Фондът за лечение на деца отпуска 177 хиляди лева за 4 случая

Фондът за лечение на деца отпуска 177 хиляди лева за 4 случая

© Юлия ЛазароваОбщественият съвет към Фонда за лечение на деца е одобрил четири заявления за лечение на деца на заседанието си в четвъртък миналата седмица. С финансиране от фонда две деца ще заминат за пръв път в чужбина, а други две ще се завърнат там, за да отидат на контролни прегледи и за продължаване на лечението си, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.


Отпуснати са общо 177 160 лева за четирите деца. За двете, които за пръв път ще посетят чуждестранните специалисти, са предвидени 146 хиляди лв., а за другите две деца - близо 31 хиляди. 


Миналата седмица бившият директор на Фонда Павел Александров беше възстановен на мястото си, след като беше отстранен за няколко месеца при рокадите из държавните здравни заведения и институции от здравния министър от правителството "Орешарски" Таня Андреева. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK