Видео: "РеВИЗИЯ" на паметника пред НДК с 3D похвати

В деня на народните будители, 1 ноември, паметникът пред НДК се сдоби за няколко часа с нова визия, благодарение на проекта "РеВИЗИЯ", иницииран от сдружение "Трансформатори".


С него няколко автора, участвали в конкурс, представиха свои видеопроекти, създадени за прожектиране върху сградата на паметника "1300 години България". Идеята на сдружението е да се покаже, че конструкцията, станала повод за горещ дебат за нейното бъдеще и място в центъра на София, може да бъде използвана по нов и интересен начин.


Прожекцията продължи няколко часа след 19 ч. и събра множество зрители на визуалния спектакъл, чийто ментори са ElektrikMe. Техническото изпълнение е на ProTechnica EVENT. Помощ за реализацията предоставят и лятна сцена "One More Кино", "Изследователски център по социални науки", към Софийски университет, както и "Лаборатория за градски дизайн" на Факултет по архитектура на УАСГ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK