Германски специалисти ще консултират пациенти с хемофилия в Университетската болница във Варна

Германски специалисти ще консултират пациенти с хемофилия в Университетската болница във Варна

© Надежда Чипева, КапиталОт 24 до 27 март в Университетската болница "Св. Марина" във Варна ще гостуват специалисти от най-големия център по хемофилия в света - този в Бон, Германия. Българи с рядкото заболяване, а също и пациенти от Румъния ще могат да се консултират безплатно със светилата, съобщиха от "Св. Марина". 


Прегледите ще са в Центъра по редки болести на Университетската болница. Гости в инициативата са основателят на Центъра по хемофилия в Бон проф. д-р Ханс Бракман и настоящия директор проф. д-р Йоханес Олденбург, както и доц. д-р Анна Павлова - ръководител на молекулярно-генетичната лаборатория към Института за експериментална и трансфузионна хематология в Бон. 


Кампанията е част от стартирала в началото на годината "Twinning" програма между Центъра за редки болести във Варна и Центъра по хемофилия в Бон, Германия и Програмата за сътрудничество между Медицински университет – Варна и Института по експериментална и трансфузионна хематология в Бон. Заинтересуваните могат да получат повече информация на телефона на Центъра по редки болести във Варна - 0887 479040. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK