ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

За депресията трябва да се говори

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Абе щом Робин Уилямс изпаднал в депресия и намазал въжето, дето всичко си има, ние в България какво се очаква да направим?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 2. 2 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  "..Най-много успешни опити за самоубийство - 28 хиляди от близо 40 хиляди през 2011 в САЩ - има при мъжете над средна възраст, на края на успешна кариера, със сериозни здравословни проблеми и хронична депресия, които преминават през труден период в професионален или личен план…"

  Идва момент в живота, когато човек престава да използва бъдеще време и постепенно започва да живее само със спомените.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 3. 3 Профил на bad_religioner
  bad_religioner
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Не е естествено да се чувстваме щастливи и ведри всеки ден[/quote]
  Егати депресиращото заключение Дай Боже всекиму да е "неестествен" в тоя смисъл!

 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  "Изпадането в депресия не е по нечия вина..."-от статията! Я пак?! Аз пък ще цитирам Жан-Пол Сартър:"Адът-това са другите."
  Има само едно решение,трябва болните,(болни във всеки смисъл на думата,включително и инвалидите),някак си да бъдат отделени от здравите хора. Всеки да си знае гьола.
  Крайно време е политиците да бъдат подлагани на психически тест,защото много от тях имат психиатрични проблеми,с които тровят живота на здравите хора.

  Робин беше на 63год. Нормално е все пак на тази старческа възраст,да намалеят съпротивителните сили...

 5. 5 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Трябва да се говори за депресията, но е добре за нея да се говори, след като човек надлежно се е запознал с темата. Първо, вероятно в световен мащаб хората с депресия са много повече, отколкото се казва в статията. Епидемиологичните проучвания сочат цифри в САЩ и Европа около 20-25% от популацията. Това означава, че всеки четвърти или всеки пети от нас поне веднъж в живота си има депресивен епизод.

  Интересно е, че в някои страни тази цифра е много по-ниска - струва ми се, че една такава страна беше Турция, имаше и друга страна, но се е изгубила в паметта ми. И двете бяха с много различна култура от европейската. Т.е. можем да допуснем, че това състояние има нещо общо с културата, в която живеем, не е ясно какво точно. Не е ясно дали този нисък процент се дължи на факта, че в тези култури депресията наистина е по-малко или просто няма чувствителност към явления, свързани със субективното преживяване на индивида, към които в европейската култура сме чувствителни.

  Трето, депресията не е единно, монолитно явление. Напр. при мъжете тя се проявява много често с алкохолизъм. При жените е така много по-рядко. Освен това тя има различна тежест при различните индивиди. Леката, а често и средната степени на депресия рядко стигат до лекар или до какъвто и да е помагащ професионалист и хората продължават да си работят, да си гледат децата и т.н. Тежката депресия обаче е смазващо състояние. При все това много хора с тежка депресия също не търсят помощ.

  Нещо, което често се пренебрегва е, че депресията, освен това, се явява на фона на някакъв тип вече формирана личност и как ще преживееш една депресия много зависи от типа личност. Има особености на личността, при които понасянето на психична, пък и друг вид болка, е непоносимо. При депресия тези хора са поставени в особено трудно положение, защото просто нямат капацитета да се справят с болезнените преживявания, които една депресия неизбежно извиква.

  Формирането на личността пък и много свързано освен с предразпаложение и с начина, по който отглеждаме децата си и с начина, по който социалните институции допринасят в този процес. И там всички ние можем да направим много.

  Оттук нататък изобщо не става дума какви са интервенциите, които имат смисъл при депресия и дали и доколко те са налични в България. Защото какъв е смисълът да говорим за депресията, ако няма какво да направим по въпроса?

  Цяла отделна тема е какво и колко могат да направят медикаментите и какви са техните ограничения, какво и колко може да направи терапевтичната работа и какъв точно вид терапевтична модалност си струва да ползваме, какво и колко могат да допринесат близките и т.н. Всички тези неща могат да допринесат, но не са панацея и всяко от тях има своите огромни неудобства, най-общо казано. Така че, за да ги ползваш, наистина трябва да направиш сериозен избор. Въпросът за достъпа до грижи, поне доколкото става дума за България, стои много остро. Липсата на каквато и да е регулация в психотерапевтичната професия - също. Това, че терапевтични грижи с относително добро качество можеш да получиш май само в София, май и във Варна има слаби наченки, но в повечето градове тези, които се обявяват за професионалисти, рядко са преминали през някакво лицензирано обучение.

  Та така накратко могат да се очертаят част от проблемите. Ако имах повече време, щях да напиша повече. Но наистина - говоренето за депресията е важно, но нека то не е опростенческо говорене. Нека говорим за това какво можем да променим в сегашната система на здравни и психологически услуги, за да могат повече хора да живеят по-радостно.

 6. 6 Профил на seventh
  seventh
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Много хубаво заглавие. Да си бяхте публикували обаче статията в САЩ. Толкова ли беше трудно да „говорите за депресията“ на български? За какво са ни тези статистики от Щатите, за какво са ни тези цитати от Би Би Си. Проблемът в България е сериозен и става все по-сериозен, а онези, които би трябвало да прочетат Вашия материал, изобщо няма да го погледнат, камо ли да вникнат в това, за което апелирате. Вместо тези статистики и цитати, щеше да е много по-добре да бяхте написали авторски материал, отнесен към ситуацията тук и написан за български читатели.

 7. 7 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Най-добрата профилактика са големите семейства и празниците,споделяйте

 8. 8 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Никога, никога, никога не се отказвай!

  Това е единствената правилна сентенция в този живот.

  Няма само горе, има и долу, но дори и вече в невъзможност да правим едно, можем да започнем винаги да правим друго.
  В интерес на истината не съм виждала човек с хоби, страст крайна, да е депресиран.

  Така че като хвана едно дърво ще ви дам една депресия на всички. Ако нямате какво да правите си намерете.

 9. 9 Профил на Момчилъ
  Момчилъ
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Всички материали за депресията и стреса ми се струват леко преувеличени и като статистика и като значимост на състоянието. Този материал особено много.

  Хубаво е да се говори и пише за това, но без да се прекалява, защото хората, четейки такива статии могат да станат още по-депресирани, внушавайки си че имат сериозен проблем.

  Хубаво е също да се отбележи, че християнската вяра е достатъчно лекарство за такива състояния. Това, което либерал-атеистите наричат "избавяне от депресия, чрез споделяне и консултация със специалист", вярващите християни постигат чрез молитви и тайнства като Покаяние и Изповед.

 10. 10 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#4:"deaf"]Аз пък ще цитирам Жан-Пол Сартър:"Адът-това са другите.[/quote]

  Може и така да е, но е най-важно НИЕ КАК ГО ВЪЗПРИЕМАМЕ; как НИЕ РЕАГИРАМЕ на външните влияния, а това зависи до голяма степен от биохимията на НАШИЯ МОЗЪК.

 11. 11 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#5] от "Ridiculous":

  Еми мога да ти кажа, че моята колежка страда, че не може да си купи скъп потник, не може да си купи жилище с ипотека, че няма гумени цици и пластика на носа и гадже със скъпа кола. И се тръшка ли тръшка. Само пуши, пие, тъпче сладко, кльощава е на човек не прилича и не ще и да се погледне сутрин в огледалото някакъв цвят да докара. Зяпа по цяла вечер сапунки и иска любовта на живота и да и падне от небето, а парите от билет от лотарията. И като нищо не се случва само псува, мръщи се и обяснява как ще си тегли куршума.
  И като и кажа да вземе да си хване някой мъж или да започне да бродира - Не и се занимавало.
  А като и кажа да не ме занимава с негативните си глупости - се нацупва още повече.
  Решението на депресията е в самите депресирани. Акъл не се налива, изживява се.

 12. 12 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#9:"Момчилъ"]Хубаво е да се говори и пише за това, но без да се прекалява, [/quote]

  Напротив, трябва да се говори, но също трябва да се подчертава кои са причините, водещи до депресия и особено да се хвърли светлина върху ролята на влошения ни начин на живот (нездравословно хранене с фалшиви храни, алкохол и други субстанции, обездвижване и.т.н.). Убедена съм, че в голям процент от случаите, ние сами сме сринали мозъчната си биохимия чрез веществата, които вкарваме в организма си, или от които го лишаваме. Медикаментите трябва да дойдат едва, след като сме опитали другите механизми за повлияване върху мозъчната функция.

 13. 13 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Любопитно

  [quote#4:"deaf"]трябва болните,(болни във всеки смисъл на думата,включително и инвалидите),някак си да бъдат отделени от здравите хора. Всеки да си знае гьола[/quote]

  Как точно да стане отделянето? В концлагери, с високи огради, с вишки на всеки метър и по един снайперист на всяка вишка, който да отстрелва наглите болни, дето не искат да "си знаят гьола"?

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 14. 14 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ridiculous":

  Всичко на този свят си има цена. И то често пъти висока цена. Това,че Европа и САЩ,(те са също европейци),постигнаха най-висшата степен на култура и цивилизация доведе до масово депресиране на тяхното население. Това е цената,която те плащат. Няма как европееца и американеца да учат,творят и работят на предела на силите си,под огромно напрежение,(както е при всяка ВИСША дейност),и да очакваме те да са постоянно в цветущо здраве! Докато довчера турчина смъркаше кайве и си клатеше краката по цял ден.
  Но аз съм сигурен,че това състояние на дълбоко неудоволствие на нас европейците и американците,е временно. Без паника,моля!

 15. 15 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#5:"Ridiculous"]Защото какъв е смисълът да говорим за депресията, ако няма какво да направим по въпроса? [/quote]

  Това е много погрешно твърдение, защот самите пациенти могат и трябва да направят много неща, които биха могли да подобрят състоянието им, особено в по-леките форми. Както вече писах под друга статия - пренебрегва се ролята на витамин Д при депресията и се живее в неведение за ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ му стойности в кръвта. Преди две-три години чух, че било направено замерване на нивото на витамин Д у жени в различни райони на България, където се е предполагало, че са изложени на достатъчно слънчева светлина. Резултатите били изненандващи - установили недоимък на вит.Д у голям процент жени. Като се има пред вид колко време прекарва в затворени помещения човек днес, това никак не е изненадващо. А липсата на витамин Д, съчетана с обездвижването и свързаната с него злоупотреба с храни-боклук е сигурна рецепта за потиснато настроение.

 16. 16 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Като чета някои от коментарите, виждам фрапантно невежедтво - хора, депресията е болест! Не просто моментно разочарование или неудовлетворение от нещо в живота. А повторям, болест, която е в резултат на много фактори, някои независещи от нас, и изискваща сериозно лечение! Не става с най-често срещаното от близки и познати "а бе я се стегни!".

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#10] от "princess_x":

  Една от старите заблуди на човека е,че Той действа и мисли,и никой друг. А всъщност Аз-ът е една много,много малка част от човека. В по-голямата си част,човекът е съставен от влиянията на други човеци (обстоятелствата,Съдбата),на природата (храната,климата,...).

 18. 18 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#4] от "deaf":

  Звучите много дискриминационно, меко казано!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 19. 19 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#13] от "Veritas odium parit":

  В Пловдив родителите на децата от едно училище бурно протестираха и в крайна сметка отстраниха директорката на това училище,защото тя е...инвалид,(саката жена,която се придвижва с инвалидна количка). Точно защото с вида си депресира децата им.
  Тази директорка би трябвало сама да се сети,(нали е с чувствителност на инвалид!),че не е подходяща за този пост!

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ogiigo":

  пост #19

 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#16] от "Jessika":

  +++Да,повечето не приемат депресията за болест,която е опасна за другите,за здравите хора.
  Що се отнася до самите депресирани,на тях не може да им се помогне,ако самите те нямат сили да си помогнат. Хапчетата и психоаналитикът не помагат...

 22. 22 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Блаженни са незнаещите...
  Научно доказано е, че усещането за щастие при човека не зависи от материалното му състояние, нито от неговата грамотност или информираност, а от усещането му за приобщеност към определена среда...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  [quote#7:"xalikarans"]Най-добрата профилактика са големите семейства и празниците,споделяйте[/quote]
  Нелибералния модел оформя общество с разрушени национални ,семейни и религиозни ценности . Дневник някъде пишеше ,че в Северна Европа почти 2/3 домакинствата са от един човек , за това и там самоубийствата за ежедневие.
  България смело върви към неолибералния модел младите не се женят , няма фамилии който да се грижат за всички , младите не молят за пари на заем от богатия чичо а предпочитат да повярват на банката и да плащат 10-15% лихва , нямат приятелски кръгове с които да прекарват поне няколко вечери в седмицата и така бързо се оформя депресирана нация!
  Да не говорим ,че модерните НЛП техники в глобалните форми допълнително поощряват дебилите и асоциалните типове да са като коне с капаци и когато им бият шута те вече са осакатени емоционално и мислите за самоубийство ги спохождат!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на Haflinger
  Haflinger
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#4] от "deaf":

  Ако трябва да избирам между компанията на Stephen Hawking и вашата, не бих се колебал и миг.

  “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете” Б. Франклин
 25. 25 Профил на veon
  veon
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Това с хапчетата е бая забллуда. Ако ви е интересно, вижте от началото.https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=4R6MXO2j0V0&t=25m41s

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 26. 26 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#19:"deaf"]Тази директорка би трябвало сама да се сети,(нали е с чувствителност на инвалид!),че не е подходяща за този пост! [/quote]

  Виж ти... а аз си мислех, че човек се оценява по способностите, уменията, качествата и интелигентността си, а не по физическите дадености или недъзи!
  Относно родителите във въпросното училище, мога само да ги съжалявам, щото те страдат от най-тежката инвалидност - менталната, за която лечение засега няма измислено. Горките им деца, възпитавани от подобни ментални инвалиди!

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 27. 27 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#24:"Haflinger"]Ако трябва да избирам между компанията на Stephen Hawking и вашата, не бих се колебал и миг. [/quote]

  ++++++++++++++++++

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 28. 28 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#24] от "Haflinger":

  Точно артист ли давате за пример?! Артистът по природа е,как да кажа,социално луд,(шизофренен).

 29. 29 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#26] от "Veritas odium parit":

  Внимавайте,състраданието причинява страдание у състрадаващият! Както вашето към тази директорка.То ще ви погуби,ако продължавате така! Говоря сериозно.

 30. 30 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#28:"deaf"]Точно артист ли давате за пример?![/quote]

  Ъ, я пак? Кой е артист, Stephen Hawking ли?

  https://www.google.es/search?q=Stephen+Hawking&;ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:es-ES:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=VLrtU7KwCYHA8gfvjoGoDg

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 31. 31 Профил на Haflinger
  Haflinger
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#28] от "deaf":

  Чалгата не е само музикален жанр.

  “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете” Б. Франклин
 32. 32 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#30] от "Veritas odium parit":

  Добре де,сбърках. Все пак съм човек на изкуството,(художник),и на прима виста ми прозвуча като името на един американски артист! Не знам защо...
  Като знаем какъв приятен шегаджия е физикът Айнщайн,възможно е и физикът Хоукинс да е такъв...

 33. 33 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#30] от "Veritas odium parit":

  Мда... голям е проблема на депресираните, на които живота е дал здраве, но те не могат да се справят с предизвикателствата му.
  Еми златният медал е 1, първото място е едно, няма за всички. И който може го взима, а другите страдат депресирани, че не могат.

  Сори ама е така в природата на растенията и животните, че и на човека.

 34. 34 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  ХоукинГ

 35. 35 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#32] от "deaf":

  Да попитам, ако Ви се роди недъгаво дете или внуче (не Ви знам възрастта), какво следва? Ще го отровите с миша отрова, ще го удушите или ще го удавите във ваната?

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 36. 36 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  За да се справим с депресията,се грижат политиците ни,като ни приучват да свикваме с нея и се приспособяваме,предоставяйки ни всевъзможни депресиращи ситуации.

 37. 37 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#32:"deaf"]Като знаем какъв приятен шегаджия е физикът Айнщайн,възможно е и физикът Хоукинс да е такъв... [/quote]

  Да де, ама е недъгав... а според Вас, такива като него трябва да се изолират от обществото, да си знаят гьола, за да не депресират околните с външността си.

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 38. 38 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Малко хора разбират сериозността на болестното състояние депресия...

  Истината е, че депресията е по-страшна и от рак, тъй като срещу рак се бориш с цялото си съзнание и всички сили, докато с депресията - тебе те няма.

 39. 39 Профил на deaf
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Haflinger
  Haflinger
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#39] от "deaf":

  Вие сте доказателство, че интернет в България не се наблюдава. Или ако се следи, то на следящите не им пука за безопасността на обществото.

  “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете” Б. Франклин
 41. 41 Профил на Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Veritas Odium Parit #Je suis Москов
  Рейтинг: 897 Любопитно

  [quote#39:"deaf"]В зависимост от недъга е нужно да има евтаназия в такива случаи. Ако ли пък не е чак толкова недъгаво,ще го дам на държавата или частно заведение,да го гледа.[/quote]

  Ще евтаназирате или изоставите собствената си плът и кръв?
  Що за изрод сте?

  Тигърът не си губи съня, заради мнението на овцете http://pbs.twimg.com/media/BPEI_XHCYAAbG3P.jpg:large
 42. 42 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Аман, човек не може една депресия да изкара без някой да му се намеси!
  А свободната воля? Нали депресираните не са невменяеми?

 43. 43 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Като човек,който е бил в обръча на депресията,трябва да кажа ,че това е състояние ,което много трудно се контролира.При това- забележете,че за мен усмивката ,веселото или борбено настроение са нещо естествено.В живота си съм се справяла с не едно и две предизвикателства, доста успешно и без да се оплаквам или мърморя ..Чудих се как е възможно..все едно не съм аз..да загубя всякаква мотивация и да си губя времето, просто седейки и гледайки в нищото. Сега-обръщайки поглед назад ,стигам до извода ,че вероятно съм била хронично изморена( след раждането на детето ми),със силна анемия (откриха ми я последствие) и недостиг на вит. Д- (перманетно лошо време и липса на слънце).Така ,че в повече от случаите-доста вероятно е физическите проблеми да обуславят един такъв психичен дискомфорт .Така или иначе..кретайки, влачейки се и мрънкайки за времето, успях да завърша един арт колеж и още няколко курса от различно естество, да организирам и започна нов бизнес и да отгледам чедото,но не беше много лесно

 44. 44 Профил на lo ridah
  lo ridah
  Рейтинг: 732 Весело

  Както се казваше в една рубрика.. малко се пие в тая държава
  Ако сте се отчуждили от приятели.. ми като бачкаме всеки ден по 12часа и 8 спим, с кого по-напред да се видим в оставащите 4.
  И бат бойко ако може да допринесе още малко за спокойствието и да ни поговри още за глад, режим на тока, мизерия и прочие харабии

  Eff U Greta
 45. 45 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#1] от "Thermobee":

  Със сигурност не е да четем подобни коментари. Наливането на вода в тази мелница помага никому. Ако познаваш някой, който е закъсал - помогни както можеш, вместо да седиш вкъщи, анонимен и да сипеш негативизъм.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 46. 46 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#7] от "xalikarans":

  Един плюс от мен, за първи път

 47. 47 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не знам за Щатите, но в България повече от половината са депресирани. А тези, които са оптимисти и гледат ведро на живота са считани у нас за луди. От моите познати две трети са депресирани, никой не се лекува, някои осъзнават, че има проблем, а други-не. Положението е много сериозно. И сме официално най-нещастни в Европа според изследванията.

 48. 48 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "deaf":

  Мисълта, че по Земята има хора на твоето интелектуално и емоционално ниво ме докарва до депресия....
  Майтап бе - въобще не ми пука - просто те презирам. Което предполагам, че ще те зарадва понеже свръхактивните тролове като теб имат нужда от каквото и да е внимание, пък било то и презрение или "Погнуса" (по любимия Сартр)

 49. 49 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Не за депресията трябва да се говори, а за безверието и липсата на духовни ценности.

  Случаят с другаря Уилямс е поредното потвърждение, че дори човек да има всичко на света - при живот без Бога - нищо няма - никаква радост не могат да му донесат дори струпаните в краката му безбройни земни блага.

  За тези неща трябва да говорим, за причината... а не за нейните проявления - било то под формата на депресии, зависимости или други щуротии...

  Повод само търсят безработните психолози и "точат зъби" за "клиенти с проблеми", които да се редят пред техните кабинети.


  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 50. 50 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2981 Гневно

  За депресията трябва да се говори, защото докато мърморим на тези без депресия и тях да ги депресираме.

  подпис
 51. 51 Профил на e.coli
  e.coli
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Депресията, както и всички други болести - душевни и соматични , се лекуват от лекари специалисти, на които целокупното население има доверие и респект. Някой вижда ли го това у нас???

 52. 52 Профил на rzf38369942
  rzf38369942
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Haflinger": Много добре !!!

 53. 53 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#43] от "Irina":
  класическа следродилна депресия

 54. 54 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1035 Гневно

  "Спрете алкохола,ЦИГАРИТЕ и наркотиците,за да си прочистите мозъка и погледнете на нвщата трезво"Е от кога ЦИГАРИТЕ водят до опианение и нетрезв поглед?!Как може,да се пишат такива глупости?!Защо губите времето на читателите?!?!?!

 55. 55 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ridiculous":

  Професионална позиция, поздравления.

  Да, проблемът е многофакторен - генетична предразположеност - да; култура - да; тип личност - да; тип социална среда (от състоянието на семейството до състоянието на държавата) - да; стрес - да... Но има и още нещо, което сякаш убягва на всички, които се занимават с него:

  А именно, начинът, по който функционира вселената на нашето тяло с неизменно присъщите й био-химични протуберанси. По последни изследвания (буквално от последните една-две години) това, което преди само се предполагаше за ролята на Витамин Д3, вече е научно (клинично, не само лабораторно) доказано: Той е единственият витамин, чийто допълнителен прием като добавка има положително въздействие върху разнообразни части от тази "вселена" - от нивата на калций в организма, през хормоналния баланс (наричат го даже "хормон-витамин" до оптималната работа на невронните мрежи (и оттам - до психичното състояние).

  Нелепото е, че този витамин е единственият, чийто физиологичен минимум за работата на тялото ни не може да се набави чрез храна (за да го синтезира тялото ни, или трябва да сме изложени по 8-10 часа на слънце в продължение на поне два месеца всекидневно, или трябва да консумираме само гигантски количества сьомга или черен дроб от треска; първото е противопоказно от гледна точка на кожен рак, второто - от гледна точка на бюджет и разнообразие на храненето).

  Затова единственото разумно решение е приемането на 2-3 капки дневно от Витамин Д3 в продължение на общо три до шест месеца в годината (колкото по на север живее някой, толкова повече трябва да приема). По-големи дози не се желателни, защото е мастноразтворим и се включва в обмяната на веществата по начин, който при предозиране може да се окаже сериозен проблем. И още нещо - голямото количество фосфор, което почти всички газирани напитки съдържат (особено "колите" заради фосфорната киселина, която се използва при приготвянето им, пречи на усвояване на витамин Д3 (и калция) в червата; затова - повече Д3, по-малко Пепси- или Кока-Кола.

  А най-нелепото е, че е достъпен навсякъде и за всички (например аз с една опаковка от 10 милилитра изкарвам почти 2 месеца, на "ужасяващата" цена от 2 лева...).

  Но тъй като различните организми реагират на различен начин на множеството причини (ген, храна, стрес, характер и пр.) за липса на Витамин Д3 и оттук - за депресия, строго индивидуално е доколко всеки от нас има конкретна нужда от него. Хубавото е, че това лесно се проверява - има си обичаен кръвен тест за определяне на нивата на Д3 в организма, с две подразновидности - тест за 25-ОН-vitamin D3 (тоест, 25-хидрокси vitamin D3) и тест за 1,25-хидрокси vitamin D3 (който е по-подходящ в определени случаи). Ако сте под референтните стойности (а това е при почти всеки пети), трябва да си го набавяте от аптеката.

  Така че, приятели, вземете си дневната доза Витамин Д3 и кажете "чао" на депресивните състояния (за тежките форми на депресия това няма да е достатъчно, но поне може да облекчи състоянието). И накрая - не чакайте бърз ефект, защото действа само, когато е достатъчно натрупан вече в организма.

  Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени.

 56. 56 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#43] от "Irina":

  Вижте предишния ми коментар.

 57. 57 Профил на kopili
  kopili
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ridiculous":

  "Но наистина - говоренето за депресията е важно, но нека то не е опростенческо говорене. Нека говорим за това какво можем да променим в сегашната система на здравни и психологически услуги, за да могат повече хора да живеят по-радостно" - само да допълня, има МНОГО, ама МНОГО какво да се направи за промяна в образователната система, която според мен е един от най-големите основоположници на бъдещи депресивни състояния. Подтискане на творческото у децата, налагането да правят неща, които не са им интересни, често дори са им отвратителни, а биват и принуждавани насила да се справят с тях под предлог, че в бъдеще животът им ще пропадне. Разделянето на децата на умни и глупави още от най-ранна детска възраст, чрез поставяне на (често субективни) оценки на работата им! (нали, тези дето не вдигат шум в час, някак си предразполагат да им пишеш по-високи оценки, за да поощриш подобно поведение и сред другите). Безработицата на която са обречени, ако следват морално остарялата система, също е тежък камък върху болшинството сегашни и мнозинството бъдещи граждани, който не прощава почти на никого ... има и още доста какво да се каже по тази тема, но за мен 60-70% от психическите заболявания се причиняват тъкмо в училищна възраст и то тъкмо от образователната системата, която с годините се е превърнала от нещо живо, в абсолютно бездушна машина ... https://www.youtube.com/watch?v=EA4wxlnKldI

  An eye for an eye makes the whole world blind
 58. 58 Профил на pvmailbg
  pvmailbg
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Все повече тинейджъри изпадат в депресия заради илюзорното щастие което им натрапват всякакви модни списания, сайтове, филми и сблъсъка с реалността. Образованието скапано, семейството го няма, цигарите, алкохола и наркотиците са превърнати в спорт, физическият труд е принизен до срамен, а секса ала порно представление съсипват крехките им тела и психика.

 59. 59 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#41] от "Veritas odium parit":

  Не добавих последният съвет на онзи мъдрец. (За да не стане прекалено мрачен форумът.) А той е:"Убий го,(недъгавото дете)! И запечатай образа му в главата си,за да не създаваш повече недъгави деца!"
  С риск спорът да се изроди в сапунен сериал,(както Вие се опитвате да го направите),ще дам още един пример. Дадоха по телевизията жена на средна възраст,неизлечимо болна от рак,която поиска да я евтаназират,за да не е в тежест на децата си. Според Вашата ненормална логика,тя е чудовище-как може да желае да си отиде по-бързо от този свят,вместо да се бори и оцелява още няколко месеца,година-две,може би,през които да бъде опора на децата си!
  Според Вас доктор Хаус,(от сериала,дават го и днес по АХN) също е чудовище! Е,аз НЕ мисля така...

 60. 60 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#40] от "Haflinger":

  Дойдохме си на думата,другарю Цензор!

 61. 61 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#48] от "Suburbanization":

  Не ти вярвам! Абсолютно невъзможно е точно хора като теб да изпитват презрение! Презрението е привилегия само на дълбоко страдали,свръхчувствителни благородни души!

 62. 62 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 733 Гневно

  [quote#19:"deaf"]Тази директорка би трябвало сама да се сети,(нали е с чувствителност на инвалид!),че не е подходяща за този пост![/quote]

  Ти кат си глух, що не вземеш да се свреш в дупка?

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 63. 63 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#55] от "oldie":

  Най-после някой да ме подкрепи за ролята на витамин Д.
  Но колко ли психиатри и психолози, към които се обръщат хората с депресия, си правят труда да им проверят нивото на този витамин и да подходят холистично, а не като коне с капаци, концентрирайки се само върху оплакванията и симптомите от сферата на тяхната специалност. Пък и като си припомним какъв конфликт на интереси има при този тип специалисти, които провеждат 'терапия', продължаваща години наред и причиняваща едва ли не пристрастяването на пациента към 'терапията' и към 'терапевта' (а на самия 'терапевт' - към набъбващата банкова сметка) е логично да се съмняваме е ефективността на лечението. Робин Уилиамс е само един пример и съвсем не е случайно, че подобни случаи изобилстват в Холивуд - не съм убедена, че нуждаещите се 'звезди' там получават наистина качествена и адекватна терапия.
  А у нас как е не знам, но имам наблюдения, че нашите психиатри/психолози хипократовата клетва я нямат за нищо - 'ЛЕКАРСКАТА ТАЙНА' за тях е сякаш разрешение да разказват на този и онзи най-интимни подробности от живота на пациентите си, като не спестяват дори имената им! Пълна и престъпна липса не само на професионализъм, но и на най-елемнтарна култура и човещина!

 64. 64 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  П.С. Съветвам хората, които по една или друга причина трябва да се обърнат към психиатър/психолог тук, в България, да имат предвид, че личните им данни, проблеми, тайни и.т.н. няма да бъдат в надеждни ръце, а най-вероятно ще бъдат разказани като последната клюка от техния 'лекар' на някой друг клюкар, който ще продължи разпространяването на интимната информация. Грозно е, гнусно е, но е факт от българската психиатрична действителност!

 65. 65 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Знам че ще прозвучи грозно. Но всичко идва от не умението да се пие. Или хич не пият или се наливат.
  А е толкова прост малко но в добра комния.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 66. 66 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  [quote#54:"sabbath"]Е от кога ЦИГАРИТЕ водят до опианение и нетрезв поглед?![/quote]

  1. Няма нужда да се гневите. Това води до стрес ерго до депресия.
  2. От както не пуша и спортувам, а това вече доста годими, гледам на проблемите по много различен начин. -- хладнокръвно. Разбира се говоря за битови и служебни проблеми, не за трагедии.
  да чукна на дърво.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 67. 67 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#17] от "deaf":

  Като ти чета коментарите, се чудя при тебе кое влияние е било най-патологичното и е предизвикало най-силно разстройство в мисловните ти функции и личностните ти особености.

 68. 68 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2366 Весело

  До коментар [#55] от "oldie":
  С голямо уважение към Вас и към Ridiculous заради съпричастността и желанието да се помогне, но ... в общество, където непрекъснато се променят и все по-често подменят правилата, объркаността става все по-голяма. За крайната обърканост, до степен тревожност, се въвежда едно пропагандно понятие "депресия", досущ като "средна класа". С тях се внушава на индивида, че не обществото е лошо организирано, а той видите ли се е разболял (за депресията). Или ако не се чувства богат (не е подменил правилата за да вземе първото място), все пак е "средна класа", а не нещастен бедняк (за най-бедните се дават примери за бедни от бедстващи страни. Ако пък са от бедстващи страни, се вадят избирателни примери от далечната история - "тъмните векове"

  Това, което сте написали, може да бъде прочетено и така:
  Да, проблемът със СМЪРТТА е многофакторен - генетична предразположеност - да; култура - да; тип личност - да; тип социална среда (от състоянието на семейството до състоянието на държавата) - да; стрес - да... Но има и още нещо, което сякаш убягва на всички, които се занимават с него:

  А именно, начинът, по който функционира вселената на нашето тяло с неизменно присъщите й био-химични протуберанси.

  И тук следва изброяването на всеки един хормон (тестостерон, адреналин, естроген и т.н.), който участва в обмяната на веществата. Може да се изброят йогически и будистки упражнения. А най-често религиозни и митични вярвания.

  Колкото до витамин Д, колкото и да давате от него, ако човек е бил принудително държан в будно състояние (събуждане, изтезания или психически заплахи) повече от 48 часа, винаги развива дипресивно състояния. Мозъкът, съзнанието загубват ориентация. Спира да въприема света и себе си. Защото му е нарушен естествения ред.

 69. 69 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 733 Разстроено

  До коментар [#64] от "princess_x":

  Моят брат, откакто стана психолог, спрях да контактувам с него.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 70. 70 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#69] от "Iron Maiden":

  Бъди по-снизходителен към роднините си.

 71. 71 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  А между другото, г-жо Генова, каква е идеята на снимката над статията?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 72. 72 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#67] от "princess_x":

  Не знам,може би в предишният ми живот. Във всички случаи не в това днес и тук на Живота. Дори може би,(леко мистично),не и в този свят.
  Винаги съм чувствал,че думите на хората някак си не се отнасят до мен. Че съм нещо ПОВЕЧЕ от тях. Не става дума за мегаломания. Притежавам някакво свръх силно чувство на дистанция,нещо подобно на това у хората със синя кръв. Като дете веднъж нашият клас се качваше в автобус,като всички се блъскаха кой ще бъде пръв. А аз инстинктивно стоях студен и безразличен отстрани. Един от приятелите ме попита защо не се качвам. А учителят ни по химия каза:"Остави го,той е аристократ."
  Жените пък се влюбват в мен ВИНАГИ от пръв поглед,и ме обожават още от ученик.Но и винаги пристъпват с плахост и неизказаният въпрос в очите:"Кой си ти?"
  Айде стига ти толкова...

 73. 73 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#71:"biss Mark"]А между другото, г-жо Генова, каква е идеята на снимката над статията? [/quote]

  Защо, на тебе не ти ли е минавало през ума да се хвърлиш под идващия влак на метрото?

 74. 74 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#72:"deaf"]Айде стига ти толкова... [/quote]

  Даже ми е предостатъчно!  За да ти поставя диагнозата.

 75. 75 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#72:"deaf"]Айде стига ти толкова... [/quote]

  Даже ми е предостатъчно!  За да ти поставя диагнозата.

 76. 76 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3979 Неутрално

  До коментар [#72] от "deaf":

  Виждал ли си някога пламъците на Ада?

  klimentm
 77. 77 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#75] от "princess_x":

  О да,ти си от тези,които когато не могат да обяснят нещата,поставяте диагноза,за да имат думите ти научен вид. Нещо като прословутият ПТС (Пост травматичен стрес). Смех!

 78. 78 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#76] от "klimentm":

  Ъ?

 79. 79 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#77:"deaf"]О да,ти си от тези,които когато не могат да обяснят нещата,поставяте диагноза,за да имат думите ти научен вид. [/quote]

  Що, трябва да ТЕ обясня ли?

  Ами, обяснението за това какво си ТИ би било еквивалентно на диагноза. (Освен ако не се дължи на възрастта ти)

 80. 80 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#79] от "princess_x":

  Дадох ти факти за моята личност. Добре де,факти видени през моят поглед.
  Всеки човек реагира на случващото му се най-общо казано по два начина. Или му се понижава самочувствието,или се възгордява. Сещаш се какво ти намеквам...

 81. 81 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1035 Любопитно

  До коментар [#66] от "biss Mark":Опитвам се да бъда спокоен и хладнокръвен и успявам почти винаги,с изключение на случайте,когато прочитам дълъг текст,на края на който е написана някоя откровенна глупост.Тогава се разгневявам,но запалвам цигара и гневът ми отминава на второ- трето дърпане.

 82. 82 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Депресията е дълбоко неудовлетворение от самия себе си, от постиженията си, от обкръжението си, от самия живот. В такова състояние могат да изпаднат само мислещи хора, а не първосигнални маймуни. Излизането от това състояние е трудно, но не е невъзможно.Рецептата всеки трябва да намери сам за себе си.

 83. 83 Профил на gregorym
  gregorym
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#57] от "kopili":

  Поредната родителка на хиперактивно келешче раздава акъл, вместо да го ошамари 2-3 пъти, за да се научи да не вдига шум, когато не трябва.

 84. 84 Профил на gregorym
  gregorym
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#72] от "deaf":

  Нещастник!

 85. 85 Профил на gregorym
  gregorym
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#79] от "princess_x":

  20-тина годишен келеш, най-вероятно, а диагнозата е ясна.

 86. 86 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#8] от "bgpainter":

  Не нацелих плюса и писах минус. Напълно одобрявам казаното от Вас. Тази статия трябва да се чете заедно със описание на болестта "Паркинсон" от която е страдал Робин. Тази коварна болест не засяга интелекта, засяга само моториката на тялото(мисля че така се нарича). Бедния, какво ли е преживял?
  Яжте си зеленчуците хора, ходете на туризъм-ПЕША , не с лифта (и не замърсявайте природата)!

 87. 87 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#84] от "gregorym":

  Не знам как да го разбирам! Като пожелание да съм нещастен? Е не става,щастлив съм,(каквото и да означава това всъщност). В момента си пийвам от бира "Амстел" и чакам мача да гледам с приятели довечера.

 88. 88 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#86] от "matematika":

  Когато самоубийството е направено под натиска на някоя тежка болест е разбираемо,но има и такива здрави наглед хора,които посягат на себе си. И това е трудно обяснимото.

 89. 89 Профил на fvf
  fvf
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#28] от "deaf":

  Хаха! Стивън Хокинг-артист! Еманация на простотията и нивото на обща култура на чалга-поколението (без да споменаваме липсата на първите 7 години и нивото на "владеене" на граматиката)!

 90. 90 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#21] от "deaf":

  Изобщо някога сблъсквал ли си се лично с проблема? Нямам предвид ти да си бил в депресия, а някой около теб... Едно от най-важните неща, които могат да помогнат на човек да се справи с депресия са близките и приятелите, както и специализираната помощ от специалист.
  Що се отнася до медикаментите, може би помагат, но е силно индивидуално, със странични ефекти, необходима е много внимателна дозировка....

 91. 91 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#90] от "buran":

  Как да кажа,имал съм допир с близки хора изпаднали в депресивен МОМЕНТ,но с хронично депресиран човек-не. И не искам да имам,ако преценя,че този човек НЕ може да се справи с депресията си. Напълно съм съгласен,че на отчаяният човек може да помогнат само приятелите му,но НЕ и,(тук се разминаваме) лекарят или хапчетата. Но само,както казах,ако той по природа е силен и здрав,(което често пъти е едно и също).
  Човек никога не може да се отпусне пред лекарят си. Тогава за какво лечение говорим?! То е невъзможно!
  Никога не съм имал доверие на хапчетата. Два,три пъти съм пил реланиум в казармата. Тъпо! Отдавна вече и аспирин не пия.
  Препоръчвам алкохол. Да,по-добре няколко шота КАЧЕСТВЕНО уиски,но веднъж в седмицата.

 92. 92 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#91] от "deaf":

  За лекарствата не се разминаваме, аз също съм по-скоро скептичен, но предполагам, че все пак има някои хора на които помагат. Разминаваме се в другите ти крайни оценки/мнения за болните и недъгавите.

 93. 93 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#91:"deaf"]Човек никога не може да се отпусне пред лекарят си. [/quote]

  Това не е съвсем така, по-скоро важи обратното, на лекаря можеш да кажеш и това, което не можеш да кажеш на близки и приятели, защото никой или почти никой от тях, при цялата им добронамереност, няма да може да го понесе или разбере.

 94. 94 Профил на Patilan
  Patilan
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Добре е преди да се говори, да се чете и ограматяваме....

  Робин Уилямс не е страдал от депресия, а от биполярно разстройство. Депресията е само фаза от това заболяване.

  I'm my worst enemy!
 95. 95 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#93] от "buran":

  Чакай малко,какъв е смисълът да споделиш с лекаря и най-интимните си тайни,когато той не ти е близък?! Все едно говориш на стената! То е по-добре за така устроените хора да се изповядват пред свещеника в Църквата. Според моите наблюдения,де.
  Абсолютно бъркаш и в друго,ние не можем да споделим със своите приятели най-дълбоките си болки и тайни,защото това означава да се унижим докрай,показвайки се пред него като СЛАБ човек! Тогава НЕ той,а ние няма да можем да понесем сами себе си!
  Казано ясно и кратко-СИЛНИЯТ човек е здравият,болният е СЛАБИЯТ.

 96. 96 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#72] от "deaf":

  Явно това като си го писал, си бил в мания. Та казвай сега, като аристократ в кой аристократичен диспансер да те изолираме? Или както предлагаш сам, направо да те евтаназираме, че да не харчиш парите на данъкоплатците?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 97. 97 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#96] от "7777":

  Резиденцията в Евксиновград,избата да е пълна със шампанско "Мое",Wi-Fi,в библиотеката да има всички книги издадени по Българско,проститутки-два пъти в седмицата...Една година ще издържа...

 98. 98 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#97] от "deaf":

  Аз пък викам да те евтаназираме и така да те пратим направо в рая. Може и в онзи с четиридесетте девици. Така хем удовлетворяваме аристократизма ти, хем си спестяваме разходите по него.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 99. 99 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2497 Весело

  До коментар [#98] от "7777":

  Аз съм здрав човек! Така че за каква евтаназия може да става дума? Думата е убийство,вие искате да ме убиете водени от злоба и завист,(терминът е ресентимент),към силен,красив и щастлив човек като мен!
  Рай няма,нито отвъден свят. (Поне не в религиозният смисъл на думата.) Тук на Земята си ми е добре!

 100. 100 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2052 Весело

  [quote#99:"deaf"]Аз съм здрав човек! Така че за каква евтаназия може да става дума?[/quote]
  Тц, не си.
  [quote#99:"deaf"]вие искате да ме убиете водени от злоба и завист,(терминът е ресентимент),към силен,красив и щастлив човек като мен! [/quote]
  Във форума всички сме млади, красиви, и щастливи. Ресентиментът е невъзможен афект в това виртуално пространство.
  [quote#99:"deaf"] Тук на Земята си ми е добре![/quote]
  Ами и на онази директорка си й е било добре в училището, ама мнозинството на "здравите и красивите" я е пратило в рая. Та и теб така.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK