Янукович на пресконференцията: Аз съм президент, виновни са на Запад, Украйна не бива да се цепи (хронология)

Янукович на пресконференцията: Аз съм президент, виновни са на Запад, Украйна не бива да се цепи (хронология)

© Maxim Shemetov, ReutersВ южния руски град Ростов на Дон се проведе първата пресконференция на Виктор Янукович след отстраняването му миналата събота от поста украински президент.


Въпреки няколкото въпроса за това как е стигнал до руска територия и как е пресякъл границата, той отговори само, че са му помогнали "патриотично настроени офицери".


Янукович каза, че не е нареждал да се стреля по демонстранти, не носи отговорност за случилото се и се обяви против използването на каквато и да е военна сила, интервенция от Русия и отделяне на Крим от страната.
Дневник предаде на живо събитието в зала "Аметист" на изложбения център "ВертолЭкспо":16:21 Пресконференцията завърши с думите на Янукович: "Опомнете се, опомнете се и прекратете безчинствата. Ще носите отговорност за това. Отсега е ясен краят - никога народът на Украйна няма да се съгласи да живее с вас в такава страна. Вървете си и не допускайте повече беззаконие и страдание на народа.


Обръщам се и към народа:


Първо, искам прошка. От всички, които пострадаха и страдат.
Второ, ще сторя всичко възможно до края на дните си, за да съм с народа на Украйна. Не с тези боклуци, с националисти-бандеровци.
Ако бях в Украйна, щях да се поклоня на всеки до земята, независимо от коя страна на барикадата е. Тези на власт не зачита народа, смята го за нищожество."


16:17 Янукович каза, че живее в резиденцията Межигорие, откакто е бил поканен там от бившия президент Леонид Кучма в края на 90-те години.


"Имотът беше на бюджета на държавата, но много запуснат. Ремонтирах го, после опитаха да ме изгонят, но аз го купих с почти всичките си налични средства - 3.2 млн. долара. Това, което днес виждате, не е мое. Давал съм помещения под наем, за да си изпълнявам задълженията на държавен глава. Показаха ви красиви картинки, но си има собственици и скоро международни адвокатски кантори ще си потърсят правата, защото това не е украинска собственост. Не е вярно, че имотът е бил на сина ми. Цялата тази илюстрация, направена да ме дискредитира, е политически трик. Същото важи и за твърденията за средства и собственост в чужбина - никога не съм имал такива, никога не съм имал сметки зад граница. Аз съм публична личност, всичко съм декларирал и на мое име."


16:13 На въпрос дали военните без опознавателни знаци, окупирали държавни обекти в Крим, са руски военни той отговори: "Много и различна информация чувам - още докато бях в Украйна, че едва ли не и днес може да стане нещо с мен. Всичко това са слухове, нямам информация дали в Украйна има преоблечени руски командоси. По повод Източна Украйна - живял съм там 52 години и прекрасно познавам манталитета на хората. Докато работят и са заети и имат заплата, няма да се вдигнат. Но спрат ли тези заводи, останат ли хората без средства за живеене, ще се вдигне Източна Украйна, Донбас и не завиждам на никого, който ще попадне в ръцете на тези хора".


16:10 Въпрос на "Ройтерс": Получихте ли потвърждение от Путин, че Русия ви признава за президент и какви конкретни действия очаквате от Русия? Отговорът на Янукович: "Повтарям, аз съм демократично избран президент и такъв си оставам. Не съм имал среща с президента на Русия. След като се срещнем, ще разбера неговото отношение и ще разговаряме за ситуацията. Тогава ще има отговори на тези въпроси. За действията на Русия би било некоректно сега да казвам какво трябва да върши тя. Но повтарям - тя не може да е безучастна, да строи встрани от такъв голям партньор и съсед като Украйна. Русия трябва да използва всичките си възможности да предотврати хаоса и терора, които днес царят в Украйна. Трудно ми е да давам рецепти, но пак казвам - категорично съм против нахлуване в Украйна и нарушаване на нейното единство".


16:06 Водещият дава думата за последни въпроси преди да закрие пресконференцията.


16:02 Попитан за коментар по повод евентуалното му съдене в Международния наказателен съд в Хага за престъпления срещу човечеството и масови убийства, Янукович каза: "В началото трябва да има независимо разследване с участие на властите и опозицията и на Съвета на Европа. След това може да се говори за някакъв съд. Затова предпочитам сега да не отговарям на такива въпроси. Провокират ме, но ще ви кажа, че съм уверен, че ще възтържествува правдата и хората ще я научат. По много, много въпроси. В момента гледате театрално представление с участници в кървав сценарий. Няма по-заинтересован човек от мен и моя екип от това да няма кръвопролитие. Но навярно този сценарий не е бил писан в Украйна."


Янукович на пресконференцията: Аз съм президент, виновни са на Запад, Украйна не бива да се цепи (хронология)

© Maxim Shemetov, Reuters


15:58 Запитан дали се е срещал с радикалите от "Десен сектор" и съжалява ли, че изобщо е преговарял, той каза: "Преговарял съм с опозицията, а останалите срещи с обществени организации бяха насочени към спиране на кръвопролитието. В това няма нищо лошо, но много жалко, че не успяхме по мирен начин да уредим ситуацията. Няма да приема никакви други способи за уреждане на кризата, освен мирни. Никоя власт не струва и капка пролята кръв. И случилото се лежи на съвестта на извършилите го. Никога не съм издавал заповед на милицията да стреля. Милицията беше без оръжие до последния момент. Когато започнаха да стрелят по нея, тя се въоръжи за защита, законът й го позволява, особено когато това се прави масово."


15:55 "Русия има основание и право да действа (в кризата) и познавайки характера на Путин се удивлявам защо мълчи така сдържано."


15:53 Попитан с какви факти, а не просто с думи, може да потвърди, че е реалният президент на Украйна, той каза: "Повтарям, законите, приети по насилствен път в парламента - аз не ги признавам и никога няма да ги призная. Те не са подписани от мен и значи никога не са приемани. Това е юридически факт, потвърждаващ, че съм действащ президент. Ако държавният глава не е подал оставка, ако е жив и ако не е минал през импийчмънт в парламента, той продължава да е действащ президент. Сценката в парламента с насилие над депутати, не е импийчмънт."


15:49 "Извиних се на мъжествените служители от "Беркут", които стояха без оръжие и невинно страдаха докато срещу тях стреляха с оръжие." Запитан дали се е срещал с Юлия Тимошенко преди да избяга, той не отговори и каза: "Не знам каква ще е съдбата на Юлия Тимошенко, дали ще отиде на избори, дали да остане в политиката. Не й желая злото, нямам нищо лично срещу нея, но споразумението й с Русия за газа струва 20 млрд. долара загуби и тя прекрасно го знае, а отговорът за ролята й го даде украинският съд."


15:48 Запитан как ще се бори за власт като са блокирани сметките и имотите му в няколко държави, той каза: "Разбирате в какво състояние съм, на съмишлениците ми и на хората, които днес просто страдат от този терор, от хаоса и безвластието в страната. Затова се обърнах към всички участници в това беззаконие: "Откажете се от този метод заедно с покровителите си от Запада."


Янукович на пресконференцията: Аз съм президент, виновни са на Запад, Украйна не бива да се цепи (хронология)

© Reuters


15:46 Помолен да разясни как по-точно мисли да изпълни обещанието си да се бори за бъдещето на Украйна, той повтори, че пътят за излизане от кризата е споразумението, което не е било изпълнено от другата страна. Западът трябва да поеме отговорност, да се върнем към текста и по всеки пункт да получим отговори. Цялата вина за неизпълнението му лежи на Запада - той изпрати министри, неговите представители внесоха поправки, предложени от съвета на външните министри на ЕС, който се провеждаше по това време в Брюксел."


15:43 Според Янукович той не носи отговорност за събитията. Отговорност пред украинския народ носят правителствата на САЩ и Запада, които подстрекаваха Майдана, добави той.


15:42 "Президентските избори, насрочени за 25 май, са незаконни и няма да участвам в тях."


15:40 Прави впечатление, че огромната част от въпросите се задават от руски журналисти от държавни медии. Само един украински представител получи шанс да зададе въпрос за половин час.


15:38 "Не съм съдия. Нека Господ отсъди кой как се е държал. Няма да осъждам хора, които под дулата на автомати са принуждавани да подписват едни или други решения", каза той по повод въпрос с кого ще работи, след като собствената му партия го нарича предател.


15:37 "Измамиха ме, цинично ме измамиха, както и целия украински народ", каза той по повод съдбата на споразумението. "В такава ситуация искам да чуя отговора на подписалите се гаранти, но не чувам никакви предложения и нямаме никаква връзка. Не съм виждал и в медиите някакви призиви да предоговорим споразумението. Това обаче е малко и недостатъчно. Този въпрос не е слязъл от дневния ред."


15:36 Запитан как се е добрал до Русия и дали се е срещал с Владимир Путин, Янукович каза, че е попаднал "благодарение на патриотично настроени офицери, които изпълниха дълга си и ми помогнаха да запазя живота си". "Не съм се срещал с Владимир Владимирович, но съм разговарял с него от територията на Русия. Договорихме се когато той има възможност да се срещне с мен, да се видим, но не знам кога."


Янукович на пресконференцията: Аз съм президент, виновни са на Запад, Украйна не бива да се цепи (хронология)

© Maxim Shemetov, Reuters


15:32 "Военни действия, каквито и да е, са недопустими. Не се каня да искам военна помощ. Украйна трябва да е единна и неделима. Ще се върна в Украйна, когато се изпълнят условията за сигурността ми и тази на семейството ми."


15:31 "Обръщам се към хората от Крим да не допускат кръвопролитие и насилие и като президент им казвам, че Крим трябва да остане част от Украйна с широка автономия."


15:30 "В Крим виждаме съвсем естествена реакция на бандитския преврат в Киев. Узурпация на властта от шепа радикали и хората на Крим естествено не искат и няма да се подчинят на националисти и бандеровци."


15: 28 В отговор на въпроса защо е избягал, Янукович описва, че е отпътувал с два хеликоптера към Луганск, но от ръководството на въздушното движение и военните помислили, че бягат в Русия и им казали да обърнат. "Тогава се приземихме и с автомобили поехме към Крим, където пристигнахме вечерта. В Крим ми казаха, че вече има заплахи за членове на семейството ми. Такава беше ситуацията. В Ростов на Дон съм защото недалеч живее мой стар приятел и пристигнах при него поне за временно убежище." 


15:26 "Никъде не съм бягал. Отидох в Харков и докато бях още в Киев по мен стреляха с автомати. Колата, която ме прикриваше, беше обстрелвана от всички страни. Не пътувах сам и не съм бягал, а отивах на среща с актива на Партията на регионите и на обществени организации. Пристигнахме късно през нощта, а още на сутринта на 22 февруари службата за сигурност получи информация, че там има радикално настроени групи. Нямаше никакъв страх, това бяха условия, с които трябваше да се съобразяваме." 


15:23 Искам да се извиня на украинците, на ветераните, че не успях да предотвратя този хаос, който цари в Украйна, добави той.


15:21 "Върховната рада е нелегитимна и споразумението можеше, ако бе изпълнено, да успокои ситуацията и да започне законен процес за изход от безизходицата, в която ни вкараха радикалите", каза Янукович.


15:20 "Случващото се е беззаконие, безвластие и хаос. В парламента се взимат безпрецедентни решения със заплашване на депутати, замеряне с камъни, влачеха ги на Майдана да се кълнат... Това едва ли е работа на парламент, това е работа на Майдана. Затова и нарекоха правителството си "Кабинет на победата". Победа над кого? Над украинския народ? Трудно е да намерим думи за начина, по който се сформира днес властта."


15:18 "Споразумението за кризата предполага действия на двете страни в него. Вярвах в порядъчността на чуждестранните посредници, независимо, че то бе достатъчно противоречиво и сложно. Подписах го, защото беше много важно. То предвиждаше радикалните отряди да бъдат разоръжени, да се освободят завзетите територии. Но това не беше изпълнено. Киев се напълни с въоръжени хора, които започнаха да рушат жилища, административни сгради, храмове... Ловят и бият хора на улицата, дори в момента."


Янукович на пресконференцията: Аз съм президент, виновни са на Запад, Украйна не бива да се цепи (хронология)

© Reuters


15:16 Янукович изброи условията по този договор, включващ президентски избори в края на годината. Той призова за предаване на оръжието, с което се движат хора по улиците на Украйна. "Това е резултат на безотговорната политика на Запада, който подстрекаваше Майдана", каза той. "Предлагам общонационален референдум с много важни въпроси, които да се уточнят в близко бъдеще."


15:15 "Възнамерявам да продължа борбата за бъдещето на Украйна и реших да го обявя публично. Никой не ме е свалял. Бях принуден да напусна Украйна под непосредствена заплаха за моя живот и живота на моите близки.
Властта е завзета от профашистки младежи, представляващи малцинство от жителите на Украйна.
Има изход от ситуацията - изпълнение на договореността между президента, опозицията и външните министри на Франция, Германия и Полша, както и на представителя на Русия."


15:07 Виктор Янукович се появи заедно със зам-главния директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман, който организира пресконференцията по негова молба.


15:06 Организаторите са поставили четири национални флага на Украйна, макар че Европа и САЩ заявиха, че според тях Янукович вече не е президент на страната.


15:00 Залата е пълна, всички очакват началото, обявено за този час.


14:58 Пресконференцията още не е започнала, но има въпроси към Янукович, отправени от Киев от Виталий Кличко. "Днес ще е интересно да чуем отговор на въпроса кой е издал заповед за се стреля по демонстранти, уверен съм, че отговорността е на Янукович."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (364)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  "Президентът" на Украйна говори на руски.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 2. 2 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Какви ли опорни точки ще извади на въпроса на Кличко...

 3. 3 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#1] от "El Chuncho":

  Какво се чудиш, Доган говори на турски?

  Евроатлантида
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1166 Весело

  А защо не е направил пресконференцията в някоя от двойните толетни в подземието на Кремъл?!?!?

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Властта е завзета от профашистки младежи, представляващи малцинство от жителите на Украйна.
  ============================
  Дали не е нагъл,втори път го свалят от власт с революция,а той се прави на интересен?!?!

 8. 8 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1190 Любопитно

  Дали Орешарски ще даде пресконференция от Ростов на Дон, след няколко месеца?

  TAKE THE RED PILL!
 9. 9 Профил на raitchev_alex
  raitchev_alex
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Като си президент на Украйна, кви ги дириш в Росов на Дон?

 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4297 Неутрално

  ВЕНТРОЛОГИЯ
  КУКЛАТА само си отваря устата.
  Вместо нея
  ГАВАРИТ МАСКВА.
  Така прави всяка
  СЪВЕТСКА КУКЛА.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  [quote#8:"Beyond"]Дали Орешарски ще даде пресконференция от Ростов на Дон, след няколко месеца?[/quote]
  Да се надяваме,че ще е на български.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 13. 13 Профил на army
  army
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Путин в момента сигурно го гледа

 14. 14 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Тате путя, другите деца ме бият. Янукович- ела в партията на барека.

  Дневник, добре е да помислите и да намерите пари за да се направи една телевизия. И без това има липса на медии в момента- съберете се и се решете. Телевизионен канал трябва.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А сегашния така наречен и.и. президент Турчинов какъв е ? Тоя самозванец без избори става президент. Янукович е законния президент на Украйна. През 2010 г. спечели изборите срещу Тимошенко и цял свят призна резултатите.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Ама защо чак в Ростов? Явно са го излекували. И оттам в Крим. Само да не му стане лошо като на нашия Гошо и после да обвинят украинците

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 20. 20 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Ми сега украинския матрял нищо добро не ги чака след като корумпираните им лидери се скараха за кражбите.

 21. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Най-лошото е че с промените в Украйна Станишев изгуби най-логичното място от където евентуално да даде подобна пресконференция - родината си. Сега му остават Ростов на Дон и Пхенян с който имаме споразумение за медиен обмен.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на 5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Това е от около преди час . Но нямам време да превеждам всичко;

  Янукович выдал Указ, где назвал государственный переворот так, да еще военным, признал неофашисткий характер вооруженных формирований, свергнувших его. Определил место своей дислокации штаб военно морских сил Украины в Севастополе и призвал всех силовиков подчиняться его приказам. Этот Указ внешне выглядит как опереточный. Но он 1. Дает всем силовикам легитимное право не выполнять приказы новой де факто киевской власти. А силовики в эти дни больше всего хотят никак не участвовать ни в каких силовых акциях, затихнуть, спрятаться. Указ Януковича дает им эту возможность.

  2. Ставит в трудное положение западников, так как он все таки очевидный легитимный президент. Заставляет западников больше втянуться в малую гражданскую войну в Украине, что западное общественное мнение хочет избежать.

  3. Дает властям Крыма и Севастополя легитимность в диалоге с Киевом.

  4. Дает возможность крымским властям взять под контроль тех силовиков, кто расквартирован в Крыму. Это очень важно для них, чтобы не допустить блокады. Так, уже сейчас Керченская паромная переправа остановлена, это создает препятствия для потока добровольцев из России в Украину.

 24. 24 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Превратът срещу Янучката е първото в Европа след това на черните полковници в Гърция през 60-те. Сега превратаджиите ще се чудят как да изхранват украинците.

 25. 25 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 737 Неутрално

  "Киев се напълни с въоръжени хора, които започнаха да рушат жилища, административни сгради, храмове... Ловят и бият хора на улицата, дори в момента"

  Едно е факт - Украйна вече се присъедини към съюза на африканските демокрации.

  Евроатлантида
 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#20:"sqrt"]украинския матрял нищо добро не ги чака след като корумпираните им лидери [/quote]

  Все пак, виновници за сегашното тежко икономическо състояние на Украйна не са лидерите на опозицията, ами бившия президент......

 27. 27 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2317 Любопитно


  смешна история... Ройтерс разпространи съобщение че вчера в Женева срещу тав. "президента" и сина му е заведено дело за пране на пари... сметките им, както и тези на още 18 свързани лица от висшата укр. администрация са блокирани в 3 държави... някаква връзка с внезапното му просветление че все още е действащ президент?

 28. 28 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#22] от "pepi1442":

  Е какъв предател акто го е избрало 55% от населението. украина не е само Западна Украина. Тепърва ще има екшъна.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#7] от "purple_rain":

  По принцип не го защитавам този глупак и убиец, ама все пак... Кое е нормално и кое е легитимно и допустимо - да печелиш избори или да правиш революция? Народът на Украйна като всеки народ с демократична система има право да бъде съставен от кръгли идиоти, които гласуват за този ненормалник. Глас народен, глас Божи. Колкото и тъпизми да крещи този глас.

 31. 31 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#1] от "El Chuncho":

  Ми че то риски говорят всички в Украина бе чоджум... даже бандеровците си плямпат на украински В Киев можеш да чуеш един да говори на украински друг да му отговаря на руски и така.. На практика абсолютно всички украинци говорят руски, но много етнически руснаци не говорят украински, затова рускят е на практика езика коит оговорят всички украински граждани.

 32. 32 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Никъде не е бягал. Само се е опитал да напусне столицата тайно и през нощта, да не би събралите се на Майдана да го видят. То това комунистите са царе на задните входове.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 33. 33 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Втори път да заложат от Масква на този куц кон, вече си е диагноза...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  "Киев се напълни с въоръжени хора, които започнаха да рушат жилища, административни сгради, храмове... Ловят и бият хора на улицата, дори в момента"

  "Властта е завзета от профашистки младежи, представляващи малцинство от жителите на Украйна"

  -------------------------------------------------------

  Нещата изглеждат съвсем различни поне от това което видяхме по Нова телевизия. Видях едни нормални хора излезли под куршумите за да защитят правата си и правото на семействата си да живеят в Европа а не в СССР. Не видях нито нацита, нито профашисти, нито бръснати глави, нито футболни фенове. Къде ли Янукович ги е видял?

  Видяхме обаче и една милиция от стария съветски модел готова по заповед да стреля срещу собствения си народ.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 35. 35 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Весело

  Янукович: Нека Господ Бог ги съди...

  Другарите като са на голям зор винаги се сещат за Господ.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 36. 36 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#31:"sqrt"]бандеровците[/quote]

  Живите бандеровци отдавна са измрели. Стапен Бандера е украински национален герой, въпреки превратностите на историята. Не спекулирайте и не се месете във вътрешните работи на Украйна с руска пропагандна фразеология.....

 37. 37 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  [quote#31:"sqrt"]Ми че то риски говорят всички в Украина бе чоджум..[/quote]
  Абе,президент на Украйна е все пак,не председател на колхоз в подмосковието.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 38. 38 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4566 Неутрално

  Патриотично настроени офицери?!
  Никога не можеш да се върнеш отново!

  klimentm
 39. 39 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Тоя ама изобщо не знае къде се намира

  Не цъкам плюсове и минуси.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2317 Любопитно

  [quote#34:"emil"]Видяхме обаче и една милиция от стария съветски модел готова по заповед да стреля срещу собствения си народ. [/quote]

  ооо, на тези Мада Раша преди 2 часа им обеща убежище:

  "Региональные подразделения МВД РФ готовы принять на службу лиц, покинувших территорию Украины, в том числе проходивших службу в украинской милиции, сообщили в пресс-центре МВД.
  Это будет сделано при условии оформления ими в установленном порядке гражданства РФ и при желании продолжить службу в подразделениях министерства внутренних дел России", — сказали в пресс-центре ведомства"

 42. 42 Профил на logifeel
  logifeel
  Рейтинг: 515 Неутрално

  " Властта е завзета от профашистки младежи, представляващи малцинство от жителите на Украйна"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 43. 43 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 749 Неутрално

  хаха - родолюбиви офицери му помогнали да стигне до русия !!!

  като са родолюбиви защо към чужбина, а не в собствената му държава?

  като толкова го подкрепя региона, защо ще бяга от него ?

 44. 44 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#30] от "peron":

  Ами ако не беше избягал да се скрие в Русия,можеха съвсем законно да му гласуват импийчмънт,а след това да го разследват и съдят за убийствата на демонстранти.

 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#42] от "logifeel":

  На избори ще се види кой е малцинство и кой не. Ако Янукович беше насрочил предсрочни избори преди месец или по рано, нямаше да се стигне до тази криза

 46. 46 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#32] от "majorman":

  Да мирните граждани на Мейдана са го чакали да го критикуват конструктивно И той глупака не отишъл да ги посети на абсолютно мирна визита

 47. 47 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Весело

  [quote#21:"emil"]Най-лошото е че с промените в Украйна Станишев изгуби най-логичното място от където евентуално да даде подобна пресконференция - родината си[/quote]
  станишев припознава рассия като своя радина.
  след разпада на сесесере станишев сменя советский пасспорт с пасспорта гражданина рефе, а не с украински.
  рассия е неговата радина, там пламтит ево сердце а душа ево мечтает о маскве

  zenrus.ru
 48. 48 Профил на shang
  shang
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Абе някакси по-легитимно щеше да изглежда една коференция от, айде да кажем Киев не, но Харков, Донецк, Днипропетровск, от някой източноукраински град, ама от Ростов, Русия?? Много жалък фарс.

 49. 49 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#42:"logifeel"]" Властта е завзета от профашистки младежи, представляващи малцинство от жителите на Украйна" [/quote]
  крим имаш предвид, нали?

  zenrus.ru
 50. 50 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 718 Гневно

  Окопитил се е . И почва с обвинения във фашизъм, национализъм... Типично руско протеже , нагло и дебелооко като нашите рубладжии. А докато се е крил от стрелбата с автомат , дали се е сетил за жените и мъжете на Майдана , които заповяда да смачкат?

 51. 51 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  [quote#43:"dun"]като са родолюбиви защо към чужбина, а не в собствената му държава? [/quote]
  Цитирам Жорж Марше,генерален секретар на френските комунисти."Родината на всеки Комунист е съветския съюз"

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 52. 52 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2317 Любопитно

  Кога ще го попитат дали се е срещал с лидера на Правий Сектор точно преди началото на операцията?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Тоя кличко, украинския славчо бинев...

 55. 55 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Весело

  "В южния руски град Ростов на Дон"
  Човек ще си помисли, че това е украински град. Щом оттам говори украинския президент. Впрочем той е близо до Украйна. Да не вземе да стане.

 56. 56 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  На кого да вярвам на масов убиец или на очите си.

 57. 57 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  [quote#44:"purple_rain"]Ами ако не беше избягал да се скрие в Русия,можеха съвсем законно да му гласуват импийчмънт,а след това да го разследват и съдят за убийствата на демонстранти.[/quote]
  Как мислиш,сега няма ли да го съдят?
  Бягството му в Русия сигурно е много полезно за неговата защита?

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2317 Весело

  "Запитан как ще се бори за власт като са блокирани сметките и имотите му в няколко държави, той каза: "Разбирате в какво състояние съм, на съмишлениците ми и на хората, които днес просто страдат от този терор..."

  хахаха, Женевската прокуратура е терористична организация...

 59. 59 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 571 Гневно

  Режисирана пресконференция, не отговаря на неудобни въпроси... Сигурно му липсва златната тоалетна и не може да си свърши добре "работата" Трябва да си страшен дебил д не чувстваш капка вина за всичко което се случи. Удобно е да хвърляш вината върху световната конспирация. Интересно, всички документи които бяха намерени в езерото до резиденцията му какви интересни факти ще покажат. Да не говорим за милионите "инвестирани" в коли, мебели дрехи и къщи...

  911,959,964,993
 60. 60 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 1315 Любопитно

  Винаги съм се чудел защо комунетата, когато не им отърва, говорят за законно избрана власт, за бандитски преврати, за терористични действия срещу тях, при положения че всичко това е оръжие от техния арсенал.

  Безброй са примерите как точно те са взимали властта по този начин, но когато това е така, се говори за велика революция, за героите революционери, за победили пролетариат и т.н. простотии.

  Когато те са потърпевши изведнъж преминават през катарзис и бръщолевят за фашисти и терористи.

 61. 61 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  и за най-големите скептици следната фраза на "президента" на Украйна го автоимпийчва:
  "Русия има основание и право да действа (в кризата) и познавайки характера на Путин се удивлявам защо мълчи така сдържано."
  той де-факто васално призовава ръководителя на чужда държава да се намеси във вътрешните работи на Украйна.
  това ако не е национално предателство в най-тежката му форма, не знам кое е.

  zenrus.ru
 62. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#59] от "993":

  На мене ми прави впечетление интонацията на Янукович - трагичен глас, рисува сцени на насилие, разказва как стреляли по него, как тормозят съучастниците му, упреква Путин за бездействие. В същото време, призовава новите власти в Киев да се откажат САМИ от управлението!?

 63. 63 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  [quote#60:"morf"]Безброй са примерите как точно те са взимали властта по този начин,[/quote]
  Всъщност има един единствен случай когато са вземали власт законно,относително.Унгария 1919година.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 64. 64 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 749 Неутрално

  аман от лицемерие !!

  идва на власт с основното послание че е за интеграция а ЕС!

  две години непрекъснато обяснява колко важно е подписването на споразумение с ЕС!

  в последния момент еднолично отказва да подпише споразумението без никакво решение или санкция на парламента!

  и разбира се, народа му иска оставката!

  не я подаде, а предпочете да изпрати ченгета на бият хората!

  сега се разкара и Киев се успокоява - има още проблеми на места където руските специални служби са традиционно силни..

 65. 65 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Отворете една снимка на протестиращ в Киев и от другата страна тези които в момента са заели летищата в Крим.
  Едните са с дървени тояги а другите са във военна униформа с автомати.
  Изводите може всеки с глава на раменете да ги прави.

  п.п. Припомням на всички тролове, които получават пари от руски служби, че това е наказуемо по НК и могат да се озоват в затвора.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 66. 66 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  "Отговорност пред украинския народ носят правителствата на САЩ и Запада" , световния капитализъм, евреите, битите негри ...
  Звучи като манифест от улица "Лубянка" №17 местонахождението на централата на КГБ
  http://desebg.com/2011-01-06-11-54-16/900-2012-09-30-17-12-46

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на 5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  Рейтинг: 402 Весело

  [quote#65:"Краси"]Припомням на всички тролове, които получават пари от руски служби, че това е наказуемо по НК и могат да се озоват в затвора[/quote]
  Я да видим кой ще наказват.....
  https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/p526x296/1545859_10203407539657622_628038302_n.jpg

  айде стига високопарности. в тоя форум са само пенсионери аутсайдери.

 69. 69 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#1:"El Chuncho"]"Президентът" на Украйна говори на руски. [/quote]

  Говори на майчиния си език

  911,959,964,993
 70. 70 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "peron":


  [quote#30:"peron"]По принцип не го защитавам този глупак и убиец, ама все пак... Кое е нормално и кое е легитимно и допустимо - да печелиш избори или да правиш революция?[/quote]

  Ти осъзнаваш ли какво всъщност казваш? Ако си избран с избори, то можеш да убиваш гражданите си ли? В крайна сметка Янукович беше импийчнат, понеже хората от собствената му паритя му обърнаха гръб. А протестите, които ти наричаш революция се случват често, когато страната няма ясен курс и управляващите са загубили тотално доверието на гражданите от последните избори насам. Сиреч, не е недемократично дадено управление да сдаде властта преждевременно, когато са се компрометирали. Случва се постоянно. Не може да лежиш на стари лаври цял мандат, само щото си спечелил изборите преди няколко години.

 71. 71 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#68] от "trikala":
  Ей това се казва опорна точка,"савецка",не като ония мижави точици на другаря Кутев!

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 72. 72 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#62] от "dobrich": Целият е почервенял...

  911,959,964,993
 73. 73 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 737 Весело

  "Но спрат ли тези заводи, останат ли хората без средства за живеене, ще се вдигне Източна Украйна, Донбас и не завиждам на никого, който ще попадне под ръцете на тези хора."

  Глупости, сега върху тях започва да вали дъжд от долари и евро.

  Евроатлантида
 74. 74 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#13] от "army":

  Хахахахахахахахаха, дава му насоки

 75. 75 Профил на logifeel
  logifeel
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#45] от "dobrich":

  Групата екстремисти в Киев не отразява истинските желания на хората. Самите киевчани с по разумни настроения ги е страх да кажат нещо неправилно и масово отказват коментари. Там е самораправа и всъщност радикалите се активизираха най-силно точно когато мирният изход беше близо а имаше споразумение за мир. Те не искаха мирен изход или по скоро кукловодите им, защото тези в Киев на предната линия са типични проксита. Трябва явно да се обяснявам, че не защитавам Янукович. Както и да е, ще става каквото има да става. Ние тука просто пишем мнения едва от наас зависи какво ще стане в Украйна.

 76. 76 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 634 Неутрално

  "Когато започнаха да стрелят по нея, тя се въоръжи за защита, законът й го позволява, особено когато това се прави масово."
  Интересно нещо е защитата със снайперисти, които стрелят по неясно кого.
  Мога да разбера използване на оръжие, но в първите редици със съответното предупреждение, предупредителен изстрел и т.н.
  Това със снайперистите е отстрел на хора, ОТВРАТИТЕЛНО Е!

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 77. 77 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 571 Гневно

  Нямал нищо, къщата не била негова и т.н. Лъжа след лъжа...

  911,959,964,993
 78. 78 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 684 Любопитно

  За доста неща е прав..Беше си преврат, никой не е издавал заповеди за стрелба по демонстриращи, сигурно едно 90% от жертвите са полицаи и пострадали от "приятелски огън" хора, самите сблъсъци бяха провокирани от крайно десни екстремисти, "демократичната" Европа е прекалено пристрастна...Както винаги няма черно и бяло..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 79. 79 Профил на s_
  s_
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не успях да гледам цялата пресконференция. Някой зададе ли въпрос на Янукович къде са парите на Украйна? Защо хазната е празна?

 80. 80 Профил на jem77fp
  jem77fp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Много добра пресконференция.

 81. 81 Профил на 5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  Рейтинг: 402 Любопитно

  До коментар [#71] от "El Chuncho":

  Абсолютно. И ми плащат с рубли в мешки.Мазата ми е пълна с тях,сега нося на тавана.Мдааам.

 82. 82 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2317 Любопитно

  "Същото важи и за средства, собственост в чужбина - никога не съм имал такива, никога не съм имал сметки зад граница. Аз съм публична личност, всичко съм декларирал и на мое име."

  хаха, поредния, на който мама давала пари за закуска... богатите му приятели сигурно се късат от рев в момента... за бедния украински народ де

 83. 83 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#79] от "s_":
  Нямаше неудобни въпроси.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 84. 84 Профил на jem77fp
  jem77fp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#73:"sa6"]Глупости, сега върху тях започва да вали дъжд от долари и евро.[/quote]

  Аха, както при нашите!

 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  До коментар [#61] от "SPQR":

  Не е национално предателство. Просто един бандит низвергнат от други бандити се моли на Тартора да се намеси и да му върне изгубеното. А украинския народ - него кучета го яли, който и да е на власт.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Видеозаписът от последните секунди преди бягството на янукович от резиденцията му показват как със свръхзвукова скорост се товарят с награбеното ПЕТ камиона, ДВА хеликоптера и ДВА джипа, след което "президентът" негонен от никого изчезва в неизвестно, но лесно предвидимо направление.
  Който има глава, а не червен чугун на врата си, да си прави изводите.

 87. 87 Профил на jem77fp
  jem77fp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#75:"logifeel"]Там е самораправа и всъщност радикалите се активизираха най-силно точно когато мирният изход беше близо а имаше споразумение за мир.[/quote]

  Точно това се и случи, не виждам защо форумните плювалници го отричат. Когато официалната опозиция сключи спримирие с Янукович те заявиха, че няма да спазват такова и атакуваха оттеглящите се Беркут. Е тогава вече раздадоха на полицията и оръжия. Чак тогава! ФАКТ.


  Радикалната организация „Правий сектор” не възнамерява да спазва примирието и „никакви споразумения”, предаде РИА Новости.
  „Някой си там иска да спре народното въстание по пътя на провъзгласяване на фалшиви примирия. Официално заявявам - „Правий сектор” не е подписвал никакви споразумения и с никой не се е договарял”, заяви лидерът на групировката Дмитрий Ярош. Междувременно група от около сто демонстранти е атакувала сградата на районната администрация в киевския Деснянски район, коментира „Фокус”. В сградата се намира районният управител. Демонстрантите хвърляли бутилки запалителна течност, опожарени са най-малко два автомобила на силите на реда. Снимка: АФП

 88. 88 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#8] от "Beyond":

  "Дали Орешарски ще даде пресконференция от Ростов на Дон, след няколко месеца? "

  Недай си боже български министър-председател или президент да се налага да бяга от България. Незивисимо от политическите си пристрастия не мога да си представя нормален човек да си го пожелае.

 89. 89 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 1032 Неутрално
 90. 90 Профил на 5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#85:"vesolr"] него кучета го яли[/quote]
  кучетата вече го ръфат- Яценюк го подхвърли на МВФ. Вчера.

 91. 91 Профил на jem77fp
  jem77fp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#79:"s_"]Не успях да гледам цялата пресконференция. Някой зададе ли въпрос на Янукович къде са парите на Украйна? Защо хазната е празна?[/quote]

  Да. Зададоха му въпроса. Гледай пресконференцията на запис.

 92. 92 Профил на jem77fp
  jem77fp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#76:"Краси"]Интересно нещо е защитата със снайперисти, които стрелят по неясно кого.
  Мога да разбера използване на оръжие, но в първите редици със съответното предупреждение, предупредителен изстрел и т.н. [/quote]

  Това pattern използван не в един конфликт. Свои нарочно трепят свои за да може да да ги настроят срещу тези, които се цели целия цирк. False flag operation се нарича. За будалите разбира се "няма такова нещо".

 93. 93 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1106 Любопитно

  "патриотично настроени офицери"

  Сещам се за превратите в България - 1885 г срещу Батемберг, на 19 майците- 1934 г и 1944 г. Извършени са все от "патриотично настроени офицери". Повечето са платени руски марионетки...

 94. 94 Профил на casus_fortuitus
  casus_fortuitus
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Как леко ги клати подполковникът бандеровците и ядящите ясни знаци и силни сигнали от Брюксел и Вашингтон...
  Сега милиардите, които бяха предвидени за Украйна, ще бъдат насочени към признаващите за легитимен президент Янукович. И така Крим ще се оправи, за разлика от останалата част от Украйна, която МВФ ще принуди да намали заплатите и пенсиите, и да увеличи цените на комуналните услуги.
  И когато приятелите на демокрацията и носителите на европейските и евроатлантическите ценности се наядат доволно на ясни знаци и силни сигнали, Дяснобережна Украйна сама ще падне в кошницата на Подполковника като зряла ябълка.
  Машалла, товарищ Путин, машалла!

  Одессу не простим! Фашизм не пройдет!
 95. 95 Профил на Buster
  Buster
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не виждам никъде из българските медии новините за 'протестиращите' тролове вкарани сред протестиращите за да ги дескредитират като започнат да атакуват властите с цел предизвикване на кръвопролитията. Вижте ВВС или Гардиън.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  480HP
 96. 96 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  Ех тоя зъл Запад, те затова си прехвърлят парите там че да го наказват лично ... В следващата игра путин ще го жертва ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 97. 97 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Кога ли ще те свитне тебе КГБ...

 98. 98 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 865 Неутрално

  [quote#1:"El Chuncho"]"Президентът" на Украйна говори на руски. [/quote]
  Аз все още много трудно правя разлика между руски и украински. И двата езика ги разбирам долу-горе еднакво.

 99. 99 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1106 Любопитно

  "...Русия за газа струва 20 млрд. долара загуби и тя /Тимошенко/ прекрасно го знае..."

  Ако това са загуби за Украйна, то те са неморална печалба за Русия, не могат да бъдат нанесени без знанието на Русия. Защо не искате сметка и от Русия , г-н Янукович?

 100. 100 Профил на Vanio Ivanov
  Vanio Ivanov
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#1] от "El Chuncho":

  Е нормално е да се говори на езика, който разбират поданниците ти... ти на английски ли предлагаш?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK