Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Мария Брестничка: Все още няма написан план за създаването на националната детска болница

Мария Брестничка: Все още няма написан план за създаването на националната детска болница

Виж видеото
Бившият енергиен министър: Ние дадохме на службите акционерната книга на "Джемкорп"

Бившият енергиен министър: Ние дадохме на службите акционерната книга на "Джемкорп"

Виж видеото

В момента все още не сме видели нито един цял план как ще се стигне до изграждането на национална детска болница", коментира в сряда в предаването "Въпросите" по ТV1 Мария Брестничка от Националната мрежа за децата, която е и един от хората зад инициативата "За истинска детска болница".


"Няма написан план за създаването на националната детска болница и няма нито един човек в държавна институция, който да е успял да отговори на въпроса има ли план и какво правим в спедващите 5 години. Ако нямаме план и анализ на потребностите, след 5 години ще сме в същото положение като в момента", коментира още Брестничка.


На 2 ноември здравният министър Асен Меджидиев съобщи, че е избран нов терен за изграждането на националната детска болница, а 3 седмици по-късно от отговори на здравното министерство до инициативата "За истинска детска болница" стана ясно, че този терен основно е избран, защото е голям и защото е държавен. (Пълният текст на отговора на Министерството на здравеопазването може да откриете тук).


Брестничка напомни и че все още няма и готов анализ на потребностите и готов анализ на детската заболеваемост, които да се използват, за да се планира и проектира строителството на детската болница. "Болниците се строят за период от 30, 50, 80 години. Трябва много внимателно да се проучи болничният опит на децата и родителите, какво се случва в момента с децата и родителите, които са в болнични условия, кое работи и кое не работи, кога децата биват оставяни сами", подчерта тя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK