Фондът за лечение на деца отпусна близо 800 хиляди лева за 54 деца

Фондът за лечение на деца отпусна близо 800 хиляди лева за 54 деца

© Георги КожухаровФондът за лечение на деца ще подпомогне лечението на 54 деца, е решено на редовното заседание на Обществения съвет към фонда. Те са одобрени след разглеждането на общо 76 заявленията, информираха от Фонда.


Едно дете ще замине за първи път за лечение в чужбина, 13 деца са одобрени за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина, а лечението на 34 деца в България ще бъде подпомогнато от Фонда. Лечението на други 6 деца ще бъде доплатено.


Вземането на решение по 12 заявления е отложено поради необходимост от получаване на допълнителни становища, уточняват от Фонда. Десет заявления на деца не са получили одобрение. Осем от тях са за лечение в чужбина (поради отрицателни медицински становища за необходимост от провеждане на лечението в чужбина и възможност за неговото осъществяване в България) и две деца (тъй като заявеното подпомагане не попада в обхвата на дейността на Фонда).
Общата гласувана сума е в размер на 793 127.88 лева (17 602.47 лева за лечение в чужбина,  489 359.60 лева - за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина, 214 036.29 лева -  за лечение в България и 72 129.52 лева - за доплащане на лечението в България).  


Следващото редовно заседание на Обществения съвет към Фонда ще се проведе на 2 септември.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK