Slow рецепта: Равиоли от цвекло

Slow рецепта: Равиоли от цвекло

© Георги Кожухаров



Предястие равиоли от цвекло и рикота от кашу от ресторант Soul Kitchen, София


Продукти за 1 порция:


Сурово цвекло – 50 г
Кашу – 100 г
Лимон - 1 бр.
Хранителна мая
Чушка чипотле – 2 г
Кълнове от ряпа
Листа от цвекло
Шам-фастък




Slow рецепта: Равиоли от цвекло

© Георги Кожухаров


Начин на приготвяне:


Суровото цвекло се маринова със зехтин и малко сос. Оставя се да престои около 30 минути.
След това се нарязва на шайби.


Кашуто е накиснато предварително във вода за около 2 часа.
След като се извади, се поставя в блендер. Към него се добавя сока от един лимон, неговата кора, хранителна мая, хималайска сол, пипер. Съставките се разбиват до хомогенна смес.

Slow рецепта: Равиоли от цвекло

© Георги Кожухаров


За соса:
Малка част от кашуто – около 50 г, се поставя отново в бледнера. Към него се добавя вода и чушката чипотле.
Slow рецепта: Равиоли от цвекло

© Георги Кожухаров


Украсява се с кълнове от ряпа, листа от цвекло и шам-фастък


Slow рецепта: Равиоли от цвекло

© Георги Кожухаров


Ресторант Soul Kitchen има за цел да предлага храна с по-чист произход; продукти и суровини без, с минимална термична обработка, или щадяща такава, с цел запазване на живите микроелементи и витамини, изцяло от пълнозърнести, естествени, нетретирани и нерафинирани съставки и с храни без наличие на животински продукти, съставки с млечен произход, изкуствени добавки, подобрители, оцветители, овкусители, рафинирана сол, рафинирани и транс-мазнини, натриев глутамат, съставки с Е-номера.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (13)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 564 Любопитно

    Как се отглежда цвекло без "съставки с Е-номера"? Червеният му цвят се дължи на Е165 (може и да бъркам с номера, но е нещо подобно). Има и груги Е-та. Проврете сами!

    Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
  2. 2 Профил на tokkay
    tokkay
    Рейтинг: 812 Весело

    Сигурно е хубаво. Харесвам червеното цвекло. Но само като гарнитура към някоя сочна пържола. Която липсва в празната чиния на снимката.

    No Pain No Gain
  3. 3 Профил на a4kataaa
    a4kataaa
    Рейтинг: 279 Любопитно

    Ако правилно съм разбрал, това е вегански ресторант. Така ли?

  4. 4 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2356 Весело

    До коментар [#1] от "Nil satis nisi optimum":

    Мдааа. И аз винаги съм се чудил защо всичките радетели за "био-" храните са напълно неграмотни по темата. Лимонената киселина и тя си има "Е"-номер, пък гледам и нея я използват тука...

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  5. 5 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
    THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
    Рейтинг: 497 Неутрално

    До коментар [#4] от "Тюфлекчия":

    Да, истерията около е-тата е лакмус за интелекта и образованието. Тъжно е колко много хора с претенции папагалстват по темата.

    #killwhitey
  6. 6 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 564 Весело

    До коментар [#4] от "Тюфлекчия":

    Остави лимонената киселина, ти помисли за аскорбинова киселина. Знаеш ли тя колко е страшна и какво "Е" е... И писма имаше до телевизии, че тровели децата с нея!

    Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
  7. 7 Профил на a4kataaa
    a4kataaa
    Рейтинг: 279 Любопитно

    До коментар [#4] от "Тюфлекчия":

    Аз съм от скоро време, вместо лимонена киселина ползвам пресен лимон. Предава по добър вкус и аромат на ястието.

  8. 8 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2356 Весело

    [quote#7:"a4kataaa"]Аз съм от скоро време, вместо лимонена киселина ползвам пресен лимон. [/quote]

    Ами то сокът на пресния лимон съдържа 5-6% лимонена киселина...

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  9. 9 Профил на Doichin Stefanov
    Doichin Stefanov
    Рейтинг: 272 Неутрално
  10. 10 Профил на a4kataaa
    a4kataaa
    Рейтинг: 279 Неутрално

    До коментар [#8] от "Тюфлекчия":

    Да де, нали целта в крайна сметка е една и съща. Просто пресния лимон предава малко по добър вкус и аромат.

  11. 11 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1279 Неутрално

    Само не разбирам защо шайбите цвекло, напълнени с пюре от ядки, трябва да се наричат "равиоли с рикота от кашу".

  12. 12 Профил на betona
    betona
    Рейтинг: 1053 Неутрално

    статията убава, ама коментарите под нея по-убави.
    а "шайбите цвекло, напълнени с пюре от ядки, трябва да се наричат "равиоли с рикота от кашу" поради същата причина поради която е по-яко да речеш енджио, а не непео.

  13. 13 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 1550 Неутрално

    Не знам защо тая рецепта ми навява мисли за емо-кидс, които се режат...





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK