Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


С влизането на България в еврозоната някои цени ще паднат, а не ще се вдигат. Това прогнозира в интервю за Би Ти Ви икономистът Красен Станчев.


"Възможно е част от цените да паднат, поради това че като сте в зоната на еврото, има по-голяма конкуренция, повече инвестиции и доходи. Нямаме изкуствено печатане на пари преди това и няма да има изравняване на цените нагоре от търговците", каза той.


В документ на Министерството на финансите, публикуван наскоро, е посочена индикативната дата 1 януари 2024 г. Според Красен Станчев присъединяването на тази дата е напълно възможно, но той предупреди, че темата за борбата с корупцията и върховенството на закона ще продължи да стои на дневен ред в хода на преговорите.


"По темата за корупцията ще има дебат, той вероятно тече неофициално, но ще бъде поставен и официално. (...) Проблемът някъде куца и имаме не управление на закона, а нещата се нагаждат спрямо приятелство или друга ситуация и това ще бъде от темите за обсъждане преди приемането на еврото", коментира икономистът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK