В спешното в Благоевград е въведена такса за пияни пациенти

Заведение за изтрезвяване към СДВР

© Николай Дойчинов

Заведение за изтрезвяване към СДВРТакса за пияни пациенти въведоха в Спешното отделение в Благоевград. Отделно ще се заплащат и манипулациите за изтрезняване по определени от Здравното министерство цени.


Така от болницата се надяват да намалее потокът от пияни пациенти, които тормозят персонала и болните. По трима-четирима пияни на нощ се налага да преспиват в Спешното отделение, защото са неадекватни. Броят им се увеличава през почивните и празнични дни, когато много студенти се връщат пияни от дискотека и отделението се превръща в изтрезвително. "Някои спят, някои буйстват, искат да се бият, искат да бият пациентите, които са действително болните", обясни пред БНТ началникът на Спешно отделение д-р Владимир Рабаджийски. 


Спешното отделение пое пияните в града, след като беше закрито заведението за отрезвяване към полицията. Досега грижите за изтрезняването на пациентите са били безплатни, а рисковете, които поемат лекарите - големи. "Ако имат някое придружаващо заболяване, да кажем, паднал и се ударил, това е доста тежко за диагностициране при пияните", уточни д-р Рабаджийски.


Студентите в Благоевград реагираха остро на нововъведението.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK