Форум "Здраве" за силата на емоциите и други богатства

Форум "Здраве" за силата на емоциите и други богатства

© ГоричкаНяма да предложим лесни решения, като например ходене на фитнес, вземане на витамини, защото магическо хапче за здраве няма." Това каза Магдалена Малеева за замисъла на следващия форум на "Горичка". Той ще е на 17 март в "Модерен театър" и ще се занимава със здравето.


Темите са разнообразни, обясни тя. По думите й няма да се говори за езотерика, а повечето от нещата, които ще се обсъждат, всъщност се покриват от здравните каси в някои страни, макар в България да сме свикнали да гледаме на тях не дотам сериозно. Такъв е например случаят с иглотерапията и рейки, които се покриват от здравноосигурителната каса в Канада.


Едно от основните неща, за които ще става дума почти през цялото време са емоциите, каза още Маги Малеева. Оказа се, че повечето лекари, с които говорихме, в крайна сметка стигат до това колко важно за здравето е да можеш да се изразяваш емоционално.
Ще участва и много силен психоаналитик - Давид Йерохам, разказа Магдалена Малеева. Той ще покаже откъси от филми, илюстриращи силата на емоциите. Според него те са богатство, от което черпим знания, въпреки че много от нас са свикнали да ги подтискат, обясни тя.


Сред лекторите е и психиатърът-писател Калин Терзийски, само че този път той ще готви и ще говори за храна, разказа Маги Малеева, която ще бъде модератор на форума заедно с Манол Пейков от издателство "Жанет 45".


"Форумът се очертава много силен, има няколко особено вдъхновяващи участници, каза Манол Пейков. Той разказа колко е впечатлен от срещата си с Желяз Турлаков, който се е справил със зависимостта си от наркотиците. "Прекарахме в разговор два часа и половина и те отлетяха неусетно, бях потресен от някои неща, които ми разказа," сподели Манол. По думите му върху тази тема има було, под което обществото не надниква.


По време на форума той ще представи и книга, която издателство "Жанет 45" публикува специално за случая - "Светът в жълто" от Алберт Еспиноса, човек преборил се с рака в юношеска възраст, който живее напълно пълноценен живот, без страх от смъртта и постига успехи като драматург, актьор и режисьор.


Лекциите на форум "Здраве" започват в 10.30 на 17 март, но залата ще е отворена от 9 часа, казаха организаторите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK