"Пирогов" отчита двойно увеличение на неосигурените за година

"Пирогов" отчита двойно увеличение на неосигурените за година

© Цветелина Белутова, КапиталУдвоил се е броят на неосигурените хора, приети в най-голямата болница за спешна медицина у нас "Пирогов", спрямо миналото лято. От януари до август 2012 година в болницата са постъпили 225 неосигурени, а за осемте месеца на тази година - 484 души, съобщи ръководството на "Пирогов".


Лечението на неосигурените от началото на тази година струва на болницата между 300 и 400 хиляди лева. "Какво да направим? Да не ги лекуваме? Държавата трябва да направи нещо. Това са политически решения, но те не се вземат, защото са болезнени", коментира заместник-директорът на лечебното заведение доц. д-р Олег Чолаков, цитиран от БНР. По думите му болницата поема около 60% от спешните случаи в София и региона.


Общо за същия период от януари до август лекуваните в болницата са с 15 хиляди повече, като през 2012 г. помощ там са потърсили 150 хиляди човека, а през 2013 г. са 165 хиляди. Миналата година обаче за болнично лечение са били приети 31 хиляди души, докато тази година броят им е 30 хиляди.
През почивните 6 и 7 септември в болницата са преминали 1200 болни, 160 са приети за лечение. От тях 17 са неосигурени. За сравнение, в същите почивни дни през 2012 неосигурените са били трима.


"Има травми, случаи на битово насилие, ПТП. Хубавото време, може би, и летния сезон предразполага, както се оказва, към увеличаване на броя на ужилeните от насекоми. Само за двата дни имаме над 20 души, ужилени от насекоми, почти половината от които са приети", разяснява д-р Чолаков. Алкохолните отравяния в токсикологията са две – момче на 15 години и жена на 39.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  485 неосигурени от 165 хиляди потърсили помощ не е чак толкова стряскаща цифра, като се има предвид че това е заведение за най-спешната възможна помощ. Да не казвам голяма дума, но в една немска болница едва ли ще са по-малко: най-малкото някакви имигранти или неориентирани ще се окажат също без застраховки.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 2. 2 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 476 Неутрално

  ВВМИ не могат ли да поемат част от болните пациенти?

 3. 3 Профил на niamalosho8
  niamalosho8
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Всички знаем кои са неосигурените и е крайно време държавата да се заеме с този въпрос.

 4. 4 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Какво да направим? Да не ги лекуваме? Държавата трябва да направи нещо. Това са политически решения, но те не се вземат, защото са болезнени" коментира заместник-директорът доц. д-р. Олег Чолаков.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 5. 5 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Кой безработен може да си позволи да плаща по 16.80 на месец осигуровки?
  А сегашните дори споменаха за втора осигуровка...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 6. 6 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  ...."Какво да направим? Да не ги лекуваме?....
  ------

  Ами да,не ги лекувайте.
  Оказвате им първа помощ и като платят ги лекувате.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Бързата помощ е грижа на държавата и тя е длъжна да намери пари. Но до там! Останалото лечение трябва да стане платено, с личния подпис на лекувания! Да се премахне ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО здравно осигуряване и всеки да избира, как да се осигурява!Дали със застраховка, дали в здравна каса, или на някакъв друг колективен принцип.Но ДОБРОВОЛНО! САМО ТАКА ПАЦИЕНТИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СИ ИЗБИРАТ РЕАЛНО, КАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ! В момента се събират много пари, но колкото повече стават, толкова лекарите врещят, че са малко!Краде се на поразия!А когато опреш до болница, ти оскубват перошината, до последното перце! И каква ни е файдата от здравните вноски?! Файда имат само циганите, които не внасят и стотинка! АМАН ОТ КОМУНИЗЪМ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Докога държавата, че прехвърля задълженията си на болниците, работодателите, осигуряващите се и т. н.

  След като има закон, че спешна помощ не се отказва на неосигурен, в този закон трябва да пише и кой ще плати за тази спешна помощ.

  Sofianec
 9. 9 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Такъв е резултатът от социалната и икономическа политика на правителството на ГЕРБ за 3 1/2 години!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 10. 10 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Тъпотията болница-търговско дружество е най-тъпата измишльотина на правителството на ОДС.

 11. 11 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не е за вярване!Като % това е 0,3.Значи нещо куца в цифрата 1 млн не осигорени.На 6 млн държава това си 16-17 %,а то....Някой яко менти и това е естествено държавната статистика и НЗОК.

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 12. 12 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 434 Любопитно

  [quote#7:"lz2"]Да се премахне ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО здравно осигуряване и всеки да избира, как да се осигурява!Дали със застраховка, дали в здравна каса, или на някакъв друг колективен принцип.Но ДОБРОВОЛНО! САМО ТАКА ПАЦИЕНТИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СИ ИЗБИРАТ РЕАЛНО, КАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ![/quote]
  Браво! Това е истината.
  Но дали който и да е било управляващ може да намери воля да реализира нещо подобно и въобще да реформира поне частично най-закъсалият сектор от всички!?!

  Като ни е известно колко дълбоко са проникнали пипалата на олигарсите-фармацевти и на всичките представителни организации на лекарите, но не и на пациентите, ме обзема дълбоко съмнение, че може да се намери човек с воля за подобно начинание!
  (...на което и кръстовище да го открият!)

 13. 13 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#5:"Freedom of Speech"]Кой безработен може да си позволи да плаща по 16.80 на месец осигуровки?
  А сегашните дори споменаха за втора осигуровка...[/quote]

  Същите тези безработни са длъжни по закон да плащат ЗОВ а милиционерите и Държавните служители не внасят ние ги осигуряваме.
  МВР и ВВМИ са също на държавна издръжка тоест пак ние ще платим.
  Трябва всички да си внасят Социалните и Здравни осигуровки в противен случай и пет актуазлизации на бюджета няма да стигнат
  <------/
  [quote#2:"shilliew"]ВВМИ не могат ли да поемат част от болните пациенти?[/quote]

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 14. 14 Профил на niamalosho8
  niamalosho8
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Влязох с детето си в болница,заради болки в корема.
  Нашето семейство рядко боледуваме и ако се наложи прибягваме до алтернативна медицина.Всички се осигуряваме и с личния си лекар обикновено се срещаме за профилактични прегледи.
  Учудването ми беше голямо,когато ме изпратиха да му купя бисквити,за да се храни.Толкова много пари бяхме платили на здравната каса,защото заплатите ни бяха високи,а сега не можеха и едни бисквити да ни дадат.Ходих в дъжда да пазарувам и оставих детето си само с болките.За сметка на това циганките си получаваха всичко.Слава богу операцията ни се размина и се прибрахме,но остана въпроса аз за кого плащам здравни осигуровки,като дори бисквити не ни дадоха?

 15. 15 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#12] от "bulgaria111": Правилно,само така. Тогава и аз ще получавам реално оценяване на труда ми,а не като сега 400 лева и това е.

 16. 16 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":

  Съгласен! Но не е ли по-добре, да се предлагат медицински услуги в зависимост от това, какви пари внасяш за осигуровки?

 17. 17 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#16:"razlichen123"]Съгласен! Но не е ли по-добре, да се предлагат медицински услуги в зависимост от това, какви пари внасяш за осигуровки?
  [/quote]

  Не, най-малкото противоречи на един от принципите на осигурителното право - "3. равнопоставеност на осигурените лица;" ( в.ж. КСО Чл 3(3) ). Бих ти обяснил много по-обстойно, но трябва да уча за поправка по осигурително право

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 18. 18 Профил на Калина Маркова
  Калина Маркова
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Самостоятелно си плащам здравните осигуровки, миналата година при подаването на данъчната декларация, ме сурвакаха, че трябвало още да се доплаща данък "здраве", защото дохода бил по-високо деклариран. И... излишни пари се наложи да плащам. Смятам, че са излишни, защото където и да отидем, здравна каса поема само направлението за даден специалист, всичко друго сами плащаме - скъпи изследвания, лекарства.

  А на всичкото отгоре има някакво негласно споразумение да се правят куп безсмислени операции, което нещо го потвърдиха "на уше" и лекари - една част от тези операции се плаща от касата, а останалото дерат от пациентите, и почти няма клинична пътека, свързана с операции, където да не плаща пациента половината и повече от половината от нужните суми - тогава къде ни отиват здравните осигуровки, къде?

 19. 19 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#17:"VivaLaMadness"]
  [/quote]

  И ест чл 5 ал 5 на Закон за здравното осигуряване:

  Чл. 5. Задължителното здравно осигуряване се осъществява на принципите на:
  1. (доп. - ДВ, бр. 107 от 2002 г.) задължително участие при набирането на вноските;
  2. (изм. - ДВ, бр. 107 от 2002 г.) участие на държавата, осигурените и работодателите в управлението на НЗОК;
  3. солидарност на осигурените при ползването на набраните средства;
  4. отговорност на осигурените за собственото им здраве;
  5. равнопоставеност при ползването на медицинска помощ;

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 20. 20 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 901 Неутрално

  [quote#7:"lz2"]Бързата помощ е грижа на държавата и тя е длъжна да намери пари. Но до там! Останалото лечение трябва да стане платено, с личния подпис на лекувания! Да се премахне ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО здравно осигуряване и всеки да избира, как да се осигурява!Дали със застраховка, дали в здравна каса, или на някакъв друг колективен принцип.Но ДОБРОВОЛНО! САМО ТАКА ПАЦИЕНТИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СИ ИЗБИРАТ РЕАЛНО, КАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ! В момента се събират много пари, но колкото повече стават, толкова лекарите врещят, че са малко!Краде се на поразия!А когато опреш до болница, ти оскубват перошината, до последното перце! И каква ни е файдата от здравните вноски?! Файда имат само циганите, които не внасят и стотинка! АМАН ОТ КОМУНИЗЪМ! [/quote]
  ++++++++++

 21. 21 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 901 Неутрално

  [quote#19:"VivaLaMadness"]3. солидарност на осигурените при ползването на набраните средства; [/quote]
  Ей тук е заровено кучето. Доброто комунистическо наследство.

 22. 22 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Само дето забравяте да упоменете,че повечето българи се осигуряват върху мизерни доходи,че здравните вноски които държавата плаща са само на хартия. Не може 1/3 от работещите и реално внасящите да издържа останалите 2/3. С тези пари толкоз. Няма как да стане здравеопазването като това в Гемания и медицинския персонал да е заплатен както там.

 23. 23 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  До коментар [#22] от "neznaiko_2011":

  Имаме и 4,1% от БВП за здравеопазване.
  Къде ли отиват?
  Тръгват ли изобщо?

 24. 24 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "xmm":Реални пари в системата внасят само работещите българи извън държавната администрация ,МВР,и МО. Държавата е некоректен платец. Затова посочените по-горе трябва да плащат осигуровките си от възнаграждението си,така както го правят всички български граждани.

 25. 25 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Индивидуални партиди или връщане към стария модел. Това сега е безобразие.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 26. 26 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#17] от "VivaLaMadness":

  А като специалист, как ще тълкуваш член 6 ал 2 на Конституцията?

 27. 27 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#17] от "VivaLaMadness":

  ___"Не, най-малкото противоречи на един от принципите на осигурителното право - "3. равнопоставеност на осигурените лица;" ( в.ж. КСО Чл 3(3) ). Бих ти обяснил много по-обстойно, но трябва да уча за поправка по осигурително право"_________

  Бравос, а някъде да пише и за равнопоставеност при внасяне на осигуровките?
  Не е ли време да престанем с равнопоставеността?
  Едни внасят, а други потребяват! До кога? Някой от потребяващите да се е загрижил за теб и мен, да ни е дал барем чаша вода? Като отидеш в магазина, да ти опрощават сметки? А ток, парно и т.н.? Пак ползвателите са други! До кога? А категорията, пенсионираща се след 15-20 години трудов стаж, не внесла и лев за осигуровки, но в замяна на това получаваща 20 заплати на куп и най-висока пенсия и потребяващи пенсията още 20-30 години? А ти пенсиониращ се/ в случая не ти, явно си студент/ на 67 години, ако изобщо доживееш до пенсия и потребяващ мизерна пенсия и то само 1-2 години, защото по-дълго просто няма да живееш! Докога криворазбрана справедливост?

 28. 28 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 381 Гневно

  ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НЕОСИГУРЕНИТЕ СА ЦИГАНИТЕ.
  ТОКА ИМ ПЛАЩАМЕ, КАКТО И ВСИЧКИ ПОМОЩИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, СЕГА И ОСИГУРОВКИТЕ ЛИ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ???
  ДОКОГА ЩЕ НИ ВИСЯТ НА ВРАТА ТЕЗИ ПАР.ЗИТИ ???

 29. 29 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Догодина тройно! Кога след управление на БСП тази държава е била в прогрес????

 30. 30 Профил на VM
  VM
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#5:"Freedom of Speech"]Кой безработен може да си позволи да плаща по 16.80 на месец осигуровки?
  А сегашните дори споменаха за втора осигуровка...[/quote]

  Кой може да си позволи да е безработен ?!?!?

 31. 31 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#10] от "neznaiko_2011":


  Тъпотията болница-търговско дружество е най-тъпата измишльотина на правителството на ОДС."

  -И по какъв начин това умозаключение решава проблема?!

 32. 32 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#18] от "kalinamarkova":

  Да. Батака в т.н. здравеопазване е голям. В края на август ходихме с жена ми на профилактични прегледи щото тогава сме в отпуска и жена ми беше бясна ,че гинеколога я върна щото нямало пари за профилактичната процедура. Да отидела през септември , а тогава е на работа и няма време. Питах личната си докторка ще имаме ли скоро електронни здравни досиета ,а тя само се засмя от което ми стана ясно ,че скоро няма да има такива. Та , проблема е ,че това уж задължително здравно осигуряване за около 1.5 милиона българи хич даже не е задължително и няма как да ги принудят да си плащат вноските. А сега тази тройна коалиция съвсем ще забатачи работите щото комунягите много не си падат по реформите и стопират всичко ,като пенсионната реформа, например.

 33. 33 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#22] от "neznaiko_2011":

  Много вярно!++++++++++++++++++++

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 34. 34 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "dedo pepo":По никакъв начин не решава проблема,а го задълбочава,защото в клиничните пътеки са включени и цените на комуналните разходи ,които вървят нагоре,а цената на пътеката си стои една и съща.

 35. 35 Профил на Калина Маркова
  Калина Маркова
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Да, г-н redrock, батака е пълен в това здравеопазване в сегашния му вид.

 36. 36 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Приятелю, защо в България има толкова незаконни емигранти от осигурителната система? Задаваш ли си въпроса , че с увредено здраве , поради небрежността си към собственото си здраве после те се наричат инвалиди и получават инвалидни пенсии от същата тази осигурителна система ,от която са емигрирали и то суми, които надхвърлят пенсиите по старост на по-голяма част от работилите и осигурявани през целия им живот. Одобряваш ли тази социална справедливост ?

 37. 37 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#32] от "redrock":

  Здравнонеосигурените са вече над 2 милиона, макар да трябва да са осигурени по закона за здравното осигуряване . С парите от осигурените се лекуват неосигурени и затова не е имало пари за съпругата ти. Не се спазват законите в тази държава. Няма закон, който да се спазва и няма институция , която да изисква спазването. Да си чул държавния Омбудсман да взема отношение по този въпрос ? Няма и да чуеш, защото той се крие зад това , че държавата не е засегнала интереса на точно определено лице , което да е подало жалба. Засегнатите са десетки хиляди но са вдигнали ръце от държавата мащеха.

 38. 38 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ще поставя още два въпроса- Колко от работещите в тази страна работят без трудово правни отношения, сиреч без договор и не си задават въпроса защо ? И още - защо инспекцията по труда , знаейки къде има работещи без трудови договори не санкционира , виновните за това , се занимават с проблемите, само когато възникне трудова злополука ?

 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  Това е поредното доказателство ,че кризата все повече ни задушава в своята тежка хватка!

 40. 40 Профил на mystery
  mystery
  Рейтинг: 594 Разстроено

  Значи двойно повече са станали безработните.

 41. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Не спорете кой си плаща осигуровки, кой не! Просто погледнете кой управлява страната ни от 01.01.2007г. насам!
  В ЦЯЛ СВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО СИ.
  Вече 6 години сме в ЕС, и продължаваме дивашката си антиевропейска политика, гоним инвеститори, най-големите ни врагове са европейските компании и чужди вериги, и купуваме телевизори произведени в Полша, Унгария и Латвия, маргарини и олио "Калиакра" от Румъния, и тиквени семки от Китай.
  Какво се правят на ударени по червените тикви социалистите от БСП, и лайняните им медии, като че ли нямат нищо общо с кочината у нас? А и нашите съграждани, могат
  ли да мислят поне малко?
  И днес отново дебили ще празнуват, защото преди 69 години руският ботуш им даде възможност да крадат, да крадат, докато се насерат.

 42. 42 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#8:"dtd"]След като има закон, че спешна помощ не се отказва на неосигурен, в този закон трябва да пише и кой ще плати за тази спешна помощ.
  [/quote]

  Плащат всички, на които им удържат "Здравно" - работещи по трудов договор и работодатели.

  Живея срещу Клементинската болница. Сутрин там е пълно с мургави в пижами, които пушат, пият кафе и очевидно са доволни от обслужването. А съм сигурен на 100% че не са осигурени.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 43. 43 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Докато не се криминализира невнасянето на здравни и пенсионни осигуровки от работодателите , така ще е!!!Чувството за безнаказаност ги кара да онагляват!!! Представяте ли си , какво го очаква един работодател във Франция,ако го изловят , че работниците му работят без осигуровки , или ако се окаже , че не ги осигурява , върху реални такива????

 44. 44 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Здравеопазването ни е комунизъм в чиста форма - 'те се правят че ни плащат, ние се правим, че работим'. В превод лекарите постоянно мрънкат, че им плащат малко и затова пациентите да не претендират много, а пациентите не искат да плащат високи осигуровки (тези които изобщо плащат) защото няма да получат полагащото им се за тези пари. И кръгът се затваря...

 45. 45 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#14] от "niamalosho8":

  колкото и да плащате ,парите ви не стигат за луксозен хотел с олл инклузив и медицинско обслужване на високо ниво

 46. 46 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#44] от "kimik":

  не е вярно ,не е комунизъм здравеопазването ,защото хората на запад си плащат средно месечно 400 евро осигуровка и чакат за преглед за всяко заболяване средно 14 дни при джипи и около 1 година за специалист ,а тук съм обслужил за 4 часа 90 човека веднага и съм насочил поне 50нуждаещи се за преглед при специалист днес и то при средни осигуровки от 10-20 евро месечно ,а да не приказваме за пенсионерите ,които са практически неосигурени ,защото от години държавата не плаща за тях нищо ,какво ти е мнението ,къде по света ще ти осигурят тези екстри безплатно за мизерните ти осигуровки -никъде ,а ти си свикнал да не плащаш и затова си недоволен ,я си плати за една раничка като в холандия 300 евра за тап и 2 шева и ще ти дойде веднага положителното отношение към българските лекари и система

 47. 47 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#43] от "kimba3":

  трябва просто да се забрани на неосигурени да стават осигурени и да ползват набора услуги на касата при плащане ,трябва да има поне 1 месец гратисен период и някой като се разболее спешно ,да знае ,че първите му прегледи и операции са платени и като одрънкат няколко хиляди 2ма трима ,дрегите ще се сетят ,че не могат да плащат осигуровки ,само като са болни или ги блъсне кола и да са след това недоволни до безкрай ,щото не им дали бизквитки в болницата и докторите не им играли кючек безплатно

 48. 48 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#28] от "ermahttt":

  не е вярно лъжеш ,се масата неосигурени са освен циганите и всички фирмаджии и земеделци ,тоест хора които имат пари

 49. 49 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  За шест години практива в Германия, досега съм виждал само един без застраховка и той беше от 5 години пиян и идваше през ден с не по-малко от 2 промила. Без застраховка няма шанс човек да помирише лекар в Германия.

 50. 50 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#49] от "5149mich":

  Самият съм работил преводач, много наши туристи и работници от спогодбите ги преха по милост със застраховки от София инс., които както се досещаш, фалираха. Мултигрупска измама, даже имаха нахалството да печатат номера на някаква гореща линия върху картата, която естествено никога не работеше и най-точно казано, никога е нямало такава. Сигурно Илийката се е превивал от смях, че са извозили "русолявите глупаци" от Запад.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 51. 51 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#46:"tur671"] хората на запад си плащат средно месечно 400 евро осигуровка и чакат за преглед за всяко заболяване средно 14 дни при джипи и около 1 година за специалист[/quote]

  Живея в България и "на Запад" и веднага Ви казвам, че халюцинирате активно.

  Не съм магаре;-)
 52. 52 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#49:"5149mich"]Без застраховка няма шанс човек да помирише лекар в Германия. [/quote]
  Глупости на търкалета!

  Не съм магаре;-)
 53. 53 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#48:"tur671"]масата неосигурени са освен циганите и всички фирмаджии и земеделци[/quote]
  Поредна халюцинация - проблемът с голяма част с омразните Ви "фирмаджии и земеделци" не е неосигуряването, а осигуряването върху минимални доходи. Законът го допуска и тарикатите се възползват. Проблемът е в законодателството, разбира се, а не в хората!

  Не съм магаре;-)
 54. 54 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Хората са по-бедни и не могат да плащат. Здравната ни система върви надолу и надолу все по-бързо.

 55. 55 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#51] от "Марко":

  да ,всеки ден халюцинирам ,че преглеждам пациенти ,които също живеят на запад и си качват самолета само и само за да се лекуват тук ,а не там ,що ли ,щото може би силно халюцинирам,така е ,като не си се сблъсквал със здравната система можеш да си пишеш квото си искаш ,ама като се сблъскаш и както си мислиш ,че си много велик и осигурен щото даваш 300-400 евро месечно осигуровки и като ти кажт ,както на мене и съпругата ми за една онкооперация 250000 евро в париж иили лондон ,знаеш ли как бързо бързо си я направих тук за 4000 лв и не мъркам ами ивикам ура ,а на онези идиоти дето недоволни от системата мога само да кажа ,да се моля т,да не се разболеят иначе идеята им е хубава ,само се пита ,като се разболеят и не са солидарни с никого ,кой ще им доплати операциите до 50000 -100000 ,щото цените няма да са 3 и 4 цифрени в България още дълго време като гледам ,доктори да работят по 700-800лв не останаха ,не се надявайте и да дойдат нови работещи безплатно .

 56. 56 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#53] от "Марко":

  много си прав ,номера с ниските осигуровки ще върви докато ни управляват комуниситите и принуждават джипитата да правят всичко денонощно и безплатно ,в един момент тази опция ще свърши и прегледчето ще стане мноооого скъпо и за тез които са осигурени и за неосигурените

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK