Според неправителствени организации около 20 хил. мъже и жени са били сексуално насилвани от сръбските сили в периода от 1998 до 1990 г., по време на войната в Косово. Една от тези жени - Васфия Красничи-Гудман, наскоро беше избрана за член на парламента в Косово.


Защо е влязла в парламента и какво иска да промени в страната гледайте в това видео на "Свободна Европа".

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 830 Неутрално

  в периода от 1998 до 1990 г.,

  Моля да ми помогнете, ме научите да връщам времето назад.
  О младост върни се!

 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Васфия Красничи ще търси ли справедливост за жертвите от войната от сръбска страна?

 3. 3 Профил на MBS
  MBS
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Да потърси справедливост от агресора и военен престъпник САЩ

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2280 Гневно

  Албанската наглост като всяка муслимска е безкрайна! Още в края на 80-те години на миналият век албанците вършеха редовни изнасилвания и даже Милошевич не можеше да повярва че това е истина когато сръбкините му се оплакваха! Да не говорим какво са вършили по време на войната главорезите от УЧК!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 836 Гневно

  Гледам,че форумните интернационалсти и любители на Цеца и плескавиците - веднага изкочихте на амбразурата!Жалите тия болни шовинистични мозъци сърбите, а никой от вас не жали за зверствата на същите тия уроди срещу българите в Македония и Поморавието!
  Малко им беше на сърбите!Трябваше НАТО да ги изкърти още!Да платят тройна цена за геноцида срещу българите!Е съдбата им го върна тъпкано!

 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Първо да почне от търговията на органи...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 613 Любопитно

  Пак некаква НПО-шка пропаганда.

 8. 8 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2280 Гневно

  До коментар [#5] от "vincenzo76":

  Сигурно българите в Македония са страдали само от сърбите не и от турците и от албанците?! Тях НАТО нещо не ще да ги наказва! Турците даже участваха в бомбардировките над Сърбия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 9. 9 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  А за "жълтата къща" ще търси ли справедливост ?? Ами за разстрела на децата, играещи си при река Бистрица край Гораждевац ?? А 14-те фермера, убити като кучета на нивата си ??

  Опс, тук жертвите май не бяха албанци, напротив, извършителите бяха шиптъри ....

 10. 10 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 836 Гневно

  До коментар [#8] от "Julian Mall":

  Коментара ти е меко казано - дегенератски!Турците са мюсюлмани дошли на Балканите и основали държава върху реки от кръв!Арнаутите са заселени на територията на днешна Албания от същите завоеватели на мястото на изтрепаното коренно население наследници на илирите!А сърбите са славянски народ приел езточното православие и пишещ на нашата азбука - кирилицата!Народ който е станал част от културата на източното православие, благодарение на нас и на нашата просветна дейност сред другите народи!Турци и арнаути са убивали българи на верска основа!Това е единствената причина!А каква причина са имали сърбите???Можеш ли да дадеш някакво адекватно обяснение!Сърбите освен всичко друго са и най-големите предатели на православието през Средновековието!Няма да ти обяснявам защо, имаш интернет - намери и прочети, защо това е така!Същите имат не малка вина за установяването на Османската империя на Балканите!
  Сега можеш да идеш да пиеш една крушовица, и да изядеш една плескавица за да успокоиш гневното си настроение в компанията на видния югоизрод и виден сръбски българофоб Ивица Дачич!И понеже повдигна въпроса за турците и бомбардировките - виж в тубата намери клипа от посещението на бай Реджеп в Белград, където в един ресторант същия урод Ивица Дачич му пя като некоя турбо-певица!

 11. 11 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  "Турци и арнаути са убивали българи на верска основа!Това е единствената причина!А каква причина са имали сърбите???Можеш ли да дадеш някакво адекватно обяснение!Сърбите освен всичко друго са и най-големите предатели на православието през Средновековието!Няма да ти обяснявам защо, имаш интернет - намери и прочети, защо това е така!Същите имат не малка вина за установяването на Османската империя на Балканите!"

  Причините за конфликта със сърбите е национализма им който не е задължително да е на верска основа! Не знам как това оправдава турците и албанците да вършат кланета защото религията им повелявала това! А другото вече е полуистина защото ако имаш предвид че сърбите са били васали на турците то те стават такива след като са победени от тях за разлика от нас които нямаме нито едно битка с тях! Така че за падането на Балканите под турско ние имаме главната вина защото не оказваме никаква съпротива!
  До коментар [#10] от "vincenzo76":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 12. 12 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#11] от "Julian Mall":

  Нямам намерение да ти чета лекции по история на Средновековна България и Балканите, нито да лекувам заблудения ти интернационализъм!
  Да се спори със радиоточки тип "Гаварит Масква" е безмислено!
  И не, да убиваш на верска основа не е абсолютно никакво оправдание, а само причина!
  Обаче, ти явно не разбираш,какво точно съм имал на предвид!Или по точно - не искаш да вникнеш и да разбереш!Да те убиват нашественици- мусюлмани е едно, а да те убиват твои съседи и единоверци, особенно когато ти дължат много - е нещо коренно различно!Нарича се предателство!

 13. 13 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  До коментар [#12] от "vincenzo76":

  Принципно, както сърбите са убивали българи, така и българите са убивали сърби, и тук нещата не са черно-бели, хайде да не сме коне с капаци ??! И сърбите са постъпвали подло с нас, ние също с тях, историята е шарена.

 14. 14 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Те много хора тьрсят справедливост, било то и депутати.

 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2280 Любопитно

  До коментар [#11] от "Julian Mall":Нямам намерение да ти чета лекции по история на Средновековна България и Балканите, нито да лекувам заблудения ти интернационализъм!Да се спори със радиоточки тип "Гаварит Масква" е безмислено!И не, да убиваш на верска основа не е абсолютно никакво оправдание, а само причина!Обаче, ти явно не разбираш,какво точно съм имал на предвид!Или по точно - не искаш да вникнеш и да разбереш!Да те убиват нашественици- мусюлмани е едно, а да те убиват твои съседи и единоверци, особенно когато ти дължат много - е нещо коренно различно!Нарича се предателство!
  —цитат от коментар 12 на vincenzo76


  Тази твоя позиция е много интересна! Били сме дали на сърбите азбука а те вместо благодарност ни трепели! Ами България и българският народ съществуват на тази територия благодарение на Русия и за благодарност през ПВС ние воюваме срещу тях в съюз с вековният поробител Турция?! Това как се нарича?!!!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#15] от "Julian Mall":

  Продължаваш товарищ със болната дегенератщина!
  Кой кого напада през ПСВ?Ние заедно с румънците отиваме и нападаме руснаците на техна земя, или руснаците заедно с румънци и сърби - воюват срещу нас на българска земя???Те ни обявяват война, не ние на тях!Какво правят руснаците в пределите на Българска Добруджа?Защо руския флот подлага зверска бомбардировка Варна?
  И да, вярно е!Турците влизат в Добруджа и ни покриват тила, като това развързва ръцете на ген.Колев да размаже със конницата си руснаци,румънци и сърби!И да намерят това за което са дошли да сеят по българските земи - смърт!
  А в края на войната - много ор руските войници се предават на българската армия и получават статут на военнопленници, като впоследствие получават по тяхно искане и статут на политически бежанци!А държават създава специален фонд със който да подпомогне финасово интегрирането им в българското общество!
  Отвори си очите за истината и не се излагай повече със историческата си безграмотност, която е следствие на болна пропаганда!

 17. 17 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#7] от "nhh18551388":

  Виж и фамилното име по мъж и останалото е следствие. Вече е наша!

  "върви, народе възродени, от кой ли не осеменени..."
 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#13] от "Alex Ivanov":

  Сърбоманите не сте българи.

 19. 19 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  А как смята да възстанови правата на два милиона сърби, прогонени от областта, чиито домове са разграбени от гаджалите? И кой ще възстанови 890-те църкви и манастири, опожарени или разрушени от дивата ислямистка паплач?

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Бахмааму! Оставете жената на мира, бе. Преживяла е нещо, сега иска да бъде полезна. Американските войници и те не отстъпват на сръбските. Всички в армията си приличат - имат малко мозък, искат много екшън. Ако имаха морал, нямаше да стават наемни убийци под предлога, че бранят страната, което рядко се налага.

 23. 23 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2280 Любопитно

  До коментар [#16] от "vincenzo76":

  Сериозно ли руснаците ни нападат в Добруджа обаче силите не им стигат да ни победят?! А французите и англичаните чий го дирят на Македонският фронт?! Отбраняват Франция и Англия които ние са каним да окупираме?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK