Даниел Лорер: Шефовете на всички регулатори ще подлежат на взаимен контрол

Даниел Лорер: Шефовете на всички регулатори ще подлежат на взаимен контрол

Виж видеото
Георг Георгиев: С визитата на Зеленски България се връща на световната дипломатическа карта

Георг Георгиев: С визитата на Зеленски България се връща на световната дипломатическа карта

Виж видеото

Ние, за разлика от Македония, явно повече искаме тя да бъде част от Европейския съюз". Това коментира тази вечер пред "Би Ти Ви" вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.


На 17 ноември България официално блокира преговорите на Северна Македония с Европейския съюз, като не одобри преговорната рамка, предложена от ЕС. Това решение беше прието с резерви в някои други страни от Съюза и днес Каракачанов подходи критично към това.


"Не може няколко европейски държави, които са наши партньори, да искат държава-членка да се откаже от своя национален интерес в полза на държава, която е кандидат-член. Такъв парадокс няма никъде по света. Едно от условията да бъдеш член на ЕС е да бъдат решени нерешените проблеми със съседите", коментира той.


"Искаме промяна на учебниците по история в Северна Македония", подчерта той. "70 години в Македония се насажда антибългаризъм. Не мога да разбера защо, за да имаш някакво македонско самочувствие трябва да си упражняваш омразата спрямо България, защо трябва да фалшифицираш историята, крадейки част от българската история и да я представяш за македонска, и всичко това да е насочено към това да създаваш чувството за омраза и ненавист към българите", коментира още Красимир Каракачанов.


"В международното право и в международната дипломатическа практика има един принцип на реципрочността. Когато на някого правиш добро и му помагаш, очакваш той да не ти забива нож в гърба, да няма претенции и да не ти краде историята", каза още той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK